0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #220 -: Ноември 21, 2014, 12:34:19 pm »
Теди, чудесно кафенце  :)

Облачно е при нас, но сякаш не много студено .... още не съм излизала де  :)

Ра4о, моят мъж все ми наднича зад рамото като съм пред компютъра и, разбира се, само пречи  :) ....  някакви важни неща може и да не забележи, но как пък видя твоята закуска ..... и с думите "видя ли, прав е човека" тръгна да си приготвя закуска като твоята  :x , а е на диета ... проваляш ми усилията ей ....

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #221 -: Ноември 21, 2014, 13:06:18 pm »
Добър ден.
Рачо, то твоята закуска и за обяд става. :D
Тук вчера печеше, но духаше. Днес не пече, подухва гадно и е студеноооо. Аз излизах за мляко и умрях от студ. Още ме болят ушите, ама то така е - като съм с къса коса и не сложих шапка .... нека ми. Ще си поръчвам аз на дядо Коледа ушанка, то са е видяло.

п.п. Петък е - нали си знаете - по-малко работа. :wink:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #222 -: Ноември 21, 2014, 13:08:32 pm »
Иначе като му говоря много е наясно как се гледа бебе, ама да не става той ;)

Ааааа мноУ са силни по тази част татковците.  :lol: По-нататък ще чуеш 100 теории как ти глезиш, купуваш всичко, което искало това дете, не бива така.... Но когато тати излезе с него на разходка, при завръщането има за 30-50 кинта купени играчки, че иначе мрънкал ;) От снощи, последен пример - пращам ги до БИЛА за една кутия кафе (капсули), дето е няма 10лв. Връщат се с кафето, 3 шоколада, кутия "Рафаело" и робо фиш. Питам защо е купена тази риба, като вече имаме такава?! "Емиии, тоооо, ами той я награби и не я даваше, емиии какво пък нека си има две, виж тази е друг цвят, не е същата...". Но иначе - аз глезя, угаждам, не умея да му отказвам...да знаЙте!  :lol:

Много студено днес, гадория.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #223 -: Ноември 21, 2014, 13:36:54 pm »
Mousyt, и днес вятърът ни отвя  :lol:
Jbrul, много ще ми е интересно да видя моят мъж дали ще се даде на капризите на детето по отношение на купуването. Той изобщо не обича да харчи пари. Вкъщи само аз купувам всичко, дори и неговите дрехи (без него).
Пеше, поръчай в темата за плетките да ти оплетат една шапка. Много са добри  :P
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #224 -: Ноември 21, 2014, 13:38:00 pm »
Купихме си памперси и вече сме на топличко вкъщи ;)
В София не е студено и слънцето е дори много приятно, ама гадния вятър пак се обажда или поне в подножието на Витоша е така... Но за разходка особено с този закрития кош на количката си е идеално :) Поспа и сега мрънка и не ме оставя да се изцедя :x
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #225 -: Ноември 21, 2014, 13:39:09 pm »
Знам, Усмивке, имам шапка от тях. Тъй де лапето има и е разкошна, Благодаря, Ники.
« Последна редакция: Ноември 21, 2014, 13:42:30 pm от Pesheck »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #226 -: Ноември 21, 2014, 13:55:22 pm »
Смайли, преди детето и аз не можех да вкарам баща му в магазин. Даже съм мъкнала у дома 10 чифта дънки и 20 блузки от магазин на приятелка, че да си избере нещо, като ми писне аз да избирам... Но сегаааа, само и само да го остави Дани на мира, да не мрънка и да няма тръш - и перка за г**а ще му купи  :lol:

