0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #900 -: Септември 15, 2013, 18:15:45 pm »
Ако не ти стиска, не спирай с месото, но вземи и чай ройбос / от аптека лечител/ и коприва суха за чай и задължително чая го пий с изцеден  лимонов сок/ лимоновият сок не го слагай в типлият чай и не го бъркай или слагай в метален съд, витамин ц- то се унищожава/.....нищо не пречи да опиташ
« Последна редакция: Септември 15, 2013, 18:17:32 pm от Pufpafka »
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #901 -: Септември 15, 2013, 22:55:02 pm »

Бубулина,абсолютно съм съгласна с теб и презастраховането.Да,никой незнае дали ще помогне ,но поне знаеш,че си направила всичко необходимо и ако недай боже нещо се случи поне няма да се самообвиняваш.
Направо ви завиждам за хранителните навици :)
Пуфпафкадобре дошла!
Права си за мазните риби. По време на бремнност повече от 3 малки консерви риба тон  на седмица не са разрешени.Тук категорично забраниха и пастет и дроб,поради високото съдържание на витамин А.
47 smiles,всичко ,което си изброила е много хубаво ако се направи хранителен навик.Да добавя само ,че в България повече се набляга на шопска салата и не толкова на зелена листна салата и спанак,както и най-полезните плодове са всички видове"бери"-малини,къпини,ягоди,боровинки.От месото най-полезно е агнешкото.И доста млекце да се хапва :)
В началото и аз бях решила,че ще ям само полезни храни,после дойде гаденето и нищо друго освен препечени филийки със сирене и домат,а от плодовете  ябълки.Само  като си помислех за месо... и ужас.
После полека-лека си почнах и чипс,когато ми се яде и шоколад.В България хапвах и мекички и банички.
Сигурно не ми пука особено,защото нямам проблеми с килограмите,но пък от друга страна бях чела статия,че жените,които не се хранят здравословно (макдоналдс,пържени картофи и всякакви плуфабрикати)раждат по затлъстели бебета.Не едри а тлъстички,като се наблягаше,че това може само да навреди на здравословният статус на новороденото.
И пак си мисля,в мое оправдание че малко забежки от време навреме са разрешени(точно хапнах един сладолед):)
« Последна редакция: Септември 15, 2013, 23:21:32 pm от neli_london »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #902 -: Септември 16, 2013, 08:08:49 am »
Добро утро :) Забежки всеки има.То и аз обичам чипс и шоколад, а сладоледа нещо го недолюбвам от както забременях.Но виж чипса, ей имам чувството, че само с това мога да се храня, за това съвсем целенасочено си слагам ограничение.Лошото е, че ако първите три месеца ми се гадеше от всичко сладко, то тази екстра изчезна и вече ми се дояжда я шоколад, я вафла и т.н.Общо взето гледам да качвам килограми в някакви нормални граници, да се движа, и да хапвам сезонни плодове, фрешовете ще ги почна когато има хубави портокали и грейпфрути на пазара.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #903 -: Септември 16, 2013, 08:36:22 am »
Добро утрооо и от мен. Аз само да бия алармата за някои плодове, предполагам го знаете, но все пак. Ананас и папая , само в края на бременността, предизвикват контракции, а грейпфрут, може да се пийва и хапва, само ако не се приемат НИКАКВИ лекарства, иначе е опасен. Относно портокалите, цяло лято има на пазара от мекия и сочен вид за сок, аз поне го намирам в Бургас, че имаше един период , в който само това ни се хапваше, с кила ги изяждах портокалите. Сега съм на вълна круши, пак с кила ги купувам....общо взето е добре да се слуша тялото, но и да му се помага да избира правилно.

