0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #200 -: Март 21, 2008, 23:39:11 pm »
Гане, я кажи за Менджугейта, кога ви я слагаха? И още едно питане имам, в Германия има ли бебешката серия на Нивея? Питам, защото на бийста са му казали, че нивея нямат бебешка серия в няколко аптеки в немско :?

Стефи, сложена е на 1 г. и 20 дена. За козметиката - аз ползвам Бюбхен или една местна тук за Германия на една от дрогериите и не съм гледала за Нивея. Питах една приятелка и тя каза, че няма детска има само за възрастни. :? Но утре ако ходим на пазар, ще проверя и ще пиша.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #201 -: Март 22, 2008, 09:15:01 am »
За тези, които дават плодови пюрета на Семпер- в Билла в момента има акционни 5-6 вида, цената е супер добра 2,19 за 200 грама пюре
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #202 -: Март 22, 2008, 10:37:34 am »
Здравейте момичета! Много ми липсвате, но малката ми отнема почти цялото време. Разбрах, че нещо се е случило с доктор Бърди и сега ще мога да задам въпросите си само на вас. Помагайте, че много съм се притеснила.
Първо да поясня, че от началото на втория месец започнах да захранвам с Нутрилон, защото кърмата ми е недостатъчна. Много ми се иска да кърмя детето си, но все по-малко успявам и в момента тя яде почти само Нутрилон. От около две седмици акото на бебка стана постепенно само зелено(в началто беше смесено - зелено и златно, а на момети в него има и по-твърди овални образувания. Давам и чай с копър на Хипп. педиатърът, при което ходя ми каза, че цвета е от АМ и копъра. Категорично изключи цвета да е от изстиване. До тук добре. Няма да обръщам внимание на цвета и лошата вече миризма, но акането стана по веднъж на 48 часа при това придружено със силен плач и пищене. Мисля си, че това си е запичане. Как да го оправя? С масажче на коремчето не става нищо. И още: Нутрилона оцветява ли акото?

Имам и друг въпрос. Едното оченце е постоянно насълзено. Някой имал ли е подобен проблем? Капвам кърма, но не знам дали е достатъчно.

Благодаря ви предварително и ви желая весела, свежа и щастлива Пролет!
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #203 -: Март 22, 2008, 10:54:20 am »
..... Давам и чай с копър на Хипп. педиатърът, при което ходя ми каза, че цвета е от АМ и копъра. Категорично изключи цвета да е от изстиване. До тук добре. Няма да обръщам внимание на цвета и лошата вече миризма, но акането стана по веднъж на 48 часа при това придружено със силен плач и пищене. Мисля си, че това си е запичане. Как да го оправя? С масажче на коремчето не става нищо. И още: Нутрилона оцветява ли акото?
Имам и друг въпрос. Едното оченце е постоянно насълзено. Някой имал ли е подобен проблем? Капвам кърма, но не знам дали е достатъчно....
Роксана, ние бяхме с подобен проблем с акото почти до 8-9 месеца. И на мен ми казваха да не би да е изстинала, други казваха, че е от коликите, от изчистването на червата. Мина изведнъж и да ти кажа, и до днес не знам от какво. Давах капки Еспумизан Л, чай на Хипп копър и един успокояващ. В началото бяхме на Нан, но започна да се запича и минахме на Милумил, по препоръка на лекарката ни. Оправи се и акането. Попитай дали да смените млякото.
За сълзенето - да, сълзеше й лявото оче, почти до 6 месеца. Правех промивки /с едно тампонче с преварена вода, или със запарена лайка, защото нямах кърма/. Има техника за масаж, попитай и за това, че ако ти обясня, не знам дали ще ме разбереш. Мина и това, също нямам идея от какво. Дано се оправите бързо.

Момичета, каква козметика търсите по-специално? Мога около мене да разпитам.
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #204 -: Март 22, 2008, 11:01:40 am »
Роксана,

цветът на акитата на бебетата в различни моменти според с какво се хранят е различен: кафяв, зелен, жълт. На Али също и стана зелено акито след като започнахме с Нутрилон. Мисля, че за цвета няма какво да се притесняваш.

