0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #20 -: Септември 08, 2005, 09:55:16 am »
Благодаря за отговора, Мики :)
Чаках го с нетърпение. Искрено ти пожелавам да се задържат добрите резултати!


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    zornica_t

Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #21 -: Септември 09, 2005, 12:05:45 pm »
Здравей bori_st,тъй като изчетох с интерес твоя разказ реших и аз да се включа.Миналата година и ние посетихме град Поморие по същата тази причина-това беше октомври месец.Доктора си беше същият и това което прочетох много ми напомня на това което той ми каза тогава(а и с момичетата които бяха там репликата му била абсолютно същата).Имаш болка след процедурите ще те натискам силно,а нея вече няма да я има.Е това наистина си беше така(даже щеше да ме събори от магарето).Ако не друго то поне си починахме.
За съжаление при нас резултат нямаше!! :( Чакахме и чакахме но нищо.Дано при вас да се е получлило искренно се надявам!! :) Успех!!
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #22 -: Септември 09, 2005, 14:28:50 pm »
Здравей Зори  :) !
Много съжалявам, че така са се стекли нещата при вас и чакате толкова дълго. Дано скоро стане бебето и да забравите за всички трудности. Благодаря, че се включи. Имах нужда да чуя и други мнения (независмо дали са положителни или отрицателни). И аз останах с впечатлението, че доктора говори на всички момичета по един и същ начин, но ми се струва, че го прави, за да ни успокоява. От разговора ми с него, а и от личните си наблюдения, останах с впечатление, че повечето момичета отиват там с последни надежди. След доста лечения, операции и голям психически стрес. Той ми каза, че ако се отиде преди всички тези неща, може да има много по големи шансове за подобрение. До момента не мога да кажа със сигурност има или няма ефект при мен, защото е минал само месец от тогава. Единственото, което забелязвам е, че цикъла ми дойде нормално и не е обилен този месец (иначе съм с диагноза хиперменорея). Периода от 3-6 месца го дава като възможен да се забременее, но не и 100% сигурен. Ако нищо не стане, поне ще съм спокойна, че съм опитала и това.
Поздрави  :)
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #24 -: Септември 14, 2005, 22:00:11 pm »
Малко встрани от темата, но пак е кал само че в Кюстендил. Искам да ви кажа, че съм много доволна от престоя си там, а и отношението на персонала е перфектно.Е имах ме малко проблеми с храната, но вече подадохме оплакване в НОЙ.
И така по същество. Аз съм с неуспешни инвитро процедури и чак сега се обърнах за помощ към природата - малко късно но по добре от колкото никога. Преди да отида имах 4-ри фоликула + 1-н дребен и така или иначе овулация не настъпи, а сега цикъл след процедурите аз съм със ясно изразена овулация, като по учебник при това доказана от лекар. След всички бодежи по яйчниците от процедурите това ми беше проблем, но се надявам вече да е забравен. Факт е, че този месец овуто е налице :D  :D  :D . Надявам се, че и не само то. Пиша ви всичко това за да ви кажа, че без вяра нищо не става. По думите на персонала калта и водата много помагала. Дори се запознах със бабета който ходят там от 25 години и те ми разказаха такива историй, че ме убедиха в ефекта на калта. Дори едното от бабетата не е имала деца 9 години и е ходила там - на 9-тата забременяла и сега има дъщеря на 43 години.
Така, че момичета вярвайте - нали знаете вярата крепи човека, рано или късно ще стане. Само, че и ние трябва да направим нещо не може само да се тъпчем с лекарства и боклуци и да чакаме да стане чудото. Трябва ни малко спокойствие и релакс за организма.
Та аз да ви кажа дори си взех кал за вкъщи, купих една кутия бонбони и едно бурканче нес кафе на жената която ме каляше и тя ми даде една огромна торба с кал + това си взех и 15л минерална вода. Сега вкъщи си правя кална вана и се чувствам перфектно
Успех на всички и дано скоро ни споходи хубавата новина.  :D
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #25 -: Септември 15, 2005, 06:54:45 am »
Missy-нце, дай някакви координати на Кюстендил, с кой се говори и как става хватката там? Само по НОИ ли или може и без и ква е разликата? Колко дни най-малко може да се отиде и колко време предварително се записва. Нямам отпуск вече бе, деца  :cry: Ако се разплача ще ми дадат ли болнични  :wink:  :P Другото, което си мисля е, в Поморие в колко часа се правят тези неща, дали не може да ходя след работа следобед само на процедури, вечер в къщи и сутрин на работа пак, от Бургас съм - на 20 км. е
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #26 -: Септември 15, 2005, 07:44:24 am »
Цитат на: cygnus
Другото, което си мисля е, в Поморие в колко часа се правят тези неща, дали не може да ходя след работа следобед само на процедури, вечер в къщи и сутрин на работа пак, от Бургас съм - на 20 км. е


Дони, процедурите в Поморие са до обяд. Обаче има едно кафене точно пред санаториума и в него продават луга (по наситена кал) в шишета и ако имаш вана в къщи можеш да си вземеш и да си правиш кални вани. Аз взех за майка ми, тя има лека форма на артрит. Дават и листче с много подробна информация, как точно да се използва и при какви заболявания.
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #27 -: Септември 15, 2005, 07:53:04 am »
Мерси, Бори, ще ги питам, то луга има на нашите солници, ама не съм сигурна дали е същата. Събота и неделя работят ли?
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #28 -: Септември 15, 2005, 08:00:39 am »
Със сигурност работят в събота, за неделя не знам. Ако нямаш възможност мога да кажа на майка ми да ти вземе и като имаш път през Поморие, ще ти дам адреса на лични да отидеш да си я вземеш. Цената беше някъде към 2 лева за шише литър и половина.
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #29 -: Септември 15, 2005, 08:06:38 am »
Боринце, много ти благодаря, обаче в моята стая колежката е от Поморие и мога да я помоля винаги да ми донесе, че и всеки ден. Аз чисто информативно питах дали има и такива опции. Иначе за калта изобщо не се съмнявам, че е много полезна, толкова много хора ходят на кални бани и има ефект. Добре, че поне в събота правят.
Късмет, миличка!  :D
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #30 -: Септември 15, 2005, 08:11:18 am »
ОК  :) . Аз тъкмо ти изпратих лично съобщение  :) . Как можах да не се сетя, че и поморийци  :wink: бачкат в Бургас.
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #31 -: Септември 15, 2005, 09:14:46 am »
Дони, аз бях в Кюстендил, не се ходи само по НОИ, може и на свободно. Не знам колко ще помогне, но поне беше хубаво.
Не знам дали има връзка, но при последната стимулация /непосредствено след Кюстендил/ направих много фоликули /с половин таблетка на ден 8O /, но може и да беше от смяната на стимуланта /то уж бил един и същ, ама под различни имена/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #32 -: Септември 21, 2005, 00:12:48 am »
Здравейте !
Искам да ви питам нещо по въпроса с калта! Поне лекарите там какво казват? Възможно ли е да се получи някакво запушване на тръбите например от тази кал все пак не е течност която свободно след това да се излее от матката и тръбите съответно? Питам защото съм се навила много за едни такива кални бани в Поморие но се притеснявам за тези въпроси защото си имам само една тръба и ме е страх да не я загубя? Благодаря ви!

П.С. А като си помисля само че от 4 години почивам там всяка година. Толкова ме е яд сега. Но мислех че това са нереални приказки на хората.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #33 -: Септември 21, 2005, 22:08:15 pm »
Цитат на: Starlet
... Възможно ли е да се получи някакво запушване на тръбите например от тази кал все пак не е течност която свободно след това да се излее от матката и тръбите съответно? ...

Не съм говорила с лекаря за това, а и за пръв път чувам, че може да се запушат тръбите  8O . Напротив, даже имаше хора, които бяха отишли с цел отпушване. Вагиналния тампон не се вкарва толкова надълбоко, а е просто като влагалищна промивка и като ти дойде цикъла се изчистваш напълно, ако въобще е останало нещо от калта, защото те почистват изцяло след процедурите.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #34 -: Септември 27, 2005, 16:51:50 pm »
Благодаря за отговора това ме притесняваше все пак си мислех че може да има някакъв минимален шанс за това част от калта да стигне до тръбите а аз каквато съм "късметлийка" точно на мен ще се случи ако може такова нещо да стане. Сега съм по-спокойна и мисля да замина към средата на октомври.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #35 -: Септември 27, 2005, 17:42:35 pm »
Момичета много интересна тема :) Предполагам,че няма значение кога ще се направят калните бани,но все пак да питам може ли зимата примерно?Всичко ми е ясно само не ми е много ясно как ще накарам мъжлето :?  8O тук би направил всичко което трябва,но да отидем до Поморие.....незнам :( Другото което искам да питам е след като се назначават около 12процедури всеки ден по една ли се прави?
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #36 -: Септември 27, 2005, 21:48:03 pm »
Цитат на: a_s_n
...

Явно пак се пада на мене честта да отговоря, но като няма кой, ще прощавате  :oops: .
Всеки ден се правят процедурите (по една от всяка), в зависимост   какво е предписал лекаря. Обикновено са съвкупност от няколко (калолечение + някакъв вид физиотерапия). Зимата не знам какви ще са условията. Както казах още в първия си постинг, там ми се видя мизерно и може би ще е студено, но за сметка на това персонала са страхотни и много приятни хора  :) .
*
Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #37 -: Септември 28, 2005, 14:52:20 pm »
Като се има предвит,че ще ходя с мъжлето едва ли ще ми е толкова студено :lol: Все пак трябва и да се гушкаме иначе как ще стане бебе :lol: Това е шега,но със сигурност зимата не е много подходящо така,че напролет.Тако ще разберем резултатите от тези които са ходили може до тогава всички да чакат  бебета :lol:
*

    zornica_t

Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #38 -: Септември 29, 2005, 10:35:40 am »
Здравей a_s_n до колкото си спомням от нашият престой в Поморие началото на декември месец затварят санаториума.Пък и честно да ти кажа е безмислено да се ходи зимата,защото след процедурата трябва много да се пазиш и да стоиш на топло иначе може да стане по-голяма беля.Така че ще е най-добре да идете пролетта когато времето се позатопли.Даже ще ти препоръчам да си вземето някоя малка печка(може и от тия вентилаторните)защото парното се пуска вечер и през деня няма.Но най-добре ще бъде бебето да стане дотогава.Успех и да се похвалиш много скоро с две чертички!!! :D Поздрави
*

    arp

Въпрос за калолечението в Поморие
« Отговор #39 -: Септември 29, 2005, 16:44:23 pm »
Интерисува ме дали някой има информация за калолечението в гр.Баня/Карловско/, защото една докторка от Военния санаториум в Поморие ми го препоръча .