0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« -: Август 29, 2011, 09:50:47 am »
Добро утро и хубава седмица на всички!

На посетителите на морета, планини, паркове и градинки - топло и ласкаво циганско лято.
На работещите - търпение и малко повече сили, помечтайте си и за дългия уикенд след дългата седмица.
На започващите детска градинка - бърза адаптация и само хубави емоции.
На кръглата маса в Бургас - успех и повече бургазлийчета.
И на всички - здраве!

Ние с мармотчетата имахме най-хубавото си море досега - с всеки изминал ден стават все по-интересни. И ви донесохме за подарък малко спокойствие и оптимизъм  :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #1 -: Август 29, 2011, 10:59:01 am »
Привет и от нас :D
Здрава, слънчева и усмихната седмица на всички!
И ние тази година изкарахме страхотно на морето :D Малчо се забавляваше и най-вече спеше си нормално - следобед и вечер :lol:
На всички, които им предстои моренце или планина пожелавам незабравима ваканция :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #2 -: Август 29, 2011, 11:36:29 am »
Хубава седмица, здрави деца и спокойни родители и от нашата банда :D

Малко като продължение на предишната тема, казвала съм го не веднъж, че всичко е въпрос на нагласа и приоритети.

Ние изкарахме един незабравим уикенд на палатки, разходка с лодка, бране на диви малини, пускане на хвърчило, "бой" на риби с гребло, палене на огън и т.н. Децата се справиха чудесно и бяха изключително щастливи :D
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #3 -: Август 29, 2011, 13:39:10 pm »
Здрава и весела седмица!Аз се юрнах по зъболекари,а и треска ме тресе заради започването на яслата тази седмица :).

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #4 -: Август 29, 2011, 13:52:07 pm »
Привет и от нас! Здрава и спокойна седмица на всички, много усмивки и положителни емоции!

Ние това лято се разсипахме от пътувания, предимно по доктори, но на малката доста добре й се отразява и засега нямаме проблеми. Кротува си в колата, предимно спи, на новото място е спокойна и весела. Да ми е жива и здрава, доста е кротичка и спокойна вече, та и аз като продължение от предишната седмица да се присъединя към Jbrul, че с времето за нас става по-лесно да се гледаме. Баща й сега има по-малко работа и има повече време да е с нас и да помага и доста се облекчи положението за мен. Ние нямаме баби на разположение и си се оправяме сами. Навсякъде ходим с дребната и нямаме проблем, както казах, тя е кротка и й е много забавно и интересно да е с нас, на нас - също  :D Повечето ни приятели са с деца и в общи линии всички сме на едно дередже, та ни е весело като се съберем  :lol:

С нетърпение очаквам петъка, да се видим с групата на кръглата маса. Ние на 2-ри имаме годишнина от сватбата с мъжо, а Габи става на 8 месеца /леле, как лети времето  8O/, та ще отбележим поводите подобаващо :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #5 -: Август 29, 2011, 14:23:57 pm »
Привет мривет!
Дано няма болни деца и родители тая седмица - а тези, с неприятности, да ги решават бързо!

За лесното и трудното гледане - на мен не че ми е било трудно някога (пу пу пу!), но определено смятам, че колкото повече расте, толкова ми е по-лесно. Много по-комфортно ми е, като знам, че ме разбира какво му казвам (даже да не е всичко), дава ми адекватна обратна връзка, идва сам като го викна и не е нужно да го нося от точка А до точка Б... Друг е въпросът, че така е с едно дете, но при две и повече нещата сигурно са различни. С яденето нещата също са ми много по-лесни в момента - където и да отидем, поне хляб и кисело мляко може да яде. Не е толкова зависим от бурканчета и специализирана храна (макар че нищо, ама нищо не може да се сравни с кърменето в това отношение!!!  :D) Сигурно си е до нагласа, де, не знам. Или до дете.

Айде, приятно!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #6 -: Август 29, 2011, 15:04:53 pm »
Привет и от нас  :D
Хубава,спокойна седмица и здраве на всички!

Злати, лети времето и още как  :? Онзи ден гледах снимки и клипчета на Диляна отпреди 1 година и чак не мога да повярвам какво мъничко човече е била ... и ми стана едно мъчно .. и да си призная, поплаках  :oops:
Много съм чувствителна и честичко го правя по различни поводи  :oops: Наскоро станах свидетел на ужасна гледка с едно коте, и плаках по пътя, докато бутах количката. Но това е друга тема.

Сега да ви се похваля, вчера правихме прощъпулник на Диляна  :D Бяхме на село, при нашите, та да можем да съберем близките си, иначе нямаше как някои да дойдат във Варна.
Сутринта омесих питка  :D Голямо лепане беше, 101 пъти удрях тестото в масата  :lol:, баба ми много ми се смя  :lol:, но резултата беше отличен  :D
В средата направихме отпечатък на дясното краче  :)Нямаше нито един познат предмет, за да не посегне към него  :wink:
Диляна първо хвана един английско-български разговорник, след това флашката и накрая банкнотата  :lol: Свекърва ми ме пита що съм била сложила черпака най-отзад, викам тя ще не ще, готвачка все някой ден ще стане  :lol:

Днес пък за първи път взех храна от детска кухня, реших да я пробвам, защото вече ми стана трудничко да й готвя, както и да й осигурявам необходимото разнообразие  :?
Храната е вкусна, хапна на обяд. Довечера супата. Десертът е бисквитена торта с орехи, но тя познайте за кого е  :lol:

Хубав ден!  :)
« Последна редакция: Август 29, 2011, 15:08:13 pm от Eли:) »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #7 -: Август 29, 2011, 16:28:03 pm »
Здравейте от морето!
Ние пътутувахме и пристигнахме благополучно. Даже тати се натопи в големия гьол. :lol: А аз вардя спящото бебе. Иначе пътуването стана точно по план. Само дето като я местихме от леглото ѝ в колата в 6 без нещо сутринта и тя се събуди. Удари му един смях и чак преди Стара Загора заспа. С две спирания - за мляко и гърне и за закуска и дойдохме.Но тук като видя сгъваемата кошара и пощуря. Спи ѝ се та 2 не види, но скача и не иска да легне. Та с малко рев стана работата. :lol:
Сега още 2 неща.
Първо на групата, която ще присъства на кръглата маса в Бургас - очаквам с нетърпение да ви видя.
Второ - моля бургазлии да изключат вятъра. Моля! :lol: :lol: :lol:
Весела и здрава седмица на всички!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #8 -: Август 29, 2011, 17:30:02 pm »
Eли, честито ви проходило детенце. Голями емоции са  :)
Албенка попита, отговарям.
 Моника в момента е адски чувствителна и ранима и реве за всичко. Вчера се разрева, че отидох да простирам и то в истерия, а тя искала просто да я гушкам. Та изобщо нямам мерак да ходя никъде без нея. Напротив, сега и треперя повече от всякога. Тя е един полузапален фоерверк. Всеки момент, от нищо се възпламенява и става интересно  :lol:   Мога да използвам, желанието и да отиде при майка ми, или да пътува с нея някъде да изляза, но след като е решила. Но да е тук и да ми се ще да я изпратя някъде, не. Вярно, няма кой да ми крещи на главата и да се катери по мен, съшност да ви кажа, май все има кой да се катери по мен  :lol:. Познатите ни са с деца и обикновенно само чакат да слезе Мони, за да се намести друго в скута ми  :lol:.
Спокойствие в друг живот. В този искам да се катерят по мен  :lol:
За да не трошим нерви, както каза Jam, гледам да се съобразявам с детето. Например имаме къща на река Дунав. Татковците ловят риба, ние събираме мидички и джапаме. Изключителна радост настава, когато хванат риба.
   На почивка в Лондон с или без Моника, категорично не и на двата варианта. Тази година ще я пробвам на ски тук и ако и хареса, може да отидем в Авсрия за няколко дни с нея. Засега ми се струва твърде смело решение, но ще видим.
С майка ми са пътували 3 пъти за 2 дни до село. И двете баби работят, та много не я гледат, да не казвам почти. Така, че детето си е на 99% с мен. До 1.5 годинки не се отделяше от мен и може би да, тогава ми се щеше да я вземе баща и и да поспя поне за час. Но тогава имах сериозни здравословни проблеми... Баща и работеше на 12 часов работен ден, аз взимах и изпити и през деня, докато спеше, не ожех изобщо да спя, мисля да спестя защо... Отделно имахме и други проблеми и то сериозни, изобщо, беше голяма драма. Направо с ужас си спомням за този период.



http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #9 -: Август 29, 2011, 17:48:41 pm »
Пете, весело море, добре да си изкарате- ще се видим с вас в края на седмицата
тази седмица за мен е добра, най-накрая ще си взема дългочакана отпуска и ще отидем /надявам се/ на почивка
резервирали сме от месец и половина, дано всички устискат и са здрави
Ели, честита пешеходка, миналата седмица правихме и на Теди на Дани джей прощъпулка- нали са наборки по едно и също време прохождат :)
да са им здрави крачетата и само по верни пътища да ги водят  :D
Здрава и усмихната седмица за всички
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #10 -: Август 29, 2011, 19:45:30 pm »
Ели, честито проходило човече, да е жива и здрава и винаги във вярната посока да поема  :D

Пеше, споко, поръчали сме изключване на вятъра, от утре спира  :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #11 -: Август 29, 2011, 22:46:53 pm »
Здравейте момичета!

Ели, честитооо!  :D

Лека и хубава седмица и от мен!
 :)


Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #12 -: Август 29, 2011, 22:50:47 pm »
Привет мривет!
, но определено смятам, че колкото повече расте, толкова ми е по-лесно. Много по-комфортно ми е, като знам, че ме разбира какво му казвам (даже да не е всичко), дава ми адекватна обратна връзка, идва сам като го викна и не е нужно да го нося от точка А до точка Б...


Камбозолка, като стане на 2 - 2,5 годинки, нека се върнем отново на темата :D :D :D.


Аз пък си мечтая, сина ми да си остане все такова спокойно, сладко и пухкаво бебе :D. Понеже знам какво ме чака :wink: :D

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #13 -: Август 29, 2011, 22:54:39 pm »
Спокойна, здрава и усмихната седмица!

На почиващите хубаво време и здрави деца,
на останалите спокойствие в делника!

На Бургас да бъде безветров -
Успешна кръгла маса момичета, духом ще съм с вас!

Ел, честити проходили крачета, напред и само напред!

Здрави да са децата, пък всеки си знае кога и колко му е прага на лесното...
ЕКСТРА МИ Е...и нека да е все така, да са палави, да са щури...
Щото преди няколко години, ми беше пусто...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #14 -: Август 29, 2011, 23:03:00 pm »

 Моника в момента е адски чувствителна и ранима и реве за всичко. Вчера се разрева, че отидох да простирам и то в истерия, а тя искала просто да я гушкам. Та изобщо нямам мерак да ходя никъде без нея. Напротив, сега и треперя повече от всякога. Тя е един полузапален фоерверк. Всеки момент, от нищо се възпламенява и става интересно  :lol:   

Лиде, моята дъщеря в момента е също голяма цивра. За мене обаче зивренето и е по-скоро от капризи и лигавщини.

Да ми ревне, защото:
- съм пуснала 2 пъти водата, а тя не искала,
- съм преместила тук чинията, а тя искала да е там,
- съм изкъпала бебето преди нея, при положение, че е канена многократно да го направи преди него,
- не искала /в дадения ден, щото на другия може да е обратното/ аз да и намокря четката за зъби...... и още и още подобни глупости....

Е ще ме извини, но за мен това са капризи и лигавщини, не ранимост. А аз лигави хора хич не мога да понасям, и не искам дъщеря ми да се превръща в такава.
Говоря за дъщеря ми, при твоята може да е съвсем друго положението.

Поздрави


Здрави на всички през новата седмица

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #15 -: Август 29, 2011, 23:26:37 pm »
Хубава и здрава седмица на всички.

Ние от 4 дни сме си на село и искам тук да си останем:))))))))))) Знам, че немога да дам на децата си детството, което аз съм имала докато растях от село на село:), но поне отвреме навреме за колкото се може по-дълго ще ги водя. От сутрин до здрач сме навънка във вода, кал, пепел и прах:) Децата берат домати и краставици с баба, събират картофи баба като извади, само дето Никол не харесва малките и ги заравя отново с краче та се налага да повтаряме копаенето след нея:) Научиха много нови думи, докато гледат животните а очичките им греят от щастие. Пак се нервят и пищят за всяко второ нещо ама тук могат да крещат колкото си искат, и аз понякога:)
С нетърпение чакам и петъка за да видя малко любими лица на бургаска територия. Баба ще гледа трите дявола:)

Честито на всички с повод а на почиващите слънчеви и спокойни дни:)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #16 -: Август 30, 2011, 08:51:57 am »

Aа, тези лигни ги познавам.  :lol:
Като всяко дете, лигавщините ги има, тръшкането също, но тях си ги знам и не ги търпя изобщо. В момента друго ни тресе.

Вчера лепнах вирус с растройство, едвам гледам. Дано им се размине на останалите  :x
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #17 -: Август 30, 2011, 09:30:27 am »
Здрава и много ползотворна седмица пожелавам на всички!

За нас седмицата започна хубаво, дано напред да е все така!
От пролетта Вики на лягане и ставане повтаряше, че иска обици. Нямам нищо против,  изчаках да мине отпуската, да се приберем. Бях набелязала 15 за тази дейност, нали е хубаво да е на празник! Тя тогава не беше съвсем здрава и отложихме. Е вчера вече изпълнихме обещаното! Не гъкна, после не пропусна никой от минаващите да се похвали :) :oops:
Миналата седмица беше на първото официално посещение на фризьор. Толкова сериозна и съсредоточена не съм я виждала. Явно дебнеше колко косица ще и резнат! Мен ми се искаше повечко, но тати беше на пост до фризьорката  :? Поне оформихме косицата.



 
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #18 -: Август 30, 2011, 10:28:21 am »
Да ми ревне, защото:
- съм пуснала 2 пъти водата, а тя не искала,
- съм преместила тук чинията, а тя искала да е там,
- съм изкъпала бебето преди нея, при положение, че е канена многократно да го направи преди него,
- не искала /в дадения ден, щото на другия може да е обратното/ аз да и намокря четката за зъби...... и още и още подобни глупости....
Вчера Тео циври 10минути, защото "иска да иети с якета в космосата", а аз не съм осигурила превозното средство... съседчетата-близначки цивриха, защото "иозовия панталон не е нито на Вики, нито на Шуши и не ика да обича го", та поводи колкото искаш :)

Здрави да са само!

Мини, приятна почивка!
Лиде, бързо оздравяване!
Ели, честити ходещи крачета!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #19 -: Август 30, 2011, 11:13:28 am »
Момичета, да са ви живи и здрави всички деца с името Алекс, Александра, Александър, Сашко, Сашка! Да ви радват, да слушат и да пълнят живота ни с щастие и смях!
И да ми е жива и здрава голямата беля :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #20 -: Август 30, 2011, 11:55:45 am »
Привет мривет!
, но определено смятам, че колкото повече расте, толкова ми е по-лесно. Много по-комфортно ми е, като знам, че ме разбира какво му казвам (даже да не е всичко), дава ми адекватна обратна връзка, идва сам като го викна и не е нужно да го нося от точка А до точка Б...


Камбозолка, като стане на 2 - 2,5 годинки, нека се върнем отново на темата :D :D :D.

Ооо, аз не лежа на тая, че съм си паднала на доброто бебе и то няма да проклетясва... Просто се радвам на късмета си до тук, иначе, че ще има тръшканици и екшъни, ясна е работата.

midge, много се смях на Тео и съседчетата  :lol: :lol: :lol: Още се смея всъщност...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #21 -: Август 30, 2011, 12:17:56 pm »
Здравейте. Честит празник на всички именници. Да са живи и здрави и да радват близките си! И моята отпуска свърши. Починахме си добре. Бяхме една седмица в провинцията. Мия обикновено винаги се е чувствала добре там, но тази година от първия ден започна да иска да си ходи у дома. Тя си е дете домошар от малка, но чак пък така досега не е реагирала. Както и да е, мина сравнително добре. Стараех се, да се забавлява с различни неща всеки ден през тази отпуска, за да компенсирам факта, че нямахме възможност да я заведем на море. Тази година за пръв път искаше да ходи на море, на всички за това говореше, но уви нямаше как. Преди това изкара и 1 седмица с баба си и моята баба на село. Прекарала си е чудесно. Тя обожава баба си и никога не е имало проблеми да остава с нея. Въобще не се е сещала за нас, но пък как ме прегърна и как ми се зарадва като се върна...Страхотно усещане.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #22 -: Август 30, 2011, 13:43:49 pm »
Бени, днес моят рева защото не съм му дала да си обели яйцето, след като три пъти му предложих да си го обели сам и той каза, че не иска. аз тръгнах да го беля и той заплака горко, гледайки отчаяно и обидено към лошата си майка.

моят не иска да се гушка в мен. аз съм лоша. и се карам на добрия му баща. мисля да ги напусна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #23 -: Август 30, 2011, 13:55:10 pm »
 8O

Джаме, и аз постоянно съм лошата! Ма ако ми види гърба и чак полицаите в районното ще чуят как реве! :?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #24 -: Август 30, 2011, 14:16:48 pm »
Ели, чеспита ти пешеходка!
Оказа се че си отглеждаме водно биволче в къщи  :lol:. Къде я потопихме във водата доста преди да си тръгнем и после стана ... драма огромна. Ще сменим утре тактиката, ще влизаме преди да си тръгнем, че няма удържане просто.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #25 -: Август 30, 2011, 16:15:07 pm »
Бени, днес моят рева защото не съм му дала да си обели яйцето, след като три пъти му предложих да си го обели сам и той каза, че не иска. аз тръгнах да го беля и той заплака горко, гледайки отчаяно и обидено към лошата си майка.

моят не иска да се гушка в мен. аз съм лоша. и се карам на добрия му баща. мисля да ги напусна.

Jam тези драми при всички са ежедневие. Миналата седмица и аз точно това си мислех, когато отидохме на гости след 2 часа борба Моника да заспи и естествено не заспа на обяд. В 9 се затръшка да си ходим, баща и се затръшка, че иска да си изпие веднъж питието на спокойствие. Помолих да си тръгна с детето, а той да пие на спокойствие, не се прие. След около час цвърчане и катерене по главата ми и мрънкане от малката и мрънкане от баща и, как един път с нея не си е изпил питието ми писна и вече започнах да треперя. С огромно услилие дочаках да го изпие и вече си мислех, че това ще приключи, когато той си сипа пак. Няма да казвам какво последва от моя страна и по двамата...
И естествено аз бях виновна след това... В такива моменти и аз и казвам, че един ден просто ще си събера багажа, рядко са, но ги има.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #26 -: Август 30, 2011, 16:34:47 pm »
Слънчева и здрава седмица и от нас!
Лиде, веднъж бях в същата ситуация - на малките им се приспа (то ние броени пъти сме ходили на гости откак се родиха), мъжа ми искаше да си допие питието, аз исках веднага да тръгва. Резулатата: аз по принцип не пия твърд алкохол, но тогава бях малко поизнервена и му глътнах остатъка наведнъж, и му казах, че колкото пъти си сипе, толкова ще го глътна и накрая и мен ще носи, така че да избира сам  :wink: Повече не се повтори - кажа ли до 5 мин. сме тръгнали.
И моите се тръшкат и проявяват характер от време на време, но при мен не минава, при моя май повече минават своеволия. Вече мисля, че са разбрали, че колкото повече мрънкат, толкова по-малко ще им се угажда. И веднъж кажа ли не може, повече не отстъпвам, защото разберат ли че се поддавам тежко ми  :lol:
Но какво да правят децата - слушат, с такава лоша майка нямат друг избор  :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #27 -: Август 30, 2011, 16:54:06 pm »
и му глътнах остатъка наведнъж, и му казах, че колкото пъти си сипе, толкова ще го глътна и накрая и мен ще носи, така че да избира сам  :wink: Повече не се повтори - кажа ли до 5 мин. сме тръгнали.
Другия път ще пробвам  :wink: Аз не пия, така че след 50 грама със сигурност ще ме носи  :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #28 -: Август 30, 2011, 17:20:44 pm »
Джам, да знаеш, че децата помнят.
Като малка "изгоних" майка ми и уж на шега, тя взе че излезе и тръгна по стълбите. И до днес си спомням рева и паниката, че мама си тръгна защото съм била лоша.
Не забравят децата, нито хубавото, нито лошото. И както след години мога като си спомня за получения новогодишен подарък, който толкова съм желала и се усмихвам на спомена, така и лошите спомени носят тъга в душата ми.

Мише, ще го пробвам това с пиенето :lol: Аз понеже много съм задушавала мъжът ми, разбирате ли (според приятелите), му казах, ако иска тази седмица сам да си ходи на село, аз си оставам в София. Е няма такава драма :lol:
[/url][/url]
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #29 -: Август 30, 2011, 17:33:39 pm »
У нас пък тати е "лош". Мине се не мине и Мия му казва: Тати ти си много лош :) Явно е кой я стяга повече, но пък си умира той да й разказва приказки, да пеят заедно и да танцуват. Напоследък обаче като й се скараме за нещо, веднага казва напълно обезоражаващото ни: Много те обичам:) Независимо, че е дете домошар, гостуванията ни с нея са били винаги приятни и едно от малкото неща, които сме могли да правим заедно с нея. Аз обаче винаги съм се старала да я правя съпричастна към празниците, събиранията вкъщи и т.н. Да може да почувства атмосферата на общуването с други хора и по-различната обстановка. Оставяла съм я до по-късно и т.н. Но тя в компанията на нашите приятели винаги се е чувствала добре и купоните са й били забавни винаги. Никога не се е тръшкала за лягане, напротив. При такива ситуации винаги е изкарвала до 11-12, без каквито и да е проблеми.
<br />[link=http:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #30 -: Август 30, 2011, 23:54:53 pm »
Привет и от мен момичета!
Ганка честит ти именник!

Моята от сега проявява инат. Реве за всичко, което не й се даде или не й се позволи да напъха в устата. Чак устничките й посиняват  :(
Незная как да подходя с това дете... Говоря му, обяснявам, но май е твърде рано за това.

Аз умувам как да си подредя нещата и да отида на кръглата маса в Бургас. :?
Както и да го мисля, няма кой да гледа Никол. И аз май ще съм само духом с вас.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #31 -: Август 31, 2011, 00:31:07 am »
Здравейте и от мен!

Желая ви приятна седмица! Особено завиждам на плажуващите. На мен ми е студено. Дори разглеждах палта преди малко.  :lol: Някои съфорумки ми се смяха.

мими
, признала съм те. Явно имаш подход не само към децата, но и към мъжа ти. :balk_47: 

На мен още не ми възразява моят син, но това е само поради достиг на словесни средства. Иначе си има други, с които изразява очевадното си несъгласие.  :lol:

ели
, честита ти проходила Диди! Да върви без да се спъва и пада!

албена, пошегувах се за Лондон. Ние веднъж ходихме до Амстердам, когато детето беше на 8-9 месеца. Имахме късмет, че хотелът беше точно до парка, а времето беше прекрасно. Основно там седяхме, а детето пълзеше. За музея имаше огромна опашка, така че се отказахме. Направихме и пешеходна разходка. И това беше. Зарекохме се, че ще се върнем пак. Много ми хареса. Жалко, че офисът ми не може да се премести там.  :(
И да, с количка сме. Не че не може да ходи негово височество. Просто го мързи, когато е в определена посока. След три крачки ме хваща за крака и почва да мрънка. Но ако седна някъде, тогава не може да го спре човек.

Лека ви нощ и хубав ден утре!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #32 -: Август 31, 2011, 08:58:07 am »
Добро утро  :D Да се вмъкна в темата преди зверчето да се е развихрило   :lol:

Тъкмо изпих половината си кафе на терасата /най-хубавото нещо в новата ни квартира  :D/, гледайки морето и езерото  :D  От терасата на старата виждах сградата и паркинга на Градски транспорт  :lol:
Сега седнах да доизпия останалото пред компа  :wink:

Благодаря на всички за прекрасните пожелания, дано Диляна върви само напред и във вярната посока  :)

Имам чувството, че откак направихме прощъпулника не се спира и за секунда дори  :lol: Върви без никаква опора, дори не се сеща да пълзи вече  :lol:

Мими е уникаТна, признала съм я и аз  :D Има наистина страхотен подход към децата и към съпруга си  :) Освен това е страхотен човек и много добра приятелка  :D :bighug:


Четох за капризите и своеволията на дечицата ви, направо не ми се мисли какво ме чака и мен  :lol: Със сигурност ще се върнем на темата  :wink:

Сега ставам, че малката се разсърди нещо, пак ще се вясна по някое време  :)
Хубав ден ви желая  :D
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #33 -: Август 31, 2011, 09:11:47 am »
О, Деси, Ели, засрамихте ме  :oops:
Сега ми развалихте реномето на зла вещица  :lol:
Снощи след поредното подканяне да си прибират играчките им казах, че съм им сърдита, защото не ме слушат. Най-безцеремонно се врътнаха и заминаха в тяхната стая и проведоха следния разговор:
- Дане, мама сърди се
- И ние се сърдим на мама
- И ще ходим на плаж и няма вземем мама
- Да, ще вземем само тати
- Да, и каките дойдат и свако, и леля
- Мама тука стои, ние сърдим се
От цялата работа аз съм лишена от плажа  :lol:
Ели, казах ли ти, че след прощъпулника ще хукне  :D  Просто като гледам малката принцеса, се връщам 2 години назад  :D
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #34 -: Август 31, 2011, 09:40:00 am »
моят не иска да се гушка в мен. аз съм лоша. и се карам на добрия му баща. мисля да ги напусна.