Относно картофите, като забременях, първите два месеца можех да ям само това, под всякакъв вид, варени, пюре, пържени, печени, чипс. Умирах за картофи и си се чудех....оказа се , че съдържат много фолиева киселина....както и тестото/ ако е пълнозърнесто/ та за това бременните умират за тестенко и пържени картофки, не е случайно, организма е доста интелигентен, стига да се научим да разпознаваме сигналите. Естествено реших, че ще си хапвам , това, което ми се яде, но ще е под здравословната му форма, за това си правех пюренца, печени картофи, крем супи, а тестото го избирах да е пълнозърнесто. Купихме и пекарна и сега си правя дори хляб със семена и подправки   :wink:  Винаги има начин.
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 08:42:57 am от Pufpafka »
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #904 -: Септември 16, 2013, 09:37:18 am »
Супер съвети Пуфпафка  :D със сигурно ще пробвам това с чая.Благодаря!
А ние снощи с бъдещия татко се побъркахме от кеф.Бебетата като се разритаха към 20ч. и няма спиране до 22ч.Таткото за пръв път усети ритничетата и много се зарадва  :wink: Странно ми е само,защо бебетата обичат дясната половина от корема ми.Все там е издута една топка и все там ги усещам  8O
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #905 -: Септември 16, 2013, 09:45:14 am »
Добро утро, коремчета! :hello: Много материал имах за четене от вчера до днес. Страхотна дискусия сте започнали за храненето.
Аз също ям доста плодове и зеленчуци. Храната предимно гледам да е готвена и да има пак повечко зеленчуци вътре. Да ви кажа лещата ми е много вкусна откакто съм бременна. Преди я готвех веднъж на 2 месеца, сега гледам да я хапвам поне 2 пъти в седмицата. Обичам много салатки - всякакви, не ми е трудно по принцип да ги ям. Само рибата и месото са ми малко тегави, и ги тъпча с триста зора. :lol:
Иначе да ви кажа не се лишавам и от изкушенията, общо взето ям каквото ми се яде. Ядки до преди 2 седмици ядях доста.. сега съм ги позабравила малко, но ще трябва да започна отново. Много обичам кисело мляко - тук, в Петрич, има един човек, който прави овче кисело мляко - с голям кеф си купувам по 2 кофички :lol: Изяждам поне по една на ден!
Общо взето единственото, което съм променила в режима за хранене е наблягането на плодове и зеленчуци и прецизно избиране на храната и специално продуктите, които влизат в дома ни.
Иначе като цяло се чувствам добре, утре живи и здрави съм на ЖК, нямам търпение!  :lol:
Вие как сте? Пожелавам ви спокоен и усмихнат ден! :flower:
Асенце, много се радвам за теб и за таткото! Моето коремче пък чат-пат е като изместено на лявата страна, като малка топчица. Аз даже си мислех, че си въобразявам, но онзи ден показах на нашия татко и само по усмивката долових, че и той вижда същото като мен. :lol:
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 09:48:30 am от Starshine »




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #906 -: Септември 16, 2013, 10:38:14 am »
Като прочетох всичко, което сте написали за храненето, аз май се храня най-нездравословно от всички. Месо ям веднъж в месеца /не обичам много/, риба изобщо не обичам, плодове много малко ям, но пък тестени неща всеки ден, че даже и сама си ги правя. Картофи също доста хапвам. Докторката каза щом не ям месо да ям по 1 варено яйце всеки ден. С предишната ми бременност беше по същия начин мойто хранене, качих 11 кг и родих 3 кг бебе.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #907 -: Септември 16, 2013, 11:12:26 am »
Здравейте мами!
Много добре се храните вие ама и аз май не.В началото ядях много плодове сега не ,тук таме хапна нещо.Предимно закусвам когато ми се иска,а ако закуся ям нещо тестено,кисело мляко ям по една лъжица на ден,по една лъжица мед,домати сирене и готвени храни общо взето това е.Сега ми се е наумило млечна салатка та хапвам и нея,хапвам и сандвичи,зърнена закуска/като децата  :D/.Май не е много здравословно ,но до сега съм качила 3-4 кг.Това е.
Хубав ден от мен момичета!

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #908 -: Септември 16, 2013, 12:08:09 pm »
Привет от нас :)

Завърнахме се от консултация , бебките са добре и растат яко (все така да са!).
Едната е вече 725 грама, а другата е 737 грама :P Големки сме, а за мама ;) не питайте  :lol:
Отначалото досега сам вече +9 кг УжасТТТ 8O!!!!

Иначе, вс е перфектно, околоплодни стени, бебките са главично прилежание, незнам, какво ще рече това?!?
 Вс е ОК дано и така бъде и занапред :)

За 23 седмица :wink: обаче не вървят ли прекалено големички се чудя ... Те по принцип от самотo начало си избързват със седмица :)


*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #909 -: Септември 16, 2013, 12:14:16 pm »
Момичета, аз до сега съм качила някъде около 2 кг. и половина, хайде максимум 3, понеже една сутрин ми показва повече, на следващата по-малко. Общо взето около килограм имам вариране в различните дни.. И малко ме е срам да ви попитам, но няма как - кажете вие как сте с тоалетната? :oops: Аз съм леко нередовна и ми се случва да не ходя по 2-3 дни. Започва да ме притеснява това. :?
dess_dess, браво! Много се радвам, че при вас всичко върви нормално. Според мен бебките са си супер като тегло! :) Главично прилежание (предлежание) доколкото зная е, че са във вертикално положение, т.е. с главата надолу, което е много важно за нормалното протичане на раждането.  :bighug:
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 12:17:41 pm от Starshine »




Quiet people have the loudest minds.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #910 -: Септември 16, 2013, 12:26:59 pm »
Starshine, нормално е бременна да е запечена. Аз ползвах свещички с глицерол, понеже не е лекартсво. Също има и хапчета, които можеш да пиеш
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 12:52:32 pm от Bobbie »


  
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #911 -: Септември 16, 2013, 12:29:46 pm »
Starshine

благодаря ти  :bighug:

Аз засега проблем с 00 съм нямала, обаче ям много плодове (странно от тях ли трупам тези кг :lol:)
 Сега има круши, възползвай се, банани също Кристалчето каза, че съдържат и магнезий за Хемоглобина и чаша топло мялко и си ти ;)

Освен това сушените плодове на мен много ми помагат сливите, кайсиите и стафидите, ааа и фурмите :) Пробвай вечер ги консумирай, сутрин кафе или мляко и смятам, че няма да имаш проблеми :)


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #912 -: Септември 16, 2013, 12:43:49 pm »
Бананите запичат.


  
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #913 -: Септември 16, 2013, 12:49:44 pm »
Bobbie, dess_dess, благодаря ви за съветите. Не съм останала без плодове, ще наблегна обаче на крушите и млякото тези дни :lol: че кафе не пия. До сега съм изпила 4-5 кафета откакто съм бременна. Виж за фурми не съм се стила, а много обичам по принцип, така че днес ще се заредя и с тях. :)




Quiet people have the loudest minds.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #914 -: Септември 16, 2013, 12:52:17 pm »
Bobbie, dess_dess, благодаря ви за съветите. Не съм останала без плодове, ще наблегна обаче на крушите и млякото тези дни :lol: че кафе не пия. До сега съм изпила 4-5 кафета откакто съм бременна. Виж за фурми не съм се стила, а много обичам по принцип, така че днес ще се заредя и с тях. :)
Не забравяй и доброто, старо киви  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #915 -: Септември 16, 2013, 12:56:38 pm »
Бананите запичат.

Аз сигурно защото ги комбинирам и с др плодове :lol: не ми се отразяват така, а и ферофолгамата също запича :wink:


*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #916 -: Септември 16, 2013, 12:56:54 pm »
Оооо, Бубулина, с нетърпение го чакам! Сега средата на октомври в нашия край е беритбата и ще пада здраво тъпчене с киви! :lol: :eating:




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #917 -: Септември 16, 2013, 13:13:17 pm »
Аз защото обяснявах колко правилно ям и реших да обядвам с дюнер  :oops: ама ми е вкусно   :lol: Иначе и аз съм на круши, праскови, грозде, както и топло прясно мляко с мед, защото иначе тоалетната е мираж.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #918 -: Септември 16, 2013, 13:34:19 pm »
Маги, в дюнера пак има зеленчуци и месо. :lol: Аз си позволявам сряда да хапвам нездравословни неща - дюнер, тостер или някоя катма, като задължително ги поръчвам със какъвто може зеленчук и много кетчуп, ама и на мен ми е много вкусно :lol:




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #919 -: Септември 16, 2013, 13:48:11 pm »
Здравейте момичета!  :D Аз също не съм от най-редовните в тоалетната,от вчера реших да не закусвам вече препечена филийка,а мюсли-да видим дали ще има ефект! :wink: Иначе ако много се "запече" положението използвам едни свещички Ева кю-доктор ми ги каза! Аз сега се премерих-вече съм + 3 килограма! Ужас!!! Страх ме е,че с тази инсулинова резистентност ще кача 100 кила-дано овладея нещата,че сега не мога да си пия сиофора...

И един страничен въпрос-колко голяма може да е снимката за аватар,че нещо не ми се получава нито с малки нито с големи снимки! Нали се копира URL  на изображението,което съм избрала? :ask: