0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #40 -: Август 28, 2008, 16:42:19 pm »
Здравейте докторе :D
Дъщеря ми е почти на годинка и се опитва да ходи с наша помощ все още. Притеснява ме фактът, че тя стъпва само на пръсти. Преди си мислех, че е само в проходилката, но сега виждам, че и без нея пак е така. Има ли място за притеснение и ако да, какво трябва да предпримем.
Благодаря ви предварително!
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #41 -: Август 28, 2008, 21:50:18 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Сутринта малката беше с разстройство.Дадох и 1/2 пакетче Смекта.След около час отново беше акала рядко със слуз.Предположих,че лекарството не е подействало,а и ми казаха да и давам само по половин СМЕКТА на ден.Тази вечер пак беше акала вече нормално гъсто,но пак със слуз и имаше странен аромат.От вчера започнах да захранвам с пуйка.До миналата седмица бяхме с лек вирус,но от понеделник нямаше никакви симптоми.Днес не съм я захранвала,защото знам ,че се захранва само напълно здраво дете.
Възможно ли е да е от захранването или е хванала нов вирус?
Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Август 28, 2008, 22:47:27 pm от marbi »
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #42 -: Август 29, 2008, 12:58:02 pm »
Добро утро Д-р Бърди,
приятелката ми е кърмачка и вече 1 седмица е с разстройство. Какви медикаменти и е разрешено да пие, за да продължи да кърми? Детето е на 4 месеца.
Благодаря.
Какви трябва да пие? и ще Ви кажа дали са съвместими... .

Докторе здравейте,
а3 съм приятелката. Ние сме вече десет дни в България и а3 от 8 дни съм със ра3тройство. Детенцето е в добро състояние, но от днес ака 3елено и мирише неприятно. Той е само на кърма и е на 4,5 месеца. По принцип ака рядко( като консистенция ) и не мога да кажа дали има ра3стройство. Днес ака три пъти, но също е нормално състояние при него. Лекарката ни предписа, Taninal, Enterol, 3а мен и Hidrasec на прахче 3а детенцето.
На какво мнение сте Вие и какво ще ни посъветвате?
По3драви.
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #43 -: Август 29, 2008, 21:55:37 pm »
Къде ли е док? Това не е типично за него, толкова дълго отсъствие. Дано е добре и на хубаво място :)
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #44 -: Август 30, 2008, 09:19:41 am »
Направете НЕЗАБАВНО това!!!!!!!!!!!!!
Не във вторник!!!!!!!!!!!!!!!!

