0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #960 -: Юли 12, 2010, 22:26:01 pm »
maya_the_bee,mole,много съжалявам за резултата!
Момичета,какво е обяснението за това разминаване между цветна снимка и лапароскопия?Не следва ли констатациите по отношение на тръбите да е едно и също?Каква е причината за влошаването в рамките на период от една година?


Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #961 -: Юли 12, 2010, 22:38:43 pm »
mole, godgift, благодаря ви.
Днес като говорих с д-р Бойчев, той ми каза, че причината за тази ситуация не може да се каже точно. Не искам в никакъв случай да го обвинявам. Наистина е много внимателен и отношението му към мен ми помага много. Просто днес това ми дойде като гръм от ясно небе.
mole, на теб дадоха ли ти обянение за ситуацията? На мен док също ми предложи варианта с обгарянето. Дали е достатъчно сигурен? Какво ти казаха? Това става за 1 ден, нали? Мисля, че е много по-щадящо от лапароскопията. Не ми се правят операции, пък било то и лапароскопски. Дано за всички ни това има някога край. И то добър.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #962 -: Юли 12, 2010, 22:42:52 pm »
Влошаване може да стане и в рамките на половин година. През февруари миналата година всичко беше ок, а половин година по-късно бях с две ендометриозни кисти ,открити съвсем случайно на профилактичен преглед без никакви оплаквания. Важното, че проблема е открит преди процедурата и може да бъде отстранен. Така си спестяваш много последващи разочарования, негативни емоции от евентуални усложнения. Бъди смела, следвай препоръките и вярвай, че това е вярното решение.Прегръщам те и аз.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #963 -: Юли 13, 2010, 09:49:23 am »
Момичета, най-вероятно в четвъртък съм на пункция. Днес ще ми сложат от това лекарство /лепило, както ще го наричат/. Моля, припомнете ми какви бяха изискванията. В предната клиника един ден преди това взимах очистително и спирах да ям, а в деня на пункцията ходя гладна и жадна.
А спазват ли се часовете? предполагам, че днес ще ми сложат прегнил и затова се надявам да няма голямо чакане. А има ли дежурни в клиниката, които да сложат прегнила?
Корема ми се е подул ужасно, имам около 10тина фоликула между 18 и 20 мм, 12 мм лигавица.
А за деня на пункцията дават ли болничен? Предполагам, че в петък мога да си ходя на работа, нали? След това се надявам на още 5 дни болничен другата седмица след трансфера. Силвия ли да търся за информация?

Благодаря ви!
« Последна редакция: Юли 13, 2010, 10:25:13 am от Rina74 »
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #964 -: Юли 13, 2010, 09:59:39 am »
Rina74 , има вечер сестра, която слага прегнила.
Очистително не се пие,само гладна и жадна. Това ще ти го обясни акушерката, която ще ти даде прегнила.
Часовете за пункция се спазват, не се притеснявай.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #965 -: Юли 13, 2010, 10:27:48 am »
maya_the_bee , да наистина хистероскопията е много по-щадяща, бих казала интервенция а не операция.Аз да ти кажа правих Лапарото в друг град а не в София.Обикновено дават диск със самото Лапаро , но аз не получих такъв.Имаше само оперативен протокол с много обяснения.Като го занесох в Малинов , доктора го погледна и каза-Добре , след 6 месеца ХСГ.Така през март 2009 г. Д-р Персенска прави скопията и каза че едната тръба " прави джоб".Веднага разбрах че не е добре , а после ми обясниха че другата е запушена съвсем.Назначиха ми наесен прекъсване на тръбите-очаквах Лапароскопски и даже платих на касата за операцията.После горе спорихме с доктора аз исках през корема , а той каза че хистероскопски е по-добре , защото вече имам доста сраствания в корема/ имам голяма коремна операция преди 3 години/.Доверих му се и не съжалявам , даже ми върнаха от парите на регистратура. За един ден е всичко отиваш сутринта и в ранния следобед си изписана.После се настройваш за успешно Ин ВИтро!Късмет!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #966 -: Юли 13, 2010, 11:04:26 am »
Благодаря за отговора. Изчетох каквото можах да намеря из форума. Доколкото разбирам резултатът от изолирането по този начин е добър, а не като при клампирането. При него тръбите можело да пропускат. Съжалявам ако греша терминологията. Искам ако направя тази процедура да съм сигурна, че няма да се окаже,че пак не е достатъчно. Все още нямам обаждане от моя док и ще чакам. Едва наесен снимката ще види Персенска. Сега прочетох написаното от рентгенолога, разчел снимката. Пише, че едната тръба не пропуска контраста, а другата напълно пропуска, но има нещо, което не е наред-май е много разширена само в единия край. Нищо не пише за хидросалпингс. Не зная той вижда ли се на ЦС.
Чакам да ми се обади д-р Бойчев и да видим какво ще кажа и да обсъдим евентуални действия.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #967 -: Юли 13, 2010, 12:11:39 pm »
Rina74,
За поставянето на лепилото,трябва да си с пълен пикочен мехур.

В деня преди пункцията вечеряш по-лекичко и спираш храната след 22.00ч. На следващата сутрин отиваш гладна, жадна,епилирана, без лак на ноктите и се качваш на 3-я етаж, а мъжът ти слиза на ниво -1 пред тъканна банка.Ако не си пуснала ПКК, го направи веднага щом отидеш сутринта в клиниката.
След пункция може да ти дадат болничен,но за него отиваш на регистратурата на 4-я етаж.Два,три дни след пункцията ще ти е трансфера и е хубаво първите дни след него да си почиваш в къщи,а след това вече по твое усмотрение можеш да си ходиш на работа.
За пункциите се спазват часовете. Днес ще ти дадат прегнила и ще ти кажат в колко часа трябва да се постави. Ако искаш можеш да дойдеш в клиниката и да ти го сложат,но трябва да предупредиш за това,а ако искаш може и ти да си го биеш.
Успех!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #968 -: Юли 13, 2010, 12:12:16 pm »
Момичета е сега ме зачудихте за това, че при клампиране тръбите можело да пропускат как така? Простете моето невежество, но аз доколкото разбрах мойте са клампирани ... искате да кажете, че може някога да пропуснат ли?  :balk_160:
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #969 -: Юли 13, 2010, 13:10:10 pm »
Ofelia, моля те не си прави такива изводи. Аз самата писах по-горе, че не съм съвсем наясно и просто питам тези, с повече опит. За първи път се сблъсках с тези нови термини и ситуации и търся най-доброто решение. Мисля, че докторите в клиниката могат най-точно да кажат коя процедура за кого е подходяща. Аз още не съм говорила с докторите от "Надежда" и всички мнения чета от форумите. Просто вчера много се уплаших и отчаях, защото ми дойде изневиделица. Не приемай нписаното от мен за съвсем дотверно. И аз просто питам. Извинявай ако съм всяла паника. Зная колко е крехко нашето спокойстие.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #970 -: Юли 13, 2010, 13:46:32 pm »
Офелия, мисля, че в "Стерилитет при жената" имаше тема по повода. За съжаление, да, понякога (много рядко) при клампирани тръби се случва да пропуснат, но не е задължително. Не се хвърляй в излишни драми. Ако нещо те притеснява, говори с доктора, той ще ти обясни каква е ситуацията и няма да те излъже, за да те успокои.

Четенето във форума е полезно понякога, но понякога може да е доста объркващо. Все пак повечето пишещи тук споделяме личен опит и не сме медицински лица. Не си правете генерални изводи от това, което прочитате. Ако на един човек се е случило нещо, не означава, че непременно ще се случи и на вас. Но, винаги е хубаво да си наясно какво става с тялото ти - аз си записвам въпросите и после, с листчето, при доктора, да отговаря ;)

Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #971 -: Юли 13, 2010, 14:02:32 pm »
 maya_the_bee не се тревожи и аз като теб не съм съвсем на ясно тъй като от сравнително скоро се сблъсквам с тези проблеми, просто ми стана любопитно не съм правила изводи  :wink: нали тук обменяме мисли с по опитните. Аз съм сигурна, че докторите знаят какво правят и им имам пълно доверие така че благодаря ви момичета,  cambozzola и аз записвам въпросите и като ученичка си ги чета после пред док. няма драми изпълнена съм с добри чувства, чакам си цикъла да започваме стимулация тези дни и стискайте палци ...  :wink:
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #972 -: Юли 13, 2010, 16:35:12 pm »
Благодаря, me4kata!

