0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: за книгата
« Отговор #40 -: Февруари 15, 2008, 21:22:49 pm »


Информацията, която е написана за романа има за цел да провокира и да привлече внимание. Едно, две изречения засягат съдържанието й.  Все пак не е редно да се разкрива предварително. От изказванията ви разбирам, че много от вас се хващат за откъснати изрази, в които търсят себе си, като се засяга. Книгата описва много по-глобални теми, сред които ние и България почти не фигурираме.

Определено привлече вниманието! Откъснатите изрази, правят това, което целите не могат да направят, в повечето случаи се чете дори междуредовете, когато става въпрос за изстрадани неща.

 От този опит обаче осъзнах, че съм можела да направя страшна грешка, която ме провокира да науча повече.

Честно казано, доста съм чела, и доста научих след моите опити, но нито едно нещо не ме накара да мисля, че правя грешка и да ме откаже.Мнгого хубаво, че забременяването ти е нормално, но без лекарска грешка и без тръби ми е чудно как да забременея.Много време тренирам непорочното зачатие, но явно не ми се отдава.Не копирам целият ти пост, по причини, които написах в предишният си,на нас тук АРТ ни е надеждата за свое дете.
Що се отнася до глобалното - има пак една приказка - "жена ми чисти в къщи, а аз се занимавам с по глобалните неща".
Re: за книгата
« Отговор #41 -: Февруари 15, 2008, 22:05:45 pm »
ДиваРоза, аз по-горе вече ти благодарих за критиката. При това най-искрено. Не бих искала да се откажа от нея  :D . Има много интересни изказвания, някои изключително полезни, хвърлила си и много труд. Аз също зная от опит.
Отказвам се от рекламният постинг, който дадох за информация на онези, които ме подкрепиха преди месеци и питаха за романа. Сега разбирам, че тук не му е мястото.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: за книгата
« Отговор #42 -: Февруари 15, 2008, 23:12:41 pm »
Госпожо Филипова, не виждам защо искате да се трие нещо, което сте публикували и то предизвика доста сериозна реакция. Ако прецените, че някъде сте сбъркали, просто се извинете, ако ли не - приемете казаното от хората като нещо ценно, различно, важно и това, че е нормално да не съвпада с вашето мнение. Няма тука злоба или нещо лично към вас, просто има несъгласие с някои неща.
Нека има дискусия, току виж се окаже полезна и за вас. Все пак предизвикахте доста емоции, а и няма лоша реклама, нали?
Бих искала да споделя, че наблюдавам големи противоречия в думите ви и неразбирам.
Изключително грубо и оскърбително намирам следното: "От този опит обаче осъзнах, че съм можела да направя страшна грешка, която ме провокира да науча повече. Накрая се оказа, че всички тези процедури не са били нужни и просто медицинска грешка. Забременях напълно естествено.Сега имам син."
Оскърбително е за момичетата тук, които се борят, за медицинските лица, които денонощно и безвъзмездно помагат за каузата. Не смятате ли, че тези ваши думи могат да провокират доста наивни момичета, вместо да се подложат на процедура ин витро и да осъществят най-естественото - да странат майки, от страх от лекарска грешка, да хукнат по врачки и баячки да ги успокояват??? Тези ви думи звучат като така баналните - "успокой се и ще стане" - думи, които момичетата тук с право ненавиждат. Не мога да повярвам, че тези думи сте ги написала вие, която сте минала по този път.
Направих си труда да изчета доста ваши материали....С гластност в медиите предполагам сте допринесли за борбата със сътерилитета. Това е чудесвно. Но безкористно ли е започвам да се питам...истории за роман. Чудесно е с каква охота!!! приемате писма на момичета преминали или борещи се със стерилитета и правили/правещи АРТ?!? 
Друго - корицата на романа ви. Потресох се, извинете. Ужасяващо потискащи нюанси на сивото, на чиито фон в стъклени топки се виждат ембриончета....с бар кодове....Зловещо... Когато съм виждала снимки на ембриончета съм се умилявала...за пръв път изпитах някакво тягостно чувство....
И това ли е рекламен трик като анонса? Според мен е допълнение към цялостната картина...Просто това не е помощ и подкрепа за АРТ, това е точно обратното. Имате право и анонса ви да е такъв и корицата, ваше лично право, но не е за тук.
Госпожо Филипова, разбира се, че този роман може би е не по-лош от милиардите издадени романи и ще е чудесно ако си го продадете, но помислете къде го предлагате. Или пък сте помислила предварително, знам ли?
"По някакъв начин през последните месеци съм решила, че много от вас се интересуват от въпросния ми роман. Помагали са ми, подкрепяли са ме, задавали са ми въпроси. По тази причина съм решила, че ги интересува повече за книгата." - дали не са се подвели?
Мислех да прочета романа, но в знак на несъгласието ми с анонса, на някои обидни ваши думи, на противоречията в някои ваши думи, които породиха у мен съмнения за корист и в знак на солидарност към момичетата правещи АРТ - няма да прочета този роман.
Съжалявам, ако изводите ми са погрешни, а още повече съжалявам, ако с тази тема заличите услия и помощ, която сте дали за каузата на Зачатие.
Това е моето лично мнение, надявам се да не се строи крайно и обидно, не е това целта.
Пожелавам ви успех най-искрено.
« Последна редакция: Февруари 15, 2008, 23:20:16 pm от Nina »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: за книгата
« Отговор #43 -: Февруари 16, 2008, 00:51:38 am »
Невероятна е тази жлъч и отрова, която хвърчи в този форум и то за нещо, което дори не е прочетено и дори видяно!!! Всяко следващо мнение е повторение на предишното, но с други думи и сляпо следва предварително зададената негативна посока. Наистина в България поговорката "Няма ненаказано добро" важи с пълна сила! За съжаление омразата и завистта са пороци, които се раждат в условията на недоимък и бедност. Наистина трудно е да надскочиш себе си и да поздравиш другия, особено от позицията на силно принизени и обезличени морални и духовни ценностти и издигнати в култ материални страсти. Жал ми е за България и нас българите, на нас ни е дадено много, но и много ни е взето. Вероятно това е превърнало голяма част от нас в озлобени индивиди, които независимо от повода "оголват" зъби и разярено се хвърлят срещу всеки. Жалко!!! Защото, дами и господа, със своите нападки тук ми приличате на глутница освирепели зверове, които са готови да разкъсат всеки за всичко!!!
...
Ей, човече, ама изобщо си нямаш представа каква е атмосферата тук!
С публицистичните си изказвания при Милен Цветков, ако обичаш!
Освирепял звяр съм от болка и безсилие!