Докторе здравейте,
по ваша препоръка направихме консултация при хирург по-рано,и при ехографско изследване се установи ,че няма данни за вродена хипертрофична пилорна стеноза......
единствено видяха че има много газове в коремчето.......(изследването е  правено на гладно)
Препоръка на хирург е да започнем хранене с Фризовом,по 30 мл при всяко хранене ,после 30 мл кърма....и така да пробваме седмица-10 дни.
Какво е Вашето мнение за тази терапия при условие ,че имам кърма  а и детето все пак за последна седмица наддаде 200гр. и започна да наддава.
Имам и още един въпрос:
На какво може да се дължи следното положение--Детето го къпем в 19-20 часа,след това го храним ,стои будно и след 3-4 мин. започва да плаче и крещи,цялото се изпъва,мята си ръчички и така около 2 часа винаги след къпане.Това се е случвало и през деня но по рядко.
Благодаря предварително,поздрави и лек ден!
« Последна редакция: Август 30, 2008, 10:50:52 am от adi »
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #45 -: Август 30, 2008, 18:25:12 pm »
Здравейте, д-р Birdie.
Синът ми е на 7-месеца и преди два дни изследваха кръвта му.
Хемоглобинът му е 94. /При изписването моят беше <100, а неговият <110/.
Захранен е след 4 навършени месеца.
Вече яде месни пюрета и желтък, макар и с не особено желание. Обикновено изяжда половината от това, което съм му приготвила /200гр/.
Педиатърката ми препоръча да намаля кърменията до 2 на ден и да увелича "човешката храна".
След месец ще направим повторно изследване.
Тъй, като в разни форуми прочетох, че други педиатри изписват "Малтифер" при доста по-високи стойности />105/,
моля за съвет- имам ли основания за притеснения?
Благодаря ви предварително.
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #46 -: Август 30, 2008, 22:46:15 pm »
        Здравейте д-р Birdie,
Искам да Ви попитам как се установява т.нар рефлукс - чрез някакво изследване или по определени симптоми? При нас ситуацията е следната: синът ми е изцяло на кърма, храни се на три часа, за първия месец е качил 1300гр., много често хълца след хранене, а понякога и между храненията. От известно време започна от време на време да връща по малко след хранене или 1-1,5ч. след храненето. Започна да отделя доста слюнка. По различно време на денонощието започва да плаче неутешимо, при което се изпъва като дъга назад. Този плач е за не повече от 10-15мин. като много често спира след като отдели газове или се изходи. През деня стана доста раздразнителен и често плаче неутешимо и нищо не помага. Преди след като се насучеше заспиваше, а сега започва да плаче /кърма имам достатъчно, налага ми се да се доизцеждам/. Понякога се успокоява ако го държа изправен. При хранене "гълта" доста въздух, защото имаме проблем с нослето, но все пак в повечето случаи  се оригва. Не мога да преценя дали се касае за колики или за въпросния рефлукс. Вчера започна да плаче като прегракнал, помислих че има проблем с гърлото и го заведох на лекар, но всичко е наред. Днес прочетох за симптомите при рефлукс и реших да се допитам до Вас.
  Благодаря Ви предварително.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #47 -: Септември 01, 2008, 21:46:55 pm »
Здравейте д-р Бърди,
искам да ви попитам откога е най-добре да се въвежда глутена и как?
Благодаря.

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #48 -: Септември 01, 2008, 22:35:21 pm »
  Инфекции на пикочните пътища
« -: Днес в 02:52:57 »   

--------------------------------------------------------------------------------
Здравейте,вече месец се борим с бактерии в урината! Откриха ги при едни изследвания,първо беше Клебсиела,пихме първо АБ Цек,нищо,после Нелидикс ,но днес на поредната антибиограма се изолира нова бактерия Ентерокок и почваме нов АБ,вече незнам Николета е на почти 6 месеца. И още нещо от месец и половина има Т само вечер по около 37,2 до 37,4! Правиха и ехограф на едното бъбрече легенчето било съвсем леко увеличено. Изписаха ни и едни капки за да се предпазва черния дроб от толкова АБ. Знам че те вредят на големи хора ,а на такова малко дете....
Имали 
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #49 -: Септември 03, 2008, 09:53:44 am »
Здравейте д-Р Бърди,

Моля ви за помощ. Много разчитам на вашето мнение.
ТАзи сутрин след първото хранене бебето ми( на 4 месеца и 10 дни) оригна и повърна малко. В повръщането има малко жълтеникава консистенция, която на вкус е малко горчива.
Ние не сме вкъщи, а от 5 дни в друг град, където водата е доста по твърда. Давах преварена чешмяна вода (10 минути преварявана), но детето яде по-малко от това което яде вкъщи. Купих глщкоза, но пак се храни по-малко.
Изхождането по голяма  нужда е на 2 пъти (обикновенно през ден, но понякога и всеки ден), първият път обикновенно нормално, а вторият път има леко зеленикави примеси и нещо като жилки (ако мога така да го обясня), тези зеленикаи примеси ми приличат на смлени водорасли ;-).
Ние с ехраним само с адаптирано мляко Aptamil 1, не съм я захранвала с нищо до момента.

Трябва ли да ме притеснява тази жълтеникава консистенция, която повърна детето след оригането (повърнатото беще малко) и какво би могло да бъде.

