0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фейчка, и аз първия път много се притеснявах, но се убедих, че няма как да изпадне ембриончето. Питала съм и д-р Персенска и д-р Ликсов, и двамата ми казаха, че при пътуване нищо не може да се случи, както и че не е необходимо да се лежи. Практиката в Надежда е да се лежи 20-30 минути след трансфера, после те пускат да си ходиш. Аз предния път си останах 2 дни в къщи след трансфера и си полежавах повече, после си тръгнах на работа. На 12-тия ден след трансфера пътувах със самолет, сама, налагаше ми се да си вдигам куфара от време на време, да се друсам по градския транспорт, но въпреки това, ембриончето си беше ня място (спонтанния после няма нищо общо). За вдигането на тежко Д-р Ликсов ми каза, че не е желателно да се мъкнат 10-20 килограма, а по-леките неща, не били проблем.
Една приятелка след първия опит си ходи на работа (на компютър) и нищо не стана, след втория - лежа постоянно и точно тогава стана. Тя е убедена, че в лежането е ключа към успеха, но всеки си знае за себе си. Аз трърдо се доверявам на преценката на лекарите, ако трябваше да се лежи със сигурна, че д-р Персенска заедно с рецептата за лекарствата щеше да предписва и лежане :-)
Искрено се надявам в неделя и аз да направя трансфер и искала-неискала от понеделник съм на работа. Иначе стреса, който си създавам всеки път с тези отсъствия от работа да се обяснявам, извинявам и т.н., ми идва в повече и мисля, че повече би навредил. Разбира се, ако работата не е физическа и много натоварваща.
Така че спокойно, пази се от такива злополуки, да не се спънеш, да паднеш и т.н., друго да не те притеснява.
Благодаря за отговора. Желая ти трансфер в неделя и късмет разбира се:) Пиши после как е минало всичко.
*
Момичета, лежането след трансфер не е гаранция за успех. След всички трансфери съм се връщала веднага на работа.
След последния трансфер се наложи да направя теста на 8-ми ден, а на 10-ти ден да пътувам по работа в чужбина. Теста ми беше положителен, заминах в чужбина, там бях една седмица при сериозно натоварващ режим - денят ми започваше със ставане в 7 часа и завършваше с лягане в 1 през нощта. Е, всичко с бременността ми беше ОК и сега гушкам едно малко 8 дневно човече  :)
Успех и на двете ви и скоро да се радвате на прекрасна бременност.  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17