За запека: акито твърдо и сухо ли е? Това, че ака по веднъж на 48 часа, не е признак за запек. Важно е да е меко-кремообразно да речем, тогава това е само забавен пасаж на акитата, а не запек. При Али също така се получи-от акане по 6-7 пъти на ден, докато ядеше кърма, до веднъж на 2-3 дни, но кремообразно. Трудничко ги изкарват, напъват се, плачат, чувстват дискомфорт, но ще се орегулират нещата, ще се нагоди коремчето към новата храна.

Иначе, ако е твърдо и сухо, освен масаж:
1. давай повечко АМ. Колкото повече течност, толкова по-лесно акане. Но все пак в някакви разумни граници и ако детето иска.
2. клизма с термометър, но ! ВНИМАНИЕ! това да не става навик, че после лошо. Термометърът (аз ползвах дигитален, че от живачните ме е страх) се забърсва с чисто памуче, натопено в спирт, за дезинфекция, оставя се за минута спиртът да изветрее, около анусчето се слага обилно мазен крем и с въртеливи, изклЮчително внимателни движения се стимулира изхождането. НАЙ-ДОБРЕ е да ти покаже лекарката как става, защото си е много фина работа. Да не вземеш да си раздереш бебчето!

Alexandra
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #205 -: Март 22, 2008, 11:05:02 am »
Роксана - ако правиш чая веднъж на два дни или преседява повече от 1 час на топло, напълно възможно е да е от самия чай. Чая се приготвя за деня и ако не се пие след максимум два часа се сменя, не се оставя да стои.За оченцето - трябва очен лекар да ти покаже как става масажа, защото е по-специфичен. Това че капеш кърма е добре, можеш да почистваш с преварена вода или с лайка, като се започва от вън навътре и с едно памуче не повтаряш и не бършеш другото око.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #206 -: Март 22, 2008, 11:15:16 am »
                        :butterfly: ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
Роксана,и ние имахме момент с зелено ако,педиатърката ни го обясни с:засилени колики,желязото ,което се съдържа в АМ,настинка,но каза,че зеления цвят не е притеснителен.
За овалните образования-и при Ангел се е случвало да има 3-4 пъти,педиатърката предположи,че е несмляна храна,неусвоено добре мляко,каза ми да му давам по малко Мезим форте,но аз НЕ съм давала.
И Ангел акаше на 3-4 дена,но сега когато започнах да давам плодови пюренца нещата се нормализираха до 1изхождане на ден
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #207 -: Март 22, 2008, 11:15:43 am »
Роксана относно трудното изхождане и при нас това е голям проблем, последните няколко дни успяваме само с термометъра, но вече се притеснявам, че май свикна с него и да не стане по зле положението, не знам какво да ти кажа - не съм намерила отговор, преди акаше на няколко дни по един път, но поне си бяха мекички, не зависимо от цвета, а сега вече стават тебешири и аз затова гледам поне всеки ден да го изходя, че ако се съберат 3 дни това няма излизане.
Относно сълзенето на очето - и при нас го има - от вчера му капя капки "Офталмосептонекс" /дано правилно да го изписах/ 4пъти х 2 капки в оченцата и така 5 дни.
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #208 -: Март 22, 2008, 12:44:12 pm »
Здравейте от мен!И нас ни мъчеше запекът,акаше на 4-5дни и то с термометър.Така беше 3 пъти и неисках да го правя за 4-ти с път този метод.Тогава се сетих,че бях виждала моя приятелка какво правеше и имаше резултат.Разкопчах памперса,да и е свободно,хванах крачетата и с коленцата към тялото ги сгънах,така седим 1-2 мин.,като през това време аз правя гримаси на напъващ се човек.Иска се малко търпение,не става веднага,поне 10-на мин. се прави упражнението.В началото,тя се смее на физиономиите,които правя.Но по някое време и тя започва да се напъъъъва.....и воала.И на нея и на мен(иамам предвид психически) ни олекна.
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #209 -: Март 22, 2008, 14:17:45 pm »
Благодаря ви, милички!
Marie, акото е кремообразно, лепкаво, гъсто. Просто се чудя защо трябва с такъв зор да излиза. Няма да правя още клизма щом не е сухо, а и все пак си ака детето.
Гане, не знаех, че чаят трябва да се сменя толква често. Аз го правя за деня, по 100мл. Ако го изпие и правя нова доза, но никога не го оставям повече от 24 часа. Топля го преди да и дам, на следващото даване пак го топля. Може би там ми е грешката. Ще го сменям по-често.
novalexa , аз давах СабСимплекс за коликите, но от два дена го спрях. В началото давах по 4 пъти на ден, после само вечер. Нямаше особена полза от него. Сигурно са облекчавали до известна степен, но бебка пак си плачеше ужасно, гънеше се и се зачервяваше. Сега коликите намаляха, има дни в които изобщо няма и затова спрях СабСимплекса. Пробвах и с Еспумизан Л - същата работа.
baksisa и аз мисля, че колкото по-малко лекарства, толкова по-добре.
Violet , в началото другото оченце правеше гурелче и направо се залепяше. Изписаха ми капки Тобрекс. Хвана ме яд, че ми ги препоръчаха при положение, че на листовката пишеше да не се прилагат на деца под 3 години. Мина му само с кърма и промивка с лайка за 20 дни. Сега ще приложа същия метод да видим. Ще питам и за масажа, макар че се съмнявам да ми го покажат. Тук в Търговище не можах да намеря свестен педиатър. На всичките отношението им е все едно, че трябва да знам колкото тях и няма нужда да ми обясняват каквото и да е.
JOSKA, тази техника със сигурност ще я пробвам, когато Инчето започне да сяда на гърнето. Майка казваше, че така съм се научила да показвам, че имам зор - с гримаса на напъваш се човек. :lol:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #210 -: Март 22, 2008, 16:55:57 pm »
Рокси, на моята кръстница детето от такъв чай си докара чревна инфекция. Затова прави по-малки количества и по-често нов чай. Масажа не е нужно педиатър да ти го покаже - намери добър детски офталмолог. Не капи антибиотици, без да е взет секрет и да се види има ли инфекция или не. Може да се хронифицира, ако не е изписано правилното лекарство. За коликите - като правиш шишето - гледай да постои малко и да няма пяна, тя създава проблемите при бебето.
Стефи, няма козметика на Нивеа изобщо детска в магазините тук.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #211 -: Март 22, 2008, 17:26:13 pm »
Стефи, няма козметика на Нивеа изобщо детска в магазините тук.

