0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #80 -: Октомври 21, 2010, 23:18:40 pm »
Относно физиологичните нужди и яслата от разказа на Зори да ви споделя възмутено една случка от яслата в Драгалевци, където ходи моята две годишна кръщелница. Детето кара тежък анален период, става адски нервна преди да се изходи и отказва да го направи извън гащите. Ядосана лелка, местната гестаповка, казала пред майката, че ако следващия път пак ака в гащите ще бъде изправена с ръце нагоре срещу стената до плюшения Мечо Пух :x, ей такива възпитателни методи из ОДЗ-тата :(


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #81 -: Октомври 21, 2010, 23:32:08 pm »
Жорко казал,че лелята се обадила на мама да го взема ,но тя не искала. :xЕй направо побеснях ви казвам.Големи тактика за успкоение,няма що -да ми дава да го успокоявам по телефона и да му каже,че не искам да го взема. :x[/color]

Стегни я малко тази леля. :x Как ще ти звъни така, за едното му акане.  8O
А защо не иска при нея да ака, може да я попиташ. Ще ми е интересно да чуя отговора. Явно там нещо го притеснява.

А Мони ми се прибра цялата в пъпки. Преди малко започна и разстройство. Мислех че нещо я е нахапало, но явно храната нещо не и е понесла. Утре следобяд сме на лекар да видим.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #82 -: Октомври 22, 2010, 00:13:50 am »
Зори, стегни я верно малко тази лелка. Явно причината е в нея. Поразпитай. Лошото е, че децата на тази възраст все още не могат да обяснят точно.

Дъщеря ми, днес набра 13 цифровия телефонен номер /под моя диктовка, без да гледам телефона/ и се обади на баба си в БГ :). Дано не и стане навик.
Цветовете ги познава във всички разновидности и нюанси /смея да твърдя, по-добре от баща си :D/, латинските букви също. Пише някой от тях, от време на време изчита някоя по проста думичка, името си го пише, но на компа.

Оцветява и рисува много, напоследък доста добре се справя с контурите. Рисунките и обаче от известно време са странни, рисува разни кръгове например и ги запълва. Или пък нещо като дъга, няколко разноцветни дебели ивици една до друга Като картинка може само слънце и цвете да нарисува.
« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 00:15:22 am от albenanedelcheva »

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #83 -: Октомври 22, 2010, 00:36:42 am »
Добра вечер и успешен край на седмицата:)
На болните деца, бързо оздравяване.
Ние с бандата сме си вече трета седмица в Шумен и се чувстваме добре:)
Вчера водих Никол при ортопеда за пръстчето. Новините са добри:) Няма да има друга инжеция засега а операция на този етап не се обсъжда. Може би 4 дни след инжекцията тя започна да си движи повече пръста и усетих, че докато и правя масажите го нямаше напрежението при свиване и прескачането. Понеже ме притеснява изкривяването на пръста, доктора ме успокои, че това ще се оправи с времето и не е неонходима намеса.
Бяхме и на консултация същият ден:) Здрави, дълги и в нормите са си децата:)))) Понякога други майки ме питат дали са на 6-7 месеца и как стабилно ходели (като се подпират на някой или нещо) и аз започнах да се чудя толкова ли малки изглеждат:)
Алекс има 2 нови зъбчета отгоре а Никол и Дани по едно:) Научиха се да се катерят на дивана, защото тук е по-нисък и сега упражняват слизането от дивана надоло с главата:))) Мисля, че едновременно с това ще се науат и как се прави кълбо:)))))
Никол е инициаторката на всички бели:) Показа на братятя си как се влиза в пералня, как да се качат на долното ниво на масичката, как се скубе и хапе, сега се опитва да ги научи да щипят, но те не се дават и упорито ревът на показното и:)))))))
И последно да кажа, че тукашната кухня я ядат с голямо удоволствие:)
Попекалих малко но нали отдавна не съм се разписвала:)
Лека и спокойна нощ:)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #84 -: Октомври 22, 2010, 08:33:03 am »
Lisko представям си Никол в пералнята и братята и покрай нея. Със сигурност картинката е страхотна.  :D Живи и здрави да са, разкошни са.
Аз поне Мони иска братче, сестриче и бебе ама "живи" и почнах да се заглеждам по тризнаците  :lol:.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #85 -: Октомври 22, 2010, 09:23:01 am »
Хех Лисе, големи сладури тез тризнаци, а момичетата са по креативни и ранно развиващи се в белите, на мен никой не ми вярваше, ама ето, за пореден път Никол доказва теорията :lol: :lol: :lol:
Моята Елена е направо страхотия, беля, след беля и все идейни, но така хубаво ги прави с усмивка и едни прекрасни физиономии, че в цирка влизаме директно, да се чудиш да й се караш ли или да се смееш 8) Порастна диването и отваря всички врати без проблем, и вчера за секунди се намъкна в банята, душ кабината и освен че беше мокра така хубаво беше намачкала и размазала сапуна навсякъде и по себе си, едва я измих, и като ме видя да влизам, вместо да се стресне, тя доволно започна да мачка по-бързо и да маже, да си довърши "работата" детото, преди да го докопам :lol:
*
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #86 -: Октомври 22, 2010, 10:30:53 am »
Ауу, Стефи, каква чистница, заради теб още едно мъжко ще направя, да си я взема и нея за снаха  :lol: :lol: :lol:
Лиско, целувки на бандата, нямат равни, така се затъжих за вас. и заради теб още 3 ще направя  :lol: Ще събера на зачатие сладурите у нас в едно голямо семейство  :lol:
Зори, за филмчетата, моите на година и половина си харесаха "Ну, погоди". Пусках им по една серийка, следобяд след сън. Друго не признаваха, нито реклами, нищо. Около 2 год.започнаха и Том и Джери да харесват, а сега хита ни е Цар Лъв. Постоянно мрънкат да пуснем лъвчето, дори като видят по-рошаво коте и му викат лъвче.
Ние с рисунките сме назад, сега сме на тема кръгове и цифрата 2, ама колко е две - някаква абстракция тяхна. Много харесват Аква дудъла с картинките, рисуват Мечо пух и влакчето и са супер доволни, че излиза нещо различно от кръгове, докато рисуват. Така сами ми дадоха идея за новогодишен подарък - аква дудъл за стената. поне няма да ми цапат  :lol: Само дето се научиха сами да си отварят химикалите и шишетата с вода, за да ги пълнят, та най-много да са все мокри.
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #87 -: Октомври 22, 2010, 11:51:20 am »
Зори, недоумявам как могат да те притесняват по този начин и теб и детенцето?! Що за възпитателни методи. На твое място бих поговорила или с учителка или направо с директорката.
Мия не е фен на анимационните филми, тя харесва предавания от типа на: Кой е по, по-най и едно предаване по една от телевизийте с анимация, за Барни, където също има много песнички и танци. И Мечо Пух гледаме отвреме, навреме.
При нея определено доминираща е лявата ръка и това от съвсем ранна възраст. Като бебе си хващаше дрънкалките с лява ръка, като почна да се храни сама, пак с лява и така. С пластелин се занимава при логопедката, ама не й е супер любимо занимание.
<br />[link=http:
*
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #88 -: Октомври 22, 2010, 11:53:54 am »
Лисе много се радвам,че на Ники пръсчето е по-добре!Да са ти живи,здрави и все така палави сладурите!Весело изкарване в Шумен!

При нас нищо ново,освен,че малката има пето зъбче и вече обръща апартамента с тая проходилка,накъса ми и цветята :D весело ние!А и свеки ни беше на гости за няколко дни...
Сега се чудя дали да и вземам яке с панталонки(шушлякови) за зимата или само яке и с термо дънки/джинси и чорапогащник ще и е добре?

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #89 -: Октомври 22, 2010, 14:59:49 pm »
Хриска, ако я пускаш да се търкаля из снега или ако проходи -  космонавт или 2-частни непромокаеми дрехи.
Ако мислиш, че ще стои само в количката, увита в чувала, няма смисъл.

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #90 -: Октомври 22, 2010, 22:23:43 pm »
Момичета, тъкмо сте на темата много се чудя космонавт или дебело яке и подплатени панаталони, или пък и двете? Количката има дебел топъл чувал, който покрива цялата седалка, а отгоре е до борда, т.е. топли на гръбчето, д-то и крачетата. За игра в снега- не ми се струва, че бихме могли и двамата да издържим повече от час- два на снега. Заслужава ли си да купувам космонавт за , примерно, час игра на мокро? Особено ако якенцето и панталоните са водонепропускливи?
Лек уикенд и много слънце!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #91 -: Октомври 22, 2010, 23:34:39 pm »
за малко бебе/дете, космонавт (под тоя термин аз разбирам една цяла дреха, а не от две отделни части) е най-удачно, защото кръстът е винаги обвит. по същата причина практичната бебешка дреха е гащеризонче, а не панталон и блузка, колкото и да е "фешън" да нагиздиш 3-месечно или 6-месечно в малки дънчици.

но ако вече си инвестирала в панталонките и якето, няма смисъл да купуваш още една връхна зимна дреха.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #92 -: Октомври 23, 2010, 10:10:45 am »
Хем съм съгласна за гащеризончетата, хем не се отказвам от малките дънчици :). Честно казано не виждам проблем, тъй като винаги слагам боди отдолу и така кръстът е покрит винаги. А и, честно казано, като сравнявам смяната на памперс с панталон и гащеризон - по-лесно ми е с панталона: махам, остава по блузката с дълъг ръкав, нося в банята, мия, и готово. Иначе гащеризонът се чудя как да го надипля и много често ми се изплъзва, мокря го и смяната на памперс се превръща в цяло преобличане.
Може би просто съм несръчна...

Инке Тинке, аз си мисля, че ако има хубав чувал, инвестицията в космонавт за непроходило бебе е излишна. За бебе, което ще иска да ходи в снега обаче е наложителна - и 15 минути стигат на едно дете да навре сняг / пясък / друга субстанция на места, които не са ти и хрумвали ;) - сигурно знаеш.
« Последна редакция: Октомври 23, 2010, 10:14:37 am от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #93 -: Октомври 23, 2010, 13:17:17 pm »
Да, относно дрешките и аз предпочитам гащеризончета! Космонавт още не съм взела, но имам много дебел панталон и връхна дреха, проблемът е, че не са от непропусклива материя :? Ако вършат работа ще минем с тях, ако ли не ще купя нещо друго като застудее повече!
Моето питане е за обувките! Момичета, кажете какви обувки да взема? Харесах едни на КК естествена кожа, стигат до средата на прасеца, но са 70лв На ясно съм, че ще ги носим 3-4 месеца, не повече Въпросът ми е струва ли си инвестицията или мога да взема и нещо по-евтино? То като гледам цените са от 20лв до 150лв, съответно и качеството е различно, та затова питам миналите по този път!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #94 -: Октомври 23, 2010, 15:33:48 pm »
Да, относно дрешките и аз предпочитам гащеризончета! Космонавт още не съм взела, но имам много дебел панталон и връхна дреха, проблемът е, че не са от непропусклива материя :? Ако вършат работа ще минем с тях, ако ли не ще купя нещо друго като застудее повече!
Моето питане е за обувките! Момичета, кажете какви обувки да взема? Харесах едни на КК естествена кожа, стигат до средата на прасеца, но са 70лв На ясно съм, че ще ги носим 3-4 месеца, не повече Въпросът ми е струва ли си инвестицията или мога да взема и нещо по-евтино? То като гледам цените са от 20лв до 150лв, съответно и качеството е различно, та затова питам миналите по този път!

Розовелка, ако детето ходи и се въргаля по снега, определено, непромокаеми.


Момичета, в БГ гледах през лятото вече има Дайхманн /поне в МОЛа в Габрово имаше/, ние от там пазаруваме обувки. Най-скъпи и най-квалитетни /поне така се смята/ :D са Елефантен, но като гледам не са по-скъпи от КК /ок. 30- 40 евро/.
Има обаче и Береншуе, които са също качествени и на доста по-прилични цени. Аз съм доволна от тях, на детето купувам доста често тази марка. Другите марки в Дайхманн са още по-евтини, и те не са лоши, но не толкова качествени.

*
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #95 -: Октомври 23, 2010, 16:31:19 pm »
Аз досега съм взимала средна цена обувки именно защото ги израства буквално за 2-3 месеца и не ми се купуват скъпи.Сега например взех едни есенни от Дайхман за 23лв. и останах много доволна.Навря се в една локва целия и мислех че е подгизнал а краката му се оказаха изцяло сухи.Иначе мисля само за зимата да взема някакви по топли но и по леки че какви кютуци видях не е истина.

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #96 -: Октомври 23, 2010, 20:05:00 pm »
А от кога са нужни обучки? Ние сега имаме някакви маратонки подарени, ама те са по-скоро за да пазят чорапите да не паднат.
И за дрехите да питам - вчера една приятелка беше облякла детето с чоропагащник и отгоре с ватиран панталон, боди, жилетка, ватирано яке, шапка и качулка. После я поразсъблече де, ама такова ли трябва да ми е облеклото за зимата? Аз нямам ватирани неща, трябва ли? Имам само един-два анцуга по-дебели.
Аз мислих зимата да бъдем така - боди с къс ръкав, блузка с дълъг, яке и зимно чувалче или в порт бебето със зимно яке, а за крачетата чорапчета или ританки и обикновено панталонче. Малко ли е, да не простудя детето :ask:
Аз за вторник трябва да му взема урина - имам колектори дето се слагат в пампата. Кога да ги сложа, сутринта час преди да идем ли? А дали ще се събере качествено? Другия вариант е памук в пампата и после да изстискам в контейнерче, нали?
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #97 -: Октомври 23, 2010, 20:41:51 pm »
Аз за вторник трябва да му взема урина - имам колектори дето се слагат в пампата. Кога да ги сложа, сутринта час преди да идем ли? А дали ще се събере качествено? Другия вариант е памук в пампата и после да изстискам в контейнерче, нали?

сложи колектора рано сутринта, нахрани, после изчакай да се изпишка. после до 1 час занеси пробата.
с памук не е добра идея, казват.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #98 -: Октомври 23, 2010, 22:14:18 pm »
Още нищо не съм купила и затова се чудя. Засега сме с едно по-дебело яке от пролетта, на което, обаче, ръкавите са ни вече много къси- явно е на доизживяване.
Иначе и аз все с гащеризони го обличам- освен,че пазят кръста, му придават и един много специфичен разбойнически вид :D...
Миналата зима, когато беше много малък я изкарахме с боди, плюшен гащеризон с ританки, чорапи и космонавт- подариха ни един много лек и топъл- беше с ританки, защото обувки не ни трябваха. Сега все още сме с буйки на КК. Имаме и едни много хубави обувки на ECCO, купени от Аутлет Център на Цариградско за 50 лв.Мисля,че с тях ще изкараме зимата- на моят син крачето му не е голямо, а и не расте много бързо.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Седмица поредна 18- 24.10.2010!
« Отговор #99 -: Октомври 24, 2010, 10:27:33 am »
За по малко дете около година космонавче е най добре поне според мен иначе може и от две части гащеризон задължително и яке към него непромукаемо има много хубави в Маракита.За обувките дори като не ходеха им купувахме зимни ботушки за да не им е студено,но нашата количка беше скапана и нямахме нито чувал нито покривало към нея.