Людмила, моето измерение е моята борба за собствено дете, не е това измерение, което описваш. Не отричам че, тази търговия съществува, но тя не може да бъде спряна колкото и романа да се напишат, така както и всяка друга търговия с органи.
Тази тема се доближава до НАШАТА тема само по някои термини, но не и по същност и заряд и това я прави неподходяща за нас.
Има много неправди по света: глада в Африка, войните в Азия, децата от Могилино... за съжаление дори цялото човечество да прогледне и да станем добри, болести, смърт и зли гении ще има.

Людмила, адмирации за помощта ти и надеждите с които дари момичетата, но анонса прогледнат през моята призма е цинично четиво за момичета минали през 2, 3, ... 5 процедури.

Да, няма да прочета този роман!

п.п. И не съм анонимна!
« Последна редакция: Февруари 16, 2008, 00:53:30 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: за книгата
« Отговор #44 -: Февруари 16, 2008, 19:07:28 pm »
Искам да се извиня на всички, че взех участие в тази пародийна и безсмислена "дискусия"! Съжалявам до дъното на душата си! И този път няма да се опитвам да звуча възпитано, нещо, което си позволявам за първи път в този форум и за което се извинявам на всички предварително! Знаех си аз, че по форумите има повече емоции и твърде малко мисли, но...Чувствам се като глупачка, която си е позволила да бъде въвлечена в един фарс! Какво излезе сега? Авторката отиде и се оплака по всички форуми как не са я разбрали  и колко несправедливо са се отнесли с нея. Абсолютна гнусотия и недостойно поведение! Вместо да се извини, че нарани един куп хора, тя се изкара като жертва и неразбрана. Интересно какво има да се разбира в този анонс?! Направо съм бясна, а си го позволявам много рядко. Момиче, вземи и порасни, защото поведението ти е безкрайно незряло и обидно за останалите. Очевидно за теб е най-важното да подхраниш егото си, като слушаш как един куп хора с домакинско мислене и трайно изграден вкус към булевардното четиво ти ръкопляска и крещи в захлас фрази от типа на: принцеса, благодетелка, дарителка, спасителка, смела жена (интересно за какво), повдига важни и смели въпроси и други глупости от този род. Интересно как е живяло човечеството без тази смела жена до днес. Дължиш безкрайно голямо извинение на хората за безсмисления си и обиден анонс. Рекламата си е реклама, но внушението си е внушение. И още по-жалко за авторката, че така и не успя да схване за какво става въпрос. Всъщност тя схвана. Излезе така, че текстът не става за тази публика, щото тук жените са със слаби нерви и разклатена психика, а не защото текстът като цяло е тъп. Колко удобно, нали? Егото е спасено, а изнервените женоря ще се уморят да пищят и ще млъкнат. Има и други форуми, където некоординирана мисъл, колкото искаш, все ще се намерят и хора, които ще ръкопляскат на благодетелката, още повече като ти е дала и пари. Срам ме е от себе си, че си позволих да се забъркам в подобен тъп разговор тук. Познавам един куп хора, които издават книги на различна тематика и общото между тях е, че са безкрайно скромни хора по отношение на постиженията си. И никой от тях не смее даже и да постави пред името си титлата "писател", макар че пишат доста по-полезни и сериозни четива от романчета. Въпрос на разбиране и задълбоченост, разбира се и на отношение към нещата. Голямо его и самочувствие. И никаква търпимост към нещо подобно на различно мнение. Може би била сбъркала. Но не в отправеното внушение, а в това, че някои били заявили интерес, пък после като едни лоши и непослушни не харесали написаното. Като че ли не е най-нормалното нещо на света едни да харесат, а други - не.  Обаче, не! От всички трябва да се получи одобрение. Людмила, не знам как не ти стана малко поне неудобно, преди да се оплачеш по другите форуми от това как не са те разбрали. Защо си въобразяваш, че светът се върти около теб и всички умират от нетърпение да чуят как им редиш мъдри думи?! Не знам в какъв свят живееш и колко изолиран е той от света на реалните хора, но вземи и се събуди! Не, най-напред се извини на всички тук! Вместо да си благодарна, че хората се силят да разсъждават по твой тескт, ти се оплакваш от тях. Колко достойно и зряло! Но всичко това засилва още повече първоначалното ми мнение за твоите романи. Бъди спокойна, ще имаш читатели! Защото някои хора просто не подбират! Това е наистина последно от мен. Повече няма да се хабя! Сега може да се включи хорът от възмутените граждани и да потрети колко сме злобни и тесногръди. Явно, е по-изгодно да се мисли това, все пак и на авторката най-много и хареса мнението на Хироши (дали това не е тя под прикритие?!), чието мнение обиди всички останали, но оневини само нея; това само по себе си е достатъчно, за да си направим изводите. Това не е "просто анонс", защото това е текст, който изпраща погрешно послание. И един маркетингов специалист трябва да е абсолютно наясно с това.  Хор "Бодра смяна" може да сe включва вече!
« Последна редакция: Февруари 16, 2008, 19:22:15 pm от DivaRoza »
*
Re: за книгата
« Отговор #45 -: Февруари 16, 2008, 19:35:01 pm »
DivaRoza, не се хаби и не се нерви толкоз, няма смисъл от това, пак ще си разбрана на криво.Мога да кажа само, че си права и всичко което написа е самата истина.
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: за книгата
« Отговор #46 -: Февруари 16, 2008, 20:53:17 pm »
DivaRoza,...Мога да кажа само, че си права и всичко което написа е самата истина.

  Така е.Напълно заставам зад всяка една нейна дума.Не мисля,че някой тук е разбрал накриво DivaRoza.
*
Re: за книгата
« Отговор #47 -: Февруари 16, 2008, 21:25:02 pm »
DivaRoza,...Мога да кажа само, че си права и всичко което написа е самата истина.