ха ха и въобще няма да забележи липсата ти, нали
Алекс е същата стока, снощи е циврил близо 3 часа щот баща му е на банкет. И през цялото време ми обясняваше колко много го обича него и колко малко мен.
За съжаление при нас  вече ни заплахи, ни ултиматуми, ни подкупи, нищо не действа. Имам искрица надежда, че като почне детска след месец и може му дожалее за мен. :lol:

Ели, честити проходили крачета
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #35 -: Август 31, 2011, 09:43:57 am »
Всичко е прекрасно, НО децата са толкова различни, че това което минава при едно при другото категорично не работи :wink: Деси е прекрасна, добро, възпитано и чувствително дете. Естествено и тя си има периоди на "говори си не ми пречиш", но с разговор и обяснение, без заплахи, без каране, просто разговор като с възрастен и нещата се оправят. Обаче Еленка, тя е друга работа, при нея нищо не работи, ама наистина нищо - ако й обясняваш тя се прави че не те чува, ако й се скараш смръщтва вежди, скръства ръце и започва да нарежда "ти си грозна мама, гадна и миризлива", врътва се и продължава да прави каквото си иска :lol: Ако й кажеш, че й се сърдиш и тя отговаря, че ти се сърди и не те обича, за всичко си има готов отговор детето :lol: Хубавото е, че не й се връзваме, всъщност не знам дали е хубаво де, защото тя наистина си прави, каквото си иска :?
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #36 -: Август 31, 2011, 10:03:20 am »
Стефи, това и при мен е голямата дилема. Дали съм твърде сурова или позволявам твърде много? Дали да се правя, че не чувам или това е голяма моя грешка...

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #37 -: Август 31, 2011, 10:12:53 am »
О, Стефи добре дошла в нашия отбор. На Мия словесната комуникация никога не й е била пречка да постига каквото иска и каквото е решила. Когато не можеше да говори, си имаше други начини. Сега има известен напредък. Вчера примерно й предложих 2 вида наказания да си избере сама: излиза навън, но не получава барни или получава барни, но остава вкъщи. Избра си да ходи навън. Нямаше тръшкане, драма и т.н. Сега прекрасно може да ми цитира правилата, които са й наложени, но какво от това?! Знае ги, но въобще не й пука. Тя просто е над тези неща и това, че ще я накажат, не й прави никакво впечатление.
<br />[link=http:
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #38 -: Август 31, 2011, 10:20:36 am »
Като чета какво правят вашите мъничета и направо се чудя да се смея ли, да плача ли :? Аз все се надявам, че като стане по-голям ще мога по-лесно да се справям с него :oops: Сега забелязвам, че когато нещо му се откаже реве известно време и спира, защото лошата му майка не му обръща внимание :lol: А от няколко дни насам се е научил да хвърля пясък, когато сме в някой пясъчник и направо побеснявам :x Посинях от обяснения, прекратяваме играта, съответно излизаме с рев и на следващия ден е същата работа :x Толкова безпомощна се чувствам на моменти :(
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #39 -: Август 31, 2011, 12:27:32 pm »
Хубава и слънчева седмица и от мен! Дано няма болни дечица! На плажуващите, отпускарите, почиващите - хубаво и спокойно време! Много усмивки и щастливи детски личица! На работещите - спокойна и ползотворна работа! На учениците - бърза адаптация и по-малко драми и за тях и за родителите.
Ох...Стефи, смях се искрено! Нашето сърдене се ограничава до закриване на лицето с ръце, "Ти лоша" или "Мама кая" Познайте кой се "кая" най-много в семейството...Но пък и: "Най-обичам мама повече-..." като "повече" от кого не се уточнява :lol:
Вие обаче съвсем ме отчаяхте - тъкмо си мислех няма ли да свършват вече "кошмарните" две, но като гледам при 4-5 годишните положението май е още по-страшно :(
Ние си взехме детенце най-после в София. В момента се гледат тук с дядо. Голяма помощ ми е. Е, случва се и да я нахрани със шпек салам, след което да се обрине жестоко, но какво да се прави...една доза "зиртек" оправя положението :( Това е - една седмица ще се изгледат все някак и от 7-ми тръгваме на ясла. Тъкмо бях свикнала да не боледува и като си мисля, че пак ще се почне ми става лошо :( Иначе чистият въздух на село й се е отразил прекрасно - заформила е бузки, научила е много нови думички, не й млъква устата. Много ми беше интересно как ще реагира като ни види след 3-седмично отсъствие с баща си. Ами как - като се събуди и ни видя дойде и се гушна при нас, гледа ни и ни се хили половин час, това й беше радостта. После се оплака, че си е ударила колянцето и "Мине на кучето..." Пораства си детето. Явно е започнал да отминава и периода на "Не пипай...моето..." и т.н...прояви някаква странна за нея любвеобвилност спрямо братовчедка си, искаше да си играят, вчера дори си даде колата на едно детенце на площадката, абе имаме напредък, дано яслата не ни повлияе негативно отново...Ми това от мен!
Ели, честито ти проходило детенце! Да ти е жива и здрава и върви все напред и нагоре!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #40 -: Август 31, 2011, 16:32:05 pm »
nunu, има още време, ще се потръшкат още. Но наистина след 4г вече е друга работа, по-лесно се говори с тях.

Нещо хубаво за всички ви:

Най-обичам от Дора Габе

Най-обичам, като стана,
да целуна мойта мама,
чистичко да се измия,
сухичко да се изтрия.
„Добър ден – да кажа, - татко!“
и да си похапна сладко.
А пък още най-обичам
да играя и да тичам.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #41 -: Август 31, 2011, 16:34:47 pm »
Мармотче, обичам позитивния ти подход към живота. Исках да ти го кажа, след като пусна темата. :D 

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #42 -: Август 31, 2011, 16:35:34 pm »
Малко да ви върна на вечната тема - махане на памперс  :lol: младежа е без памперс вече 2 седмици и при системно напомняне, и следене за специфични муцуни  :) се справя почти без инциденти или с редки такива, но от утре е на ясла и сега съм в дилема дали да му слагам памперс или да го оставя без. Ще говоря утре с персонала и ще искам  и тяхното мнение, но ако имате съвети и спомени как е било ще ми е полезно. Не казва сам и ако го оставя казва, че има пиш, докато пишка. За акането общо взето казва, че го боли коремчето.
« Последна редакция: Август 31, 2011, 16:38:16 pm от midge »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #43 -: Август 31, 2011, 16:43:21 pm »
midge, персонала и разговора с тях ще е решаващ!
В този период аз слагах в раничката на Митака памперс
за следобедния сън и няколко комплекта дрешки за инциденти :D!


Мармотче, обичам позитивния ти подход към живота. Исках да ти го кажа, след като пусна темата. :D  

 :hug2:Подкрепям с две ръце...и в тази връзка...

Тече, всичко тече -
времето няма бряг
и ни влече - няма как.

И тъй всяко момче,
всъщност е бъдещ мъж -
поет или моряк.

Всеки малък мъж мечтае
миг поне да е силен и сам.
А моретата не са до колене -
дори на голям.

Растем и пак ще растем,
но заедно с теб -
приятел с теб съм днес
и утре, и до край -
въпрос на мъжка чест,
не на игра.

А морякът иска да е
капитан, смел капитан.
Капитанът иска да е
Магелан - поне Магелан.

Растем и пак ще растем,
но заедно с теб -
приятел с теб съм днес
и утре, и до край -
въпрос на мъжка чест,
не на игра.


Хубав и спокоен следобед!:)))


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #44 -: Август 31, 2011, 17:25:17 pm »
Дора Габе има ли стихче за онези деца, които сутрин като се събудят, на усмихнатия поздрав на майка си отговарят с "Няма добро утро! Махай се!"?

и аз уважавам позитивния подход към живота, но след такова сутрешно посрещане той започва малко да ми нагарча... :(

предполагам, моят голям шок се състои в това да установя, че не всички деца и не всичко в живота на децата е зайчета, слънчица и усмивки...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #45 -: Август 31, 2011, 17:38:36 pm »
Но наистина след 4г вече е друга работа, по-лесно се говори с тях.
Докато влязат в пубертета. Прекрасно ми беше детето до 11-12-годишна възраст, толкова много усилия съм вложила да я направя човек, въобще не сме минавали през бебешките тръшканици, въпреки че беше будно, активно дете. Сега не мога да я позная. На път е да ме вкара в депресия - постоянно се обвинявам, че съм лоша майка. Знам, че е период, че ще мине и че аз излишно се филмирам, обаче продължавам да се чувствам зле. Айде... оплаках се и аз.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #46 -: Август 31, 2011, 17:50:32 pm »
Но наистина след 4г вече е друга работа, по-лесно се говори с тях.
Докато влязат в пубертета. Прекрасно ми беше детето до 11-12-годишна възраст, толкова много усилия съм вложила да я направя човек, въобще не сме минавали през бебешките тръшканици, въпреки че беше будно, активно дете. Сега не мога да я позная. На път е да ме вкара в депресия - постоянно се обвинявам, че съм лоша майка. Знам, че е период, че ще мине и че аз излишно се филмирам, обаче продължавам да се чувствам зле. Айде... оплаках се и аз.

Тийнове, какво да ги правиш...изчакай няколко години и ще спре да мрази всички лица олицетворяващи властта :)
[/url][/url]
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #47 -: Август 31, 2011, 18:50:07 pm »
Дора Габе има ли стихче за онези деца, които сутрин като се събудят, на усмихнатия поздрав на майка си отговарят с "Няма добро утро! Махай се!"?

Не, обаче Чичо Стоян има:

Сърдитко
Все за нещо ще намери да се начумери:
ту му млякото горещо, ту пък друго нещо.
И задето Петко вкъщи често тъй се мръщи,
Николинка, Ваньо, Митко викат му сърдитко.

Сега сериозно, и ние имаме такива моменти, по-сериозни с Дани. Ами казвам "Аз пък искам да ти е добро утрото. Много те обичам, но да знаеш, че не те харесвам такъв кисел и неучтив". И го оставям да си се разбере със себе си. Ако се държи различно по-късно обаче (усмихва се, кавалерства, прави нещо градивно), не пропускам да го похваля и да кажа колко много повече го харесвам така. С времето тези изблици при него почти изчезнаха, сега са 1-2 пъти месечно. Дими още я тресе бебешки пубертет, нейните изблици са повече, но тя е като лятна буря - много бързо й минава.

По цял ден само зайчета и котенца нЕма никъде. Истинските деца понякога се гушкат и целуват, друг път говорят лоши думи, заплашват, може да ударят, да ухапят. Някои даже не обичат много гушкане и целувки. Което не значи, че не изпитват обич и привързаност.

Нашата работа е да направим каквото трябва - да говорим много с тях, да не удряме и крещим, да сме безусловна опора. А пък то ще си стане каквото ще. Просто ако сме инвестирали много време и усилия, шансът да се получи нещо добро е по-голям.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #48 -: Август 31, 2011, 19:09:17 pm »
Ех, милички, не е лесно. Темата е болна на всички май. Представям си като дойде този момент и при мен, когато детето каже нещо лошо, или отговори. Много ми е трудно да бъда такава, каквато трябва и изпитвам вина за това. Старая се да съм усмихната, но не винаги се получава. Явно съм в кофти период и плача често, а детето ме вижда. Зная, че не трябва, но понякога просто не успявам да се сдържа. Дано да успея да бъда до детето си и да му дам безрезервната подкрепа, за която говори Мармотче :)


*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #49 -: Август 31, 2011, 20:37:46 pm »
Мидж,на мен ми казаха да сложа памперс за всеки случай,но иначе ги държат по гащички и ги издържат на час.Макар че Митко от доста отдавна си казва предполагам че в новата обстановка може и да се притесни.И при нас утре е ДЕНЯТ :).Лесно адаптиране желаем и на вас! :)

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #50 -: Август 31, 2011, 23:46:21 pm »
Здравейте и добър вечер :) Напоследък само от време на време чета това онова :) Не ми е много лесно-сега малкия изисква повече внимание-пък и си го прегръщам колкото мога занапред че започвам от понеделник работа,а той утре е за първи път на детска ..първоначално по 2 часа за адаптация,следващата седмица и тези 2 дена..След това ще е една седмица за по 4 часа.. И след това на 19.09 живот и здраве за цял ден ще е.Много ми е нервно.Притеснена съм че не хапва много напоследък..Не знам може би от топлото..То кой ли се чувства добре в тази жега.Иначе вече си казва "маманнн" и "данадандандададада" :) Нещо такова беше.. с мъжа ми си говорим че той на испански ще проговори първо.Аз пък се дразня с него че и на български и на испански мама си е мама :) Ама тати...  :D
Лека оставаща седмица на всички и лека адаптация на децата които тръгват на "училище" :)..
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #51 -: Септември 01, 2011, 00:12:02 am »
От топлото е със сигурност, а ако се добавят и зъби, ето ти поне две обяснения. Моят син в България изкара само на диня, пъпеш, домати и краставици. Аз се потях да му готвя манджи, но много рядко ги ядеше. Като се върнахме на студеното, пак започна да яде всичко. В яслата - също.
Иначе плаче сутрин, като го оставям. След почти 4 седмици в България, явно е забравил какво е да ходиш на ясла. Поне твърдят, че плачел малко, а на мен много сърцераздирателно ми се струва.
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 00:15:53 am от blue_sky »

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #52 -: Септември 01, 2011, 07:54:48 am »
Дора Габе има ли стихче за онези деца, които сутрин като се събудят, на усмихнатия поздрав на майка си отговарят с "Няма добро утро! Махай се!"?

и аз уважавам позитивния подход към живота, но след такова сутрешно посрещане той започва малко да ми нагарча... :(

предполагам, моят голям шок се състои в това да установя, че не всички деца и не всичко в живота на децата е зайчета, слънчица и усмивки...



Джам, у дома има две деца, две различни вселени...
Митака става и процедира по-горе описания от теб начин...
Калина е друга, тя става с песен и усмивка, и така продължава деня си...

Те ще пораснат, може да обърнат мирогледа си с времето...
но аз отказвам да порасна, инфантилен мазохизъм е моето,
но го предпочитам отколкото да гледам живота свъсено.
Кръв ще плюя и пак ще казвам, че съм пила червен сироп!

В битието ни не мога и да се открия така като при вас...
то такова лицемерие кипи в отношенията, че чак да му прилошее на човек!

Сега пиша писмо до министър Константинов и съм набрала инерция...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #53 -: Септември 01, 2011, 08:39:45 am »
Джам, и у нас понякога се получава така. В тези моменти казвам: "Не ми харесва, че си толкова сърдит/крив. Хайде поуспокой се малко сам и когато си дойде пак послушното и весело Криси/Дани, тогава ела при мен" След има няма 5 мин се пристига с "Мамо, послушното Криси/Дани е тук вече" И продължаваме с настроение.
Мише, незнам какво ти е на главата, но дано по-скоро мине.  :bighug:
Аз се надявам днес вече да ни прекарат интернета в къщи. 2 месеца почти станаха...
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #54 -: Септември 01, 2011, 09:14:29 am »
предполагам, моят голям шок се състои в това да установя, че не всички деца и не всичко в живота на децата е зайчета, слънчица и усмивки...
:? така е за съжаление

Вчера взимаме Боян от градината и госпожата ни посреща с думите "всичко с Боян е наред, ОБАЧЕ както си седи понякога и се усмихва"  8O Мигнах няколко пъти и казах, че много се радвам, а баща му изтърси той на майка си се е метнал и си тръгнахме.
Но още не мога да разбера от кога това, че детето се смее е притеснително  :lol:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #55 -: Септември 01, 2011, 09:20:33 am »
Джаме, не се коси и ние често изпадаме в такива състояния, но за разлика от твоето дете, моето се гуши и целува много.Понякога стигаме чак до травми  :wink:
Когато е дълго време с мен,толкова съм му омръзнала, че вече не съм кой знае какъв респект за него. Мисля, че в такива случаи има нужда детето от отдалечаване от родителя, защото след два дни, то вече го търси и усеща липсата, колкото и да е весело и забавно на другото място. Въпроса е дали има обаче някой, който да го поеме.

Аз имам друг проблем, моят син се научи от градината, да вика като говори и не мога да се справя с това. Еле ако ние с баща му или с някой друг говорим и на него не се обръща внимание, до лудост ме докарва с това крещене. Отделно е наизустил всичко, което чуе независимо дали е от градинско другарче, детско филмче, външен разговор или ТВ. После така си ги бръщолеви, че често изпадам в  :oops: :oops: :oops: ситуации. На въпроса ми аз така ли говоря, той отговаря отрицателно и се започва отначало, като стихче нарежда небивалици, понякога и глупости.

Та така при нас.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #56 -: Септември 01, 2011, 10:23:51 am »
Дора Габе има ли стихче за онези деца, които сутрин като се събудят, на усмихнатия поздрав на майка си отговарят с "Няма добро утро! Махай се!"?

и аз уважавам позитивния подход към живота, но след такова сутрешно посрещане той започва малко да ми нагарча... :(

предполагам, моят голям шок се състои в това да установя, че не всички деца и не всичко в живота на децата е зайчета, слънчица и усмивки...


Абсолютно същото съм си мислила и аз. Дълго време се измъчвах как не успявам да направя детето си щастливо, независимо какво правя или не правя. Това ми беше голяма болка докато в един момент си дадох сметка, че моята представа за щастливо дете не се покрива с представата на Мия, но това не означава, че тя не е щастлива. Тогава я видях с други очи, видях колко пълноценно си се забавлява, правейки нещата, които я вълнуват, независимо, че не са точно нещата, с които се занимават повечето деца на нейната възраст. При нея много важно е да й се предостави възможност или поне усещането, че тя прави нещата както ги иска. Всичко, което й се налага директно предизвиква много бурни реакции и винаги е обречено и става ад за всички. Вчера беше вбесила баща си до такава степен, че не искаше нито да я вижда нито да я чува цяла вечер. Той ми каза, че тя си прави абсолютно каквото си иска и като не иска да върви на някъде, просто не го прави. И ме попита след като сега на 5 години не можем да й въздействаме, как ще го правим на 13? Аз някакси вътрешно вярвам в нея. Вярвам, че ако успеем да й създадем чувство за сигурност и опора, тя ще прояви достатъчно разумност. Може и да бъркам, но освен да вярвам и да се надявам, че правя каквото мога, отглеждайки едно много сложно дете, друго май не ми остава.
« Последна редакция: Септември 01, 2011, 11:45:42 am от jam »
<br />[link=http:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #57 -: Септември 01, 2011, 10:32:24 am »
Мидж, ще ти кажа как процедирахме ние. Като я пуснах на ясла Дара беше на 1,5 години. Изобщо не говореше, аз обаче, имах болната амбиция да махнем памперсите още тогава, заради прекарани два пиелонефрита и набиване на канчето от страна на докторите, че разбираш ли, памперсът бил виновен за това :? Ами не стана! Вкъщи ок, ама като има още 20 ревящи деца едва ли ще се занимават само с твоето. Надянаха й памперса и аз се примирих :( Като стана вече на 2 беше съвсем друга работа - започна да си казва детето, умееше да стиска докато я сложа на гърнето, а не да ми се напишка още докато ми каже, че й се пишка... След като няколко почивни дни я наблюдвах вкъщи и минавахме почти без инциденти се престраших да я пусна и на яслата без памперс, като, както казва Мишанта сложих 2-3 резервни чифта дрешки и един памперс за обедният сън. Оттогава на яслата е имала един - два инцидента максимум. Все още не сме махнали нощния памперс, но тя пие много течности и няма как да остане сух...Но говори с персонала в яслата и ще решиш как да постъпиш. Успех на малките ученици и бърза адаптация!
Тук имам и едно питане. Дара още пие мляко през нощта. Стигаме до 3 шишета от по 250 мл. :oops: Знам че не е много редно това, но през деня почти отказва да яде и аз гледам поне от млякото да не я лишавам, а тя си го иска и плаче за него. Съвети?
Мише, :bighug:
Днес празнуват Симеоновците! На всички именяци - бъдете здрави и усмихнати!
Хубав ден от мен!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #58 -: Септември 01, 2011, 10:41:36 am »
Нинче, Парси, Мише, Благодаря! Сутринта го оставих с памперс гащи и предупредих, че е бил 2 седмици без. Главната сестра на групата (или както там се води) ще е там след обяд и ще коментирам с нея. При Тео проблема е, че на практика не си казва предварително. Съобщава докато го прави. Незная това знак, че му е рано ли е или всички започват така. Определено не ми е фикс идея, та не е страшно, но ми се струва удачен момента - лято и над 2 год. Утре ще пиша как сме се разбрали.

Парси, как мина?

Честито на всички именяци!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #59 -: Септември 01, 2011, 11:47:32 am »

Дълго време се измъчвах как не успявам да направя детето си щастливо, независимо какво правя или не правя.
....

след като сега на 5 години не можем да й въздействаме, как ще го правим на 13?
....

освен да вярвам и да се надявам, че правя каквото мога, отглеждайки едно много сложно дете, друго май не ми остава.

meshko, формулирала си точно и моите мисли и вълнения.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #60 -: Септември 01, 2011, 13:19:32 pm »
Мидж,минало е що годе добре.Казал е че му се ака,но за пишкането дума не е обелил.Ял е наобяд и ме посрещна с рев,но там почти не е плакал.Като го питах утре ще ходи ли пак,отговорът беше-"Да,пи игачките и децицата :D".

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #61 -: Септември 01, 2011, 21:21:45 pm »
Здравейте и от нас :)
Утре сме на ваксина и ми е притеснено :? :?
А днес беше ужасен ден за малкия. Спряха ме в Хит да ми маркирали играчките. Аз викам - ми те са използвании  изтъркани, какво маркирате. Не, вадете всичко. Е обръщам се аз да вадя играчки и минавам зад количката. И в този момент подвижната бариера се спуска и удари Ники по лицето osi_2 Що не ме спряха преди бариерата, ми баш на бариерата?А и аз що не се усетих къде съм :x После отиваме в парка и едно дете на 3 години и 9 месеца ритна Ники в гърдите и го удари с дръжката на колелото си, защото Ники искаше да му види колелото! Кало попита момчето, защо го удари и майката като скочи да се кара! Ама Кало този път не мълча, а я направи на 2 стотинки! Всичко това на фона на як рев. И Кало вика - айде да си ходим. Аз му казах, че аз никъде няма да ходя, аз съм си довела детето да тича и да се радва на пързалките. Те се изнесоха, но Ники пак има цицина, горкото.

Извинявайте за негативния пост :( Следващия обещавам да е много положителен :)
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #62 -: Септември 01, 2011, 22:14:01 pm »
Уф,Жаси,бил ви е ден :?.Такива простаци има значи че чак побеснявам.Вече да се чудиш къде да си изведеш детето...Бързо да му минава на Ники :)!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #63 -: Септември 01, 2011, 22:43:24 pm »
здравейте,

ние се върнахме от морето, където беше прекрасно, ако можех да си стоя все там с детето и мъжа, много би ми било добре. дори я топнахме един път във водата. за догодина нямам търпение дад отидем и да види какво е пясък и море.

обаче, като се върнахме се започна - ваксини, говорене от страна на доктора, че била голяма, с много подкожна мазнина (тя е само на кърма и е на три месеца и си наддава съвсем нормално по кг на месец) та да съм й давала плодови сокчета, че да не става дебела като е голяма. и освен това имам проблеми с нои, отказват ми майчинство заради грешки на счетоводителите ми - парите дето съм ги внасяла все едно ги няма. ей такива едни.

но поне дедето е готино. само дето като е гладна не плаче, а вика. вие говорите за деца на по пет, а моето е на три месеца :)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #64 -: Септември 01, 2011, 22:54:28 pm »
Колко килограма е, че да я нарича дебела? Какви сокчета, кви пет лева?
За счетоводни въпроси мога да питам мъжът си, ако мога да помогна.

Парси, чудя се аз ли бъркам, светът ли се сбърка? Племенникът ми е на 3 години и знае, че малките деца не се бутат и удрят. Споделя си играчките с всички и се кара, ако някойобиди сестра му!Е как брат ми и снаха ми са успели да втъплят на по-малко дете, че малките деца  се пазят, че болните хора се уважават и не се нагрубяват, а други родители ми казват "ми то си е неговата играчка, вие що  я пипате?".

Обмислям да стана естественичка и да заживея в гората. Ама ще си запазя нета, да знете :lol:
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #65 -: Септември 01, 2011, 22:56:44 pm »
Елена, точно от сокчетата се дебелее. Хич не им се връзвай и продължавай с кърмата!

И на мен до обяд ми беше един мнооого крив ден, но след като детето легна да спи и аз успях да си поема въздух, нещата изглеждаха по съвсем различен начин.  :D

Вени
, преди моят влизаше тихо и кротко при лекарката, а сега оревава света, докато го събличаме и прочие. Днес дори на входа на клиниката взе да се дърпа. Та, на ваксината реве значително по-малко отколкото през останалото време.  :lol:
А другото е въпрос на желание и възпитание. От невъзпитани и незаинтересовани родители какво дете да излезе?!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #66 -: Септември 01, 2011, 23:01:25 pm »
Вени, сблъсквам се с това постоянно. Боян е на почти 4 и мога да кажа, че не се сещам за случай, в който да е ударил дете.
За сметка на това ни се случи момиче, видимо на неговата възраст, безпричинно да го ритне в корема. Замълчах си, защото имам способността да пренебрегвам детето си в името на чуждите деца  :? Минути по-късно, когато на пясъчника синът ми хвърли шепа пясък бащата на ритащото девойче се опита да го направи на две стотинки  :? , защото е изцапал дъщеря му. Пратих мъжа ми да се разправя, защото щеше да стане страшно.
Мисълта ми беше - използвам тези ситуации, за да науча детето, да му покажа как не се прави и да му обясня защо не се прави. Е, при моето дете има ефект. Никога не съм вярвала, че реплика от сорта на "не ми е приятно да ме удряш, ти нямаш право да го правиш, би имала ефект. Е, има!
Синът ми си остана същото добро дете и вече не го тормозят в градината.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #67 -: Септември 01, 2011, 23:03:36 pm »
От невъзпитани и незаинтересовани родители какво дете да излезе?!

Това е истината! Ние се побъркваме от притеснения и от старание, а масата са незаинтересовани. От тук тръгват проблемите.


*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #68 -: Септември 02, 2011, 00:11:29 am »
Обмислям да стана естественичка и да заживея в гората. Ама ще си запазя нета, да знете :lol:

Гледах наскоро едно предаване за тъй наречение даунгрейдъри или даунстейджъри, или друга такава префърцунена дума. Не е лесно, да знаеш. Много работа от сутрин до мрак, за да си произведеш храната, а после нямаш достатъчно пари да си купуваш разни работи, дето сигурно са пожелателни, но са благи.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #69 -: Септември 02, 2011, 01:01:22 am »
Здравейте момичета  :) здрави и усмихнати деца ( или малки чудовища..?  :lol: )

Шегувам се де, но последните ви постове са плашещи  :lol: а като знам моята от сега каъв е звяр представям си какво ме чака. Като си науми че иска нещо - яко рев докато не го дадеш...и "заменки" не помагат, дори с неща, които знам че обича.
Започнала е да свива юмруци , сбръчква вежди и крещи - хем сърдите, хем заплашително...цирк.

Не понасям лигави деца и си ме е страх...
Видях бая ситуации, но какво правите ? Примерно детето се е разревало за беленето на яйцето или намокрена четка за зъби...и вие? Игнор, обяснения ( какви ли...) или караница в стил не се лигави че ще те нашамаря ?

Аз на този етап просто давам това за което реве или игнорирам...защото днес рева за ключа на колата, но трябваше да тръгвам и й го взех...рева си по целия път до нас.
По-скоро се замислям защо така киселее на моменти. Свързвам го с това че й се яде или по-често иска да спи. Но при по-големи деца...не знам.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #70 -: Септември 02, 2011, 09:06:43 am »
Аз, че съм лоша майка, лоша съм. Но ще ви кажа, че моето дете е толкова хитро и манипулативно, че и аз се чудя какви ще ги върша, като стане на 13.
Верно с много обяснения се получава, но пак е до дете. Е моето е малко опако, всичко знае и разбира при това от доста по малък, но прави това което на него ми изнася. Чак сега вече пази дребосъчковците, но пък вече скачаме на доста по големите. А сме категория комар - комарович.
Коки аз също имам способност да пренебрегвам моето дете заради други. Е оня ден обаче не се стърпях. Не знам как са вашите деца, но моето си избира другарчета за игри от лошите най лошите /по интересни са/ Та едно такова дете е и в неговата група. Още когато бяха на 3 години бях възмутена от езика и културата на това дете. То псувни, то ... ужас. Забранявам всеки път на Антоан да играе с него, но сякаш това е магнит за моят. Да се върна за този ден в който не се стърпях, играха двамата цяла вечер в парка, с колелата ,тротинетките, тичане всичко отстрани изглеждаше ОК, но аз съм винаги на тръни когато играят двамата и ги следя с поглед. В един момент гледам Тони кара колело, а онова дете започва да го души отзад, моето ме гледа и очаква да дам знак да предприеме нещо, защото знае че не разрешавам да удря и седи и не предприема нищо. Аз ставам и тръгвам към тях, в това време онова полудява и с всичка сила издърпва Антоан и той пада с колелото на земята, като си удря главата в асфалта. До като стигна до тях, моят вече яростно го налагаше и наби. Вярвайте ми, за първи път бях доволна, че моето дете можеше и само да се защити, пренебрегвайки моите обяснения, как не трябва и не бива. Вдигнах ги и пред двамата казах, че забранявам да се виждат и играят от този момент. Щом не могат, няма да го правят. Развиках се и на въпросното дете. Вечерта Тони го болеше глава, а сутринта повърна, Слава богу нищо друго му нямаше.
Ще попитате къде са родителите на въпросното дете, е всяка вечер са на капанчето в градината и си седят и въобще не им пука, какво прави синът им. Даже да не им се разваля рахатлъка, купили GSM на детето и му звънят през 20 минути или ако не го виждали повече от 5 минути.
Само, че 5 минути е прекалено дълго време, за пет минути същото дете е завел моето на брега на морето, та чак решил да си потопи крачетата за да види дали е топла водата. А следобедно време си има доста големи вълни и много лесно може да ги грабне на вътре. Е аз ги хванах тогава, но защото тръгнах да ги търся. Като казах на родителите му, ме гледаха изумено защо се възмущавам, какво толкова отишли да видят морето. Вярвайте ми, видя ли това дете, се изприщвам. Отделно са и в една група.
Стана дълго, но когато ние обясняваме какво не трябва да се прави, често нашите деца страдат спазвайки това, на което искаме да ги научим. 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #71 -: Септември 02, 2011, 09:27:45 am »
На 20 метра от нас предизборно ремонтираха една детска площадка. Пълно е вечер с деца. Направо съм изумена какви екземпляри има на по 3-4г - каруцарски език, блъскане, удряне. Плаша се  8O

Да ви развеселя със случка от сутринта в градината. Тео влиза в стаята и чувам лелята "къде си бе Тео", а Тео отговаря "ааа, не бе. Бе казват само козичките и невъзпитаните деца"  :lol: Искрено съжалявам, че не видях физиономията на лелята, но и тишината беше красноречива. Сега да не си помислите, че Тео е престанал да бека - нищо подобно, но днес уцели в 10ката.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 09:29:38 am от midge »
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #72 -: Септември 02, 2011, 09:36:38 am »
Ха, ха и Тони като беше по малък правеше забележки на този който бека, даже и на госпожите в градината. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #73 -: Септември 02, 2011, 09:45:13 am »
На колко години е това дете? Къде са родителите? Нали има нов закон, кой трябва да се намеси в случая? Ми това утре ще вади нож в училище, нашите деца ще пострадат! Ако не се вземат мерки, ще стане страшно по-нататък!
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #74 -: Септември 02, 2011, 10:04:09 am »
Да ви развеселя със случка от сутринта в градината. Тео влиза в стаята и чувам лелята "къде си бе Тео", а Тео отговаря "ааа, не бе. Бе казват само козичките и невъзпитаните деца"  :lol: Искрено съжалявам, че не видях физиономията на лелята, но и тишината беше красноречива. Сега да не си помислите, че Тео е престанал да бека - нищо подобно, но днес уцели в 10ката.
За съжаление така говорят лелките в градината. И не само Бе-кането и Ма-кането, ами и казАх, направИх, което мен лично ме вбесява още повече, а те каквито са попивателни на тази възраст 100% ще започнат да говорят по същия начин.
Аз също имам доста съмнения до каква степен да позволявам на детето си  разни неща, дали не я глезим много...също не понасям лигавите деца и се страхувам детето ми да не стане такова. Трябва да се опитаме да намерим гранцита, трудно е, но сме длъжни да се справим.
Хубав ден на всички!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #75 -: Септември 02, 2011, 10:05:51 am »
А аз се притеснявам дали не ги държа прекалено изкъсо...
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #76 -: Септември 02, 2011, 10:10:52 am »
И ние наскоро имахме сблъсък с отвратително дете. Мия беше на една катерушка -тип рейсче, камионче или нещо подобно. Върви си тя по пейката горе и срещу нея идва едно момиченце, видимо на нашата възраст или малко по-голямо (на 5 г.) без да има причина избута грубо Мия. Нито я помоли да се мръдне, за да мине, нито нищо, направо я избута. Слава Богу бях до тях и нямаше инцидент. Попитах я защо така бута, не можеше ли просто да я помоли да се мръдне, а това момиченце само ме изгледа злобно, стиснала зъби. Същия ден на следобедната разходка си вървим към градинката и Мия яде барни, отнякъде дотича въпросното дете, сграбчи ръката, в която Мия си държи барнито и се опита да отхапе от него. Направо онемях, не бях виждала досега такова нещо. Детето ми се разплака, аз естествено се скарах на другото и се заоглеждах да разбера все пак с кого е, за да си поговоря с майката. Никой не реагира на случката, никой не я повика, не се намеси, не ни се извини и т.н. По-късно видях, че е с баба си, която имаше сладък лаф на пейката. Не ми се вижда нормално подобни случки да се оставят да отминат просто ей така. Ако на това дете сега не му се обяснява кое е редно и кое не е, кога?
<br />[link=http:
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #77 -: Септември 02, 2011, 10:17:03 am »

Видях бая ситуации, но какво правите ? Примерно детето се е разревало за беленето на яйцето или намокрена четка за зъби...и вие? Игнор, обяснения ( какви ли...) или караница в стил не се лигави че ще те нашамаря ?

В зависимост от степента на истерия, която е настъпила: някой път давам каквото е искала и я оставям да се оправя. Излизам от стаята и това общо взето бързо прекратява цирка. Ако крещи, реве и т.н. я наказвам в стаята й докато й мине. После обяснявам, че много я обичам, но не ми харесва когато се държи така и не желая да го прави. Освен това с времето се научаваш да предполагаш какво може да предизвика гневен изблик и правя възможното да го предотвратя, преди да се е случило.
<br />[link=http:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #78 -: Септември 02, 2011, 10:18:01 am »
nunu, живеем в Бистрица и градината е там. Всички говорят шопски - деца, възрастни, а бабите понякога не можеш да ги разбереш какво казват. Тео, естествено, също вкарва грешни ударения, но за сега поправям и на третия път го казва правилно. При нас това със сигурност ще е голям проблем, но засега Бе-кането е най-изявено.

mimi26, няма прекалено. От това, което си писала бих го нарекла разумно.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 10:22:48 am от midge »
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #79 -: Септември 02, 2011, 10:21:59 am »
А аз се притеснявам дали не ги държа прекалено изкъсо...
Мими, и аз. Ама бързо ми минава притеснението. По-добре сега, след 10 години ще е късно ми се струва  :?

Перде, на колко е това дете  8O Какви джиесеми, какви 5 минути без да го виждат.
Тони не беше ли с година по-голям от Боби?
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #80 -: Септември 02, 2011, 10:23:15 am »
Добър ден и от мен , включвам се накрая за да ви кажа, че аз заради тези истерии по пясъчници,катерушки и заради това, че винаги пренебрегвам моето дете в името на другите при конфликти мразя да ходя на такива места.Само си вдигам нервите и често Борето го отнася, за това си ходим на места без много деца.Смятам , че и е по-добре без подобен род контакти и без друго само се вика, дърпа, блъска по тези места.С деца е по цял ден в градината, на село с децата които играе е много по-спокойно и образователно, за това не смятам, че я лишавам от нещо.Напоследък се разхождаме често вечер в стария град само ние тримата и винаги е много забавно,купуваме си розови сапунчета, калени чинийки,дървени лъжички,разглеждаме музей и мисля е по-приятно от това да си пия кафето,докато я блъскат и обиждат по катерушките и аз пред две минути да притичвам, като рефер.
Хубав ден на всички аз отпрашвам малко за морето :)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #81 -: Септември 02, 2011, 10:24:13 am »
Нещо не разбирам, честно казано - винаги е имало и ще има невъзпитани деца и родители. Не споделям учудването ви за това, че ги срещате. Няма как да опазим децата си от хора, говорещи неправилно или с недостатъчно възпитание, в някакъв момент ще ги срещнат. Според мен просто трябва да се фокусираме върху обяснението, че има такива хора, които говорят и се държат по този начин, но това не е правилният начин и НИЕ не правим така.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #82 -: Септември 02, 2011, 10:24:42 am »
И ние наскоро имахме сблъсък с отвратително дете. Мия беше на една катерушка -тип рейсче, камионче или нещо подобно. Върви си тя по пейката горе и срещу нея идва едно момиченце, видимо на нашата възраст или малко по-голямо (на 5 г.) без да има причина избута грубо Мия. Нито я помоли да се мръдне, за да мине, нито нищо, направо я избута. Слава Богу бях до тях и нямаше инцидент. Попитах я защо така бута, не можеше ли просто да я помоли да се мръдне, а това момиченце само ме изгледа злобно, стиснала зъби.
Постоянно се сблъсквам с такива ситуации и страх ме хваща :( До каква степен е стигнала детската агресия! И въпреки това гледам да се намеся в много крайни сллучаи, ако видя че от отсрещната страна няма никаква реакция. Мъжът ми обаче е друга работа, веднага скача и почва да се разправя или директно дърпа Дара и казва "тръгваме си..", а той по принцип е доста търпелив и разумен човек. Явно това което вижда го изкарва извън нерви.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #83 -: Септември 02, 2011, 10:31:37 am »
Камбозола, така си е. Това се опитвам да правя.
И ние правим като делица - разходки в морската с по един сладолед в ръка, сядаме тримата да пием сок и да си играем на "глупости"  :lol: /Боби сам си я е кръстил така играта, не знам защо  :wink:
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #84 -: Септември 02, 2011, 10:37:52 am »
Ма естествено, че ще се разправя! Аз не разбирам защо казвате, че пренабрегвате вашите деца в името на другите? Някой друг ще го направи ли за вашето детет? А то, как ще приеме, че мама не го защитава, а взима страната на другото. На бабата, аз бих й завела детето и да й кажа да го възпитава, но не си я видяла овреме.
Спря да бъда бяла и добра. Няма и намерение, освен ако не става дума за децата на Зачатие. Знам, че ако се сдърпат нашите деца, това не е от лошо възпитание, а някаква моментна избухливост. И това е съвсем различно от неангажираността.

Да се похваля - моето момче не плака на Приорикса :) Вече е 78см. и тежи 9.340кг.
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #85 -: Септември 02, 2011, 10:44:35 am »
Добро утро от задушен Бургас:)

Днес ще е хубав а надявам се и ползотворен ден:)
За втори път оставям децата (първия бяха малки) и за през ноща и ми е малко странно но ще използвам деня и вечерта да се наговоря на воля с едни прекрасни хора:)
Тръгнах сутринта рано от село и неможах да чуя "мама" (ударението е на второто А) при събуждането на децата. От около 10 дни се научиха да ме викат за всичко и засега са решили, да говорят с френски акцент. Така е и с "баба" и с "кака":):):) Смешни са много сега а едва започват:)

Пожелавам хубав ден на всички ви и да са здрави децата.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #86 -: Септември 02, 2011, 10:45:54 am »
Знам, че ако се сдърпат нашите деца, това не е от лошо възпитание, а някаква моментна избухливост. И това е съвсем различно от неангажираността.

Да, бе само нашите деца са бели и добри, пък другите дето са заченати без проблем по презумция са гамени.
Я, кажи като си се мъчил по-дълго време и си правил повече опити, по-добро ли ще ти е детето? Да си направя сметката.

И детето ми няма нужда да приема, че мама не го защитава. Стремя се от всяка ситуация да вадя поука за него. Той няма нужда само от целувки и мили думи. На нищо хубаво няма да го науча, ако ме вижда как се карам с други родители или пък още по-лошо с децата им.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #87 -: Септември 02, 2011, 10:51:14 am »
Ма естествено, че ще се разправя! Аз не разбирам защо казвате, че пренабрегвате вашите деца в името на другите? Някой друг ще го направи ли за вашето детет? А то, как ще приеме, че мама не го защитава, а взима страната на другото.
Ами Вени, не реагирам винаги, защото искам те да се оправят помежду си, тъй като са деца. Ти как би реагирала ако един великан дойде и започне да се разправя с теб? И ако детето бива обгрижвано всеки път как ще се научи да се защитава само когато се наложи, и когато мама не е наблизо? Казвам, реагирам когато нещата излязат извън контрол, но когато преценя, че трябва да се справи сама я оставям...Не искам да изпадам и в крайности на някаква майка - закрилница, която постоянно трепери над детето си.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #88 -: Септември 02, 2011, 10:52:17 am »
Уф,и  аз предимно НЕ скачам когато има конфликт между децата.Може и да съм сбъркана не знам,но предпочитам първо да се опита да разчита на себе си и после на мама.Знам че е малък,но това го правя предимно заради градината.Там няма кой да го толерира и защитава за всичко.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #89 -: Септември 02, 2011, 10:54:40 am »
И детето ми няма нужда да приема, че мама не го защитава. Стремя се от всяка ситуация да вадя поука за него. Той няма нужда само от целувки и мили думи. На нищо хубаво няма да го науча, ако ме вижда как се карам с други родители или пък още по-лошо с децата им.
Точно osi_9
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #90 -: Септември 02, 2011, 11:07:54 am »
Не казвам, че всичко ще са само мили думи и целувки, че трябва да го закриляш нон-стоп. Обаче когато някой дойде и започне без причина да удря, как да стоя отстрани и да гледам? Особено, ако детето е по-малко и не може само да се защити. На 3-4 години вече доста добре се оправят. На 1-2 години не мисля, че трябва да оставям да го ступват ей така за спорта. Едно е да оставяш сами да се оправят за някоя играчка. Едното бутне другото, вземе му играчката, то тича, взима си я обратно и си я защитава. Това са различни ситуации от "идвам, ще го ступам, ей така, щото ми е скучно".

к(Р)оки май не ме разбра. Имах предвид, че всички тук споделяме какво се случва с децата ни, не обръщаме гръб на детските площадки и да не знаем какво правят децата ни. За мен майките тук възпитават децата си, не ги отглеждат до степен - имаш храна, вода, наспан си, оправяй се, моята работа свърши. Това имах предвид, не че нашите са най-най-най. И ако се сдърпат няма да вярвам, че е защото са зле възпитавани или с нехайни родители. Защото не са.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #91 -: Септември 02, 2011, 13:20:55 pm »
погрешно е да "оставяме децата сами да се оправят, защото са деца".
ние сме тези, които трябва да ги научим какъв е редът за общуване между хората, какви са правилата, кое е редно и кое е лошо. не става дума да се караме родителите помежду си.

една интересна тема от бг-мама с наблюдения на българка, живееща в чужбина, върху разликите в поведението и възпитанието на деца у нас и навън - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=602829.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #92 -: Септември 02, 2011, 13:25:24 pm »
Съгласна съм Джаме,ама в българската общност,която ни заобикаля кажи ако не почнат да се оправят сами как въобще ще се оправят.Големият ми син израсна едно много плахо,добро и възпитано дете което съм защитавала.Какво стана впоследствие-в 1 клас се научи на всички възможни псувни + това че го смазваха от бой,а той не можеше да се защити.Опитвам се по някакъв начин да предпазя Митко от това...

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #93 -: Септември 02, 2011, 13:33:58 pm »
parsi, мен дори ме е страх да си помисля за училищния период...

дилемата е тежка. или го изолираме (ако можем) в среда със себеподобни (частно училище, чужбина) или го учим да се бие и се молим да порастне як и силен физически :(

направо не ми се говори...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #94 -: Септември 02, 2011, 13:36:52 pm »
Не го оставям да се оправя сам с другите деца, в смисъл такъв да се бият и трепят.
Просто го уча да се държи така, както искам да се държат и другите с него. Когато не случим на деца на някоя площадка просто сменяме мястото.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #95 -: Септември 02, 2011, 13:39:23 pm »

Да, бе само нашите деца са бели и добри, пък другите дето са заченати без проблем по презумция са гамени.
 
Точно преди половин час се прибират бавачката и дребо - момичето ми се оплаква, че Бобо налетял да бие 2 деца в градинката. От няколко дни ни налага (главно нас двете), караме му се, обясняваме му как трябва да ни гали, а не да ни удря... Сутринта даже гонеше котката и крещеше "Оооо, ооо!", за да демонстрира доброто си отношение (добре, че котката не е тъпа...). Но ето, че нещо му прищрака.  :? Явно има гамени и от АРТ  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #96 -: Септември 02, 2011, 13:45:33 pm »
 :lol: :lol: :lol:

cambozzola, котката оцени ли опита за добро отношение или предпочете да изчака на сигурно под дивана?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #97 -: Септември 02, 2011, 13:49:30 pm »
Явно има гамени и от АРТ  :lol:

Майката на най-доброто дете, което познавам беше на 17 като я роди. Няма такова добро момиченце, просто.
Тъпо ми е да казваме стерилитет = добри родители, безпроблемно забременяване = на лоши  :?

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #98 -: Септември 02, 2011, 13:52:54 pm »

Тъпо ми е да казваме стерилитет = добри родители, безпроблемно забременяване = на лоши  :?

Не съм го казала и мисля, че обясних.
Отивам да чета в онази тема, че ми стана интересно.
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #99 -: Септември 02, 2011, 13:58:02 pm »
Да се похваля - моето момче не плака на Приорикса :) Вече е 78см. и тежи 9.340кг.

8O Дара има същите размери на 10 м ...само че с още 400 - 500 гр отгоре... Знаех че е едра, но чак толкова звучи малко страшно  :lol:

Спомням си, че като бях малка майка ми никога не се намесваше. Отивах да й рева как някой ме е ударил, а тя ме питаше защо не са ударили нея...в смисъл, че с нещо съм го предизвикала.
Сега обаче явно положението е съвсем друго...аз чак такава агресия не си спомням.
От къде ли идва ? От прекалено много бой или от липсата на такъв ?  :lol:

Принципно съм против намесата на родителите, смятам че децата сами трябва да се оправят, но пък това което разказвате излиза извън всякакви граници...плашещо е.
И ние сме се били доста, но с някаква идея...а не за "добър ден" .
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #100 -: Септември 02, 2011, 14:01:59 pm »
А за мен всичко се свежда до това дали си бил готов да станеш родител, когато си станал. Обикновено след стерилитет родителите са били готови, все пак това са искали, за това са се борили, а без такъв има 2 случая - изненада и планирано. Планираното е ясно, а изненадата - е там вече е изненадата - да бъда или да не бъда родител на детето си в истинския смисъл, или само човек, който ще облича и храни едно дете, а възпитанието каквото научи само. В тази връзка мнго обичам фразата "В яслата/градината/училище ще се научи..." Чакай ти 2 жени, които имат на главата 30 деца да научат твоето на каквото и да било, като сам не искаш/не можеш да се справиш.
А такива с деца по капаните, детето цамбурка в морето, те си пият бирата и не им пука, вече не ми правят впечатление - има ги в изобилие. Като отидем на плажа вечер, и играем на пясъка с децата, няма да ви кажа колко дечица се присламчват. Видите ли тумба от десетина деца на варненския плаж, може да съм и аз между тях  :lol:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #101 -: Септември 02, 2011, 14:08:12 pm »
Тази фраза съм я чувала и аз ( в детската научи еди какво си ) , но с аргумент.
Може да са две лелки с 30 деца, но когато едно прави нещо и го поущряват - другите деца гледат от него и копират. Много майки са доволни, че в детската децата са махнали памперса, научили са се да се хранят с прибори и подобни неща.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #102 -: Септември 02, 2011, 14:12:42 pm »
Много е сложно, наистина, и в никакъв случай не мисля че трябва да се обобщава и да се правят изводи, че видиш ли като си го чакал това дете 5г., ще си супер родител. Нищо подобно, всичко е до човек, принципи, ценности и неговото лично възпитание. Харесаха ми постовете на авторката на темата от мамата, много премерени, обосновани и абсолютно съвпадат с моя начин на мислене и възприятие на случващото се около нас.
Моите родители не са ни чакали с години, но начина по който ни възпитаваха беше безупречен, никога не са ме удряли по какъвто и да е повод, а със сигурност е имало такива. :wink:

Раиска, не мисля че е едра, напротив съвсем си е в норма. Моите деца и двете на 1г. бяха по 80-82 см. и над 10кг. :wink:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #103 -: Септември 02, 2011, 14:13:08 pm »
На мен пък ми е ясно откъде е цялата тази агресия. Резултат е от моралния упадък на обществото ни. И ми е много мъчно.  :?

