0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #340 -: Август 08, 2013, 16:30:23 pm »
Никакви пари за нищо не съм дала, така че сменяй го този доктор!
Единствените пари, които съм дала са за токсоплазмоза, БХС, и ФМ във Фемина.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #341 -: Август 08, 2013, 16:49:14 pm »
joly, моето мнение е като на другите момичета. Остави това, че ще ти взима пари и пуши, ами и такова арогантно отношение не се толерира! Смени го, мила. Има толкова добри лекари, с този господин просто не си заслужава да си губиш времето! Да не говорим дали и колко качествено ще си върши работата и ще ти следи бременността! 8O
« Последна редакция: Август 08, 2013, 16:53:48 pm от Starshine »




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #342 -: Август 08, 2013, 17:49:35 pm »
Пълни глупости!Егати и здравеопазването,като всичко останало...

Да смениш лекаря е добре, да се оплачеш от него още по-добре. Не мога да те посъветвам как конкретно да го направиш, но или ръководството на болницата, или в интернет сайта на министерството трябва да има начин да го направиш.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #343 -: Август 08, 2013, 17:58:28 pm »
Старшайн,не се шашкай толкова.Аз също имам болки отвреме навреме.Пия Но-шпа за кръста и Папаверин-за корема.А и Магнерич :lol:
както е писано по-горе матката от размер на портокал става до размер на пъпеш,нормално е да има болки и в срамната кост ,нали се разтяга :D
Коте,съвсем безсимптомна бременност няма,така че това са нормалните нераположения :wink:Това да ни е
Ренигуи,аз ще пробвам Гавискон за киселините .Вече не се търпи,започнах да спя права,ако въобще заспя де :oops:Иначе само повръщане  ме оправя
А за ритничетата и аз да се изкажа,няма как да ес усетят в 10-11г.сБебораните са прекалено малки,нищо че на нас ни се иска обратното :lol:

Re: Тема на бременните N87
« Отговор #344 -: Август 08, 2013, 18:09:31 pm »
Малко помощ от приятел :D:
Болките в срамната кост-напълно нормални.При мен бяха доста силни последните 2 месеца.При контракции се пие но-шпа и папаверин.На по-късен етап,ако се налага,магнерот или магнерич.За киселините-на мен ми беше достатъчен Талцид.Но общо взето няма спасение.В момента,в който родих,се приключи с всичко,като с магическа пръчица-няма киселини,няма запушен нос.Така че,търпение му е майката :)
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #345 -: Август 08, 2013, 18:23:19 pm »
Само идвам да Ви кажа Сбогом, момичета ще ми липсвате (особенно тези, с които имах какво да си кажа).

Приключих със Зачатие, защото така или иначе заченах естествено. Единственият полезен съвет, който ми свърши работа е да си сменя ендокринолога, за да мога да забременея нормално. Така и не се наложи АРТ или по-сериозните ин витро процедури, защото, ако прочетете в личинят ми дневник, който започнах да водя и аз не знам защо, се оказа прав онзи доктор от Пирогов, който се удиви на моята матка, хубаво се оказа, че и сперматозоидите на мъжа ми се оказаха подвижни, хубаво е, че забременях сега, когато организма ми по някакъв начин все още функционира нормално, защото много добре знаете какво може да стане с напредване на годинките, деца се правят до определена възраст, после, не че не става, но става наистина трудно и знаете какво говоря.

Така и не схванах, че това е форум за жени с репродуктивни проблеми, навремето, когато започнах да пиша тук си мислех, че сте по-сърцати, по-отворени към жени с всякакви проблеми не само с репродуктивни, но не животът Ви е направил да сте по-серт, това не е по Ваша вина.

Радвайте се, че Ви се даваш шанс да забременеете въпреки всички мъки, които сте изтърпели и на пръв поглед нещата не са били никак обнадеждаващи.
Радвайте се на децата заченати ин витро, защото те са по-специални от другите.

Единствено ще продължа да използвам календара си, защото инфото там ми е важно. Благодаря специално на две съфорумки, които познавам дори лично, създадохме страхотни приятелства.

Надявам се да срещнете хора, с които да се разбирате и по-добре, отколкото с мен, аз съм само трън в окото.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #346 -: Август 08, 2013, 19:01:02 pm »
Момичета,то е повече от ясно,че при този глупак,който не зная как се смята за доктор няма да отида повече.Но исках да го споделя с вас.
Ходя си там,където ми направиха инвитрото.Плащам си и хората ме гледат.Но да плащам и на този при все това,че работя,значи се осигурявам здравно,плюс втора здравна осигуровка от работодателя е някакси как да кажа....- направо смешно.Намерих позната лекарка,която ще ми издава болнични и ще ме мине и на Телк,не ми е близка,но една стотинка не иска.Прави го защото е била абонатна лекарка в службата ми и без да и обяснявам знае,че бременна жена няма място в производство на смени при всякакви химични изпарения.Дори работодателят ни призовава да ползваме болнични,за да не ги осъдим,ако нещо недай боже се случи с децата ни.
Лошото е,че в районната поликлиника не искаха да ми дават болнични,че било много рано.Едно направление от личния ми изгърмя и след скандал ми дадоха 20 дни.
Следващият месец взимам от личния ново направление и отивам в съседната поликлиника при въпросния"доктор".И второто направление ми изгоря.В крайна сметка GP-ито ми да не е длъжен специално за мен да ги рисува тези направления,нали имат лимит.Нямам очи да искам ново.
Яд ме е че нещата не се случват по начина по който би трябвало да се случват.Попитах в клиниката и ми казаха,че издават всички необходими документи за преди раждане.
Заради подобни обирджии ще се молим и разчитаме на добър късмет при раждане.Защото предпочитам да купя нещо за детенце отколкото да плащам за надежда и човешко отношение по време на раждане.
Пак бях прекалено изчерпателна.Простете ми.
П.П.Начин винаги има!Важно е да намерим решение,да сме спокойни до колкото е възможно,и да се наслаждаваме и се радваме на бременноста си със всичките и особености.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #347 -: Август 08, 2013, 19:10:43 pm »
chattenoire84, аз така и не схванах какъв ти е проблемът, към който ние трябва да се отнесем сърцато и с разбиране. Ако ще е за свекървата или бременните неразположения, ще ме извиняваш. На фона на борбата, която ние водим, за да видим двете чертички, това са бели кахъри.
Няма нужда от толкова драматичен пост, с който да ни покажеш колко сме серт и т.н
Преди да сложиш квалификациите, преди да напишеш нещо - помисли!
Желая ти лека бременност и леко раждане!
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #348 -: Август 08, 2013, 19:17:39 pm »
chattenoire84, всичко най-хубаво ти пожелавам!

Лично аз ще се погрижа да не си преосмислиш сбогуването и да решиш, че можеш да обиждаш отново хората, поддържащи сайта и потребителите му с почти всеки пост. Свекърва ти може и да търпи в собствената си къща неприятното ти поведение, та заради това да си се заблудила, че така е редно, но тук, в тази къща правилата са други.

Успешно раждане!
« Последна редакция: Август 08, 2013, 19:23:58 pm от Елфи »
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #349 -: Август 08, 2013, 19:28:17 pm »
Joly, по закон не е ли длъжен работодателят да те премести на работа в офис? Разбира се, болничните са по-лесното решение.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #350 -: Август 08, 2013, 19:56:09 pm »
Перличка, Монк, благодаря за съветите.
Джоли, много съжалявам за неприятното изживяване. Но мисля, че ако обясниш на личния какво се е случило ще те разбере и ще ти даде ново направление. Моят личен като трябваше да ходя на ЯМР ми влезе в положение и ми даде две направления в един месец, въпреки, че май може да го санкционират за такова нещо. Има добри и услужливи хора, надявам се и твоят личен да е такъв. :hug2:
А и освен това Блу има право. Имаше май нещо такова, но не съм добре запозната.
« Последна редакция: Август 08, 2013, 19:58:37 pm от Starshine »




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #351 -: Август 08, 2013, 20:24:59 pm »
Joly, по закон не е ли длъжен работодателят да те премести на работа в офис? Разбира се, болничните са по-лесното решение.
Не!Аз съм една от четирите члена в КУТ (комитет по условия на труд)излъчени от производство надхвърлящо 500 работника.Има определен брой работни места за трудоустроени в това число и бременни.Просто те освобождават от норма и работа на машина.Т.е.извършваш само ръчни операции,неможеш да работиш на машина,но пак си в производството,което при нас са два етажа и две смени,което ще рече 100-120 човека на един етаж(цяло помещение,без стени)и всички машини са около теб и въздухът е съшият само дето носът ми не е над ваната с разтопен калай,или над поялник с тинол,или над лепило,смола,ацетон и др.Пак работиш на смени от 6.00-14.00 и от 14.00-22.00 часа.За 8 часа има 2 почивки,една от 10 мин.и една от 20мин.А и трета почивка от 30 мин,след и преди работа(всеки предпочита да си тръгне по-рано иначе трябва да работим 8 часа и половина.Но пък ни осигуряват на пълната работна заплата и плащат болничните на 80%.А като махнат и данъка излиза,че все едно съм си била на работа.Измислено е.
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #352 -: Август 08, 2013, 21:21:08 pm »
Разбирам. И аз съм работила в завод за обработка на метали, но бях в администрацията.

*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #353 -: Август 08, 2013, 21:28:55 pm »
Коте,незнам какво ти става , но ако съм те засегнала с последния си пост -не е било умишлено.Колкото до твоя пост и аз съм заченала естествено и двата пъти ,така че......"едното няма нищо общо с другото" :wink:

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #354 -: Август 09, 2013, 09:14:07 am »
Здравейте коремчета :lol:
 На мен док, пак не ми каза на 100% пола, само пак ми загатна, че са две момчета :P
 Юг следващия път да кажел ...
За болничните .... бях тръгнала да се записвам на ГК в нашият частен МД та там по здр каса с доплащане от 335 лева ми казаха, че за всеки болничен, ще трябва да си плаштам по 10 лева ... Освен това с цитираната сума, не влизаха някои изследвания като FM, 4Д и БХС те се доплащали .... Та така ама много бързо ме отказаха да им ползвам услугите :?

Към мамите с близнаци
влязла ми е една муха в главата та да попитам ;) Гледат ли ви с вагинален ехограф?
 Изобщо, как се следи, как са нещата с шийката на матката?
На коремния виждат ли се тези неща?




Мен, само в 13 седмица при вземането на МБ ме погледнаха отдолу, но не с вагинален и казаха, че е затворена и още нещо си и толкова ... Извинявам се, ако не е четлив особено постта ми, ама пак сам с Кредора :oops:


Re: Тема на бременните N87
« Отговор #355 -: Август 09, 2013, 09:20:41 am »
dess_dess-шийката се вижда на  ехографа!Спокойно!
*
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #356 -: Август 09, 2013, 09:25:53 am »
След 13гс само с коремен са ме гледали.
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #357 -: Август 09, 2013, 09:32:16 am »
И мен след 12 седмица са ме гледали само с коремен ехограф,но познавам една девойка която вече е в 7 месец и все още си я гледат с вагиналния ехограф,защото имала много сраствания и от тях не се виждало добре всичко на  коремния.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N87
« Отговор #358 -: Август 09, 2013, 09:36:47 am »
dess_dess-шийката се вижда на  ехографа!Спокойно!

На коремния ехограф ли?
Оoooooх, камък ми падна направо ... защо се вкарвам в разни филми сама :?


Re: Тема на бременните N87
« Отговор #359 -: Август 09, 2013, 09:53:35 am »
ДА с коремния ехограф,но  с 4Д .Доктор Сигридов мен така ме наблюдава!