  Така е.Напълно заставам зад всяка една нейна дума.Не мисля,че някой тук е разбрал накриво DivaRoza.
Браво момичета!Крайно време беше да се удари шамар на тия евтини реклами.Аман от нереализирани особи в тая държава,дирещи признание на чужд гръб.

*
Re: за книгата
« Отговор #48 -: Февруари 17, 2008, 00:11:44 am »
 Ще се опитам да си изтрия постовете,в които съм се възхищавала на Людмила Филипова.Чувствам се употребена!

 П.П.Винаги съм искала да имам много деца.С две запушени тръби това е невъзможно.Единствената ми надежда е ин витро.Не смятам това за грешка и ще се боря докрай!

Няма да участвам в тази ПР кампания!
*
Re: за книгата
« Отговор #49 -: Февруари 22, 2008, 13:18:46 pm »
Много се натъжих от прочетеното до тук.През цялото време се чудих как жена сбъднала мечтата си да има дете чрез АРТ може да напише книга с такава тематика.А то каква била работата-детенцето заченато ин-витро станало звездичка. :(Така гордата мама се спасила от голяма грешка.Веднага ми изскача въпросът-ако за Людмила Филипово АРТ е грешка и намеса в божиите дела,защо тогава дари хонорарите си именно на двойки нуждаещи се от АРТ?~по това време книгата била вече готова.
Неискам да съм груба,но тези думи    "От този опит обаче осъзнах, че съм можела да направя страшна грешка, която ме провокира да науча повече. Накрая се оказа, че всички тези процедури не са били нужни и просто медицинска грешка. Забременях напълно естествено.Сега имам син." са думи на огромно облекчение,че неиният син е естествено заченат.Няма лошо в успокоението,но при нарастващия брои на двойки с репродуктивни проблеми,дали точно вашият син ще е застрахован от това един ден.

Много важно е да се търси истината.Но анонса по приляга но роман от фантастиката.
Re: за книгата
« Отговор #50 -: Февруари 22, 2008, 14:04:45 pm »
Вече мога да си представя как ще се разбере това, което сега ще кажа, но ще опитам, защото и на мен ми е мъчно точно както и на вас.
Съжалявам ако съм обидила някой, но отново ще повторя, че книгата може да е всичко друго, но не и срещу АРТ.

Грешката, за която говоря и която толкова ви впечатлява въобще на касае ин витро процедурата през която съм минала. Не знаете нищо, за онова което ми се е случило и което аз съм можела да сторя. Съжалявам, че не мога да го споделя публично, но аз съм от малкото хора тук с истинското си име и мога да злепоставя съпруга си, клиниките в които съм била и т.н. За процедурите не съжалявам нито за миг, защото в годините на отчаяние те са били най-щастливите мигове за мен. Не винаги водят до мечтата ти, но винаги до надежда.

Защо съм помогнала на 13 семейства ли? Мисля че отговорът е твърде ясен – защото вярвам, че дори и в най-тежките случаи, рано или късно може да се стигне до успех. Защото на 100% вярвам в българските клиники и специалисти по АРТ. Защото мисля, че парите не бива да са пречка да имаме деца. Защото в много други страни има програми, с които бездетните семейства да се подпомагат. Защото за тези проблеми трябва да се говори. Защото много публични личности ги е срам да защитят каузата на семействата, които се нуждаят от АРТ. Срам ги е да изрекат думата дори, за да не реши някой че и те имат проблеми…
Ако някой вижда друга причина, за това което съм направила, съжалявам го.
Сега разбирам защо са толкова малко хората, които се занимават с благотворителност.

С пожелание за всичко най-добро,
Людмила
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: за книгата
« Отговор #51 -: Февруари 22, 2008, 14:16:00 pm »
Людмила,   :bighug:
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: за книгата
« Отговор #52 -: Февруари 22, 2008, 14:22:38 pm »
Само дано съм те разбрала неправилно че, въщност ние сме хората които отбълскваме "меценатствово" в АРТ-а?!

Грандиозния коктейл който ти сътвори беше едно от малкото неща правени от някого за нас безплодните, и за това съм ти благодарна, но след успеха на предишните си творения с това някак си зави в друга посока, т.е. романа според интрото не е за "нашата" аудитория.
Всяка от нас е изкачила или изкачва своята планина, а някой за съжаление ще се откажат още в подножията след подобен прочит. Това е от мен!

Поздрави!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: за книгата
« Отговор #53 -: Февруари 22, 2008, 16:52:49 pm »
Людмила  :bighug:

*
Re: за книгата
« Отговор #54 -: Февруари 22, 2008, 17:08:45 pm »
Людмила, имаш силна прегръдка и от мен! :bighug:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: за книгата
« Отговор #55 -: Февруари 22, 2008, 18:14:11 pm »
Людмила, купих си книгата ти и я прочетох - нали ти казах, че винаги чета нещата, с които не съм съгласна.
Изложението ти завършва с недвусмислено послание:

И НЕКА ГОСПОД ПАЗИ
ХОРАТА ОТ ЧОВЕЦИТЕ!


Затова ти пожелавам Господ да те опази от самата тебе.

Момичета, който желае да прочете книгата, нека ми даде координатите си и аз ще му я изпратя, при условие, че ще я препрати на следващия желаещ.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: за книгата
« Отговор #56 -: Февруари 22, 2008, 19:30:52 pm »
Meli, благодаря ти. Извадила си един от добрите изводи в книгата.

Абсолютно съм убедена в това, което твърдя. Да, нека Господ пази и мен от мен ако може, защото май е доста зает.

Иначе трактовката по-горе не съм я измислила аз. Това е хилядолетен закон. Никой не може да ни навреди повече от нас самите. Факт.

Затова великият Монтескьо измисля закони и право, което да пази хората от човечете, а други страни се учат от него. А хиляди класици пишат по темата.

Хората са опасни за себе си не от днес, а от хилядолетия. Нужни са им закони и информация. Аз мога да направя нещо по последния въпрос. Дала съм всички гледни точки, пък всеки си решава.

А и всичко извън контекста по принцип звучи безумно.

Слава богу в развитите страни вече са достигнали до изводите в книгата и готвят закони.
Защо все българите трябва да сме на опашката?

Поздрави,
Л
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: за книгата
« Отговор #57 -: Февруари 22, 2008, 19:43:33 pm »
Людмила, ти упорито ни въвличаш в твоята реалност.
Защо си си наумила че, ние тук искаме да сме част от това?! Повече от всичко сега, искам да бъда биологична майка, избрала съм клиника и съм и се доверила.
Не искам да потъвам в съмнения и страхове.
Не искам да знам кой е злия гений.

Искам да забременея, и износя, и родя здрави деца!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: за книгата
« Отговор #58 -: Февруари 22, 2008, 23:06:27 pm »
Аз не мисля, че българите сме на опашката, дори напротив и имам много примери за това.
Убедена съм, че в много отношения не си права.Основно не си права за аудиторията тук.
Много искам да попитам дали някой от тук присъстващите е бил на представянето на книгата, за да разкаже как се е почувствал.Е, аз не бях (както и няма да прочета книгата), но знам как са се почувствали хора които са присъствали.
"Иначе трактовката по-горе не съм я измислила аз. Това е хилядолетен закон. Никой не може да ни навреди повече от нас самите. Факт." - тази трактовка, отделена от конекста може да се тълкува на кой като му е удобно, в случая Мели каза съвсем друго, а ти се направи че не я разбирш.
И последно от мен - смятам ,че стана доста ясно, ние как тук тълкуваме нещата, за това е безмислено да се пишат оправдания. Каквото е направено - направено е, нещата не могат да се върнат назад.Кникага ще е любопитна и интересна за тези които не вървят по трудния път.А ние останалите ще извървим своя по труден път и ще постигнем своето, въпреки шушукането зад гърба ни.
*
Re: за книгата
« Отговор #59 -: Февруари 22, 2008, 23:23:52 pm »
Каквото е направено - направено е, нещата не могат да се върнат назад.Кникага ще е любопитна и интересна за тези които не вървят по трудния път.А ние останалите ще извървим своя по труден път и ще постигнем своето, въпреки шушукането зад гърба ни.

Аз лично не проявявам интерес към книгата, просто не си падам по фантастиката.Но ми е болно за не малкото,които са гледали "рекламата" по бТВ и имат колебания дали да престъпят към тази последна възможност да бъдат биологични родители.Инвестицията в процедурата ин витро не е малка и такъв род информация не бих приела че е от полза.