0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #60 -: Януари 18, 2010, 21:33:18 pm »
Аля, толкова точно си го написала.....Аз макар, че съм младичка, си спомням тези сериали и много ми липсват. Те просто имаха стойоност.
Анизка, мила, "Тя и той" е френска продукция, поне сценариста е французин, ама му забравих името. Просто е изпълнен от българи - мноооого сполучливо! А Забранена любов...ухх, ами има някакъв опит за сюжетна линия, ама много брутален провал на актьорите, ужас. И накрая вече съвсем се изчанчиха. Иначе замисълът е добър, проблемът е в реализацията.
А какво ще кажете за Морска сол?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #61 -: Януари 19, 2010, 11:08:12 am »
А Забранена любов...ухх, ами има някакъв опит за сюжетна линия, ама много брутален провал на актьорите, ужас. И накрая вече съвсем се изчанчиха. Иначе замисълът е добър, проблемът е в реализацията.
Напълно подкрепям,голяма бозичка беше.Много се дразних от играта на актьорите-много изкуствено,рецитираха си репликите като стихотворение.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #62 -: Януари 19, 2010, 11:21:22 am »
Е това пък беше .... Гледала съм по-добри самодейни изпълнения. Ученически!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #63 -: Януари 19, 2010, 18:35:59 pm »
Морска сол ми е един от любимите сериали.
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #64 -: Януари 20, 2010, 21:24:57 pm »
...В тези филми доброто побеждаваше- положителните герои имаха принципи, бяха честни, дори мислеха за опазването на околната среда.

Аз пък филми с "добри" и "лоши" не харесвам. Може би затова ми понася Дързост и красота, там никой не е "добър" или "лош", а всеки е по нещо от двете в опредлен момент. По като в живота, така да се каже :lol:

Напоследък си мисля, че преоткривам Канал 1. Слушам тия дни дискусии за обществената телевизия и се надявам, че ще имаме такава на добро ниво! Иначе и аз съм огорчена, когато по останалите национални тв по едно и също време започва едно и също :(
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #65 -: Януари 24, 2010, 10:38:35 am »
Но, не са много интелигентните хора като теб, които гледат турски сериали. Може би, наистина има разлика: ти гледаш тези сериали за развлечение, но имам познати, които ги гледат, защото живеят в тях и смятат, че това е реалния живот. Извини ме още веднъж ...
Не съм съгласна, всичко, което се показва в тур. сериали е от реалния живот, такъв какъвто е.Може би, не в твоя и моя, но го има.
Наистина станаха малка повечко и аз предпочитам в неделна киновечер да изгледам един готин американски филм вместо сериалите,но никой не ни пита.
Американските, особено са много готини, всяка втора дума е f... и стрелбите си ги  имат като за добър ден.
А в неделна киновечер никога не са давали сериал, най-много някой възрастен американски екшън.
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #66 -: Януари 24, 2010, 15:06:44 pm »
Аз не съм много съгласна,че в тези сериали показват реалния живот.До някаква степен да,но споредмен малко пресилват нещата като на кино.А за американските филми не всичко е f....Има много хубави и тематични филми.Аз не си падам по псувните и гърмежите.Гледам от "Местопрестъплението Маями" и там не ги чувам да псуват а са страшно интелигентни иумни хора.Можеш да се научиш но доста неща,които ще ти послужат в реалния живот.Аз обичам сериозни филми.Казвала съм го не веднъж.От тези лигави съпунки не виждам какво мога да извлека.
Това е мое мнение и се надявам да не обидя някого.Всеки има право да гледа каквото му хареса.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #67 -: Януари 24, 2010, 17:12:11 pm »
По друго не знам дали ще ги стигнем американците, но по затъпяване и зомбиране даже ще ги задминем :lol:
По мое лично мнение, всички тези риалити формати, сапунени сериали и прочее продукции имат една единствена цел - масово затъпяване, промиване на мозъците на нацията /ако тя го позволи де/ и отвличане на вниманието ни от важните неща. Точно по американски - при тях очевидно работи безотказно! :wink: Както някой по-назад спомена - "дай на народа хляб и зрелища и му гледай сеира". Гладният и тъп народ по-лесно се манипулира. Огладняхме вече/пак/, на път сме и да затъпеем, "благодарение" и на образователната ни система.
Аз лично изпитвам органическа нетърпимост към сапунки - било то американски, мексикански, турски, български и т.н., Биг Брадъровци, Цената на Истината и подобни простотии. Изключение не правят и Шоуто на Слави /вече, някога имаше интересни моменти там, но доста се поизчерпа/, на Иван и Андрей, Азис и всякакви такива.
Разбира се, без такива предавания и филми не може, ясно ми е. Но в прайм-тайма да ми дават сапунки...е не мога да ги понеса. Не сме чак толкова тъпи все още и смятам, че рейтингите им може и да поспаднат като цяло, не само в тези часови зони. Мен лично определено окончателно ме губят като зрител. Като слушам мнението на познатите ми по въпроса - не само мен ще изгубят. Малко повечко заалчняха ми се струва и позабравиха, че все още има хора, които искат да гледат нещо различно от черни хроники и откровени простотии. И тук да вметна и новините - ми не ги гледам вече, отдавна. Депресирам се, то освен убийства, отвличания, кризи, увеличения на цени и данъци, катастрофи и всякакви други фатали, други новини не чувам/гледам. Е, нема нужда, достатъчно е напрегнат живота, че и от екрана да ни заливат. Поредния трик да ни отвлекат вниманието какво всъщност става в тая държава.
Извинете за многословието, но това ми е болна тема :?