Детето си е весело гука, смее се и няма никакви признаци да е неразположено.

Благодаря предварително!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #50 -: Септември 04, 2008, 15:11:52 pm »
Здравейте,birdie.Можете ли да ми кажете има ли разлика между различните дтк и полио при защитаването им от болестите за които са,и има ли трайни странични ефекти ,ако си сложил живите жаксини.Ако например тетраксим защитажа 53%,то инфанрикс+полио(от зк или имовакс).,пак ли ще е същия процент.Питам,защото ми бе обяснено от лекаря ,че пентаксим създава 90% защита,а тези дтк и полио от зк 20%.Иначе за страничните ефекти(неразположенията след прием )и риска от заразяване го разбрах.След като съм ваксинирала голямото ми дете с живи дтк и полио(то е на 4год. и 5 мес.),нямало езабележими странични реакции непосредствено след приема(темп.,разстроъство,подувания,отоци),и заразяване или боледуване,ефекта е както ако е приел тетраксим ли? Дъщеря ми трябва да я ваксинирам след 5 дни и мисля да е задължително с мъртви ваксини.Ако не можете да ми отговорите,моля да ми отговори някой наистина компетентен(притеснението ми е % защита и при двете ми деца и дали има някаква опасност от зараза или нещо друго при голямото от тези живи ваксини).
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #51 -: Септември 07, 2008, 16:34:07 pm »
Разликата между Бг ДТК и съвременните е само в по-малкото странични ефекти от страна на коклюшната съставка. Иначе ДТК е по-резултатна ваксина от съвременните. Но с неприемливи странични ефекти, за съжаление. Ако знаеха и можеха да правят качествена ДТК в Бг, щеше да е добре. Никоя световна фирма не търгува вече широко старата ДТК ваксина, защото не се търси.

ДТК и новите ДТаК са взаимозаменяеми. Ако сте сигурни в качеството на ДТК, може да продължите с нея. За полио-ваксината е добре да завършите с този вид, с който сте започнали.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #52 -: Септември 08, 2008, 13:44:05 pm »
Здравейте докторе, моля за съвет?!
На мънинка и излязоха пъпчици първо по лицето, а от 2 дни и по главичката, мазахме с лайка, след това с фенистил и сега вече не знам какво да правим. Нашата педиатърка каза, че било алергична реакция /тя ни изписа фенистила/, а днес я водихме при друг педиатър и според нея били нормални за възрастта и не трябва да мажем с нищо, щели да минат сами. Но ние се притесняваме, защото стават все повече, вече освен по бузките има по цялата главичка. По-големите пъпчици са с бели връхчета и изглеждат пълни с водичка. Вие какво мислите? Ето и снимка - http://picasaweb.google.com/maiastancheva/hnEHfJ#5243596504688543074

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #53 -: Септември 08, 2008, 14:58:52 pm »
Не виждам да има по цялата главичка... ;)
Това е локална кожна инфекция от изпотяване-запушени потни жлези и секрет в тях (инфектиран). НЕ Е никаква "алергия".
Понякога атопични екземи така се появяват в началото.
Фусикорт за два дена би решил проблема.
След това поддържаме с хидратантен крем-А-Дерма Екзомега е добър избор.
Може да опитате ден първо с Екзомега и чак тогава да намажете с Фусикорт.
Може да минат и само от хидратантния крем.
« Последна редакция: Септември 08, 2008, 15:02:22 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #54 -: Септември 08, 2008, 16:07:43 pm »
Здравейте д-р Бърди,

Синът ми е на 10 месеца и 20 дни и за последните 2,5 месеца е наддал само 100 гр.  :? В момента е едва 8900 гр. Има апетит; захранен е на 6 месеца. А иначе на см е + 5 за тези 2,5 месеца. Има ли място за притеснение?
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #55 -: Септември 08, 2008, 17:36:47 pm »
Не виждам да има по цялата главичка... ;)
Това е локална кожна инфекция от изпотяване-запушени потни жлези и секрет в тях (инфектиран). НЕ Е никаква "алергия".
Понякога атопични екземи така се появяват в началото.
Фусикорт за два дена би решил проблема.
След това поддържаме с хидратантен крем-А-Дерма Екзомега е добър избор.
Може да опитате ден първо с Екзомега и чак тогава да намажете с Фусикорт.
Може да минат и само от хидратантния крем.


