0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да така е, понякога бързането може да не е за хубаво, за това си има разни графики за развитие на децата.Но ние в БГ сме свикнали да се хвалим и да насилваме нещата.

При нас избиват втори и трети кътник, не се спи, не се живее, ужасно е.Иначе Моника ходи на ясла, не плаче сутрин, но ни показва, че не е щастлива от всичко това.Тази седмица за първи път ще е няколко дни без мен.Аз имам работа в София и ще я оставя да се гледат с баща си.Знам че ще се оправят, но ми е стегнато на душата.

*
Бебе, нали Сияна се роди малко преди да влезеш в 9-я, може би е нормално леко забавяне. С момичето, което раждахме заедно, преди около месец водихме подобен разговор (нейното дете е родено 1 ден след влизането в 9 месец), тя се притесняваше точно за захващането на играчките, след като видя, че Слънчогледка ги държи много здраво, а нейното момиченце ги хваща, но малко по-вяло или как да се изразя. Тогава нашата педиатърка (ходим при една та там се засичаме най-редовно) ѝ обяснило, че всъщност си е напълно нормално за дете, което е родено месец преди термина и наистина като се засякохме след 2 седмици малката вече хващаше здраво, та..може би със Сиянка седят така нещата, та не виждам повод за притеснение.
Относно захранването защо не я пробваш вече или искаш да си изчакаш 6 месец, както е препоръчано при кърмачетата?

Маги, много непроятнп с тези зъби, като знам племенницата ми какво чудо беше с кътниците - целият квартал не спеше с нея. Още тогава ѝ предричаха кариера на певица, та от това ли от що ли вече 9 години ходи на народно пеене  :lol:

Ние също сме в ревящ  период гад номер 2 е решил да излиза. През деня е особено крива, почти няма апетит, постоянно си чеше ушите и мрънка като недарена сватя.Вечерите уж са по-спокойни, но снощи се буди с рев на няколко пъти. Викам му да избива най-накрая тоя зъб, та да се спрат мъките на детето.


Всеки миг е още един шанс...
*
Синеочка точно около -6-ти месец на малката като се изнервеше почваше да си бърка в ушите, да ги чеше, дърпа и т.н. Един път чак си разрани ухото.Та да знаеш не сте сами :)
По тоя повод обици сложихме много по-късно.

*
Виждам, че за двигателните умения си говорите. Нашата бебка започна да се обръща от гръб по корем в средата на третия месец. После малко се забави със сядането - беше на около седем месеца и половина. Малко след като започна да сяда се научи и да се изправя.  Много ме дразнеше майка ми, която ми пилеше на главата, защо не сядало бебето! Аз й казах, че когато му дойде времето ще седне и точка! Сега сме на етап ходене с подпиране по мебелите. Очаквам към годинката да проходи самостоятелно.

А, относно ушите - това е редовният номер на нашето бебе. Тя много често си ги дърпа, бърка си в тях, особено като ще й избива зъб. Има няколко случая, в които си ги е разкървявала от чесане и дърпане. Затова и аз мисля да изчакам с обеците, че бабите нещо напират, но не мисля, че те са ни най-важното в момента.
« Последна редакция: Март 14, 2016, 15:23:16 pm от kati_vm »
*
Не си спомням точно на каква възраст се обърнаха за първи път от гръб по корем и обратно. Затова си записвам :). Той винаги правеше нещата с около 3 седмици закъснение. Не съм ги подпирала с възглавници, за да седят - когато укрепнаха, сами си седяха. Така стана и с ходенето. Не съм водила за ръка, подпираха се по мебелите и в един момент се пуснаха. Само ги вдигах от земята, докато и това не се научиха да правят.

Обеците ще ги оставя на желанието на принцесата, когато порастне. Като я виждам как дърпа шнолките и панделките, представям си какво би станало пък с обеци. Иначе всички дамски неща й правят впечатление, кичи се с гердани, гривни и ленти, но когато тя сама си поиска. Той също се украсява :).

Момичета, вашите деца спят ли с възглавница и колко висока?
*
Всяко дете си е индивидуално. Не се втелявайте момичета и не бързайте. Това не е съревнование, Детето само ще направи това за което е готово. Нора седна сама на 5 мес., а се обърна чак на 8. Започна да лази точно на годинка, но пък за няма и седмица такава скорост разви, че трябваше да подтичвам след нея. На година и 5 мес. проходи. Не искаше и не съм я държала въобще, и сега не иска дори за ръка да я държа. Всичките двигателни умения ги придоби късно, но за сметка на това сигурно.   Нямаме "катастрофи" , ожулени колена, носове и пр. ... за сега. Хем все още не съм я видяла да ходи, ... то е винаги тичане и -5 кг от преди да забременея, защото то като си хване посоката и оглушава, а майка й тренира късите спринтове.
Беата, предложих две възглавнички когато беше на около две години. И двете много ниски - бебешки. Едната от мемори пяна, другата обикновена. Избра си втората.
Обеци и аз няма да слагам, докато тя сама не реши че иска. А,  бабите .... от самото начало са  предупредени да не дават не поискано мнение, камо ли да се опитват да налагат такова.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Дани още не ползва възглавница.
Опитвала съм да сложа и само му пречи, защото се върти адски много. Непрекъснато лежи или на късата страна на леглото или направо се събужда с краката от към страната на главата. Възглавницата никога не е под главата.