Все  едно аз съм го писала,с тази разлика ,че аз пускам да чуя новините  -  поне да съм "в час" със случващото се.
Иначе телевизия  не гледаме от известно време  и установявам ,че разните уж забавни и развлекателни програми не ми липсват .Ама хич не усещам нещо да съм емоционално  ощетена  от не гледането им .
Гледала съм някой реалити формати ,но много на простотия ги избива  .
Сутрин  и вечер ,като се приберем от работа  ,слушаме радио / или СД/- главно музика .
Теглим  си вечер по някой филм  - то за повече няма време.През уикенда- някой филм пак от нета ,  някои научно популярен филм , предавания за пътешествия или  технологии и така.

За сериалите -щом  някого го разтоварват  -няма  лошо  да ги гледа .Много хора го правят просто, защото няма какво друго да гледат- особенно пенсионерите  ...


Ами, аз предполагам, че не са толкова много хората с такива спомени като моите, но все пак тук не пишат тийнеджъри и си позволявам да припомня нещо.
Като бях ученичка, имаше време, в което се излъчваха филми за деца - разглеждаха проблеми, които вълнуват децата, нямаше секс и насилие в тях ("Синьо лято", "Призраци в блока", "Арабела", "Войната на таралежите", ""Рицарят на бялата дама").
Много сме   ,които ги помним и обичаме !

А  също много харесвам  и старите български филми  с Тодор Колев ,Парцалев ,Калоянчев  и други.
Има някой от тях ,които съм гледала десетки пъти и пак обичам да ги гледам!
« Последна редакция: Януари 24, 2010, 17:17:37 pm от nimika »


*

    anizi

  • *****
  • 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
Re: Телевизиите и техните сериали
« Отговор #68 -: Януари 25, 2010, 09:26:16 am »
Прекрасни новини мили мои - ако не сте гледали Перла сега му е времето всеки ден от 15.30 от самото начало  ще ги дават
Но, не са много интелигентните хора като теб, които гледат турски сериали. Може би, наистина има разлика: ти гледаш тези сериали за развлечение, но имам познати, които ги гледат, защото живеят в тях и смятат, че това е реалния живот. Извини ме още веднъж ...
Не съм съгласна, всичко, което се показва в тур. сериали е от реалния живот, такъв какъвто е.Може би, не в твоя и моя, но го има.
Горките хорица, които живеят в малки схлупени къщурки край Босфора, как да не ги слъжали човек...... :wink: