0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Възможно ли е след стимулация с мерионал да има завишен ФСХ на 3-ти ден?
За колко време се чисти мерионал от организма?
Питам, защото ФСХ се взима като индикатор за ИЯР, а моят е завишен след проведениете 4 инсеминации. Искам да разбера на какво се дължи завишението - на изчерпан резерв или на това, че последният месец съм приемала мерионал.
Завишението е от 9 - ануари преди инсемицаиите на 11,13 - сега след тях. Преди мерионала приемах клостил два поредни месеца.
*
Точно с мерионал не са ме стимулирали, но след последната стимулация трябваше да пускам хормони за фонда.
Попитах си лекаря има ли смисъл, отговора беше че след стимулация мога да очаквам всякакви резултати и че е по-добре да изчакам няколко месеца.
*
Моят опит е следният - месецът след стимулацията с мерионал и неуспешно инвитро - ФСХ-6, няколко месеца по-късно - ФСХ-10. Дано съм била полезна.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
моят опит - не съм била стимулирана с мерионал, а с гонал и меногон, но след неуспешния опит, пуснах фсх за документи за фонда и беше 4.95, което според мен е в норма и така.
не съм изчаквала, но все пак всеки организъм реагира различно и ако е необходимо е добре да се почиват няколко месеца от стимуланти и след това контрола.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Моят опит след стимулация с пурегон, на трети ден в цикъла след неуспешно ин витро - ФСХ 10,52 при референтна горна 10,60. Шест месеца по-късно 22 извадени яйцеклетки при минимални дози пурегон (2x100 на ден). Възможно е след стимулация резултатите да са нереални.
Благодаря за споделения опит!
 Очевидно няма ясна зависимост- всеки организъм реагира индивидуално, може и да е знак че съм се поизчерапала. Ще пусна хормони наново през септември да видим.
Здравей, Gerita2002! Знам аз кой ти ги внушава тия истории с ИЯР, въобще не се връзвай, поне не на този етап. Ето една статия http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=32215.msg520897#msg520897, която ще ти е полезно да прочетеш по въпроса. Като следваща стъпка те съветвам да пуснеш ФСХ, ЛХ, Естрадиол, Инхибин Б и Антимюлеров хормон на 2-3 ден от цикъла (важно е да ги пуснеш заедно, защото "взаимоотношенията" между хормоните са информативни). Завишаване на ФСХ невинаги означава ИЯР, а и самото изчерпване има стадии все пак - не си изчерпваш яйчниковия резерв за един ден. След като пуснеш хормоните и отидеш на преглед (другаде), се прави броене на антралните фоликули (чрез УЗ изследване) и резултатите се интерпретират заедно с резултатите от хормоните.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.