Иначе, докато бях в София, го водех основно на една и съща площадка. Имаше около 15-20 деца в повечето случаи. От тях само едно дете, което наистина беше много агресивно. Другите бяха в рамките на нормалното и/или родителите им се опитваха да говорят с тях. Та, майката на въпросното дете само му крещеше от пейката. А то беше на около 4 г. За мен това си е изтървана работа. Буташе децата, риташе ги, включително и моето, за което му направих забележка. После им дърпаше играчки от ръцете. Да не говорим, че в кошницата на количката ми имах топка. Отиде и си я взе.  8O Че то утре така може и в чантата да ми бръкне. Казах му, че това не е неговата количка и няма право да пипа нищо по нея. На другия ден дойде при мен и ми каза, че искало да играе с топката. А аз му казах, че не се казва "искам", а "може ли". На два пъти издърпа играчка от ръцете на сина ми, с която се беше заиграл (въпросната играчка беше на трето дете). Не помня дали майката реагира. Първия път синът ми отстъпи, но втория започна да пищи. Та така.
А иначе с едно нещо не съм съгласна с авторката от бг мама - живея в чужбина, но и тук има деца, които се тръшкат. Това вече няма нищо общо с възпитанието. Поне до определена възраст. Или поне аз така си мисля.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 14:27:46 pm от blue_sky »

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #104 -: Септември 02, 2011, 14:14:21 pm »
:lol: :lol: :lol:

cambozzola, котката оцени ли опита за добро отношение или предпочете да изчака на сигурно под дивана?  :lol:

Котката го търпи с напрегнат вид, ако се намирам между двамата и контролирам проявите на нежност от страна на чавето. Иначе изчезва с мръсна газ и се катери на недостижими места.  :lol: :lol: :lol: Но така е по-добре.

За копирането в детската градина - да, смятам, че това е една от причините за забележителен напредък при децата (особено при някои). Срещу нас има една ЦДГ, в която повечето деца са циганчета (малко оф топик - в списъците за кандидатстване нямаше и 1 дете, което да я посочи като първо желание). Покрай абитуриентските балове децата се събираха до оградата и брояха до 12, без проблеми. За съжаление, копирането не се ограничава само до хубавите работи. Но, ако си пусна детето в тази ДГ, поне ще научи още един език  :lol: :lol: :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #105 -: Септември 02, 2011, 14:16:11 pm »
Привет и от нас  :)
Диляна засега по площадките само ходи при дечицата /почти всички тук са по-големи от нея/ и на момиченцата вика "йейя" /в превод: леля  :lol:/, а на момченцата "дядя"  :lol:
Въобще всеки индивид от мъжки пол е дядя  :lol:, без значение дали е на 3, 30 или 60 години :lol: Но прави разлика между по-възрастна и по-млада жена, и вика баба и леля  :)
Обяснявам й, че лелите са майките на децата, но не и децата, и й посочвам по-възрастен мъж примерно, за да й покажа, че това е "дядо", ама мойта работа пей си Пенке ле, кой ли те слуша  :lol: Ще ги оправим някой ден  :)

А каква нощ изкарахме .. :(
Легнах си в 1 часа, в 2 Диляна се събуди с писък. Станах да я гушна, целунах я по челцето, а то пари!
В момента, в който сложих термометъра, като писна ... Едва успях да измеря температурата, до 38,1 измерих, но тя така пищеше, не можах да изчакам.
Дадох й Панадол и я гушнах при нас, много трудно заспа. Чак към сутринта я сложих в кошарата, нямаше температура вече.


Вероятно това беше реакция от ваксината миналата седмица /Приорикс/. Лекарката ме предупреди, че между 7 и 10ти ден може да се очаква температура, обрив. И обрив има от 2 дни, лек е, няколко пъпчици по лицето и по тялото, макар че за него не съм сигурна дали е от ваксината точно.

Дано тази нощ да е добре.

Лис, приятно и ползотворно изкарване в Бургас, целувки на всички чумки, специално да гушнеш от мен едно Слънчице  :)

Хубав ден ви желая!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #106 -: Септември 02, 2011, 14:23:26 pm »
Добре, че го написа, ще следя за Т. На мен ми казаха, че Т няма да има, но пъпчици може.
Сега ще следя. Седмица ли е минала от ваксината?

Стигнах в темата до момента със селектирането на групите. Отначало си помислих, че това не е ефективно, после се замислих, че аз съм расла в селектирана среда. По един или друг начин, баба ми ме насочваше към приятелчетата, което ми изгради и светоусещане за по-късна възраст и вече съвсем съзнателно отбягвах дадени групи и бях привлечена от други.

Какво е вашето мнение по темата? Има ли смисъл да "селектираме" приятелчетата на децата ни, или така или иначе ще тръгне на ДГ и училище и няма смисъл?
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 14:26:56 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #107 -: Септември 02, 2011, 14:26:41 pm »
Вени, на 23 август ни я сложиха. Вчера беше 10тия ден.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #108 -: Септември 02, 2011, 14:46:27 pm »
Според мен е дори задължително да селектираме. Включително съм мислила по въпроса, че кандидатстването в езикова гимназия, например, също е вид селекция на средата, в която ще расте детето. Не че гарантираме нещо, но поне го поставяме на едно по-високо средно ниво. Един вид (много грубо казано и опростено), ако контактува с циганчетата от квартала, амбициите му ще са колкото са техните амбиции (да работи в Чистота, да речем). Ако общува с деца, чиито амбиции са да станат адвокати, много възможно е и неговите амбиции да са такива. Копирането и съизмерването с околните са голяма сила и не приключват с напускането на детската градина.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #109 -: Септември 02, 2011, 15:43:18 pm »
Права си, Камбозолка. И аз мисля, че средата е много важна.
За държането на децата по градинките, нямам думи! Масово се държат грубо и родителите (не всички) са едни навъсени! Аз си ходя с приятелки в нашата градинка. В дните, които ги е нямало пак си намирам компания там. Но, има дни, когато си седя сама на пейката. Имаме си групичка циганки с две по-големи деца, и разни майки, които нон-стоп пушат цигари и люпят семки, като плюят на земята. Ми не ми се стои с тях. Първо, че навикват децата нон-стоп, и то грубо. Второ, не мога да понасям наплюнчените люспи и фасовете по земята. Един два пъти се случи да сме на близките пейки и Никол да хвърли на земята играчка. Ми няма да ви казвам каква е гледката - какво се лепи по играчката!  osi_15



*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #110 -: Септември 02, 2011, 17:11:08 pm »
Аз не говоря за отказване от памперс или хранене с лъжица например за ученето в градината, а за възпитанието.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #111 -: Септември 02, 2011, 17:43:32 pm »
А иначе с едно нещо не съм съгласна с авторката от бг мама - живея в чужбина, но и тук има деца, които се тръшкат. Това вече няма нищо общо с възпитанието. Поне до определена възраст. Или поне аз така си мисля.

Малко се поуспокоих :wink: :)
И аз четох темата, мислих върху написаното от авторката и щом цели нации от добри, никога небутащи се, недърпащи играчки, даващи своите такива и никога за нищо нетръщкащи се  деца съществуват, то за мен остава само да си блъскам главата къде греша. Не съм незаинтересован родител, напротив; винаги се стремя нещата да стават с говорене, обяснявам, старая се да давам добър пример на поведение - и двамата с баща им сме спокойни хора, у дома не се крещи, така че не са свидетели на лошо поведение; ако имат към някого лошо държание, никога не бих толерирала!
И въпреки това имаме случаи на истерии и тръшкане на публични места - много ме озадачи изказването на авторката за канадските деца, които няма начин да ги видиш да се тръшкат и да противоречат на родителите. Аз по-скоро съм разбирала тези изблици като обичайна проява в определена възраст от детското развитие.
Или пък даването на играчки - и двамата спадат към онези сговорчиви и спокойни деца, които биха споделили играчките си, не проявяват агресия към другите. Но има моменти, в които - особено Антон, обяснявам си го, че е по-малък - просто не искат да дадат играчката, с която се занимават в момента. И да, в тези моменти, никаква сила не може да го накара, обяснявам, предлагаме друга в замяна, но не се получава - такова поведение също много беше озадачило авторката в поста й.
От прочетеното, някои неща, които аз съм възприемала като особеност за възрастта (което не означава, че ги поощрявам и не опитвам да повлияя), се възприемат като лошо поведение, липсващо у канадските деца в случая. Хубаво, но как го постигат това - и аз уж правя същите неща.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #112 -: Септември 02, 2011, 18:07:41 pm »
тръшкащи се и прочие деца има навсякъде, сигурно.

но си спомням много добре една друга тема в бг-мама.
майка се оплакваше от грубия и нетолерантен начин, по който група деца гонела тенденциозно и постоянно нейното дете, искащо да си поиграе с тях по време на престой в почивна станция. това явление на "нашата групичка гони чуждия натрапник" съм го наблюдавала многократно и аз по площадките.

почти 100% от реакциите на бг мамите бяха в стил "това си е нормално, това си е искрено детско поведение, никой не е длъжен да ти харесва детето" и прочие.
единствено две жени, живеещи в чужбина, изразиха учудване от подобен род поведение и споделиха, че там, където живеят те, децата биват системно и целенасочено обучавани и възпитавани да се социализират, да общуват, да споделят, да приемат, да са толерантни. "Remember what mommy said - SHARE!" и такива прояви на отблъскване и неглижиране не се подкрепят от възрастните.
а при нас, когато дете от групата на сина ми в градината се оплака на учителката, че друго дете го е ударило, учителката се наведе и му прошушна - "удари го и ти!".

бг родителят масово си зарязва децата да се оправят сами от невръстна детска възраст и ако им дава някакъв пример, той най-често е лош.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #113 -: Септември 02, 2011, 19:07:19 pm »
Това е друго - тенденциозната агресия от дете към друго дете, било физическа или нагрубяване и унижаване, незаинтересоваността на родителите, оставящи в подобни ситуации децата "да се оправят сами", подстрекаването от страна на родител, възпитател към подобно разрешаване на проблемите (тук визирам примера на Джам с възпитателката, не засягам темата с голямото момче на Парси - там всичко вече е толкова...сложно :() и прочие. Но понеже наред с тези неща бяха поставени и поведение на тръшкане, несподеляне на играчки - това ме учуди искрено, авторката сподели, че в Канада категорично нямало такива неща. И ми се стори или малко прекалено, или пълна загадка за мен как го постигат - след като все пак аз не съм от родителите, които описваш. Дори ми се струва някак нездравословно едно вечно харисимо дете, съгласяващо се за всичко, никога непротиворечащо на родителя :lol: Предполагам разбираш какво имам предвид.

А относно основното в темата - какво да кажа, и мен ме вълнуват тези размисли. Сега са по-малки децата и са до мен, но истината е, че изпитвам страх, когато след някоя друга година тръгнат на училище и детските им душички се сблъскат с поведение, от което аз изтръпвам. Не знам на кое по - напред се дължи това оскотяване, тази бездуховност, това изкривяване на представи и ценности - дали този така наречен преход толкова изкриви нещата, дали причините не са и по - назад във времето, дали географска ширина и манталитет.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #114 -: Септември 02, 2011, 23:03:33 pm »
Хм, явно си има смисъл мъжът ми да иска детето ни да не расте тук, защото тук да е добре един човек трябва да е мошеник. И дим да ни няма.

Нека някой чието дете посещава частна градина сподели там как ги възпитават и на какво ги учат. Ще ми е безкрайно интересно.

Рая, много си е добре Дара на кила, не се притеснявай. Колко кг се роди?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #115 -: Септември 02, 2011, 23:49:54 pm »
Хм, явно си има смисъл мъжът ми да иска детето ни да не расте тук, защото тук да е добре един човек трябва да е мошеник. И дим да ни няма.
ЗА къде? Пиши на ЛС :)

Рая, остави детето намира. Много е добре, стига се шашка. Ще отслабне като проходи стабилно. Вярвай ми.
[/url][/url]
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #116 -: Септември 03, 2011, 10:09:50 am »
И на мен ми беше интересно да изчета темата и мненията по нея. Определено считам, че е малко прекалено да се твърди, че в Канада нямало тръшкащи се деца, но съм склонна да се съглася, че вероятно реакцията на възрастните е коренно различна от нашата. В работата ми почти ежедневно контактувам с чужденци и почти без изключение, всеки път си мисля колко позитивни изглеждат тези хора. Колко по-усмихнати са и общуването с повечето от тях е удоволствие. А българите сме навъсени, избухливи, криви от сутрин до вечер. За мен това дава разликата във възпитанието. По-спокойният, по-усмихнат и ненатоварен с оцеляване човек, има всички предпоставки да реагира със спокойствие и разбиране на детските тръшкания. Мия, независимо колко е авторитарна вкъщи, навън е тихо и кротко дете, никога не взима нещо, без да попита. Ходим заедно да питаме детенцето дали може да види играчката му, но в обратния случай не е така. На нея всичко й издърпват от ръцете, без да питат и без някой да ги учи да го правят. Нормално и естествено е повечето деца да имат собственическо чувство към играчките, но точно тук идва ролята на родителя, който може да се намеси и да обясни. В 9 от 10 случая детето, което питаме за играчка казва "не може", но все пак в 1 от случаите има и по някой родител, който с намесата си поощрява детето да я даде. В останалите случаи децата са оставени да се справят сами. Тъжното обаче е, че кротките и възпитани хора в България биват винаги потъпквани от нахалството и простотията. И тук идва риторичният въпрос: Добре де, аз искам да възпитам определени ценности у дъщеря ми, но тя ще се сблъсква ежедневно с нахалството, простотията, грубостта и ако не може да се оправи с това, тогава какво?.........Просто толкова много са изкривени предствите ни вече за ценности, за успех, за виждане към живота, че не знам дали изобщо могат да се подобрят нещата.
<br />[link=http:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #117 -: Септември 03, 2011, 10:10:49 am »
Цветенце да ти кажа ли защо нашите деца се тръшват до едно, ами това виждат още от съвсем малки. Наблюдавайки сина ми с времето това установих. Първо беше много страхливо дете /от към деца/ само наблюдаваше и не контактуваше /не искаше/.
Изведнъж придоби смелост и започна да подражава на лошите деца, защото те са мнозинство за съжаление. Плюс това той от бебе е бил "малтретиран" от други дечица доста често, с това си обяснявах страха към децата.В един момент го превъзмогна и стана същото "лошо" човече удрящо и скубещо без причинно. Това отмина вече, но с растежа проблемите с агресията стават вече доста по сложни и опасни.

Решила съм да запиша сина си на Айкидо, да изразходва енергия, която има в пъти в повече от повечето деца /както казват учители и не само/ и да може да се защитава, ако не дай си боже някой по някакъв начин се опита да прилага агресия към него.
Може и още нещо като плуване за разнообразие, че все пак сме морски и задължително трябва да може да плува.

Каквото и да се опитвам аз да обясня и правя, ако Тони не пожелае да ме чуе в буквалният смисъл, всичко си оставя висящо.

Не мога да сменям градинката за игра заради лошите деца, защото те са на всякъде.
Плюс това не знам как са другите деца, обаче като видят другарче от тяхна група, то са такива радости, такива възгласи все едно без тях не могат да дишат. И поради това, няма как без сръдни и тръшкания да си тръгнем и сменим мястото, особено когато са се видяли и заиграли.

Сега може да ми се смеете, обаче аз целенасочено се опитвам да заиграя детето ми с момиченца, ама от кротките или поносимо не такива. Има голям резултат. Тони вече има една приятелка Габи с която два месеца играят на принцове и принцеси, направо не мога да го повярвам това, но е факт. Моят малък син е принц Антоан и моля ви се с такъв патос го казва, че си умираме от смях. Отделно играе на майки и бащи и бебета с момичетата, интересно но факт.

Ако няма момиченце на разположение, търси друго, но за съжаление често го напъждат, защото е момченце. Да не се отплесвам, но разбрах че агресията на сина ми е стимулирана от това да подражава, при това на най лошите/защото те са по интересни/.
« Последна редакция: Септември 03, 2011, 10:50:12 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #118 -: Септември 03, 2011, 11:46:35 am »
Вени, нас ни влече комунизма в лицето на Китай.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #119 -: Септември 03, 2011, 13:47:43 pm »
...Сега са по-малки децата и са до мен, но истината е, че изпитвам страх, когато след някоя друга година тръгнат на училище и детските им душички се сблъскат с поведение, от което аз изтръпвам.

Това е сред най-големите ми страхове.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #120 -: Септември 03, 2011, 16:00:12 pm »
Аз познавам двойка, която осинови детенце на 40. Минаха през какво ли не. На въпроса ми, къде е детето ми се отговори, че е при баба и да не и цапа апартамента...
Така, че за мен няма желано, искано, нежелано и появило се с гръм и трясък...
Моя приятелка роди на 18, таткото ги изостави без дом и парички. Едвам  убеди баба си, да ги приюти и до ден днешен я търпи да и обяснява колко е излишна в къщата и, която е празна, а бабата идва да си сади в двора. Живее в апартамент. Та не съм я чула да се оплаква, че детето и цапа. Укорява се, че е самичка и работи, за да осигури издръжката, а детенцето иска повече внимание.....

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #121 -: Септември 03, 2011, 17:55:01 pm »
Ех, Лиде, много тъжни и двете истории, които нахвърля!

Смараиди, ко ше чините в Китай, бре моме? :) Това ми звучи мноого екзотично! Много хубаво да изкарате! :)

Днес бяхме цял ден навън на село с Никол. Много готино :) Сега се боря с едно домашно пиле, което ми дадоха, да и правя бульон и да замразявам. Голяма борба падна! Голямо пиле, малка тенджера! Е, видях му работата :)
« Последна редакция: Септември 03, 2011, 17:57:40 pm от Раши »


*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #122 -: Септември 03, 2011, 22:01:44 pm »
Привет и от мен в края на седмицата! Отдавна не съм писала, то и нямаше много за писане. Децата изкараха две седмици при майка ми после трябваше две и при свеки но през втората, Стефан направи гнойна ангина и изпи трети антибиотик за това лято, не знам какво ще правя на зима с него.  :? Иначе новото - за съжаление не хубаво нещо е, че Стефан е далекоглед, едното му око е с диоптър 8 а другото с 3. Не съм сигурна правилно ли се изразявам, защото нищо не разбирам от проблеми с очите, никой в семейството ми, а и в това на мъжът ми не е носил очила и сега съм като в небрано лозе. Най ме е яд, че не съм забелязала по рано, че има проблем и че изобщо не ми мина през ума, че е лежал в кувьоз и, че от там може да има проблем с очите и да го заведа по-рано, а не чак сега като видях, че си криви едното око. А колкото е див и инатест не знам как ще носи очила... И като изчетох темата която сте подхванали, тръпки ме побиват от спомени как в училище масово се подиграваха на децата които носеха очила... Стефан по принцип е по палав и налита на сестра си доста често, както и на мен и ни обявява за "лошише", но забелязвам, че на площадката е внимателен с децата, в яслата също не са ми казвали да е бил някого. Елена е по плаха и срамежлива, но на моменти и в нея избива лошото, но пък в момента е във възраст в която мога да и обясня, че това което е направила е лошо и тя си взема поука от случката. Последния и изблик беше на морето - към играещия в надуваемия басейн Стефан се беше присъединило бебе русначе на година и малко и двамата си ровеха в пясъка с на моите лопатките, в следващия момент дойде Елена и взе да мрънка и тропа с крак, че тя не давала лопатките на бебето и то не и било приятелка, майката на детето разбра каква е ситуацията и си го прибра ревящо. Обясних и, че е постъпила много лошо и сега само върви и повтаря, че вече ще си дава играчките на другите. Но това е Елена, тя се впечатлява от това което и говоря, при Стефан не минава номера, ако е решил да бъде "лош" спасение няма.

Мисля, че няма дечица с проблеми с очите във форума (надявам се да е така), но все пак да попитам... Очната при която ходихме в 20-та поликлиника ми каза да взема направление от личната и да заведа Стефан в медицинска академия, там имало детско очно отделение и че там щели да му направят още изследвания, не знам това ли е най-доброто място или има някъде и по добри специалисти?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #123 -: Септември 03, 2011, 22:16:42 pm »
gery_k77 моя приятелка беше с диоптър 8. ЗА три години стигна 11, нищо не виждаше без лещи. Помисли за операция, ако се налага. КОнсултирай се с други лекари.
Когато АЗ си слагах лещи и питах за деца, ми беше казано, че слагат лещи и на малки деца. Най-малкия им пациент беше на 5 години. В клиниката зад Принцес ги обучават как да си слагат лещите. Аз също бях обучена.

Преди малко се ударих много лошо на лакътя. Нали знаете онзи нерв, който като нацелиш хем ти се рев, хем ти се повръща от болка. Хич не съобразих, че Ники гледа и като ревнах...и той като се разстрои...ужас. Следващия път ще хапя възглавницата. Не очаквах да се разстрои. След погребението на дядо много плаках, а той не ме отрази.
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #124 -: Септември 03, 2011, 23:04:24 pm »
Гери, помня че препоръчваха много д-р Топов. Специално с малки деца се занимава.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #125 -: Септември 04, 2011, 02:09:44 am »
Гери, аз съм водила дъщеря ми при д-р Топов. Хвалят го доста. При нас слава Богу проблем не откри, та нямам по-дълги наблюдения от еднократен преглед. Преглежда в МА, но там е със записвания месец напред поне и то за всички лекари, не само за Топов. Топов преглежда и в Токуда (аз там водих Ади), с направления и свободен прием. Преглежда и в някакъв частен кабинет, който не знам къде е.
Успех и дано са поправими нещата!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #126 -: Септември 04, 2011, 10:55:31 am »
Благодаря за отговорите на всички. Сия, като спомена доктор Топов и се разтърсих из интернет и видях, че Мармотче е водила Дани при доктор Димитрова която работи в медицинска академия. Така че в сряда ще се засиля към академията, ако там няма шанс да минем бързо, ще и ида в частния кабинет. Надявам се, че като е дете има шанс да се оправят нещата с времето. Като начало се надявам да свикне да носи очила...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #127 -: Септември 04, 2011, 11:25:39 am »
Гери, защо толкова чак те притеснява носенето на самите очила. По би ме притеснил проблема с очичките и дискомфорта който носи, самите очила не ги слагам като голям проблем. То в училище ако не е за очилата, ще е за носа или за косата. Този период е ясно, че ще е "интересен"...
 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #128 -: Септември 04, 2011, 11:47:56 am »
...Сега са по-малки децата и са до мен, но истината е, че изпитвам страх, когато след някоя друга година тръгнат на училище и детските им душички се сблъскат с поведение, от което аз изтръпвам.

Това е сред най-големите ми страхове.

А това е моя най-голям...

Гери, не знам дали това ще те успокой, но в градинката
в която играят лятото децата има момиченце на 3г и момченце на 5 с очила
и това не е било повод за проблем изобщо!А миналата година трето детенце беше
с превръзка след операция!Когато играта стане по-темпераментна, гоненица примерно
майката и бабата им ги свалят ако преценят, че е опасно!
Митака попита защо имат, аз обясних и толкова, пак до нас опира, ние сме примера!

Прегръщам ви и ще ви мисля, пиши!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #129 -: Септември 04, 2011, 16:47:54 pm »
Раши, мъжът ми работи отскоро там и ще ходим и ние  :).






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #130 -: Септември 04, 2011, 16:51:15 pm »
Гери, надявам се да е нещо, което с времето да отмине. А за очилата - все си мисля, че сам ще се съгласи да ги носи, като установи, че вижда доста по-добре с тях.

Преди време се дискутираше темата за Валдорфската школа. Ето ви линк, ако ви интересува:
http://en.wikipedia.org/wiki/Waldorf_schools

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #131 -: Септември 04, 2011, 20:24:06 pm »
Лиде, не ме притеснява носенето на очила, притесняваме факта, че той няма да иска да ги носи, а ще трябва. Притесняваме, че е много див и както каза баща му в началото сигурно ще чупи по два чифта на седмица. Притесняваме, че ще трябва да ходи с тях на ясла, а децата там са малки и всичко им е играчка. А това за училището и очилата, просто ми нахлу като детски спомен покрай разисканата тема, иначе е ясно, че на училищна възраст винаги могат да намерят децата за какво да се присмиват на този или оня.

Мише, благодаря за подкрепата, ще пиша после какво е станало. А за гоненицата и махането на очилата, то ще трябва тогава навън да е винаги без тях, че такива гонки прави на гълъбите, че не е истина или ще трябва да изселя гълъбите от квартала ;). Сега сериозно, ще се справим някак, точно този проблем не мисля да ми се опира. Стискайте палци за другата седмица, не само за малкия ми мъж, а най-вече за големия.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #132 -: Септември 04, 2011, 21:42:07 pm »
Гери, на кумата ми детето е от 2 годишно с очила. Няма проблем, носи ги, не е чупила очила до сега, а е диваненце и тя, децата също я пазят. Не се притеснявай, не е толкова страшно. На съседката момченцето също е с голям деоптер. Носи ги, няма проблем. Е винаги има мрън от страна на децата, но с малко повечко обяснения, ще разбере.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #133 -: Септември 05, 2011, 00:22:52 am »
Гери, Колето на Фуси носеше очила, пиши й тя да ти обясни. А за носенето - мисля, че няма да е проблем да ги сложи, по-скоро ще му е трудно привикването с тях.
Ние най-накрая се прибрахме от почивката. Да видим как ще свикнем отновмо с немския и градината, че нещо не ни е интересно :? Четох и мненията - темата в мамата не съм чела, но да си кажа - и тук има тръшкащи се деца, и тук има побойници, тук просто нищо не правят майките, по простата причина, че ги застрашават социалните. Като се тръшне детето, тия или го стискат силно /наскоро гледах подобен цирк/ или ги оставят да се търкалят и си тръгват. Просто няма друг начин, иначе рискуват пандела :? ако ги ошамарят или се карат. 
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #134 -: Септември 05, 2011, 11:00:04 am »
Много добра лекарка-очна има в Токуда казва се д-р Николова аз имах проблем и го разреши,докато други не можаха,а иначе дечицата ми съм ги водила при нея за установяване на конюктивид само,но при нея пациентите са предимно деца,при нея за записване се чака доста тоест записат за след 2,3 седмици,но пък я препоръчвам.