0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благодаря ти lili за отговора ако се сетиш или чуеш за такива клиники напиши.На теб успаех ти желая в твоите начинания.
И на мен лекарят ми каза, че за съжаление Здравна каса не поема повечето изследвания на хормони и т.н., но кои точно не мога да отговоря. Аз в момента съм без здравни осигуровки и до тук съм дала точно 350 лв. само за изследванията.

Здравей,и моите първи предварителни изследвания ми струваха толкова,350лв,след това имаше втори около 100лв,по време на стимулацията трябва да се правят пак изследвния пред няколко дни,така че въоръжи се с търпение и парички и дай боже да не са напразно!
късмет ти желая:)
Здравейте момичета!
Днес ходих при личния лекар и той ми обясни всичко за направленията и хормоните много подробно. Всичките се покриват от здравната каса (накарах го специално да провери)!!! Нещата седят по следния начин: GP-то дава направление за гинеколог, а той трябва да назначи изследванията на Хормоните. Проблемът е следния - всяко от изследванията струва 10лв. и при месечен бюджет на лекар 400лв., трябва да сте му доста "симпатична или близка" на лекаря(гинеколога) да Ви назначи изследвания за 60лв. Мойто GP в прав текст ми каза, че ако е зависело от него, не би могъл да си позволи да ми назначи толкова скъпи изследвания...

И все пак нищо не ви пречи да се опитате да преговаряте с Гинеколога. Това е от мен!
УСПЕХ на всички!!! :P
*
Щитовидна жлеза
TSH тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон
fT4  тетрайодтиронин
fT3  трийодтиронин

Има ли промени тази година? В момента се разправяме с лекаря и всеки бърз отговор ще ми е от полза... Също дали влизат по каса 6-те полови хормона - според него само три.
Няма промени, но в горния пост са обяснили защо не дават талони, в началото на годината лично получих същите обяснения - лекаркат аискрено каза "трябва да избирам между теб и някоя бременна, е аз избирам бременните жени"
*
Няма промени, но в горния пост са обяснили защо не дават талони, в началото на годината лично получих същите обяснения - лекарката искрено каза "трябва да избирам между теб и някоя бременна, е аз избирам бременните жени"
Уф, всичко си получих, но сега се чувствам гузна.
*
Гинекологът ми е пуснал прогестерона на направлението на другите хормони. Мога ли да го направя отделно след овулация при това положение(аз ще питам и в лабораторията, но да съм подготвена)? Ако не - има ли смисъл да го пускат на 3-ти ден заедно с другите хормони?
*
Здравейте,

Днес на 3тия ден от цикъла си пуснах тези хормони.
Освен пролактина другото ми се вижда в норма? Малко бях нервна, че закъснявах за работа, а и шофирах преди това ... дали от това е? Как смъквате този пролактин?Пуснах и андростендион, защото по-принцип имам проблеми с него и чак в понеделник ще е готов.
На 7.06 имам час при ендокринолога и след това при гинеколожката отново. Тогава сигурно ще направя и на щитовидната и да си видя инсулина и DHEA-S за всеки случай.

LH   7.18   mIU/ml   Ж-Фол.-до12.6,
FSH   11.93   mIU/ml   Ж:Фол:до 12,5;
Prolactin   703.30   mcIU/ml Жени: 72 - 511 (преди 6м ми беше към 590 пак леко над нормата)
Estradiol   67.95   pg/ml   Ж:Фол:24,5-195
Testosteron   0.30   ng/ml   Жени:0.06 - 0.82
Здравейте и от мен, най-сетне се престраших и записах час за 20-ти Септември в клиниката на Щерев, при д-р Андреева.
До сега съм имала контакти само с личния,ендокринолог и гинеколога ми, правили са ми два пъти хормонални изследвания-ПРОЛАКТИН,ТЕСТОСТЕРОН,LH,FSH,ПРОГЕСТЕРОН и ЕСТРАДИОЛ, и двата пъти бяха в норма, през 2009 год. ми правиха операция на яйчниците (кисти и на двата) според АГ ми вече всичко е на ред. Забравих да спомена, че правим опити за бебе от 2 год.
От Щерев ми казаха да си нося всички изследвания правени ми до сега, та въпросите ми са - как обикновенно протича първият преглед (ще бъдем и двамата с половинката) и ако може някой да сподели мнение за д-р Андреева, аз не съм я избирала, просто се обадих, казаха ми д-р Андреева и аз казах ок. Благодаря предварително.
Здравейте момичета ,
трябва да си пускам  някои от изследванията на първа страница ,но сам с насинка -хрема...
 Според вас как де постъпя да правя ли изследвания или да изчакам да оздравея ?
 :ask: :ask: :ask:

