0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: страх ме е
« Отговор #40 -: Март 24, 2007, 09:59:11 am »
Дива роза, нищо не излиза, не се знае какво е провокирало това нещо което може и да не е бучка, трябва да я прегледа лекар за да и постави диагноза.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Re: страх ме е
« Отговор #41 -: Март 25, 2007, 21:04:00 pm »
Да, бе! Но се прави връзка между двете; това имах предвид, луничке!
*
Re: страх ме е
« Отговор #42 -: Март 25, 2007, 22:41:36 pm »
Мале момичета като чета тези редове се изплаших,защото аз съм на Диферелин.Дали има опастност да се развие от него бучка? :(
Re: страх ме е
« Отговор #43 -: Март 26, 2007, 22:52:15 pm »
по-скоро, има вероятност да намалее. Поне за золадекса това пише стопява всички лезии, прилага се за лечение на някои видове тумори.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: страх ме е
« Отговор #44 -: Март 26, 2007, 22:54:11 pm »
Не мислете за усложнения!
На нас няма да се случи нищо лошо. :lol:
Re: страх ме е
« Отговор #45 -: Април 13, 2007, 15:58:44 pm »
Стойте далече от Николай Генов. Това е един мошенник на дребно,и другото което е че е некадърник,играе постановки.Първо добре промива мозъка, а после лапа и парите. Казвам го от лични наблюдения :?

*
Re: страх ме е
« Отговор #46 -: Декември 08, 2007, 12:49:54 pm »
Здравейте всички,
прочетох всички коментари по тази тема и бих искала да ви питам по няколко въпроса. Аз също обикалям по клиники и лекари и последния при когото отидох е д-р Методий Генов. Той е първия, когото харесахме и двамата със съпруга ми - отношението му, обстановката в клиниката, всичко.
Попаднахме при него случайно - друг лекар ни изпрати в клиника Вяра, за да ни вземат кръв за изследване на антиовариални и антиспермални тела. След като събрах всички изследвания, лекаря, който ни прати ги "разчете". Резултата не беше никак розов (и при мен и при съпруга ми има антиспермални тела, всички останали изследвания са ок - хормони, спермограма, проходимост на тръби; единствената възможност - ИнВитро), затова решихме да получим още едно мнение и избрахме д-р Методий Генов. Той е началник на отделение "Стерилитет, инфертилитет и консервативна гинекология" в Първа АГ "Света София", и от срещата ни в клиниката му Вяра имахме добро впечатление за отношението му към пациентите (на друг лекар тогава).

Това, което чета тук ме притеснява много, тъй като схемата, която ще започнем със съпруга ми също е Мака за мъжа ми и Вилкакора за мен (или Мака - мога да избера). Това, че той ги продава не ме притеснява. Като алтернатива на кортикостероиди, предпочитам тези на растителна основа. (Д-р Генов не ги представя за лекарства, каза че са хранителни добавки.) Алтернативата при предишния лекар беше ИнВитро, като според това какви ще са резултатите от изследването за фосфолипидни тела, варианта беше с или без постъпване в болница на системи за някакви преливания (не беше много обяснено) 2-3 месеца. Не знам за вас, но за мен определено хапчета на растителна основа, които лекуват имунната система, а не я подтискат с риск да отключат някакви имунни заболявания, е за предпочитане.

Няма да се отплесвам повече и ще задам въпросите, които ме вълнуват. Ще съм ви изключително благодарна, ако ми отговорите.

За това,че е препоръчал Мака ,той на всички го препоръчва нали го продава.Направи ново изследване за антитела на друго място,неговите не са достоверни пиша от опит.
Аси, какъв е твоят опит? Неговите не се правят при него, а се изпращат в лаборатория в БАН. При него само се взема кръвта, а в моя случай друг лекар ме прати във Вяра за да дадем кръв за тези изследвания.

Ваня, не се доверявай на Генов.Моят съвет е да го смениш.
Бягай далееееееееееч от този доктор...
Цвете, Розовелка, имате ли личен опит при д-р Методий Генов?


Здравей Ваня, аз преди време ходих при Генов (Методий). Само не разбрах как докторът ти е поиздърпал матката надолу и как е стигнал до заключението че нямаш овулация - звучи като от бисерите на репродуктивна тема. Ако ти се стори, че съм нещо саркастична - правилно, но имам против не теб, а доктора... на същото мнение са и много други момичета. Пусни му името в търсачка и ще видиш какво ще ти излезе... няма да ти хареса особено.
На мен също ми "откри" антитела (което между другото, странно как, не попречи да забременея по естествен път), аз също напълнях по време на "лечението му", защото ме тъпчеше с конски дози добавки, а после като му го казах ми препоръча Калорекс...
Не знам, ти ще решиш дали да останеш при него, но моето лично мнение е, че той не е човекът, на когото можем безрезервно да поверим здравето и проблемите си... стигнах до този извод след доста изгубено време, а също и пари.
Коринка, в търсачката не открих нищо освен линк към Първа АГ Света София. Не знам при вас какви антитела е имало и с какви изследвания сте били. На мен ми каза, че няма странични ефекти.

Бягай далееееееееееч от този доктор...
За съжаление закъснях с бягането от него.Отидох при него здрава жена,неможеща да забременее,но физически здрава.Започнах да пия Вилкакора на 8.02,пих го само 20 дни, а в момента съм с не знам колко болести.Миналата седмица открих бучка в едната си гърда,но бях изплашена от друго и просто нямах сили да се изплаша и за това.Сега виждам,че е станала по-голяма.Имам съмнения,че пролактина ми е висок.Доста почетох из Интернет.Доколкото разбрах проблемите с щитовидната жлеза могат да покачат пролактина,а той от своя страна да провокира образуването на мастопатия.Не знам дали е истина.Някоя от вас дали е имала този проблем?
Ваня, за какви болести става въпрос? Мислиш ли, че са в следствие от 20 дена Вилкакора? По нашата схема трябва да ги вземаме 3 месеца, по 3 пъти на ден.

Методи Генов е анти-лекар и търгаш от класа.
бих искала да поясни пред лекарската колегия как точно е "поиздърпвал малко матки"!


далече от него, много далече бягайте.

има и свестни лекари по стерилитет в България.
Джам, къде са тези лекари? Това е третия специалист в областта при когото ходя и първия, който не ме гледаше с празен поглед, обърна ми нужното внимание и ми обясни всичко. Ти имаш ли личен опит при него?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: страх ме е
« Отговор #47 -: Декември 08, 2007, 14:11:55 pm »
Цитат
Джам, къде са тези лекари? Това е третия специалист в областта при когото ходя и първия, който не ме гледаше с празен поглед, обърна ми нужното внимание и ми обясни всичко. Ти имаш ли личен опит при него?

да, имам личен опит с него, макар и малък. имам едно посещение при него и ми беше достатъчно, за да съм напълно сигурна, че повече не искам да стъпя там. представи ми се в целия си блясък - опит да ме измъкне като пациент от друг свой колега (аз бях отишла да чакам негова колежка, но тя беше заета и той ме придърпа в кабинета си), опит да фамилиарничи, коментиране на други пациенти по вулгарен начин, многократно натъртване как изследванията се правят само в неговата лаборатория и медикаментите се купуват само от него.

в последствие прочетох още много мнения на други хора, минали през неговите ръце - за съжаление, загубили доста повече време и пари при него. впечатленията ми се потвърдиха.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: страх ме е
« Отговор #48 -: Декември 08, 2007, 15:02:32 pm »
Dar, по-лесният начин който е относително ефтин, за преодоляване на антиспермалните антитела при теб е инсеминцията, за антиспермалините при съпруга ти - ще те посъветвам да ги изследвате на др. място. Изписването на "хран. добавки" е типично негов стил, както съм писала през 2001 продаваше Алое в буркани за по 300 лв., това не е панацеята на стерилитета, не се заблуждавай. Точно това че тези препарати се продават там, а не в аптеките трябва да те притеснява, на този вид търговия аз му викам търгащина. И той, както и всички останали лекари си имат своите успехи и победи, но определено не беше моят избор!
Успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: страх ме е
« Отговор #49 -: Декември 08, 2007, 15:41:29 pm »
Благодаря ви за отговорите!

Мен не ме е "отвличал" от колегата си. Сама отидох за консултация при него, защото ни се стори свестен с отношението си.
Цял ден вече чета за лекарите във форума, май съм тръгнала от най-критикуваните - Иво Тодоров, Табакова... Мислех, че М. Генов е моят лекар, но започвам да се съмнявам от това, което чета тук.
Надявам се някой да може да каже нещо и за професионалните му страни. Относно личните - на мен ми допада. Клиниката е добре устроена, не се чувствам на конвейр, обясни ми всичко, за което попитах, не се изнервих и стресирах допълнително, напротив, той някакси успя да ме предразположи.
Мога да проверя къде другаде можем да повторим изследванията, но въпросът е какво е решението. Ако няма друго освен кортикостероиди, по-добре да пробваме с растителните добваки.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: страх ме е
« Отговор #50 -: Декември 08, 2007, 15:56:11 pm »
Dar, никой не иска "да мине по заобиколният път, като може да мине на пряко", но тия добавки няма да ви помогнат за тия антитела /ако ги имате/ така, както ви се иска, в повечето случаи това е губене на време.

