0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


stoeka71, и при двете ми деца много добре действаха свещички Вибуркол, сутрин и вечер им слагах. да, хомеопатични са, но пък и при двамата действаха, така че пробвай. Иначе при силни писъци еднократно съм давала панадол. Гелчетата от опит мога да кажа, че действат точно 15 минути, след това боли със същата сила. Изпробвала съм върху себе си. Дано бързо да изникнат зъбките и да спре да се мъчи детенцето.

<br />[link=http:
*
Кати, доволна ли си от Камилия-та? Май само това и свещички не съм ползвала. Кучешките ги вадихме едновременно и беше някакъв денонощен ад и с допълнителни екстри. Сега се подготвям психически за последната четворка зъби. Търпение, търпение ... Добре, че не разбрах първите 12 как изникнаха.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Авалон, аз ползвам Камилия и май само това я облекчи, но не я давам като на листовката.Там пише да се дава три дни после почивка, аз я давам докато не избие зъба, да по едно макс 2 на ден, но давам.Иначе е ад.

*
Аз съм давала 2 пъти до сега по една дозичка вечер преди заспиване. Мисля, че има ефект.
*
Благодаря, ще пробвам като му дойде времето. Дано само не тръгнат всичките един през друг, че отиде, та се не видя цял месец..А до колкото разбирам не е добре да се дава продължително, макар и хомеопачно.
« Последна редакция: Март 28, 2016, 14:53:26 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
След поредна нощ с писъци и неспане, отидохме на лекар. Е освен зъбки, според педиатъра са пробили и 3 те кучешки и последният също е пробил, се оказа че е възпалено ухото. Ама яко възпалено. Явно я пробождало ухото и там тя сочи лявата буза. А точно отляво е и последният кучешки отгоре, който мислех че не е пробил.
Та ухо, зачервено гърло и никаква температура. Сополи колкото искаш. Сега е с една торба лекарства, без антибиотик. Според лекаря е настинала когатп е играла навън. Ама товс пролет ли е, пече слънце, топло и като духне един тънък студен ветрец се смръзваш и след 10 мин пак слънце. А тя тича, пуска се пързалките и ето ти....Ей писна ми от този вятър, това му мразя на този град, постоянно духа вятър, няма зиме няма лете.
*
Иииии ....,в потвърждение на поста на Стоека,/както и на вашето мнение/,следствие на зъбирастежа  :Lil: имунната система подава и сега сме със зачервено гърло,лека температура и леко неразположение  8O. Торбата ни е - Изпринозин,Тонзилотрен,евентуално Проспан при задълбочена кашлица и ако всичко това няма ефект- АБ от сряда. :?
Ама права е Стоека - "Ама това пролет ли е, пече слънце, топло и като духне един тънък студен ветрец се смръзваш и след 10 мин пак слънце. А тя тича, пуска се пързалките и ето ти....Ей писна ми от този вятър, това му мразя на този град, постоянно духа вятър, няма зиме няма лете."
 :lol: :lol: :lol: Ама за лятото нищо не казвате,а...... :wink:
Спокойно.! Ще се оправят! Нерви са си,но те ,бебоците, в много отношения са по издръжливи и от нас... :lol: :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Изопринозина е силен с много странични ефекти, масово изпосван последните месеци. Моника направи алергична рвакция към него. Аз ставам досадна с моя компрес с извара но това е бабин лек който много помага за зачервено гърло.

*
Както каза Вени, изписаха Назик кидс за сополите. Отипакс капки за ухото, спрей Имунотрофина за гърлото (аз дори и при ангина съм го ползвала) и шуслеровите соли + коризалия.
Не е изписван изопринозин. Да видим как ще е вечерта, весела е и играе, иска само АМ и ябълки.
Лошото е, че и мен ме започва гърлото.
*
Рачо, това е някакъв вирус сигурно. Изчакайте няколко дена с антибиотика! Обсъдете го с лекаря, разбира се! Имам чувството, че в България за "добър ден" го изписват. Моите деца са пили в живота си общо 5 пъти антибиотик (двамата заедно). И не е да не са боледували. Всичките екстри на яслата и градината изкараха. За мой късмет, не са били чак толкова сериозно болни (въпреки че София веднъж беше с пневмония, за която ни изписаха аб, а разбрах, че в България вкарвали в болница).
В Л-бург ми се караха защо ги водя веднага. Да съм изчакала 3-4 дена. То наистина след около 4 дена им минава в повечето случаи. В Германия пък обратното, веднага трябва да ги заведа. Но като цяло, не привързват с антибиотика. Моята дори кашляше сигурно поне 10 дена след като оздравя (това й беше последното боледуване в началото на март). Водих да я преслушат пак (вече нямаше никакви симптоми). Казаха ми да се заредя с търпение и само ако не може да спи, да й давам сироп. И тъй като кашлицата не я будеше, не съм й давала нищо. Мина си сама.

