0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #720 -: Май 28, 2014, 09:59:47 am »
Здравейте момичета.При мен момента вече взе да наближава и понеже съм се ориентирала да раждам в Майчин дом София при д-р Гунев, исках да попитам дали можете да кажете някакви впечатления за болницата или лекаря?!В петък ще ходим за първи път на преглед при този лекар и ще видя какви ще са ми впечатленията, но ако някоя мама има някакви преки наблюдения ще се радвам да ги сподели.Слънчев и усмихнат ден :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #721 -: Май 28, 2014, 10:41:34 am »
Слънцето 87,преди 11г.родих дъщеря си при д-р Гунев в МД...следях цялата си бременност при него и бях изключително доволна,проблема бе по време на раждането,преносих я 12 дни,предизвика ми той раждането бе нощна смяна и за да ме следи отблизо ме смъкна рано в предродилна зала,но разкритие нямаше и нямаше,включиха ми система с окситоцин и пак нищо,изпитвах болки при преглед за разкритието и той бе учуден от това реши,че е защото-съм се изплашила,към 6 часа сутринта най-накрая достигнах до 5 см.разкритие и си поисках упойка,смяната на доктора свърши,но той остана при мен,към 9.30 започнаха напъни,а разкритието продължаваше да си е 5см.вкараха ме в родилна зала,след цялата нощ мъки нямах сили и да напъвам много...в един момент бебето изгуби тонове,направи ми епизиотомия и ми я извади с форцепс на 5 см.разкритие...час и половина ме ши,дори и не попитах колко шева имам :lol: извини ми се,че не ми е направил секцио,благодарна съм му,че спаси детето,но го обвинявам,че не ми направи секцио,изпитвах ужас от раждането и 3 години изобщо не исках да чуя за второ :lol:,а след това започнаха и проблемите,та чак стигнахме и до инвитро и чак сега успяхме...аз просто имам лош спомен и то само от раждането,но все пак са минали 11г.той е натрупал доста опит и между другото само добри отзиви четох за него,отделно колеги гинеколози ми го препоръчаха,но аз по обясними причини няма да отида сега при него,мисля,че можеш да му се довериш аз просто ти разказах моята история,а ти ще си прецениш и ще си вземеш решението....от тогава не съм стъпвала в МД условията бяха доста мизерни,сега не знам как е,колеги ми казаха,че родилните им зали са страхотни,ремонтирани,а вип стаите в МД били много по-хубави отколкото в Шейново...извинявам се за дългия пост дано съм ти била полезна желая ти успех и леко раждане... :D
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #722 -: Май 28, 2014, 14:19:33 pm »
Алекс много благодаря за отговора.В интернет честно казано четох доста противоречиви неща за този лекар, но и на мен ми го препоръчаха.Ще видя какви ще ми бъдат и първите впечатления.Аз така или иначе ще искам планирано секцио и съответно ще обсъдим с доктора и това на прегледа.За ВИП стая не мисля да плащам, но смятам да си платя избор на екип, което според мен е по-важното.Сигурна съм че в никоя държавна болница условията не са кой знае какви,ама все пак това са само няколко дни, които мисля, че ще успея да устискам, та аз през толкова много трудности минах и сега няколко дни в мизерна стая ли ще ме оплашат...Важното е ние с бебчето да сме добре, а пък друго каквото трябва ще го изтърпя...
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #723 -: Май 29, 2014, 09:13:40 am »
Здравейте момичета.При мен момента вече взе да наближава и понеже съм се ориентирала да раждам в Майчин дом София при д-р Гунев, исках да попитам дали можете да кажете някакви впечатления за болницата или лекаря?!

slanceto, това е и моят лекар.
Не бих го заменила с никой друг. Всичко, което ми е правено досега - 2 операции от извънматочна, 5 кюретажа /след спонтанни аборти/, и едно секцио - е правено само от него. Както и проследяването на  бременността. Сега отново съм при него. Доверието ми към него е безгранично. Няма да пиша суперлативи - това, че не си и помислям да го сменя, мисля, че е достатъчно.
Имай предвид само, че е доста пестелив на думи...

