0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #60 -: Юни 08, 2010, 11:43:49 am »
Шани, душице, купих го крема, който ми препоръча и всяка вечер се мажа с него. Сутрин не мога, понеже няма как да попие бързо и ще се пързалям в обувките - ще се утрепя някъде ;) Кремчето е много приятно - розово и мирише хубаво.

За спането - засега и аз си спинкам както ми дойде. По гръб понякога ми е добре, понякога ми става неприятно и се въртя. Сутрин се оказам на дясно и леко по корем с ръка върху милото. Така ми е най-удобно :) Хехе


Шани, пу пу, дано нямаш контракции много - само в рамките на нормалното. Я кажи какво си поръча в аптеката за стриите, не се прави на две и половина  :wink:  :bighug:


*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #61 -: Юни 08, 2010, 11:53:01 am »
Честно не знам какво ще измислят, ще видя след обяд-то ние с аптекарката станахме половин роднини от зимата, че аз все там вися за нещо-та нейния коментар беше:нещо, което да не е много скъпо и да е ефикасно ще видя-за сега знам само това.
Раши, сутрин си мажи само глезените бе душо, това ми хрумна сега-така няма да се преметнеш.
« Последна редакция: Юни 08, 2010, 12:40:10 pm от shanoar »
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #62 -: Юни 08, 2010, 13:00:43 pm »
Привет момичета!!
Таис, Раиска - моето човече също ме подритва много ниско. На последната ЖК докторката ми каза, че буквално ми седи на пикочния мехур, и ме ръга с пети и колене :lol: . Отделно и плацентата ми е нисичка, та за това го усещам така ниско. Полежавам повечко и се моля да се вдигне. Аз измазах зехтина, с който се мажех, сега съм с едно обикновено кремче на Тезори Д'Ориенте за суха кожа.
Сетих се да ви питам още нещо - кръвната ми захар е леко под нормата 3,24, при норма 3,5-5,5 (капилярна кръв). Знам, че не хубаво да е висока, но нищо не намерих за това, ако ти е ниска... Личната ми лекарка каза,че е не толкова под нормата, че да се притеснявам, но мене все нещо ме човърка  :?
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #63 -: Юни 08, 2010, 14:16:52 pm »
Здравейте сладурки - аз докато се наканя да пиша и вие вече и нова темичка сте отворили. :lol:
смайлчо - как си? нзма как е - Ванко ми закъсня 10 дена... не исках и да погледна телефона, защото все се обаждаха да питат дали вече се е родил... :bighug:
Нча всички нови мамчета - голяма прегръдка и лека бременност.
И аз усещам бебка ниско, но напоследък все ме ръчка около пъпа и все едно ток ме бие... :kickgirl:
Момичета търся съвет за киселини, мляко не мога да пия алергична съм. :(
<br />[/url][img]http://ticker
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #64 -: Юни 08, 2010, 14:30:55 pm »
Стерчо, здрасти бре, ей ;) Изгуби се ти :) Аз като имам киселини, или нищо не пия и чакам да отминат - ако са по-слаби, или пия малко вода със сода, ама содата е не повече от половин равна чаена лъжичка. Докторката ми беше казала, че може сода, но да не прекалявам. Другата опция е да си купиш Талцид.

И моето усещане е като от слаб ток в пупата.






*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #65 -: Юни 08, 2010, 14:41:44 pm »
stertje, много са гадни киселините но Талцит става доло горе макар че на мен освен Квамател нищо друго не ми помага пия го по половинка сутрин и вечер и то само в краен случай ,ако са по леки гледам Талцит да пия.Може и хлябна сода и нея съм пробвала но не ми помогна на мен незнам защо явно при мен са много силни защото чак до повръщане съм стигала.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #66 -: Юни 08, 2010, 15:03:43 pm »
Привет и от мен,

за мазането, аз ползвам Palmer', ето това http://www.palmers.com/product/detail.php?ID=43&SID=2. Казаха ми, че това сега е много добро.

Момичета искам да ви кажа, че не е много добре да се маже корема, защото предизвиква контракции, също така и зърната на гърдите. Гледайте да мажете около корема и дупето и краката.

Също така пиенето на повече вода 2-3л на ден също помага за предотвратяване на контракции.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #67 -: Юни 08, 2010, 15:58:08 pm »
Аз за водата четох че е нож с две остриета - ако е малко - зле, но ако е над 2 литра - пак зле...понеже затормозява бъбреците на мама, че и на бебчо.

Относно мазането на корема и зърната - контракции Може да се предизвикат, което според мен е малко вероятно и за целта трябва да се мажете супер интензивно и грубовато. Аз се мажа 2 пъти на ден, отвсякъде се омазвам и контракции не съм получавала.

Раши на бул.Йеросалим има един много хубав Био магазин - Би Фит. ( мисля че се казва...) Аз се мазах с олио на Веледа, но сега реших да го сменя и продавачката ми предложи едно мазило, което е на основата на мас. То си е точно мас, само че с някакви екстри и есенции...има 3 различни миризми, аз купих нещо тропик, май. Но мирише доста слабо, така че не е натрапващо.
Иначе баба ми прави мазило - мас + невен. Много е хубаво за кожата, а за рани и пресни белези да не говорим. Но мирише...еми гадничко.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #68 -: Юни 08, 2010, 16:34:07 pm »
Raissa777, това което съм написала за мазането и контракциите съм го чула от лекари, а не съм го измислила. Даже в болниците докато лежиш е абсолютно забранено мазането, именно поради тази причина.
Но всеки си решава сам за себе си.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #69 -: Юни 08, 2010, 16:57:57 pm »
Мерси Раиска, ще го разуча този магазин. :)

Николина, сигурна ли си, че в болниците мазането е забранено? Като бях в майчин дом, там всички родилки се мажеха с разни масла и олио. Тези с тризнаците се мажеха по 3 пъти на ден ...


*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #70 -: Юни 08, 2010, 17:02:43 pm »
С предишната ми бременност нямах контракции от мазането, обикновено се появяваха след преумора. Сега са по-начесто, но го отдавам на кърменето, все пак ежедневния тормоз над зърната ми си казва думата  :lol:  :lol: Мисля, че ако се мацваме по веднъж на ден с нещо, което бързо попива, не би трябвало да има проблем. Друго си е ако мазането се превърне в един вид масаж, което си е абсолютно противопоказно  yahoo_33
открих чудна поза за седене, с която си почива кръста - вместо да се облягам на стола с възглавница отзад, обръщам облегалката към масата и сядам с лице към нея - така корема натежава напред и кръста си почива. Прочетох го в книгата "Близо до бебето" на Василена Доткова. Ако имате време погледнете я, мисля че има доста полезна информация  :bighug:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #71 -: Юни 08, 2010, 17:13:26 pm »
Николина, контракции се получават от самото масажиране на корема, а не е от мазилото т.е.  ако го правиш лекичко, няма страшно. Просто трябва да се внимава. Аз също ползвам на Palmer's продуктите. Това, което ти си показала и също вечер слагам едно като олио ( там пък въобще няма натиск като се слага), но трябва сума ти време да седя така да чакам да ми изсъхне.


Б.


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #72 -: Юни 08, 2010, 17:54:36 pm »
Дианка, ти още ли го кърмиш Момчил ?  8O  :D

Николина , не си мисли че те контрирам, или нещо подобно  :) Знам че не си го измисляш, и аз съм го засичала на няколко места.
Идеята ми беше, че много от нещата които "не трябва" да се правят, всъщност могат да се правят, просто с повече внимание и с "грижата на добрия стопанин"  :lol:

Това разбира се е лично мое мнение...старая се да бягам от мании, тъй като ми е заложено да се халосвам повече от необходимото. И ако наистина изпълнявам всички съвети към бременните - до сега да съм луднала ( не че не съм! но го отдавам на хормоните  :wink: :lol: )
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #73 -: Юни 08, 2010, 18:37:44 pm »
Благодаря,BUBA12 надявам се да ни е спокойна.За сега сме на лекарства.Чакам с нетърпение да станем 12 г.с.малко да се успокоя.
Пожелавам на всички момичета лека бременност а тези на които им престои скоро раждане леко и безпроблемно и да гушнат бебоците  :bori_005: :bori_007:
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #74 -: Юни 08, 2010, 19:16:19 pm »
dianka,
първото бебче на моята позната е момиче, а второто момче :)
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #75 -: Юни 08, 2010, 21:58:31 pm »
Здравейте всички, много отдавна не съм писала /особено в тази тема/, но откакто ми свърши майчинството и тръгнах на работа нямам време за нищо.
Ето какъв е моя проблем. Този месец ми закъсня с една седмица и снощи направих тест - положителен излезе, което много ме учуди. На деня, в който трябваше да ми дойде получих съвсем леко зацапване. Знам точната дата на зачеването - 29 май. Наистина ме учуди тази бременност, защото след 5 дни реално трбваше да ми дойде и затова си мислех, че не е възможно на 25 ден от цикъла да съм в овулация.
Тази нощ обаче получих кървене, около обяд също. Отделно от това от около седмица имам червено гърло,кашлица, хрема и ми е паднал гласа. При всичко това след прегледа при лекаря, той ми каза, че е вътрематочна бременност, малка е на 2-3 седмици /реално няма и 2/ и заради инфекцията ми препоръчва да го махна  8O.
От там отивам при личната - тя ми казва, че има риск. От там отивам на уши , нос, гърло - там ми казват "ако сега не ти е запритупало за второ .... по-добре не рискувай". Било трахеит+хроничен фарингит+евентуална алергия.
Според личната лекарка кървенето е от инфекцията.
Тази инфекция на гърлото била опасна сега за органогенезата, тези инфекции биели в сърдечно-съдовата система.
Сега пия чай, сиропчета, правя инхалации и съм значително по-добре, гласа ми се връща.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #76 -: Юни 08, 2010, 23:08:03 pm »
Здравей Фиа!! Честита бременност! Дано всичко е наред! Не мога да ти помогна със съвет. При мен се получи нещо подобно, въпреки че не съм имала кървене - положителен тест след голямо закъснение, през това време пих Аугментин, лекувах
гъбички с поне 3 вида свещички,за капак и диария имах, и нея я лекувах  :? и хич и не забелязах закъснението. Все още не съм ходила на ФМ и идея си нямам дали всичко с бебето е наред, но се моля да е така. Стискам ти палци за успешна и здрава бременност!!
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #77 -: Юни 09, 2010, 00:00:29 am »
Фиа, честита бременност! Дано да оздравееш бързо и от тук нататък да мине всичко леко. А за хроничния фарингит не разбрах точно какъв е проблемът. Нали затова му се казва хроничен - не може да се излекува. Имам си такъв повече от 25 г. вече. Какво ти дадоха за възпаленото гърло?
Много им е лесно на тия доктори, че да ти кажат и да го махаш.  :x
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 00:03:48 am от blue_sky »

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #78 -: Юни 09, 2010, 00:58:18 am »
Отделно от това от около седмица имам червено гърло,кашлица, хрема и ми е паднал гласа. При всичко това след прегледа при лекаря, той ми каза, че е вътрематочна бременност, малка е на 2-3 седмици /реално няма и 2/ и заради инфекцията ми препоръчва да го махна  8O.
От там отивам при личната - тя ми казва, че има риск. От там отивам на уши , нос, гърло - там ми казват "ако сега не ти е запритупало за второ .... по-добре не рискувай". Било трахеит+хроничен фарингит+евентуална алергия.
Според личната лекарка кървенето е от инфекцията.
Абе тези лекари не знам какви ги мислят като говорят. Дай сега понеже не им е на тях на главата и да махаме.  Аз за първи път чувам някой да прави аборт профилактично, защото имал зачервено гърло и кашлица и да връзва фаригнит с кървене от матката.  Започвам да си мисля, че ей така си приказват наизуст. Ми то всяко едно нещо има риск. Офф, няма да коментирам повече, че ще ми скочат, че не съм лекар и да не давам съвети.


Б.
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 01:00:05 am от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #79 -: Юни 09, 2010, 09:38:01 am »
Добро утро, тази сутрин е голямо затишие тук. Вчера бях на преглед и всичко с бебо е добре, доста е пораснал, обаче мен ще ме следят изкъсо да не започна да вдигам кръвно или разни такива неща, от които ми прилошава от време на време.
Хубав ден