Нищо не пишеш за спермограмата ви?

Нямам нищо против да ме карат на конвейр, стига това да е правилният път за мен.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: страх ме е
« Отговор #51 -: Декември 08, 2007, 22:13:17 pm »
Благодаря ви за вниманието!
Евро права си за конвейра и прекия път. Това се опитвам да разбера, за да съм сигурна, че няма да е поредното губене на време...
Спермограмата казват че е добра, и единствените положителни тестове се оказаха тези антиспермални при мен и мъжа ми. Антиовуралните са отрицателни, тия дни трябва да ида за фосфолипидни.
Мога ли да си напрвя всички тези изследвания при Владимиров и той в кои лаборатории ги изпраща за изследване, знае ли някой?
Благодаря ви отново! Тук има много отзивчиви мацки!
*
Какво се пие при антиспермални антитела при мъжа
« Отговор #52 -: Декември 08, 2007, 23:50:07 pm »
Моля който знае какво се прави при наличие на антиспермални антитела при мъжа?Какво се препоръчва-ако знае някой или има опити да пише.Благодаря на всички който се включат.
*
Re: страх ме е
« Отговор #53 -: Декември 10, 2007, 10:05:04 am »
Беби,
Ние имаме антиспермални и при мен и при мъжа ми.

това намерих на страницата на д-р Стаменов:
"Лечението на автоимунните рискови фактори включва терапевтични схеми с ниски дози хепарин, кортикостероиди и/или аспирин. Друг метод, успешно прилаган в последните години е интравенозното прилагане на високи дози имуноглобулин (IVIg)."
http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m7&sub=4

На нас д-р Табакова ни каза да изследваме и фосфолипдините, а като вариант за забременяване посочи ИнВитро. В зависимост от изследването на фосфолипидните спомена нещо за влизане в болница, системи с някакви преливания. Не си спомянм каза ли какво или не. Може да е споменала имуноглобулин, защото от горните това сякаш ми звучи познато. Не съм успяла още да прочета за него.
Д-р Генов не препоръчва кортикостероидите заради множеството им странични ефекти. Като започна да ги изброява направо ми стана смешно очаквах всеки момент да стигне до припадък или нещо подобно. Той ни препоръча от хранителните добавки на растителна основа (Мака и Вилкакора) и аспирин. От това, което прочетох тук, това е загуба на време, отделно че д-р Генов е доста критикуван тук.
Вие къде сте правили изследвания за антитела?
Re: страх ме е
« Отговор #54 -: Декември 14, 2007, 04:46:26 am »
Е, аз бях пациентка са Генов 2 години. Не ми се е случвало да ми продава нещо, но това не означава, че не го прави с други. Мога само да кажа, че аз също не вярвам тестовете за антиспирмални при него да са ОК. Ако ги прави в БАН, защо не ни изпрати там тогава или защо не видях екипа, който да вземе кръв. Не ми се вярва за една кръв някой да ходи през 2-3 часа от Кр. Поляна до БАН.  ПРи стаменов Имунологичните ги прави екип от друга лаборатория, но те  идват на място веднъж в седмицата и  правят пространно интервю с те и чак отгава ти взимат кръв.
Мога да кажа, че историята ти доста прилича на мойта. След година и нещо обикаляне по болници и среща с цинични и гадни доктори Генов беше единственият, който някак си ме успокои.  Лошото е, че човекът има старомодни разбирания за лечение на безплодието. Аз така си обяснявам неговите методи. Малко по-бавни, малко по-консервативни. липсва му гъвкавост. Той обаче беше първият дето ми пусна цветна снимка. Поне за това го уважавам.Другите ми казваха, че нямало смисъл.
Неприятното при него е, че  ти измъква малко по малко паричките днес 200 утре 120 после 500 и докато се усетиш 1000 лв. са му отишли в джоба, при това за неща дето ти се полагат по здраввна каса, но той не казва. Но като си ходила при Табакова и Тодоров, Генов няма как да не ти се види рай.
Какво да правиш системата е такава.
Опитай при Персенска от център Надежда или при Владимиров, че при Стаменов е толкова натоварено, че няма да има часове за 2008 сигурно.
И  пусни нови изследвания за антитела. Не са толкова скъпи, колкото  Генов ги разправя.
Успех.