В началото бяха само по бузките, но сега вече и по главичката, ето снимка от днес, но под косичката не се виждат - http://picasaweb.google.com/maiastancheva/hnEHfJ#5243656290022658370
Благодаря ви много са съвета, сега излизаме на разходка по аптеките да търсим кремчетата. А след като пъпчиците са в резултат на изпотяване, дали не трябва да ограничим разходките? Обикновено излизаме сутрин към 9.30 до 12 и вечер след 17.30ч. Още веднъж благодаря!

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #56 -: Септември 08, 2008, 18:40:24 pm »
Това на вторите снимки са запушени потни жлези от прегряване.
Първи стадии на това по бузките.
Не претопляйте!!

Разходките нямат нищо общо-извеждайте редовно, разбира се.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #57 -: Септември 08, 2008, 21:57:16 pm »
Благодаря за съветите докторе! Жив и здрав да сте!
Започнахме да мажем с Фусикорт. Ние и сега се опитваме да не я претопляме, но явно не се справяме много добре.

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #58 -: Септември 08, 2008, 23:46:48 pm »
Здравейте, Докторе,

Преди време имахме един проблем с кърменето и водичката (беше спрял да суче). Спряхме водичката, но сега отидохме в другата крайност. Отказва не само водата (пробвала съм да му давам за да му видя реакцията), но и изключително рядко поема биберона залъгалка. Прави гримаса на отващение към силикона. Сега иска само гърдата ми. Използва я за храна, болкоуспокоително (при колики), игра, приспивателно и за каквото още се сети. Аз нямам нищо против, но има още един навик. След като сменя памперса започвам да го кърмя. Когато между две кърмения пълни памперса и е буден го сменям, но след смяната трябва пак да го сложа на гърдата. Иначе не се успокоява и започват едни силни писъци... Макар и да съм сигурна, че се е нахранил доволно преди това (кърма имам в изобилие) започва да суче все и едно не е хранен. Не повръща. Държала съм го по 1 час, но моите уши се изморяват, той - не. Когато се нахрани и заспи - спи по 4 часа през деня, а от 40-тия ден спи по 8 часа през нощта. Пълни обилно 12-15 памперса на ден като почти няма ненаакан. Първият месец е наддал 1100гр., а като го гледам и този месец със сигурност пак ще е над килограм.
Има ли опасност от прехранване? Предупредиха ме, че на тази възраст се образуват масните депа и ако сега напълнее много то и като възрастен ще е пълен. Вярно ли е това и възможно ли е да се случи при изключително кърмено бебе? ...

Здравейте, докторе!
Преди време ви бях писала, но ми отговорихте само за вит.Д. Имах съмнения, че бебето бързо наддава и днес те се потвърдиха. За последният месец ръста се е увеличил с 4см., а теглото с 1600гр. Вече пълним само 8-10 памперса, а през нощта спим 8-9-10 часа. Кърмя само от едната гърда, като ги редувам. Вече не се кърмим след всеки сменен памперс, а само през около 4 часа.
Мога ли по някакъв начин да предпазя бебето от напълняване?

Теглото и ръста са следните:

07.07.   3370гр.  51см.
11.07.   3210гр.  - изписване
08.08.   4300гр.  54см.
08.09.   5900гр.  58см.
« Последна редакция: Септември 08, 2008, 23:52:43 pm от Abloy »

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #59 -: Септември 09, 2008, 00:25:40 am »
Това са и така са кърмените бебета.
Това не е наднормено тегло, защото вероятно и ръстта е също високо в кривите.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.