Помня навремето, Дани нямаше и 2 месеца и баща му: "един приятел каза, че тяхното бебе на 40 дни - вече не яде нощем и си спи! Ти като някоя квачка го храниш през три часа, затова те развърта." и пр. Аз налЕ к'во разбирам от бебета, друго си е "един приятел каза...". Лесно било, като се събуди - даваш му вода и така то се светва, че няма да получи ядене и няма смисъл да се буди хахаха. Попитах го все пак, дали му минава през ум, че може да се събуди от глад просто. "Аз с моите глупости, само той бил специален, те другите деца..." И му казах като много знае - да го взима в неговата спалня една нощ и да го откаже от нощното хранене, хем пък да се наспя и аз веднъж. И към 3, по часовник - принца си търси АМ, баща му един час го налива с вода, но нямаааа. И към 4 и нещо чувам как потропва и прави АМ, след което ми тръсва и бебето и шишето с: "На ти го, явно нещо не е наред това бебе, не става с вода".  :lol: За протокола - Дани имаше нощно хранене до 10-я месец, а баща му и насън да го бутнеш сега - ще ти обясни как "тая с водата не става брааат".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #227 -: Ноември 22, 2014, 08:37:07 am »
Ууууу, много спите бе :lol:
Сервирам ви моето кафе:

и моята закуска :

И ви желая лек ден и прекрасен уикенд!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #228 -: Ноември 22, 2014, 08:41:29 am »
Добро утро!
Пеше, това е и моето кафе. Перфектно! :D Закуската - тоже.
От вчера обаче усещам някакво затишие в темата. Дано е на хубаво.
Хубав ден на всички, да ви е слънчево в душите!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #229 -: Ноември 22, 2014, 08:45:31 am »
Добро утро! И аз много харесвам кафето и закуската, само да има кой да ги прави и в къщи  :D
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #230 -: Ноември 22, 2014, 09:02:20 am »
Добро утро!
Съботаааа. Спане до късно. Кеф  :P А бебо след като баща му го гледа цяла сутрин заспа отново. Сега мама ще пие кафенце на спокойствие.  :P

Пеше, мерси много за кафенцето и закуската.  :P

Зайко прави някакви потайни неща сигурно и не ни е навестявала тези две сутрини.

Jbrul, моят мъж не се бърка много относно това как да гледаме детето. Само дето напоследък иска да сме го оставяле да плаче и да не го взимаме всеки път, ама аз нещо не съм съгласна с тоз начин на "отучване" от плач.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #231 -: Ноември 22, 2014, 10:02:22 am »
Добро утро. И кафето и макароните са перфектни.Мерси боку. :lol: Темата се е завъртяла в "добра" посока ,от вчера.Започвам да "попивам" :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #232 -: Ноември 22, 2014, 11:28:21 am »
Пеше, благодаря за кафенцето  :), и аз такова го пия  :)

Къде ли е Зайчето тези дни  osi_10

Вчера, човекът дето уж е на диета, ме изнуди да му направя кекс ..... даже два  :lol:
Ето и резултата:











И двата са по една рецепта. Към кексовото тесто се добавят плодчета от сладко, оваляни в галета (това е най-важното, за да не се втечни останалата част от тестото), по желание какао. Така всеки път става различен, в зависимост от допълнителните съставки.  :)



Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #233 -: Ноември 22, 2014, 13:07:47 pm »
Марси, кексовете са много красиви, а вероятно и вкусни  :P
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #234 -: Ноември 22, 2014, 14:20:22 pm »
Добър ден :) Някой смогнахме да се включим :lol:
Смайли, направо ти завидях :lol: Ние бодърствахме от 3 до 5:30 тази нощ и сутринта в 7 като поиска да яде реших, че щом баща му така и така ще става за работа може да го нахрани той 8) Та сръчках таткото, той стана с готовност и се почна... Къде е млякото? Колко да му дам?... след малко се разсъних от шума - Мати му беше спретнал пълна програма и беше опикал всичко и се преобличаха и пак :"А къде са бодитата? Коя дрешка да му сложа?".... Питам аз даде ли му какпките - "Не, забравих - кои бяха, по колко бяха" (за справка всеки ден преговаряме упражнението, че нали да може и той сам да се оправи когато трябва....). Накрая станах да му дам капките, че да не се преобличат втори път, защото желязото много цапа а борбата знаете не е лека :wink: Е след това си доспах де, да не се оплаквам, и все пак може и още да се желае :lol:

