0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Донор на яйцеклетки
« -: Ноември 22, 2005, 16:49:49 pm »
Здравейте момичета!
Днес за пръв път пиша във вашия форум, чела съм преди и искрено ви се възхищавам и желая на всички да постигнат най-хубавата мечта - да прегърнат детенцето си!
Не знам дали тук е правилно да задам въпроса си, със сигурност мога да получа информация от лекари, и ще я търся, но ми се иска преди това да  имам вашите мнения, те за мен са много ценни, защото идват от опит, и са искрени и преживени..
Става въпрос за следното. Моя приятелка има проблем със забременяването, ендометриоза, две операции, в резултат на което й е отстранен единият яйчник. Другият функционира, но тя не може да забременее по естествен път. След консултации и ходене по мъките, стигна до единственото решение - ин-витро. Ходи при д-р Владимиров в Център "София" и след всичко, прочетено тук за него, съм убедена, че е на правилното място. Но, къде е проблема... оказва се, че според него ин-витрото с нейни яйцеклетки е с нулев шанс за успех, защото функцията на яйчника й е съвсем намалена и яйцеклетките, които той би могъл да произведе, няма да са годни за успешно оплождане. Освен това ще бъде много трудно да се вземат, защото тя има множество сраствания вследствие на операциите.
Извинете ме за лаишкия език, но наистина не съм специалист, преразказвам това, което съм чула от нея.
И така, единствения й шанс е ин-витро с донорска яйцеклетка. И тук идва моята роля в историята. Аз искам да даря яйцеклетки за нея. Прочетох всичко, което успях да намеря във форума по тази тема, и разбрах, че може би моите яйцеклетки няма да бъдат използвани за нея, но все пак ако има донор, цената на ин-витрото пада наполовина. Нали така?
Това, което конкретно ме интересува е, каква точно е процедурата по стимулация за отделяне на яйцеклетките? Тоест, през какво трябва да премина аз? Четох, четох, но навсякъде се говори за стимулация при липса на овулация, или проблемна такава, или разни хормонални проблеми... а при мен няма такива, аз съм напълно здрава, на 27 години, забременях по естествен път и родих здраво дете, в момента е на 1 година и 4 месеца.
Много искам да й помогна, а също може би и на други жени в подобно положение, защото яйцеклетките, които ще даря, ще отидат при тях...
Не става въпрос за пари в никакъв случай, ще го направя, защото наистина с цялото си сърце искам да й помогна да усети чудото на майчинството и да сбъдне най-съкровеното си желание...
Ще съм ви много благодарна, ако споделите информация по интересуващите ме въпроси, или линкове, където мога да прочета повече по темата, също така и какво мислите вие лично, дали някой успешно е правил подобна процедура...всичко, което ви хрумне.

Целувки на всички от мен и вярвайте!
Няма невъзможни неща!
Донор на яйцеклетки
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2005, 17:01:01 pm »
В клиниката на Щерев правят инвитро с донорска яйцеклетка - не е нужно дори да й ги даравяш - в сайта им има повече информация www.ivf-bg.com Принципът е прост - тя заплаща за стимулацията (лекарства), изследвания, пункция и трансфер на непозната жена, която от своя страна й дава яйцеклетки (мисля, че 3 от яйцеклетките остават за жената, останалите отиват за нея) - според мен това е много по-препоръчително - и тя и жената ще имат полза, пък и теб няма да те гризе цял живот съвестта, че детето е твое. А за цената при донорска яйцеклетка, ако я дариш ти - да, сигурно ще е по-малка, защото няма да има трансфер, но едва ли с много
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
Донор на яйцеклетки
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2005, 17:11:43 pm »
Доколкото съм чувала все у нас още не е регламентирано по строги принципи това донорствто, но се практикува в повечето големи центрове - за 3 знам със сигурност! Където й да попита приятелката ти ще й обяснят.
Късмет й желая!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Донор на яйцеклетки
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2005, 17:58:12 pm »
не съм сигурна, че можеш ти директно да станеш донор на твоята приятелка, уточнихте ли в клиниката кое е възможно и как?
иначе, поздравявам те от сърце за благородството и желанието да помогнеш!!!