За зъбите не мога да кажа нищо. На моите не съм разбрала кога им излязоха. Дори на големия му излезли 4 постоянни кътника и понеже не го боляло човекът, а и не са падали от млечните (имало си място) и аз заявих убедена на зъболекарката, че детето ми още няма постоянни. И после умрях от срам.  :oops:
« Последна редакция: Март 28, 2016, 22:56:39 pm от blue_sky »

Изопринозина малко спекулация с  него ама за веднъж става. Тонзилотрен що? Захар и вода за плацебо ефект....на цялата история бих дала Биозин бебе. Доказано при нас вдига имунитета. Плюс вит. Д който в Бг не изписват. Ние изакахме три седмици но стигнахме до антибиотик заради отит. И добавка пъпчива болест уста-ръка-крак. Ама ще си хжди на грйдина. Не е заразно. Почвам я с биозина след антибиотикй.
[/url][/url]
Привет от нас :) чета ви редовно,но не смогвам да пиша,ама то и няма кой знае какво интересно около нас...расте,щурее,опитва да повтаря думи,водя го всяка седмица на плуване и му харесва много :) опитва се да се налага и да крещи ако не е на неговото за ужас на баща му :lol: и на него ще му пробие всеки момент кучешки отгоре та и той е с някаква кашлица като се събуди сутрин заради стичащ се секрет,не съм го водила на лекар даже не съм и се обадила(лоша майка отвсякъде :lol:) промивам често носа,слагам капки тобрадекс и сироп мукоплант и удържам фронта за сега :lol: не смея да се похваля от около две седмици не търси АМ нощем :)  ще го кръщавам в събота и се вълнуваме по случая :) това е от нас...
Болните да оздравяват бързо и хубав ден на всички :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Интересна ми е статистиката 3а процент усложнения при двата подхода - да го караш веднага на лекар и да отлагаш 3-4 дни. Лично а3 предпочитам едно и3лишно ра3карване до доктора, 3а да ми каже "Няма нищо!", отколкото да и3пуснем нещо. Ама ЛЛ и педиатърът ни не и3писват тежката артилерия "3а добър ден". Та обикновено водя пре3 ден-два 3а да проследим бацила.
И3оприно3ин баткото е пил веднъж, като тръгна на градина и боледуваше малко по-често. И то след мои 100 3апитвания - ама може ли, ама как, виж как не спира да се ра3болява... Щото мои по3нати го дават като бонбонки при всяко кихване и децата им не се били ра3болявали... уж ;) ЛЛ не беше хич "3а", но ми даде схема 3а пиене. Пък а3 се 3амислих що се дърпа, попрочетох листовка, мнения и повече не съм настоявала 3а него. Ако прецени лекарят, ще се пие, ама това "профилактично" пиене бе3 нужда - тц. Останах с впечатление, че действа, но не е много бе3обиден.


*
Въобще не е безобиден тоя Изопринозин.На нас ни го изписаха заради поредните сополи плюс кашлица при Моника.Но като се има в предвид времето и започването на ясла е нормално това нейно разболяване.Сега ни изписаха Имунокинд, но не го и купих.Благодаря съм!След като я видях цялата обрината, корем, бедра, ръце и лице, много внимавам какво и давам да пие.


*
Всички боледуват, като почнат ясла или градина. Няма отърване. Първата година е така. Мнооого рядко да има някакво изключение.
Лошото е, когато и ние започнем да боледуване с тях. Но пак няма какво да се направи. Май с големия почти всичко изкарах.

Здравейте момичета как сте ние имаме проблем с подсичането опитахме с судо крем бочко но не ни помага  вие как се справяте с това
Елиза,важно е хубаво да подсушаваш гънките и след това мажи...ако е много сериозно в момента може с тридерм 2-3 дни,но е хубаво все пак лекар да каже :)
*
Елиза, пробвай да смениш памперсите, може и от тях да се подсича. На мен  ми е помагал Бепантен, както и бебешка пудра и Здраве лека формула.


Всеки миг е още един шанс...
*
Елиза, колко често сменяш памперса?
« Последна редакция: Март 29, 2016, 14:36:59 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Скоро не знам дали е споменавано  -има един  крем , които правят в аптеките   .

Навремето мисля , че Лиско беше публикувала  рецептата  му  ,  аз не помня имам ли я  запазена.

Беше писала  и от кои аптеки във Варна  го купува  .
От Хасково  ми  го купуваха  - вземах по няколко кутии  да имам и да давам и на приятелки , но не помня в коя аптека беше , трябва да питам .    .

От този крем бях много доволна -омазнява , подходящ за  ежедневна употреба  .Судокрема  понякога изсушава  много кожата .
Питайте в аптеки дали правят крем за бебешко подсичане -може някъде   и да правят, без да знаете . 
« Последна редакция: Март 29, 2016, 14:33:44 pm от nimika »