В петък ще ходим за първи път на преглед при този лекар

И аз в петък съм при него ;)




Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #724 -: Юни 04, 2014, 21:11:36 pm »
Mousyt, прясната ми информация (родих на 26.05 със секцио по мое желание прекрасно 4 кг. момченце) за Токуда е:
- секцио по твое желание няма как да стане без избор на екип, защото някой трябва да си измисли причина за секциото  :oops:, (което е моя случай се оказа, че винаги трябва да си слушаш инстинкта. Терминът ми беше определен за 30. 05, а аз направих планирано секцио в последния възможен момент, защото по мои сметки бебето е заченато по рано, след раждането всички лекари, които видяха детето ме питаха колко е преносено  :()
- секцио по медицинска причина планирано,
- секцио непланирано
- нормално раждане
И трите могат да минат и без избор на екип, защото попълваш документи в които просто трябва да отбележиш, че нямаш избор на екип. Нооооооо като цяло лекарят, който ти прави предродилната може би ще очаква избор на екип, като под избор на екип разбирай избор на лекар останалите от екипа са тези, които са на смяна.
Наистина почти всички и гинеколози и неонатолози са много мили, много внимателни и т.н, но си има и по някое кофти зрънце.
Когато застъпват на смяна минават и без значение чий пациент си ти обръщат внимание, естествено на тези на който те са били на раждането ( без значение с избор на екип или не) обръщат
по-голямо внимание.
По повод храната - УЖАС!!!!!! Дори и леко мухлясал хляб  8O 8O 8O
Всички други консумативи са ОК. Нощници колкото са ти необходими и когато са ти необходими, само си поискваш. Да се смени на бебето памперса, ако смяташ за необходимо няма проблем (само трябва да намериш акушерка от неонатологията, което по някога е трудно, защото са само две на смяна, а обслужват родилна зала, операционна, интензивно и всички други)
Визитацията на бебето се прави докато му се прави тоалета (баня, намазване и т.н работи се с хубави марки козметика) на която ти присъстваш, питаш, гледаш и т.н
Храненето на бебето е както Вие решите, ако искате да е само на кърма е само на кърма, те си предават инфото и нямате проблем.
Ако сте в обикновена стая, която е с 4 легла по принцип не можете да държите бебето при вас между 11 и 7 сутринта, но ако това е което искате и това има как да стане, ако жените с които сте в стая са съгласни. През деня беби е при Вас, ако искате да излезете за нещо, можете да го оставите на акушерките в стая с контролирана среда (температура и стерилност).
Бебето може да го види само бащата и то веднъж, което вече е кофти.
Ако се наложи престой повече от предвидените дни не се плаща допълнително нито за Вас, нито за бебето. Ако се наложи да минете на преглед при друг специалист те Ви пращат на преглед при дежурния ( едно от момичетата в стаята имаше бучка под мишницата и я пратиха на мамолог) и този преглед не се плаща.
Освен за избор на екип Вие попълвате още и документ дали имате ДЗО (допълнително здравно осигуряване), както и документ кой пакет желаете за бебето, имате 3 варианта - 400, 500, 600 лв.
Накрая Ви се дават 3 фактури една на името на бебето, и две на Вас една за доплащане на раждането и една за избора на екип. 
Ами това е, което се сещам в момента, ако искаш нещо по конкретно да знаеш питай, ако знам ще кажа. Желая ти успех.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #725 -: Юни 04, 2014, 21:48:13 pm »
По повод храната - УЖАС!!!!!! Дори и леко мухлясал хляб  8O 8O 8O
По този повод да разкажа една смешка.
В стаята бяхме 4 момичета, от които една вегетарианка. На нея разбира се и носеха различно ядене и то какво ....  :lol:
Носят ни закуската. На 3-те ни донесоха филийки с масло, кашкавал и конфитюр, а на вегетарианката масло, шунка и конфитюр  :lol:
На обяд - на нас ни носят пиле с картофи, а на нея свинско със зеле.... 
Не знам как го правеха .... :lol: :lol: :lol:

Иначе за мен храната беше ОК.

P.S. Rroshko честито момченце. Да ти е живо и здраво.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #726 -: Юни 04, 2014, 22:38:30 pm »
аз пък съм много доволна от храната в Токуда,а уж съм капризна като цяло на готвено.
 Аз си следих и двете бременности при д-р Колева по здравна каса и после родих при нея (първият път родих в Белгия,но се следих при нея до 7-ми месец,а вторият път си родих при нея и даже съжалявам,че и първият не останах тук).Много ,ама много съм доволна и от нея и от акушерки,сестри,неонатолози и изобщо всичко.
Лежала съм в МД няколко пъти -имам правено лапаро там,кюртаж след аборт и едно раждане (то беше аборт,но протече като раждане,защото беше в 20-та седмица) и няколко пъти в Токуда .Ами разликата е огромна и не визирам лукс,а отношение и свършена работа.Макар че ,от повечето лекари в МД съм доволна.
<br />
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #727 -: Юни 05, 2014, 13:26:24 pm »
rroshko,

Много благодаря за подробния пост  :bighug:
Благодаря на другите момичета за включването :)
Лежала съм в МД два пъти и за храната няма да споменавам. За мен това което дават там не може да се нарече храна, още повече здравословна или каквото и да било... Но това е последното, за което да се сетя :) Иначе от лекарите съм доволна (с избор на екип естествено!), целия екип в операционната и двата пъти беше изключително любезен и внимателен, в интензивното също бяха мн внимателни. В другите стаи обаче можеш спокойно да си умреш и никой да не разбере....просто грижа нулева! Знам от впечатления на приятелки, че на родилните етажи не е така, надявам се :)
При мен май ще се очертае секцио и в МД ако пак те държат 24ч в интензивното, просто ще изтрещя. Според мен това, че след операция не те раздвижват максимално бързо е много неприятно, защото аз след лапароскопията се чувствах добре, но ме вдигнаха едва на другия ден и много бавно се раздвижих и възстанових. Тук чета, че по другите болници не е толкова дълъг този период и като че си има значение....

Ще се радвам, ако можеш да кажеш в Токуда след секциото как се процедира, кога ти дават бебето и можеш ли да го захраниш веднага и прочие... При мен ще има показания, т.ч. няма да си търсим такива, но така или иначе ако се окаже, че без избор на екип ще ме гледат на криво по-добре да си платя. Благодаря ти за инфото с фактурите. За жалост една колежка е раждала там миналата година и каза, че нашето здравно май нищо няма да ми плати... Но аз сега съм ги подхванала да ми плащат лекарствата и ФМ, та като приключа ще се пробвам пак да видя как стоят нещата. То ако аз не се оправя със здравен фонд, няма кой ;)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #728 -: Юни 05, 2014, 15:00:32 pm »
честно казано,не вярвам да има лошо отношение,за това че не си избрала екип.Всички лекари са добри и мили там.Пък и имам няколко приятелки,които се следиха при един,а родиха при друг по ред причини,не са споделяли да е имало лошо отношение.
След секциото ме свалиха в стаята и бебето го доведоха веднага,мъжът ми също беше там.Бях в стая с 4 легла.Раздвижването беше още на следващата сутрин.
<br />
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #729 -: Юни 10, 2014, 11:26:03 am »
Аз съм с термин през Юли и имам същия опит като Rroshko - на отворените врати Лазарова каза, че от 2013 г. имат опция за нормално раждане без предварителен избор на екип: просто искат да си се записал и преминал на предродилна консултация в АГто на Токуда най-късно в 32-34 седмица. Идеята е да ти снемат анамнеза, да видят изследванията ти, да преценят какви рискове имаш като пациент (всичко това се вкарва в системата им и всеки лекар при нужда просто влиза и гледа всичко за теб). Казват ти и след колко седмици да дойдеш пак.
Това, което и мен ме притеснява, е че дежурна в деня, в който отидох на предродилна консултация, трябваше да е Лазарова (обмислям да избера нея или д-р Димитров или изобщо да не избирам(, но поради заетост, ми пратиха д-р Кръстанова и един симпатичен специализант д-р Крумов. Държаха се страхотно и двамата, нямам забележки. Само накрая д-р Кръстанова вметна, че ще се видим пак ( с нея) след 2 седмици и че с д-р Крумов ще са щастливи, че ще ме израждат именно те.
Именно това ме притеснява - аз не съм заявявала, че искам да ме изражда д-р Кръстанова ( въпреки че е чудесна), затова и ходих на предродилната консултация между 13 и 14 ч. , на която идеята е,че ходят бъдещи родилки, които няма да избират екипа.

От локалната регистратура момичетата не бяха особено учтиви като ги попитах за разяснение : казаха ми, че не можело както си искам да си сменям екипа и не ми обърнаха особено внимание на въпросите.

Та имате ли идеята в крайна сметка какво се случва? Дали д-р Кръстанова вече ми се "води" избор  на екип или да не се притеснявам, че все още мога да не си избирам екип или да избера друг лекар.

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #730 -: Юни 10, 2014, 13:08:35 pm »
Та имате ли идеята в крайна сметка какво се случва? Дали д-р Кръстанова вече ми се "води" избор  на екип или да не се притеснявам, че все още мога да не си избирам екип или да избера друг лекар.
Не, не ти се води.
Винаги можеш да запишеш следващия си час при друг доктор.
Изборът става чрез попълване на документ. При мен беше при самото раждане.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #731 -: Юни 15, 2014, 02:12:39 am »
Момичета, може ли раждалите при д-р Кирякова в Токуда да споделят впечетления. Аз се надявам на нормално раждане, но може и да се наложи секцио по медицински причини поради състоянието на плацентата.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #732 -: Юни 15, 2014, 09:42:10 am »
Аз съм много доволна от д-р Кирякова. Много е търпелива и позитивна. Чувствах се спокойна и в сигурни ръце. Аз родих нормално, но раждането се проточи доста - водите изтекоха през нощта, на сутринта ми включиха системи и чак вечерта се роди бебчето. Нито за миг не съм се чувствала пришпорена :)



   La vita è bella
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #733 -: Юни 29, 2014, 10:17:02 am »
Момичета някоя на скоро да е раждала в Майчин дом?Интересува ме какви са условията в болницата - в смисъл все още се чудя дали да съм във ВИП стая или не?!Ще раждам с планирано секцио и избор на екип и се чудя само още за стята?По принцип не съм притенциозна и не ми се давам излишни пари за ВИП стая, но ако условията са кофти може би бих дала още малко пари за да се чувстваме с бебето по-комфортно...И другото, което ме интересува е дали мога в последствие да се преместя във ВИП стая?!В смисъл дали има опция да се преместя по време на престоя ми в болницата в случай, че условията наистина са нетърпими...
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #734 -: Юни 30, 2014, 17:16:31 pm »
Слънчице, аз бях миналата седмица на отворени врати там и главната разлика, която ми направи впечатление е, че само във ВИП стаите бебка може да е при теб. В обикновените стаи ще ти я носят за хранене и ще си я взимат.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #735 -: Юни 30, 2014, 18:39:32 pm »
lili2011,

А обикновените стаи с колко легла са и нали имаше някаква разлика между етажите?
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #736 -: Юни 30, 2014, 19:47:27 pm »
Mousyt, честно казано не си спомням - не са ни водили нито на седми, нито на 12-ти етаж, а аз вече съм се ориентирала другаде и не си записвах. Показаха ни Предродилна и родилните зали - и те определено са си за показване!
За 'Отворени врати' в 'Майчин дом' се чака приблизително два месеца от датата на записването, поне аз толкова чаках, затова ако някой има интерес да не чака последния момент.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #737 -: Юли 01, 2014, 14:21:31 pm »
Слънчице, аз бях миналата седмица на отворени врати там и главната разлика, която ми направи впечатление е, че само във ВИП стаите бебка може да е при теб. В обикновените стаи ще ти я носят за хранене и ще си я взимат.
Слънчице, избери си ВИП стая.
1. Детето е при теб денонощно
2. Две момичета сте в стая/ на 7ет. май са по 4-5-6
3. Имаш си баня и тоалетна в стаята/на 7ет. е обща на етажа. След секциото няма да ти е до редене на опашка за тоалетна и баня.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #738 -: Юли 01, 2014, 14:26:45 pm »
Ники, ти ме уби.  8O ВИП стаята не е ли самостоятелна?
Като се сетя какъв зор видях, докато си намеря клиника, където да ми гарантират самостоятелна стая за второто раждане ... В голям град на 20 км от вкъщи и се притеснявах дали ще стигна навреме. Е, стигнах, де. Явно моите много обичат да закъсняват.  8)

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #739 -: Юли 01, 2014, 14:51:48 pm »
Випове мисля че има единични и двойни.