стимулация при отглеждане на яйцеклетки се прави не само когато жената не може да произведе свои сама, а винаги. защо? защото при повече яйцеклетки е по-голяма вероятността да се получи оплождане и да се развие добър ембрион, който да се върне обратно в матката.
при наличие само на 1 яйцеклетка има ужасно много рискове - да не успеят да я извадят (все пак, говорим за ужасно мъничко нещо!), да не успее да се оплоди, да не се развие добре....

за стимулацията има писано много - както в статиите на Зачатие, така и в този форум. обсъдете въпроса с приятелката ти и с клиниката, и ако твоето желание е осъществимо, с радост ще помагаме с информация!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Донор на яйцеклетки
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2005, 09:39:20 am »
Съжалявам за това, което се е случило на приятелката ти. Наистина е ужасно. Тая ендометриоза е гнусна  усойница и мръсница. Не мога да я понасям.  :balk_198: Приятелката на колко години е?
А теб, мяу, те поздравявам за благородната кауза!
Моят съвет е да отидете двете при доктора и да обсъдите ситуацията. Той ще ви каже най-точно как стоят нещата и какви са възможностите ти да дариш своите яйцеклетки на приятелката ти? И може да му вярвате на 99%, че е прав.
Да ти е живо и здраво детенцето и трябва един ден много да се гордее с майка като теб! Късмет!

Донор на яйцеклетки
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2005, 10:48:37 am »
Благодаря ви, момичета за мненията!
Огънче, приятелката ми е на 37 години.
Не сме уточнявали дали може директно на нея да даря яйцеклетките, доколкото разбрах, анонимността е задължителна. Дори и да не са точно за нея, все пак е помощ, нали? Но все пак, докторът ще каже...  Смятаме да отидем двете при него, той наистина ще обясни най-подробно. Само че сме от Пловдив, аз трябва да си взема свободен ден от работа, но ще се уреди.
Друга ми беше мисълта, исках предварително да се информирам за самата стимулация, защото аз още кърмя моето момченце и не смятам скоро да го отбивам., поне докато навърши 2 години. Със сигурност това бомбардиране с хормони на организма ми при стимулацията няма да е много полезно за кърменето... ама знам ли? Може би ще трябва да изчакаме да го отбия и тогава да пристъпим към процедурата, ама пък на мен и на нея й се иска колкото може по-скоро... затова ми е нужна информация, да знаем как да планираме нещата.
Четох статиите в сайта, но както съм писала, не видях обяснена подробно схема на стимулацията - лекарства и т.н, или може би не съм намерила. Пък и доколкото разбрах, според проблема се решава и с какво точно да се стимулира... Така че на мен пак не ми е ясно особено, но ще се поровя пак  :D

Поздрави на всички и хубав ден!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Донор на яйцеклетки
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2005, 10:58:49 am »
Не можеш да кърмиш и да си подложена на стимулация едновременно.
*
Донор на яйцеклетки
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2005, 11:01:16 am »
Цитат на: Lali
Не можеш да кърмиш и да си подложена на стимулация едновременно.

и аз така мисля
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Донор на яйцеклетки
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2005, 11:45:40 am »
ти докато кърмиш, нямаш и овулация...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Донор на яйцеклетки
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2005, 15:24:40 pm »
И аз Мяу те поздравявам за решението ти да стнеш донор.И аз мисля че анонимността е задължителна.Аз сьщо дарих яйцеклетки. При ИКСИ-то,което правих,ми бяха извадили доста яйцеклетки,и без да се замислям,като ме попитаха,се сьгласих да помогна.Но никога не разбираш на коя жена са дадени,нито коя ги е дала.Най-добре говорете с лекаря.Успех!


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
Донор на яйцеклетки
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2005, 16:55:21 pm »
Цитат на: jam
ти докато кърмиш, нямаш и овулация...