Съгласна съм с carbonzzola. А на теб са ти останали 34 дни, как лети времето...Дано и моята смяна на Клиниката ми донесе това щастие.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #973 -: Юли 13, 2010, 17:22:41 pm »
Момичета сигурно сте го прочели, но в темата където споделят одобрените номера, едно момиче е споделило как е забременяла с 2 непроходими тръби. Пиша го заради обсъждането на този въпрос с вас. Вчера док ми разказа подобен случай. Но ако тръбите се прекъснат, това не може да стане. Аз не се надявам на чудеса, но все пак. Ин витро може да се прави най-много 2 пъти в годината, а опит за спонтанно забременяване-всеки месец.  За това ми е толкова трудно да реша такова нещо.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #974 -: Юли 13, 2010, 17:52:30 pm »
 maya_the_bee,
Не искам да ти помрачавам радостта от новината на момичето,но чудото в действителност се случва доста рядко, докато извънматочните бременности и хидросалпинксите по-често.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #975 -: Юли 13, 2010, 18:02:06 pm »
Момичета,днес бях на преглед и д-р Персенска ми каза ,че почваме стимулациите на втори ден от цикъла. Според вас това дълъг ,или къс протокол е ?
Назначи ми и промивки и ми е чудно те за какво са. Съжелявам,че ви питам тук ,но не исках да занимавам доки ,защото беше адски натоварена .
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #976 -: Юли 13, 2010, 18:04:15 pm »
Дидомира къс протокол е.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #977 -: Юли 13, 2010, 18:42:28 pm »
На мен док ми спомена, че може да се направи манипулация чрез хистероскопия. Така ще се избегне операцията, въпреки че може да не се затворят добре тръбите. Обясни ми, че се обгаряла лигавицата, при което тръбата се затваря. Четох във форума, че имаше момичета, на които е правено нещо подобно.
cambozola, как да не е проблем ин витрото? Затворят ли тръбите, ставаш изцяло зависим от него и докторите. Не че до сега нещо е станало при нас по естествен път. От всичко случило се, се чудя като направя следващата стъпка, какво ли ново препятствие ще излезе. На всяка крачка-грешка. Не зная какво ще правя.


Радвай се, че има ин витро и смело напред, не смятай нищо за грешка. И аз на 23 години ми отстраниха тръбите, но сега с нетърпение очаквам номерчето да ми дойде и да започна процедурите. Винаги има надежда. Лекарите в клиника Малинов са добри, братя Бойчеви също.
Препядствия винаги има, но не си сама, имаш хората от форума, любимия до теб, това е най-важното.
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #978 -: Юли 14, 2010, 09:07:40 am »
Имам едно въпросче .Вчера бях на преглед при д-р Стаменов и той ми каза да направим имунологични и генетични изследвания.Имунологичните ги направих вчера докато бяхме там.За генетичните се разбрахме с него , че може и в Плевен , тъй като сме от В.Търново.Пиша И в тази тема , с надеждата някоя от вас да е правила генетичните в Плевен и да ми отговори какво точно да поискам от клиниката в Плевен , защото в ценоразписа им под генетични има доста неща изброени и не знам , кое точно трябва да представя на доктора при следващата ни среща ?...
Благодаря на всеки отзовал се !
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда 3
« Отговор #979 -: Юли 14, 2010, 09:17:18 am »
Аз съм правила и имунологични и генетични в Плевен.Доц.Конова  първо разговаря с нас.Чу цялата ни история и назначи нужното!
Д-р Стаменов се съобрази с цялата препоръчана от нея терапия,но правихме и контроли в последствие в клиника Малинов вече.
Успех!!!


Д-р Стаменов,обичаме ви!