Момичета, 2-ри ден след трансфера и нищо не ме били. Това нормално ли е? Пия но-шпа, но ми се струва, че даже и без лекарства нищо няма да ме заболи. С каква цел се изписва но-шпа? Аз бях на спонтанен цикъл, а като гледам повечето момичета, които се оплакват от болки в корема са били със стимулация.
Що се отнася до това прословуто лежане след трансфера се чудя какво ли го налага след като всички лекари твърдят, че ембриончето няма да изпадне от матката? Защо тогава да лежим?
*
Но шпа се изписва за отпускане на гладката мускулатура,  не е против някакви болка,  а по скоро превантивна мярка. И по- нормалното е нищо да не те боли, още повече щом си нямала стимулация и пункция на повече яйцеклетки, но и дори тогава не е задължително да боли. След пункция на 14 яйцеклетки не ме е боляло нищо, а се е случвало след пункция на 3 да ме боли. Всяко хапче или глобула си има предназначение и е с цел, подпомагане имплантацията. За лежането - не всички доктори съветват плътно лежане. Аз съм си взимала по два почивни дни след трансфер,  по-скоро като емоционална настройка и почивка след всичкото търчане преди това, не съм пазила леглото, а в дните след това съм си запазвала нормалния ритъм на живот, така ми препоръчваше моят лекар (живей си живота както преди - тъй ми рече), най-вече  възможно по-малко мисли и съсредоточаване на цялото си същество "там".  Ембрионите няма как да изпаднат - анатомия. Движението е за предпочитане пред лежането по цял ден, най-малкото за кръвотока (така да се каже).
Успех на всички! И ще се повторя, не мислете, занимавайте си съзнанието с всякакви отвличащи занимания и мисли. След трансфер нищо не зависи от вас. Не търсете никакви симтоми Аз нямах никакви, наистина абсолютно никакви.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Фейчка, мен също при предния опит нищо не ме е боляло, чак на 5-ти ден почувствах нещо като прорязване в матката, но много леко и не беше неприятно и болезнено, просто прорязване, което даже си мислех, че си внушавам. На 9-ти ден като се събудих сутринта имах много леки ПМС болки и получих кафеникаво зацапване. На спешния ми казаха, че е добър знак, така и беше, имах имплантация. Така че не се притеснявай, че нямаш болки.
Момичета, слага ли ли сте РВМС? Имунолозите ме викат в събота в 10ч. За взимане на кръв и в 12 ч. д-р Персенска да ми сложи лекарството / лепилото. Чудя се, спазват ли се часовете, когато е за поставяне на лепило или пак има закъснение. Събота е работен ден и незнам как да го измисля. Да не отида в 12, а да се окаже, че ще мина в 2, както често става с прегледите. И колко струва това РВМС, днес за първата кръв платих 150 лв., в събота пак ли ще плащам или това е всичко?
*
Момичета, слага ли ли сте РВМС? Имунолозите ме викат в събота в 10ч. За взимане на кръв и в 12 ч. д-р Персенска да ми сложи лекарството / лепилото. Чудя се, спазват ли се часовете, когато е за поставяне на лепило или пак има закъснение. Събота е работен ден и незнам как да го измисля. Да не отида в 12, а да се окаже, че ще мина в 2, както често става с прегледите. И колко струва това РВМС, днес за първата кръв платих 150 лв., в събота пак ли ще плащам или това е всичко?
Слънцето2, на мен ми правиха 2 РВМС едното преди биопсия и другото преди трансфера. На второто вземане на кръв  ще платиш  100лв. Часът за поставяне на лекарството се спазва. Най-много се изчака 15-10 мин. Успех!!!
*
Момичета, какво означава пациентски номер, как и от къде се получава? Защо не са ми дали такъв до сега? Последно бях в клиниката през април, никой не ми е казал нищо за това.
*
И по телефона могат да ти го дадат.
По слънчевата страна на улицата
здравейте момичета, сега и аз да си питам нали ще ми предстои след нова година първото ми ин витро на естествен цикъл.........от леката стимулация с клостилбегит, момичетата които чакаха с мен за пункция коментираха, че лигавицата на матката изтънява и в този смисъм ако човек реши след пункцията да продължи с трансфер предварително пият ли се лекарства за лигавицата докато се пие клостил и въобще как се процедира да е добра лигавицата при ЕТ??
*
Amelia31, ти имаш ли проблеми с лигавицата, проследявали ли сте я досега? Аз съм правила два пъти стимулация с Клостилбегит и не ми се отрази отрицателно на лигавицата, но по принцип не съм имала проблеми с лигавицата. При момичета, при които лигавицата изтънява при стимулация с Клостилбегит, обикновено трансфера се отлага за следващия цикъл, но всичко това се обсъжда и решава от доктора. Ние споделяме само нашия опит.


*
Да Amelia 31 клостила не действа добре на лигавицата, но не винаги.  За това доктора преценява как е най-добре да се продължи след (или по време на) приема му, дали да се приемат/лепят медикаменти или да се замразят ембрионите. Предварително няма как да се знае как ще е при теб.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
момичета досега не съм имала проблем с лигавицата, като са ме преглеждали мисля че е била в рамките на допустимото иначе биха коментирали. сега ще видим другия петък като ме прегледа доктор персенска как ще е лигавицата след първо приемане на клостил
Момичета, днес като ми се обадихха от клиниката, ембриолога спомена, че ембрионите ми са в ембриоскоп и ще ги наблюдават постоянно. Всички ли ембриони в клиниката ги слагат в ембриоскоп или само определени. И тази услуга заплаща ли се допълнително? Искам да знам дали трябва да си подготвя парички и за ембриоскопа.
*
вече е безплатен
По слънчевата страна на улицата
*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Момичета, пак съм аз. Утре, 3-ти ден от цикъла, мисля да пусна изсл-е на инхибин В и антимюл. хормон. Д-р Перси каза, че ако искам може да ги направя. Доколкото знам, тези хормони дават представа за яйчниковия резерв. Аз съм над 40 и не очаквам розова картинка. Всъщност малко се двоумя, защото ми предстои опит по дълъг протокол скоро и не знам има ли смисъл да ги правя сега.
Нема начин да нема начин!
*
вече е безплатен

От кога е безплатен, аз бях на 4.12 на трансфер на ЕЦ, но имаше едно момиче, което беше със стимулация и нейните ембриони бяха в ембриоскоп, но каза, че изрично е настояла да бъдат поставени там и съответно е платила 450 лв.
*
Ами от началото на есента, имаше интервю с една от ембриоложките (статията я има на страницата на Надежда) и тя точно това обясняваше, че за всички е безплатно (миналата година и аз платих същата сума).
По слънчевата страна на улицата
*
Странно, единственото което намерих е няколко коментара в бг. мама от октомври, как едно момиче е поискало от ембриолозите да се поставят ембрионите в ембриоскоп, те са и казали, че вече всички ги слагат там и цената влиза в пакета ЕТ + оплождане, само не знам дали това важи и при ЕЦ, защото определено снимките на моите две ембриончета, бяха коренно различни от тези на момичето за което писах по горе и тя каза, че си е платила, като се заговорихме.