Pesheck с тия макарони сега ми направи проблем :lol: Ако знаеш как ги обичам точно така и ми се приядоха ;) След малко ще създам работа на бабата усещам :lol:
Кексовете на Марси изглеждат отлично също, но свекърва ми ми прави кекс ежеседмично, та макароните по-ме изкушават ;)

Хубав уикенд!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #235 -: Ноември 22, 2014, 14:54:22 pm »
Mousyt, ако има инциденти и при нас таткото ще вика за помощ. Какво да му облече и той не знае. Ако има ако той сам "не може" да го мие на чешмата  :lol:
Ама ме попита сутринта колко пъти ставахте снощи и аз като му казах 5 взе бебето и ме оставиха да спя.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #236 -: Ноември 22, 2014, 15:06:16 pm »
Е сега се успокоих  :lol:
При нас ако има около 95% от времето, та е свикнал ;) Е не го носи на чешмата, ама си има купичка с вода и памучни тампончета и се оправя :lol:
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #237 -: Ноември 22, 2014, 18:10:36 pm »
Абе, момичета, вие като родихте акушерките не ви ли показваха как се мие на чешмата? Понеже в Селена показваха, но аз заявих, че таткото ще я върши тая работа у нас, та на него му спретнаха бърз курс и те така. Малко сте ги изпуснали вашите мъже, но пак може да им излезете с довода, че техните ръце са по-големи. Ами той като го хване за дупето с шепата, главичката на бебо я стига до лакътя му, я не. Стягайте ги че свикнат ли така .... лошо. Рачо, когато се престрашиш да вземеш в ръце наследника (някъде на 2 - 3 ден след раждането му), го грабвай и поне в сменянето на памперси и миенето на дупе, отменяй жена си. Щото ако кърми, тя тъй или иначе ще е скачена за него нон стоп.
Сега относно закуската и кафето - вчера купих мляко и го сварих и макароните сварих снощи. На всичкото отгоре се събудих в 6:30, неизвестно защо. Натисках се у креватя до 7 някъде и отидох да ги направя макароните. То па дребното спа да 8:30 утре сигурно ще ми цъфне в 7 още.
« Последна редакция: Ноември 22, 2014, 19:37:22 pm от Pesheck »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #238 -: Ноември 22, 2014, 18:41:58 pm »
Pesheck в Майчин Дом София таткото го пускат в неонатологията да види бебето след като се роди и повече не може, дори излизат с някакви оправдания че не пускат татковци да не би някоя майка да кърмела :lol: (все едно някой ще и разреши ;) )... Но дори и на майките не показват и не казват НИЩО. Дори в деня на изписването те ти го преобуват, обличат и ти го подават! Не е като да не съм питала, но половината въобще не смятат за нужно да ти обяснят, иначе има и по-сговорчиви дето поне ще ти отговорят... А нашият татко го изкъпа веднъж и заяви, че ще помага в каквото и да било друго, но това било много тежка работа :lol:
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #239 -: Ноември 22, 2014, 19:42:51 pm »
Пеше, аз много пъти съм хвалила моята свекърва. Ако има някакъв кусур обаче, то е, че синовете й не са научени на нищо "домакинско". Цял живот са били обслужвани. Свекър ми върши само "мъжка" работа и не е помагал за децата, камо ли за домакинството. То вярно, че те имат двор и "мъжка" работа наистина има или поне част от годината. Свеки е държала едното дете в ръце, а другото го е люлеела, като го е държала на краката си върху възглавница. 
Та те от кой да вземат пример. Ако мъжът ми сега върши от време на време нещо, то е защото съм го постигнала с много усилия и търпеливост.
Ето сега е от моментите обаче, в които не мога да го накарам нищо да свърши. Прави си нещо на компютъра, а аз междувременно изкъпах детето, сготвих, пуснах пералня.
Не винаги е така. Даже обичайно той го суши и облича след баня, но като си реши не мога и копче да му кажа за съжаление. Радвайте се щом мъжете ви помагат повече и знайте, че не е лесно да се справиш с обратното  :lol: