0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #440 -: Юни 29, 2011, 12:13:54 pm »
Ели, и мен де опитаха да ме "уредят" с някакво мазило за раната но им казах, че вероятно ме бъркат с другото момиче в стаята, тя беше пациент на друг лекар, споменах, че моя лекуващ лекар не ми е назначавал такова лечение.  Предполагам беше грешка.
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 12:17:55 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #441 -: Юли 08, 2011, 08:41:57 am »
Да разкажа и аз за моето приключение наречено раждане :D
Място на събитието: Майчин дом - София.
Дата на събитието: 01.07.2011
Час на срещата с бебка: 08:30
На 30.06.2011 към обяд отидох в болницата. Настанних се в стаята. И започнаха да текат последните часове от моята бременност. Най-бавно протеклите часове. Цяла нощ не спах от вълнение. Само няколко часа ме деляха от срещата с малкото човече.
Сутринта на 01.07 ставам рано, правят ми клизма, записват тонове на бебка.
В 8:10 една мила акушерка ми взима документите и тръгваме към операциаонната. Остявам си личните вещи в една стая и уверено крача към срещата.
Качиха ме на опрецаионната и екипа от анестезиолози започна да работи. Попитаха ме, дали всичко ми е ясно за упойката. Преди това правих подробна консултация с анесетизиолог и отговорих, че ми е ясно.
Разпънаха ми ръцете, за мерене на кръвно и поставяне на абокат. Обещаха поставянето на упойката да бъде безболезнено и спазиха обещанието. Свих се както те искаха и без да искам от първия път улучих необходимата им поза за поставяне на упойката. Малко след това ми стана топло на краката. И си помислих "Започна се" :D
Малко след това в залата влезе и д-р Дяволов и се захвана за работа. Дръпнаха чаршафа и ми скриха видимостта към корема :wink:
През цялото време до главата ми седяха две лекарки, които подробно ми обясняваха какво следва и какво се случва в момента.
Малко след като Дяволов сряза чух най-прекрасния плач. Бебка пое първата си глътка въздух в 08:57. Измериха я, показаха ми я, сложиха ни гривни, целунах я и я отнесоха. Довършиха операцията и ме преведоха в реанимация.
И от там започна голямото лежане и чакане. При нормално въстановяване трябваше да остана там 24 часа. Престоя в реанимацията беше приятен, само една акушерка меизнерви, не ми даде телефона да се обадя на мъжа ми след операцията. Е, аз взех телефона на съседката по легло и се обадих. Останалите акушерки бяха страхотни, грижеха се за нас много добре.
След реанимацията на следващия ден ме преведоха на 12-ти етаж, който си бях избрала предварително. Настаних се в двойна стая, със самостаятелна баня и тоалетна. На този етаж бебетата са при мама дененощно. При мен трябваше това да се случи два дни след секциото. Отидох до стаята с бебетата да нагушкам София и ми казаха,че мога да ходя да я виждам на всяко хранене. На следващото хранене бях отново при бебка. Биха и ваксина за хепатит Б и голям рев дръпна при боцкането. Поревах и аз с нея ( Първите дни след раждането бях много ревлива). Като я взех видях, че си е повърнала яденето и ми стана много жал. Леглото и оповръщано и тя също, ама си седят така. Няма кой да смени чаршафите и дрехите. И реших,че ще я взема с мен в стаята. И от деня след раждането бебето беше при мен. Бебето е много кротко и аз си се въстановявах  добре от секциото. Не ми тежеше,че е при мен. Всички съвети около мен бях да я оставя, за да си почивам, че после нямало почивка. Е, аз тази умора я чакам 8 години, а и за два дни надали ще си почина.
Акушерките правят тоалет на бебетата пред погледа на майките. Това за мен беше важно. Показват ти, че бебето не е кристална кукла и няма да се счупи. Придобих голяма увереност.
Така неусетно минаха дните в болницата и дойде време за изписване.
Благодарение на д-р Дяволов, екипа в операционната, акушерките в реанимация и на 12-ти етаж имах страхотно раждане и период на адаптация.
А стимула за бързото ми въстановяване е София...

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #442 -: Юли 08, 2011, 13:10:28 pm »
 Хайде и втората от 01.07 да разкаже...
 След много лутане и ужасяване от големите БГ АГ болници, съвсем случайно попаднах в родилното на Окръжна болница и реших да родя там.
 Хиляди благодарности...
 На 30ти юни бях на мерене на тонове.
 В болницата постъпих в 10ч на 01.07
 Запис на тонове, преглед на ехограф / много сладко,на прегледа излезе,че термина ми е именно 01 :) / слагане на нощницата,клизмичка, абокат и хайде пред операционната да чакам момента...
 Към 12:30ч д-р Жекова дойде да направи вагинален преглед с цел да види състоянието на серклажа.Обещаха да го махнат,след поставяне на упойката.Само за сведение в МД ми казаха,че ще ми го свалят в кабинета преди да отидем в операционната...
 В 13ч дойде анестезиолога и каза ,че след мъничко започваме.В 13:15 упойката ме хвана.Самото и поставяне изобщо не е болезнено.Целия екип беше на лице и започнаха.Точно си мислех,че няма смисъл да ми слагат чаршаф.Корема беше толкова голям,че изобщо нямашешанс да видя нещо  :lol: Е,сложиха, естествено.В самото начало усетих една тежест при дишане в диафрагмата.Веднага ми дадоха кислород и за секунди всичко се оправи.
 В 13;30ч чух "яяяяя,колко красиво бебе" Ослушах се за плач,но долових че почистват устата и гърлото на бебо,та за това не реве и после ,стори ми се цяла вечност преди да ми го покажат,защото първо ми придадоха търговски вид, видях най-най-най желаното ...Калоян, душата,която ме кара да се просълзявам от умиление...
 
 Операцията продължи до 14ч със зашиването ми и след това ме приведоха в реанимацията. Това е една много приятна ставя в родилно отделение,на която врата е широко отворена и често често акушерките ме проверяваха.Вливаха ми се разни неща,едното от което беше за контрахирането наматката.Беше ми предписано обезболяващо,но аз още не го осках.Неприятните моменти бяха,при натискането на корема от акушерките с цел изцеждане на кръв и течнисти от матката...Към 22ч си поисках обезболяващото и спах като къпана до ранни зори.
 На другия ден отново към 14ч станах за първи път.Имах голяма тежест.Странно ,не ме болеше операцията,а корема от двете страни...Въпреки това успях да отида сама до стаята,в която ме местеха. След първото по-тежичко ставане, след това не можеха да ме спрат да се разхождам по коридора.С всяка крачка ти става все по-хубаво и леко.Пък и исках да съм на шест при идването на бебчо...
 
 В 5ч сутринта ми го донесоха,за първо ядене.Гърдите вече ми бяха готови.Акушерките носят и шишенце с адаптирано мляко,ако има проблем с кърменето и бебо е неспокоен. От този момент, до днес, не съм се разделяла с него.Взимаха го само рано сутрин да му направят тоалет .
 Условията в Окръжна болница са страхотни.Екипът е невероятен.Всички са страшно внимателни.За два дни престой познаваш вече целия персонал.Всички са изключително внимателни и заинтересовани от състоянието ти...
 Пускам няколко снимки да видите как изглежда стаята...
 За цената: 350 лв е избора на екип, в която ти влиза ,както и упойката,така и престоя във ВИП стая...Не съм дала нито лев повече. Ззписите на тоновете в целия девети месец там също са безплатни,ако си избрал да раждаш там :)... Няма двугаде такива цени.Всичките ми близки до последно си мислеха,че ще има подводни финансови камъни...
 Хиляди благодарности на д-р Жекова, д-р Динче,акушерките Диляна и Дани,както и на всички останали,които се грижеха за мен и бебчо.
 С удоволстве бих родила още веднъж там
 
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #443 -: Юли 08, 2011, 15:43:42 pm »
Дидон, Ники страхотни разкази. Раздвоена съм, до сега бях изцяло за Токуда, но това което прочетох днес тук ми се стори невероятно хубав разказ.
Момичета благодаря, че споделихте този момент с нас. Ще си запазя правото на допълнителни въпроси към края на годината. :D
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #444 -: Юли 08, 2011, 23:14:49 pm »
didon :) Много се радвам, че толкова леко е минало всичко, аз съм много доволна от ОБ, а Жекова е невероятен човек :)
[/url][/url]
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #445 -: Юли 11, 2011, 14:52:48 pm »
Момичета, някоя от вас знае ли каква е цената за раждане(естествено и секцио) в Селена, и какво включва тази сума? Поразрових се назад в темата, ама нищо не можах да видя. Също така ако може някакви подробности като цяло как протича- Не са ми следили бременността там, тепърва ще си избирам лекар, който да ме изражда. при това положение как стоят нещата?

Благодаря предварително.
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 14:55:19 pm от ivanita »


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #446 -: Юли 11, 2011, 15:26:23 pm »
http://www.agselena.com/pages/2009-04-28-20-56-16.html виж телефона на контакти и питай за актуални цени. Преди година и половина секциото беше 1160лв. Включва всичко което ти е нужно. Всъщност отиваш да раждаж с чехлите, четка за зъби и гребен. От болницата ти осигуряват всичко от което имате нужда ти и бебето. Много са мили и грижовни всички там, обясняват и обясняват ....Самото секцио не знам как точно протича, че аз бях с пълна упойка, но мисля че Jbrul и deep са разказали доста подробно.
Успех!
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 15:37:43 pm от Pesheck »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #447 -: Юли 11, 2011, 15:37:44 pm »
http://www.agselena.com/pages/2009-04-28-20-56-16.html виж телефона на контакти и хитай за актуални цени. Преди година и половина секциото беше 1160лв.

Преди 5 месеца - също беше толкова.  :D А относно това кое как се случва в тази болница конкретно, има писано доста в темата ivanita, дори на предишната страница ;) А и в самото начало, на няколко страници става дума за условията и престоя, порови се по-внимателно, защото е безсмислено да се повтаряме.

Не е нужно да си следила там бременността, че да раждаш там. Добре е месец преди термин да отидеш, за да уточните детайлите, но и седмица преди това да е - няма да те върнат, просто ти ще си по-спокойно ако не чакаш последния момент, че да си наясно как и при кого точно ще раждаш.

Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #448 -: Юли 17, 2011, 12:24:04 pm »
Момичета, страхотна тема  :P
Има доста страшнички постове, но след разказаното от didon, deep и ники такъв рев му теглих от умиление, всичко си заслужава само заради първата среща с бебо !!!
Аз се спрях вече на Токуда и д-р Илиев, бях на два прегледа и ми хареса ... нямам търпение да дойде ноември и да се видим с бебо  :P
Продължавайте да споделяте и разказвате как е минало раждането на всяка една от вас...толкова е интересно!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #449 -: Юли 17, 2011, 12:27:25 pm »
Момичета, страхотна тема  :P
Има доста страшнички постове, но след разказаното от didon, deep и ники такъв рев му теглих от умиление, всичко си заслужава само заради първата среща с бебо !!!
Аз се спрях вече на Токуда и д-р Илиев, бях на два прегледа и ми хареса ... нямам търпение да дойде ноември и да се видим с бебо  :P
Продължавайте да споделяте и разказвате как е минало раждането на всяка една от вас...толкова е интересно!

Бях на една беседа с д-р Илиев и доста ми хареса, може би и аз клоня към Токуда засега
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #450 -: Юли 19, 2011, 18:06:08 pm »
Pesheck, Jbrul, мерси за информацията.  :)

Jbrul, тъй като си спомням, че ти ражда при д-р Даскалов в Селена, искам да те попитам дали си плащала нещо допълнително за избора му освен парите за секциото.


*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #451 -: Юли 19, 2011, 18:30:41 pm »

Jbrul, тъй като си спомням, че ти ражда при д-р Даскалов в Селена, искам да те попитам дали си плащала нещо допълнително за избора му освен парите за секциото.

Не, плаща се по ценоразписа на "Селена" - нищо допълнително, или "отдолу". Извън базовата цена за секцио - доплатих само за самостоятелна стая, но това няма отношение към медицинската част. Получаваш еднакво качествени медицински грижи и в двойна и в самостоятелна стая. Ще останеш доволна от избора на тази болница и особено на този лекар!  :D

Успех!
« Последна редакция: Юли 19, 2011, 18:44:54 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #452 -: Юли 19, 2011, 19:09:20 pm »
Момичета, страхотна тема  :P
Има доста страшнички постове, но след разказаното от didon, deep и ники такъв рев му теглих от умиление, всичко си заслужава само заради първата среща с бебо !!!
Аз се спрях вече на Токуда и д-р Илиев, бях на два прегледа и ми хареса ... нямам търпение да дойде ноември и да се видим с бебо  :P
Продължавайте да споделяте и разказвате как е минало раждането на всяка една от вас...толкова е интересно!

Бях на една беседа с д-р Илиев и доста ми хареса, може би и аз клоня към Токуда засега
Този избор го препоръчвам горещо! Ако може в комплект с анестезиолога Илиев ;) - мноооого го обичах този човек, докато раждах!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #453 -: Юли 20, 2011, 00:27:54 am »
Момичета, някоя от вас знае ли каква е цената за раждане(естествено и секцио) в Селена, и какво включва тази сума? Поразрових се назад в темата, ама нищо не можах да видя. Също така ако може някакви подробности като цяло как протича- Не са ми следили бременността там, тепърва ще си избирам лекар, който да ме изражда. при това положение как стоят нещата?

Благодаря предварително.

И от преди месец и половина цената е същата.  :D

Много добър избор си направила Иванита. Както ти е писала Jbrul, потърси в темата има инфо как протича раждането там.
Аз родих при д-р Даскалов, много съм доволна, възстановяването си ... не го усетих, чувствах се страхотно още същия ден. Той следи бременността ми но не е задължително, ако решиш да го избереш запази си час за преглед в " Медикус Алфа" и вече с него ще уточните всеки детайл. http://www.invitro-plovdiv.com/

Успех!  :D

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #454 -: Юли 22, 2011, 14:29:59 pm »
Ами след дълги чудения къде да раждам, се ориентирах към Селена като цяло, и при съгласие от страна на д-р Даскалов - при него. Другата седмица имам час при него и ще уточним евентуално детайлите. Малко ме притеснява това, че не съм от Пловдив и ще трябва да пътувам 100-на км. а искам да раждам естествено, но доколкото и той ми е казвал, ще имам достатъчно време да стигна - все пак първото раждане не става за 5 мин :lol:
За избора ми помогна и АГ-то водещо ми т.нар. ЖК, който при вчерашния преглед ме остави просто безмълвна osi_15 Когато го попитах за обезболяване той каза че не ползват никакво - ей така оставят си ги да се мъчат жените по десетина часа, ако не и повече. 8O  На въпроса за епидуралната упойка - ами те американците, които я измисли първи се отрекли от нея и вече не я ползвали; била вредна за детето, проучвания сочели че децата на по-късен етап от живота си показвали по-нисък коефициент на интелигентност, най-добрия анестезиолог в  бг не я ползвал вече и т.н. osi_13  С 2 думи скри ми шапката тоз човек, чак дума не можах да кажа


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #455 -: Юли 22, 2011, 14:37:41 pm »
Превод в ефир - тия дето искат обезболяване са лигли и щом досега така са раждали при него значи и ти можеш така. Освен това не знае как се прави упойката, пък и ще трябва да даде пари и на анестезиолога и изобщо ..... какво го занимаваш сега пък и ти.
Избрала си точния лекар и място. Желая ти прекрасна среща с бебето.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #456 -: Юли 22, 2011, 14:53:49 pm »
ivanita, не се притеснявай за пътя, много момичета, които на са от Пловдив раждат в Селена и след това пътуват, дори се сещам, че момичето, с което родихме в един и същи ден беше от Свиленград.

Направила си много хубав избор, другата седмица ще се уточните с д-р Даскалов.

Успех!  :D

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #457 -: Юли 22, 2011, 15:42:29 pm »
Боже, какви лекари... 8O Вместо да успокоят жената, те са способни да ти изправят косите в последния момент  :?

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #458 -: Юли 22, 2011, 18:03:08 pm »
На въпроса за епидуралната упойка - ами те американците, които я измисли първи се отрекли от нея и вече не я ползвали; била вредна за детето, проучвания сочели че децата на по-късен етап от живота си показвали по-нисък коефициент на интелигентност, ......

Лелееее! Това обяснява видно високия коефициент на интелигентност на средния американски гражданин :-) Но май трябва да питаш този "доФтор" дали той самия не е бил раждан с епидурална, или си е идиот по принцип....
« Последна редакция: Юли 22, 2011, 18:05:59 pm от Nadine »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #459 -: Юли 22, 2011, 18:28:53 pm »

[/quote]

Лелееее! Това обяснява видно високия коефициент на интелигентност на средния американски гражданин :-) Но май трябва да питаш този "доФтор" дали той самия не е бил раждан с епидурална, или си е идиот по принцип....
[/quote]

 :jump12: :jump12:

ха ха ха, Надин, искрено ме разсмя :lol: