0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #740 -: Март 13, 2013, 15:01:21 pm »
Този път темата няма да бъде заключвана. Заради потребителите, на които е полезна.
Обичайните заподозрени, които са предупреждавани безброй пъти ще бъдат уредени с бан лично от мен, ако продължават да вихрят спорове в темата.

Коментари по поста ми ще бъдат изтривани. За жалби - използвайте функцията "информирай модератор".


Аман!

пп С Лисицата сме писали заедно.
пп2 Всякакви продължения на спора тук в темата ще бъдат изтривани.
« Последна редакция: Март 13, 2013, 15:37:12 pm от Елфи »
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #741 -: Март 13, 2013, 17:48:07 pm »
naniha, предполагам, че говориш за едно бяло топченце на зърното? Ако е така, няма нищо притеснително. Предполагам, че доста си изчела по въпроса, но виж и тук, има и информация как може да се справиш http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/
« Последна редакция: Март 13, 2013, 17:49:54 pm от krasi(ahiito) »
[/url]
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #742 -: Март 13, 2013, 18:13:43 pm »
naniha,  не се притеснявай от това бяло топченце. И аз имах такова в един момент. Четох за манипулацията с игличките, ама не събрах кураж. Пък докато му се чудех, Дани взе, че го премахна. Щом нямаш болки, кърми си спокойно, бебето ще го премахне.

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #743 -: Март 13, 2013, 18:44:06 pm »
Благодаря Ви за отговорите. Болка или напрежение нямам и точно за това не съм сигурна , че е блистер. Изглежда точно по същия начин, както на снимката на линка, от 2-3 седмици е и ме болеше само първите няколко дни след като се появи. Бебето няма бели петна по в устата и не мога да се съмнявам за млечица.
Гинеколожката ми ми каза да се прегледам при хирург за всеки случай и аз се притесних , да не би да има предвид, че е нещо по- различно.
Аз гледам сама двете си деца и ми е малко трудно да посещавам лекарите напоследък и поради това потърсих вашите съвети. Ще продължа с топлите компреси все пак....
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #744 -: Март 13, 2013, 18:52:37 pm »
успех, пиши как си :)
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #745 -: Март 13, 2013, 18:53:24 pm »
Нахила, имах такова три пъти.
Взимаш стерилна игла от аптеката и с връхчето й повдигаш бялото топченце, като движението е полегато. Тоест не бодеш, а все едно погалваш с върха на иглата. Топчето се "отлюспва" и тогава започваш да изцеждаш застоялата кърма. В началото е болезнено, излиза като тапа. Цедиш, докато от този канал не тръгне нормална струя.
Направи процедурата след дълга баня и като си събрала кърма, но не кърми след нея от тази гърда, а само цеди. След като се изкъпеш пак - тогава кърми.
[/url][/url]
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #746 -: Март 13, 2013, 21:22:07 pm »
Аз също със стерилна игла съм си отстранявала такава тапа. След топъл/горещ душ аз лично разчоплих леко кожичката отгоре и после го изстисках като пъпка, но мен също не ме болеше и за това си позволих така да го отстраня. След това цедене, докато потече и от там нормална струя, както и са те посъветвали.
[/url]
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #747 -: Март 13, 2013, 22:44:42 pm »
Стерилна игла, после горещ душ и кърмене на гладно бебе. С помпа не успях.
Но понякога пак се появява, затова пия лецитин.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #748 -: Март 14, 2013, 00:02:25 am »
Писах вече - ползват такива предоставени им от производител на АМ

тази информация от къде я имаш, прощавай?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #749 -: Март 14, 2013, 16:49:10 pm »
Имам ннужда от съвет. От вчера бебето яде  през час и половина -2 и спи неспокойно. Дали не му стига кърмата? но пък след неговото сучене, като стисна гърдата, винаги потича още, т.е. като че ли има. Да взема ли някакви средства за увеличаването й или просто да изчакам. За първия месец беше качил 680 гр., но пък беше пораснал с 5 см. Проблемът беше не, че няма достатъчно кърма, а че няма достатъчно брой хранения. Просто си правеше дълги паузи от по 5-6 часа, в които си спеше напълно спокоен. Посъветваха ме ако искам да наддава повече да го храня по начесто, защото това наддаване било под минимума. Оттогава гледам да го храня по-често, но сякаш си наруши хубавия сън, който имаше.
<br />[link=http:
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #750 -: Март 14, 2013, 17:42:56 pm »
meshko106 ти ли настояваш за хранене по-често или детето си търси? Вярвам, че за толкова време се справяте със кърменето, но следи да не заспива на гърдата. Даваш ли вода? Тя може да пълни коремчето, но реално не храни. Ако е бил дълго с жълтеница може би е трябвало да подбутваш да яде, но иначе щом е спокоен и спи не виждам причина ти да го будиш и храниш. Помисли и за други причини за неспокойствието, повдигнат ли е матрака ви от към главата?
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #751 -: Март 14, 2013, 17:51:33 pm »
м-и, благодаря ти за включването. Явор сам показва, че е гладен в много кратки интервали от вчера насам. Не го карам аз да яде. Да, наистина имаше жълтеница 1 месец и заради нея също ме съветваха да го храня по-често, като се имаше предвид да е на 3-3,5 часа, т.е. да не го оставям да спи по 5-6 часа, както спеше. Матракът ни не е повдигнат, но той няма рефлукс и не се налага да го правя, поне така си мисля. Определено си плаче от глад, по всички признаци е така.
<br />[link=http:
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #752 -: Март 14, 2013, 18:00:05 pm »
Ами според мен храни си като си сигурна, че е от глад може пък да се активира организма и да има нужда от повече, а за известно време да успее да увеличи количеството и да разреди храненията(това си е теория неподкрепена от нищо). Ако искаш изцеждай след кърмене и на следващото хранене предлагай и изцеденото, да видиш дали има място в коремчето и просто се е изморил.
Май повече идеи от колкото съвети дадох  :oops:

пп Това че няма рефлукс, не означава, че е вредно повдигането.
« Последна редакция: Март 14, 2013, 18:03:38 pm от м-и »
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #753 -: Март 14, 2013, 19:39:17 pm »
meshko106, като гледам на колко месеца сте - това ми прилича на така наречения скок в растежа. За няколко дни бебчо ще суче по-начесто, за да си "поръча" повече мляко, защото пораства и нуждите му се увеличават. Моят съвет е да си го кърмиш, когато е гладен, така и количеството кърма ще се увеличи  yahoo_33
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #754 -: Март 15, 2013, 00:11:13 am »
мешко, напълно съм съгласна с писаното от номине, имай предвид, че от жълтеницата също са поспаливи и правят големи паузи (така беше и при дъщеря ми, но тя се оправи за малко повече от седмица). така, че
1 паузите, които прави детето са напълно нормални (имай предвид, че кърмата се разгражда от бебета за около 90 минути, не е като ам-то, за което трябва около 2.5-3 часа)
2 като му е минала жълтеницата, плюс вероятен скок в растежа (по възрастта ви) е напълно нормално да си иска повече. храни го когато той си иска, не му давай вода и чайове. аз лично не бих давала първо изцедена кърма, но за мен по принцип цеденето не беше приятно, но ако решиш да правиш така, естествено ще трябва да се изцеждаш, за да не се намали кърмата или да не запушиш каналче.

само да питам, има ли поне една пауза през деня когато прави паузи от по 4-5 часа непрекъснат сън?

звучи като да се оправяте прекрасно :)
*
Здравейте момичета, имам следния проблем:
Бебето ми е на 15 дни. Докато бяхме в болницата и първите 2-3 дни в къщи се хранехме на гърда + добавка, тъй като не ми беше тръгнала кърмата. След това го оставих само на кърма с цел увеличаване на кърмата - на поискване, на около 2 часа. Бебето беше относително спокойно и пълнеше често памперсите /не обилно/. След почти седмица с това хранене вчера го мерихме и се оказа, че е наддал само 100 грама, което е малко. Педиатърът каза да започваме с добавката, 60 мл. след кърмене. Първите 2-3 хранения се прие добре с връщане по малко или неизпиване на всичките 60 мл. Но през нощта и на сутрешното хранене повръща на фонтан.
Разбира се ще се допитам до педиатъра, който за сега ще ни даде везна да се мерим събота и неделя на всяко хранене, и в понеделник ако се налага ще ни праща на гастроентеролог, но моля и за вашите мнения.
Благодаря.
*
sladko, 100 грама сравнено с какво? Бебетата губят част от теглото си в първите дни, но го наваксват до 2 седмици след раждането.
Връщането на фонтан може да е показател за рефлукс.


*
sladko, колко кг се роди бебето и наддаването 100 грама от рожденното тегло ли е измерено или от теглото, со което ви изписаха?
Децата не наддават равномерно всяка седмица, така че е рано за притеснения според мен. Ежедневното теглене след хранене ще ви донесе допълнителен стрес, защото и не сучат еднакви количества всяко хранене.
Понякога бебетата повръщат излишното количество мляко, което са погълнали...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
сладко, зз знам,че на 2рата седмица трябва да си е възвърнало теглото от раждането, а вие дори сте качили. Какви добавки тогава? Аз бих изчакала седмица преди да добавям.


  
*
Не, не върнал теглото от раждането. 100 гр. от изписването. Роди се 4200 кг., изписаха ни 3960 /в епикризата така пише/, а вчера беше 4060 кг. с памперс :(
Притеснява ме повръщането, не кг.