Имам, имам, на втория месец ми дойде, въпреки кърменето на поискване и изключителното кърмене до 6-ия месец...
Беше ми малко нередовен цикъла, един месец има, два не, но сега вече откакто кърмя само сутрин и вечер (и през нощта), си ми идва, т.е. имам овулация.
Но и аз съм съгласна, че едва ли е добре да се прави стимулация докато кърмя. Прочетох една статия в сайта, за стимулацията с Клостилбегит (нищо не ми говори лекарството  :oops: ), но разбрах, че не е май съвсем безопасно... Въпреки това не се отказвам от желанието си, само може би малко ще поизчакаме.
Ще ви пиша пак момичета, след като се срещнем с д-р Владимиров.
Благодаря ви за подкрепата и успех и късмет на всички ви желая!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Донор на яйцеклетки
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2005, 17:08:57 pm »
miao, миличка, понеже тук сме много навътре с овулациите, което не е типично за средностатистическата жена, да ти кажа, че наличието на мензис не е признак за овулация. ти най-вероятно нямаш овулация, защото като кърмиш, хормонът пролактин има много високи стойности в кръвта ти, а той блокира овулацията. стара истина е, че кърменето е природно противозачатъчно.
но както и да е, това ти го казвам само за обща информация, както сама казваш, вероятно ще се поизчака малко. важното е да си говорите с доктора и да се изясните с него. питай го за всичко, което те вълнува - той е много отзивчив и никога не се уморява да обяснява.
а ако имаш още въпроси - ние сме насреща!

още веднъж - моите уважения към твоето решение!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Донор на яйцеклетки
« Отговор #12 -: Ноември 24, 2005, 10:41:26 am »
Да, сигурно си права... наистина моите знания не могат да се сравняват с вашите. Знам доста за кърменето, и съответно за пролактина, но по-добре да не се разчита на естествения му противозачатъчен ефект...
Много лесно се забременява след раждане, дори и да кърмиш, виждала съм доста такива случаи.
Както и да е, засега ние изчакваме, благодаря ви за отзивчивостта и ще ви държа в течение.

Поздрави!
*
Донор на яйцеклетки
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2005, 18:04:29 pm »
Цитат на: jam
като кърмиш, хормонът пролактин има много високи стойности в кръвта ти, а той блокира овулацията. стара истина е, че кърменето е природно противозачатъчно.

Извинете че разводнявам, но как съм се получил аз като разликата с брат ми е 15 месеца? Това значи ли че той е бил кърмен само 5 месеца и при първата възможна овулация са ме "отстреляли"? :dontknow:
Донор на яйцеклетки
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2005, 18:18:52 pm »
Цитат на: beast

Извинете че разводнявам, но как съм се получил аз като разликата с брат ми е 15 месеца? Това значи ли че той е бил кърмен само 5 месеца и при първата възможна овулация са ме "отстреляли"? :dontknow:

Не знам за теб, но аз съм се получила в момента, в който майка ми е спряла да кърми брат ми. Той е кърмен 3 месеца.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Донор на яйцеклетки
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2005, 18:46:09 pm »
хаха, бийст, точно така - тебе направо са те гръмнали  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Донор на яйцеклетки
« Отговор #16 -: Ноември 25, 2005, 18:48:16 pm »
Цитат на: beast
Извинете че разводнявам, но как съм се получил аз като разликата с брат ми е 15 месеца? Това значи ли че той е бил кърмен само 5 месеца и при първата възможна овулация са ме "отстреляли"? :dontknow:


Ами възможно е и повече да е кърмила майка ти, както споменах, случаи на забременяване по време на кърмене се срещат много често. Лично познавам такива жени. При разреждане на кърменията, както вече става при по-големи деца, нивата на пролактин падат и овулацията си настъпва...
При някои става случайно, а други съвсем целенасочено забременяват с второ дете, докато кърмят първото. И после си ги кърмят и двете, в Щатите е много често срещано.
В повечето случаи "грешката" става, защото преди идването на първия цикъл след бременност жената вече има овулация, но не знае точно кога е тя, т.е. не може да каже със сигурност дали е имала овулация, ако не дойде менструацията. И се получават ситуации, в които въобще и не идва, т.е. от първата овулация - направо бременност! Повечето породени деца са резултат на такива "криви" сметки, включително и ние с брат ми, разликата ни е 1г7м, а майка ми ме е кърмила почти до 10 месеца...