0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #580 -: Август 24, 2016, 17:06:01 pm »

Мирадос,

Ето ти координатите на хематоложката, при която ме прати моя док - Проф. Паскалева:
http://hearthospital.bg/laboratoria

Джеси12,

Добре дошла в темата и леко бременеене! Както вее споделих, аз в началото също имах много болки в кръста и ниско долу. Док ми каза, че е от разтягането на матката и сухожилията, които я поддържат. Посъветвай се с лекаря си по темата, на мен ми бяха изписали но шпа за болките.
По темата за храненето, зареди се с търпние. През първите три месеца имах ужасно гадене и повръщах, а се хранех доста малко, защото не ми понасяше храната и стомаха ми беше много раздразнен. Док ме успокои, че това с гаденето всъщност е "хубаво", защото означава, че организмът се е мобилизирал да осигури оптимални условия за закрепването на бременността. За щастие гаденето отшумява в един момент и храненето се нормализира.

Приятна и прохладна вечер на вички!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #581 -: Август 24, 2016, 17:23:23 pm »
Джеси, привет :):bighug: Да, на нас О ни беше по едно и също време горе долу :))
При мен е схващане, не е от бебчето най-вероятно :) Мазах се с магнезиево олио и направо ми спаси живота :) Иначе симптоми нямам ( но и предния път така бях), а и явно от липса на време покрай малкия, хич и не се вглеждам хихи :)) На мен следващ преглед ми е чак след 3 седмици ( ще ходя на море и за това толкова късно) и нямам търпение да видя и чуя сърчицето :)  :cheerleader: С малкия бях сигурна, че ще е момченце ( въпреки че всички ме убеждаваха, че ще е момиченце). Сега имам едно далечно усещане за девойче, но ще видим :) Претенции никакви нямам, толкова е хубаво да гледкаш детенце, без значение какво е :)  :balk_46:
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #582 -: Август 24, 2016, 19:20:18 pm »
Здравейте! Как сте? Аз през нощта на два пъти имах много странни болки ниско долу и болки в кръста. Но през деня - нищо. Може да е от това, че спрях хапчетата (разбира се, спрях ги постепенно). Каквато и поза да заемах, не минаваха... Дали това са били контракциии? Аз от 7 месец съм с подготвителни контракции - при тях нямам болки, само коремът се втвърдява за секунди и при промяна на позата нещата се нормализират. Утре ще се чуя с лекаря, защото той до днес беше отпуска...
Хубава вечер! :)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #583 -: Август 24, 2016, 23:50:25 pm »
Цветенце, по описанието ти на мен на контракции ми приличат.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #584 -: Август 25, 2016, 10:03:13 am »
Цветенце, и на мен така ми изглежда - като контракции, още повече, че при мен са в изобилие.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #585 -: Август 25, 2016, 12:34:04 pm »
Здравейте! И тази нощ имах отново такива болки, но бяха по-силни и по-продължителни. От днес лекарят, при когото ще раждам, трябваше да е на работа, но .... не.  Дори и двата телефона са му изключени... От клиниката казаха, че чак на 30.08 ще е на работа... Нямам думи... И как да съм спокойна, че когато започна да раждам, ще ми вдигне телефона.
Ще отида следобяд при друг лекар на консултация.
Оплаках се. :(
Вие как сте?
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #586 -: Август 25, 2016, 12:44:53 pm »
Цветенце,

Кураж, всичко ще бъде наред!
Звучи като да имаш контракции.
Иди на консултация, макар и при сруг лекар в същата болница.
Аз затова се принудих да имам повече от един лекар, защото често се случва да ги няма баш, когато ти трябват, особено в сезона на отпуските.

Момичета,

На мен вече доста ми стърчи коремчето и не мога да се навеждам да си обуя обувките. А още не съм влязла в 6 м дет се вика. Захладня и опитвам да си обуя чорапи - трудна работа. Отне ми 10 мин и едва се сгънах, макар че качвам стъпалото на другото коляно и тн.
Вие как се справяте с навеждане и клякане? То е ясно, че ги ограничаваме, но има и неизбежни движения.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #587 -: Август 25, 2016, 12:54:59 pm »
Мира, слагах си глезена горе-долу върху коляното на другия крак. Така дори и педикюр си правех в деветия месец.  :lol:

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #588 -: Август 25, 2016, 13:13:22 pm »
Блу,

