0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Инсеминация или инвитро.
« -: Юли 28, 2007, 23:54:59 pm »
Кое е по-сигурно мимичета?Кое е с по-голям шанс да се получи, защото взехме кредит и бих искала шанса ни да е по-голям.
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #1 -: Юли 29, 2007, 00:57:01 am »
Зависи какъв е проблема. Не забравяй, че за инсеминации, е нужно тръбите да са проходими. Предполагам, че си направила цветна снимка или лапаро.
А иначе - от това, което знам, успеваемостта при инвитро е по-голяма. Ако греша - нека ме поправят. Но пък от финансова гледна точка, а и не само от финансова, инсеминации могат да се правят по-често, отколкото инвитро. Не се натоварва толкова организма - стимулацията е по-лека.
Всъщност има много материал, който можеш да прочетеш тук в Зачатие, преди да решиш каквото и да било.
Успех в процедурата, която и да е тя!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #2 -: Юли 29, 2007, 07:17:09 am »
Кое е по-сигурно мимичета?Кое е с по-голям шанс да се получи, защото взехме кредит и бих искала шанса ни да е по-голям.

ин-витро
(какъв точно проблема е при вас????какво казват лекарите???)УСПЕХ!!! :D
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #3 -: Юли 29, 2007, 11:26:55 am »
Зависи от пролема ви.
Ако обстоятелствата не са категорични - "Ин витро", то тогава се започва от по-леките процедури, инсе - стимулирано инсе - ин витро. Успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #4 -: Юли 29, 2007, 12:09:24 pm »
Няма как да се даде точен отговор - едното или другото.
Няма нищо сигурно на този свят, а какво остава за АРТ.
Зависи в какво се изразяват проблемите ви - едното може да
даде по-голям шанс за успех от другото. Но макар ин витрото да
се счита уж по-сигурното - няма гаранции, че ще стане от
първия път. Понякога става, понякога не.....всичко е до късмет.
Ако можете да направите инсеминация - в случай че имате
показателите за това - направете я.
Ако сте направо за ин витро - правете него.
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #5 -: Юли 30, 2007, 13:57:30 pm »
Обсъди го с лекаря си. Зависи от вашите проблеми. Ако например имате повишен вискозитет при мъжа или пък наличие на антиспермални антитела във влагалището, тези проблеми са относително лесно преодолими чрез инсе. Това спестява много пари, стимулацията е по-лека и не се прави пункция. Но се иска задължително тръбите да са проходими. Лекарят ти най-точно може да прецени какво да се прави при вас.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #6 -: Юли 31, 2007, 10:12:08 am »
Не казваш какъв е проблемът. Принципно ин витрото е по-сигурно, но пък можеш да си позволиш много повече опити инсе.
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #7 -: Юли 31, 2007, 19:16:59 pm »
Отсъствах няколко дни затова сега чак отговарям. Всъщност няма проблем, поне медицински.Минала съм всички възможни изследвания вече-всичко е наред, при мъжа ми също и пак не става бебето. Лекарите ще ме посъветват за инвитро защото ще ми вземат повече пари така предполагам.Но мене ме интересува къде шанса ми е по-голям.Имам и още един въпрос, но за него ще отворя друга тема, защото не й е мястото тука.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #8 -: Юли 31, 2007, 19:20:05 pm »
Цитат
Лекарите ще ме посъветват за инвитро защото ще ми вземат повече пари така предполагам
Грешиш, много зависи при кого ще отидеш.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #9 -: Юли 31, 2007, 19:23:16 pm »
Касиел, говори с лекаря си, може да се проследи поне няколко цикъла и да се види дали реагира яйчникът ти откъм запазената тръба. И вярвай на лекаря си.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #10 -: Август 01, 2007, 00:10:59 am »
Добре, няма да отварям нова тема още повече че Мели се намеси тука за което й благодаря. А и въпроса ми почва да се вързва с тази тема. Имам лична лекарка-доктор Халачева от Майчин Дом-Варна. Посетих и доктор Маркова за един консулт, но някак си сърце не ми даде да оставя Халачева и да ходя при Маркова, защото са в едно заведение двете и можеше да стане интрига. При Халачева съм правила всички необходими изследвания както и операцията от извънматочна , която тя направи като мой личен гинеколог.По здравна каса не ми се чака инвитро,първо защото ще отнема шанса на поне едно момиче което няма възможности други и второ защото самата аз може би ще изгубя още години на опашката.Имах възможност за кредит и го направих. Та да не се отклонявам. Самата Халачева ме посъветва и каза че няма никакъв проблем за инвитро, но аз оставам в загадка защото отдавна чета този форума и в него се споменават само нвяколко специалиста по инвитро. В момента Халачева ме чака да отивам при нея за инвитро а моя въпрос е следния: Всеки генеколог ли може да прави инвитро? Да отивам ли при Халачева или да отида при Маркова въпреки интригата и неудобството ако Халачева ме види при Маркова? Каквмо за бога ще ме посъветвате момичета? :ask: :? :( Искам да подчертая че когато инвитрото е платено а не по каса, изследвания преди него не се налагат.Ще се използват тези които вече съм правила макара и събирани за 2 години.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #11 -: Август 01, 2007, 07:49:14 am »
Касиел  има определени изследвания които се налагат точно преди ин-витро.
Но това лекар преценява.
*
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #12 -: Август 01, 2007, 08:29:43 am »
 По въпроса ин витро или инсеминация - лекарят може да прецени най-добре при всеки конкретен случай. В нашия случай обаче, въпреки препоръките за ин витро, решихме да опитаме първо с инсеминация, тъй като процедурата е доста по-щадяща и евтина. Радвам се, че послушах вътрешния си глас, защото сега се радвам на две чертички. Пожелавам ти го и на теб Касиел. А за това кой специалист да извърши процедурата ин витро - мисля, че преди всичко трябва да вземеш под внимание опита на лекаря в тази област и след това да се тревожиш за това дали ще има интрига или не. В крайна сметка сама си плащаш всичко и най-важното е да направиш правилния избор. Решение би било да отидеш при трети специалист, който няма контакт с двете, ако толкова много се притесняваш от това. Но преди всичко не трябва да забравяш, че това е твоята съдба и твоето здраве и трябва да гледаш по-отгоре на нещата и да не позволяваш на притесненията и неудобството да те водят при избора на специалист. Пожелавам ти успех!
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #13 -: Август 01, 2007, 09:00:46 am »
Извини ме, Касиел, но здравето ли е по-важно , или това да не станело интрига и не знам си какво. Аз също съм посещавала Халачева, но не ми попречи да ходя в майчин дом и при други лекари. Пациента избира при кой да отиде, а лекаря може само да му помогне. Халачева може и да участва в екипа, но не знам като каква. Само знам че Сариев ще е ембриолога, а останалите като какви го играят нямам идея. Странно ми е, че те натиска за ин витро, като казваш, че няма някакъв определен проблем и не виждам защо не опитате с няколко инсета.
И още нещо - за иследванията, няма значение дали е по каса или не, изследвания е добре да се направят и да са що годе скорошни. Аз си правих преди първия опит, ще правя и за втория като му дойде времето. Това, че те не изискват от теб това е друга тема.
Каквото и да решиш, стискам палци за успех !
Re: Инсеминация или инвитро.
« Отговор #14 -: Август 01, 2007, 11:26:00 am »
здравеите моми4ета на 25г сам и от 5г се опитжаме да имаме бебе проблема е една запушена траба и една напално проходима предстои ми инсе в понеделник сте ме гледа сариев в варна в май4ин дом пих клостилбегит но образувам само кисти и после ги пукаме и пак пия хап4ета и така с тях или без тях си образувам само по един фоликул и за това тоя месец сте пражиа парво инсе на сжоиа ли4на овулациа как мислите имам ли шанс с една траба и фоликул ина4е другите изследваниа са добре,молиа пи6ете 4е не сам много наясно с жси4ко това