p.s. не вземам лекарства за сега сам на чайове .
Благодаря предварително !
*
Здравейте момичета аз тези дни ще си пусна кръвна картина на женските хормони, в Цибалаб ми даде книжка мойта гинеколожка целия пакет там се казва Лейди Плюс и е на цена 63.70, вече си направих цитонамазка-1-ва група съм. Искам да попитам, ако някой от тези хормони не е в норма, лечимо ли е и по-какъв начин? Тъй като сме пробвали доста пъти и не успявам да зачена. Освен цитонамазката и хормоните, какво друго може да е проблем. Като изключим мъжа ми, тъй като той няма никакви нарушения в здравето (проверено). Извинявайте, че питам така като първолак, ама съм на 23 год и не съм в крак с нещата :)
Личният лекар може ли да издаде направления за хламидия, директни тестове? Знам , че се покриват от здравната када, предстои ми ин витро и ми го искат като изследване .

*
Тъй като сме пробвали доста пъти и не успявам да зачена.
Имаш предвид че опитвате повече от година и половина? Ако да, може да пробваш с измерване на температурата да 'уловиш' момента на овулация. Почети как можеш да измерваш базална температура (БТ). Хормоните също са една от първите стъпки в проследяването. Успех ти желая и дано всичко е наред!
Здравейте и от мен! Първо искам да ви благодаря за всички коментари-наистина форума е много полезен. Моя проблем е, че бебчето не идва вече година и половина и сега трябва да започна с изследванията. Днес бях при д-р Филипов от Майчин дом и той ми направи нещо като план за действие. Въпроса ми е в коя точно наредба или закон са описани изследванията полагащи се по здравната каса-в случая трябва да правя полови хормони и TSH и прогестерон? Питам така конкретно, за да мога поне наредбата да цитирам, защото очаквам да ми откажат направления.А някой има ли идея след като съм представила направление на гинеколог, какво точно ми се поема от там? Незаинтересованата лекарка, на която попаднах ми каза,че имам един първичен и един вторичен преглед, нищо че се води, че направлението важи 45 дена след представяне? Стана дълго, за което се извинявам
*
Здравей!
На първа страница mini е написала в червено изследванията, които се поемат от ЗК.

Това също ще ти е от полза:
http://www.bgstuff.net/zdrave/drugi/9048-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5

Наред с хормоналните изследвания е задължително да се направи ЦС, за да се провери проходимостта на фалопиевите тръби. Спермограмата при партньора също е задължителна и е едно от първите изследвания, с които трябва да се започне.
Благодаря за бързия отговор, Мецани! Довечера ще разгледам по-подробно линка, който си публикувала.За съжаление в България трябва да си запознат с всички закони и даже да можеш да ги цитираш, за да успееш да се възползваш от правата, които имаш. Имам план за цял месец какви изследвания да правя-питах за половите хормони, защото трябваше да ги правя днес(12-ти ден от МЦ).Всъщност трябва да са готови до 1-2 часа и да ги нося утре на лекаря. Сега тепърва ми предстои целия дълъг път и предполагам, че пак ще пиша. Весели празници на всички
*
Половите хормони се правят от 2-4-ти ден от МЦ не на 12-ти ден.В момента са ти нереални.

*
lioni1985, Маги ти е писала, но аз само ще я допълня.

Полови хормони ( правят се 2-5 ден от месечния цикъл)
LH, FSH, E2, Тестостерон, Пролактин
Вечерта преди да пуснеш изследване за пролактин не трябва да си правила секс и да си стимулирала гърдите. Преди изследването за пролактин е необходим 15-20 мин покой.

Прогестерон се изследва 7 дни след доказана с фоликулометрия овулация
 
Щитовидна жлеза
Тук няма изискване за определен ден от цикъла. Преди изследванията е важно да не си пила кафе.
TSH тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон
fT4  тетрайодтиронин
fT3  трийодтиронин  
TAT  Анти-тиреоглобулин
MAT Анти-TPO

Поразгледай форума, има теми, които ще са ти от полза. Има интересни статии в библиотеката на Зачатие:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=990&Itemid=46
« Последна редакция: Декември 20, 2012, 18:27:12 pm от Мецани »
Изчела съм почти всички теми свързани с проблемно забременяване тук-от доста време се замислям дали има проблем,но чак сега пиша. Може би трябваше още с първия коментар да започна отначалото, но ми се стори прекалено дълго и го посъкратих малко. В друга тема за резултатите от изследванията на половите хормони описах по-подробно какво ми е назначил лекаря. А относно спермограмата-първо нея пуснахме и там има някакви отклонения.Приятеля ми пие разни хапчета сега, но курса на лечение му е два месеца и аз реших междувременно да видя дали и при мен има проблем.
*
Курса на лечение при мъжа, трябва да е три месеца, тъй като за да има отражение трябва да се изчакат 78 дни, за колкото се възпроизвеждат новите сперматозоиди, който ще се изследват.