А така :?

а ние проходихме днес :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #212 -: Март 22, 2008, 17:40:18 pm »
ха честитка

http://www.youtube.com/watch?v=ETO7-NTsjYc
виж какво те чака  :wink:
« Последна редакция: Март 22, 2008, 19:15:30 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #213 -: Март 22, 2008, 17:44:40 pm »
Mini, изписва, че видеото е изтрито...
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #214 -: Март 22, 2008, 18:30:37 pm »
Цветенце, честито ви прохождане!
Ама на мен защо ми се струва, че тя и преди си ходеше. :D
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #215 -: Март 22, 2008, 18:35:01 pm »
ходи тя от два месеца някъде, че и повече, ама трябваше да се дуржи и подпира някъде и така си обикаляше цялата къща, но ако се пусне - венага тупва :) от около 2-3 седмици прави през няколко дена по 3-4 самостоятелни крчки и после нищо.
но днес вече окончателно проходи, много е доволна от новото си постижение и постоянно го изпробва, обиколи де що има място за ходене у нас :D просто си й дойде моментът явно.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #216 -: Март 22, 2008, 19:16:20 pm »
готово, качих на друго място
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #217 -: Март 22, 2008, 19:21:53 pm »
Мдааа, яшно пак ни цакат нещо, нали сме третия свят, ще си купуваме пак мустела явно :(

Цвети, честито ви прохождане, купона тепърва започва, знаеш в къщи как е барикадирано, подготви се дорде е време :D
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #218 -: Март 22, 2008, 19:38:41 pm »
Добре бе мацки плзващи Нивеа, нали на официалния сайт на Нивеа има и линк с бебешки продукти. Или ви притеснява това, че те обаче не се предлагат на немския им роден пазар?
А и на френския сайт има такава за бебета :)

http://www.nivea.fr/products/intro
« Последна редакция: Март 22, 2008, 19:40:19 pm от Nina »
*
Re: Нова пролетно-дъждовна тема - 17.03.08 - 23.03.08
« Отговор #219 -: Март 22, 2008, 19:42:09 pm »
Ами Нинче, аз не съм ползвала нивея, но бях решила да купя такова шампоанче, обаче на нашия роден пазар има страшно много ментета на нивея произведени в братска турция, затова ми се искаше да си я купим от немско, поне да е с доказан произход, да ама не :?