Аз точно това правя, но пак ми е трудно и се притеснявам да не притискам бебо. Явно и болката в тазобедрените стави не помага на цялото упражнение. От скоро се сдобих и с тази екстра покрай разширяването на тазовите кости.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #589 -: Август 25, 2016, 13:58:24 pm »
Здравейте!  :hello2:

Цветенце, това, което описваш, и на мен ми се струват контракции. Ти в коя седмица си? Щом се засилват, отивай на лекар, пък и да не е твоят. Тук при нас си нямаме наш лекар, ако си по касата. На частно не знам как стоят точно нещата, защото на частно ходя само на консултации, но не мисля да раждам в частна клиника. Казват, че ако има някакви усложнения, частните клиники те изпращат директно в държавните болници. Освен това за преждевременно раждане и неонатос, директно си отиваш в дър. болница. Така че, сметнах аз  :ask:, че не си заслужава. Доволна съм от отношението, което получих при първото ми раждане преди години и се надявам така да продължавам.

Мира, права си, че има някои движения, които вече започват да се усложняват, а ми се струва, че много скоро ще станат и невъзможни!!!  :lol:

Едва влязах в 6-тия месец, но се чувствам доста тромава. Колограмите, които дотук съм качила, не ми се струват чак толкова много: 6 кг. съм отгоре засега. Макар че само коремът е пораснал, но ми се струва, че много повече в сравнение с първата ми бременност. Не си спомням тогава да съм имала такива проблеми. Спях си като ангелче по цяла нощ, нищо не ми е убивало, коремът не ми е пречил, не съм се будила да ходя до тоалетна,... Вярно: не дочаках последните 3 седмици, но не си спомням да съм се оплакала от някакво неудобство. Допоследно съм си вързвала обувките сама и съм си се навеждала без проблеми...

Сега обаче нещата са коренно различни!!!! Дали са повечето годинки..., дали защото е втора бременност и коремът веднага изфръкна..., дали защото е момченце, или от всичко по малко, но трудно мога да си намеря удобна позиция както седнала, така и легнала. Все нещо ми убива, подпира, мушка, кърпа...... Една вечер не съм спала без да се събудя поне веднъж, за да отида до тоалетна.  Изобщо: какво да ви кажа, което вече не знаете и не изпитвате вие самите!!! Ноооо-така се става майка! Никой не е казал, че е лесно. Но когато дойде моментът да гушнем нашите съкровища, всичко това се забравя.  :babyflips:

Малееее, 8O колко съм изписала пак... Оставям ви засега, за да поработя малко. Желая ви един усмихнат и слънчев ден! Утре вече е петък!!!!  :cheerleader:


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #590 -: Август 25, 2016, 17:37:02 pm »
Цветенце, консултирай се с друг лекар. Много е неприятно, когато не можеш да разчиташ на своя лекар.

Lucrecia, казват, че при втората бременност коремът пораства по-бързо. Предполагам, че при теб е заради това. На мен ми е първа бременност и коремът ми стана малко по-осезаем в седмия месец, а започна да ми пречи в осмия. Сега вече съм в края на осми месец и не мога да повярвам с какви темпове расте :D
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #591 -: Август 26, 2016, 00:26:06 am »
Цветенце, как си? Ходи ли при друг лекар?

Мира, и аз не мога да се навеждам и много ме боли кръста и таза, все повече и повече. Странно е, че нямам проблем да си кача крака на мивката  :oops: имам такъв навик понякога, за да си измия стъпалата, но ми е адски трудно да се наведа да ги измия. Не мога да клекна, защото изпитвам страшни болки в колената- явно не могат да понесат тежестта. Добре че, аз умирам от жега и все още ходя с чехли, а и тук само вчера посред нощите валя и в това се заключи разхлаждането на времето :(  Иначе, ако трябва да стигна пода, правя страааашна стойка: разкрачвам краката на А, леко свивам в колената, ама много леко и после се навеждам със серия от пуфтене и охкане  :lol:  изправянето е съпроводено от същото озвучаване.  Ами, ще трябва помощ за обуването. ММ е подготвен :) още в началото на лятото искаше да ми закопчава сандалите...сигурно ще му се наложи да ме обува като застудее.

Аз вчера бях за последно на преглед в София. Всичко е наред с бебката :) Вече е 2139 гр.
Кофти ми е, че оставам без това наблюдение :( но, честно казано едвам издържах пътуването.
Да ви се похваля: чернодробните ензими влязоха в границите  :ywoohoo:

Лека нощ, момичета!


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #592 -: Август 26, 2016, 00:50:09 am »
Една приятелка ми е разказвала, че през зимата си е обувала ботушите легнала, защото не можела по друг начин. Аз през лятото носех чехли, не трябваше нищо да закопчавам. Дъщеря ми е родена през ноември, тогава още носех обувки.

Мира, няма да го смачкаш. А и той е още малък. Ще расте тепърва.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #593 -: Август 26, 2016, 09:40:32 am »
Здравейте от мен! Вчера успях да мина на преглед при друг лекар от същата болница. С бебчо всичко е наред. Върви си нормално. Записът на тоновете е ок. Това, което усещам, наистина са си контракции. На прегледа получих 2 контракции. Лекарката ми каза да си ги следя. Когато станат повече от 3-4 на час с продължителност повече от 25 сек. , да тръгвам за болницата. Бплницата ми е на около 40 км, но се надявам, че всичко ще е ок. Тази нощ нямах контракции. И това от мен засега! :)
Хубав ден!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #594 -: Август 26, 2016, 09:48:51 am »
Здравейте и от мен! Вече в 9тия месец и една идея по-спокойна! Бебка е около 2600. Но и днес ми казаха, че май няма да излиза скоро, на мен ми спряха болки и контракции и чак съм в чуденка, но пък при нас всичко се случва събота и неделя и, когато ми се надуят краката, затова сега съм нащрек - уикенда приближава, а караката ми стават все по-големи :D

Прегръдки на всички!


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #595 -: Август 26, 2016, 11:00:05 am »

Момичета,

На мен вече доста ми стърчи коремчето и не мога да се навеждам да си обуя обувките. А още не съм влязла в 6 м дет се вика.

Mirracles,  и аз съм в същата седмица като теб и вече имам тези премеждия, защото коремът ми доста се уголеми, на моменти се чувствам като бръмбар паднал по гръб :D най много се затруднявам при рязането на ноктите на краката и нощем - обръщането от една на друга страна
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #596 -: Август 26, 2016, 14:37:40 pm »
Ехо! Пристигна ни количката днес - Camarelo Avenger. Успях сама да си я извадя и да си я сглобя, много съм доволна (за сега). Мисля, че сме изцяло готови, само бебка да репи да излиза.
Относно сгъването отскоро ми е по-трудно. ММ ми помага за кола маската на краката, за другото обезкосмяване също, ако се наложи да се слагат обувки, които трябва аз да стигна пак той помага, иначе си излизам с едни ужасни чехли, но само те м и станаха на подутите крака :)))


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #597 -: Август 26, 2016, 17:11:59 pm »

Кофти ми е, че оставам без това наблюдение :( но, честно казано едвам издържах пътуването.
Да ви се похваля: чернодробните ензими влязоха в границите  :ywoohoo:


Росс, защо оставаш без наблюдението? Клиниката ли е далеко?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #598 -: Август 27, 2016, 11:36:21 am »
Цветенце, много добре, че си успяла да направиш преглед при друг лекар :) Друго си е да видят как е бебока :) Според мен ще успеете с пътуването, само 40 км са, а и според инструкциите на док ще имате достатъчно време докато контракциите станат по-чести. 

Сънсмайл, браво, ще откарате до термина, май! :) Честита количка!

Всичко ще мине добре момичета! :)

Цветето, оставам без компетентното наблюдение на лекаря ми от репродуктивната клиника в София и ще се следя вече само в Бургас. Пътуването вече не ми понася : не е работа в края на 8ия месец да седиш сгънат по 12-13 часа, а ако го правим с преспиване ще ми излезе доста скъпичко. Покрай новата шепа с лекарства пак се ограничиха финансите ... имаме доста неща да купуваме за бебка....и така. Ще се надявам да нямам повече "сложни" за Бургас диагнози и да не ми се налага пътуване до София.

Пожелавам ви един много усмихнат ден :)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #599 -: Август 29, 2016, 11:18:24 am »
Как сте момичета? Как прекарахте уикенда? Ние сме все още 2 в 1 и май няма да излезе скоро. Поне вече съм 36 навършени седмици. За сега се захващам с курабийки и мусака, а тя да си мирува :-) Хубав ден!