Я кажете в тази връзка някой ползвал ли е тези ограничители за легло, които се слагат на обикновено легло, за да не падат децата? Търся си мнение, че мисля да го местя вече в неговата стая, но ми е по-лесно да мине направо на голямо легло, а да не местя и кошарата.

Момичета, съчувствам ви за зъбките.
При моето момче зъбоникненето не е чак толкова болезнено. Поплаква по малко вечер и е кривичък през деня, но рядко е неконтролируемо. Само 2 или 3 пъти съм давала Нурофен за зъби, защото не може да се успокои и да спре да плаче и то първият път беше чак на година и нещо.
Не него му остават 4-те кътника.

Бебе, честит рожден ден на патерици!

ПП. Моля, препоръчайте ми добър детски фотограф за София, който да не е хипер зает. Нашата е много бременна и може дори вече да е родила  :D
Искам да си направим фотосесия за втората годинка :)
« Последна редакция: Март 14, 2016, 17:03:28 pm от 47 Smiles »
Смайли, на племенницата сложиха такъв ограничител за легло, купен от Икеа, около 10-ина лв... Не е падала досега. Те я отделиха към втората й годинка  :wink:
*
Аз сложих възглавници преди няколко месеца с идеята да ги "ориентирам" да спят в една посока. Макар и със символична височина (това са бебешки възглавници), все пак децата ги възприеха като нещо приятно. Пепи дори си я гушка, преди да заспи. Това обаче не му пречи да вършее из цялото легло. Тя пък рядко се оказва в противоположната посока. Чудех се дали малко по-високи възглавници биха им били по-удобни.

Смайлс, ние сме "абонати" на г-жа Череша. Може да ни има и в рекламните й снимки  :).
Ако Дани се върти много, може ограничителят да не свърши работа. Свалихте ли решетката на кошарата?
*
Смайл, за по-малките деца тия от Икеа къси и ниски ми се струват, бих взела голям с мрежа. Приятелката ми ползваше за нейният син и беше доволна.
Явно съм супер незаинтересована майка. Не помня нищо за обръщания, сядане, вдигане на глава, че и лазене, пък не съм си и записала. Хич ме няма по водене на дневници. Тоя път съвсем няма да се втелявам, едно че са две, отделно че то няма да отговаря на нормите вероятно.
Зъбите мислих, че са излезли трудно, но пък само с гелчета съм обезболявала, значи съм се оплаквала излишно :)
Сега кажете коликите с какво ги морим, че нищо не помага.
Пъпчетата почнах да лепя, без ефект, лепенките сами падат и се отказах, каквото... не ми се опитва с лейкопласт, който да сменям ежедневно.
*
М-и, лепенката на Мария беше някаква специална и не падаше. А при нея беше мноооого изпъкнало пъпчето и се оправи само с лепенката. Даже си я къпех с нея.
За коликите накрая ме спаси Лефакс, пратиха ми го от Германия и един крем за мазане Wind salbe,  пак от там. Иначе беше ад, но бях подготвена за по силни колики. Казаха, че при недоносени и преждевременно родени деца е по незряла храносмилателната система.
*
Стоека, ще да е било Wundsalbe, ама той е за зачервено дупе.

м-и, да не те отчайвам, но при моя големия нищо не помогна. Докато не стана на три месеца и една седмица, всяка вечер ни устройваше концерти от по 4 часа.

*
А не Блу, за колики беше!!!!
Може и да не ги пиша правилно, но нямам празна опаковка. Едно зелено, бяло беше. И с инструкция точни как да се орави масаж на пъпчето. От самото пъпче и после по спирала навън и после да свивам крачетата. Не беше за дупето :)
Ще питам братовчедите в Германия как беше

http://alpenlaendisches-kraeuterhaus.de/windsalbe/

Ей това, беше кремчето
« Последна редакция: Март 15, 2016, 01:12:44 am от stoeka71 »
*
Извинявай, Стоека! Не съм го виждала това чудо.

*
Няма защо Блу, братовчедката ми е с две малки деца, с ужасни колики са били. И от нейният педиатър са разбрали за крема.

Аз да попитам друго, моето дете започна да си върти пръста в косата и да си я навива. Не може да заспи по друг начин, това проблем ли?
За мен е, че се притеснява от нещо и е изнервена.
*
За коликите аз давам Инфакол и Коликинд. От 8-мия ден ни почнаха, вече сме 3 месеца и все още ни мъчат предимно вечер. Пробвала съм и други неща, но тези двете ни облекчават след около 15 минути. Чакам с нетърпение да спрът вече.





*
М-и, ако имаш време и желание прочети за техниките на д-р Карп. Малко късно го открих и не че имахме колики, но определено имаше ефект при Нора, когато когато се засиняваше.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Ео го клипчето с д-р Карп
https://www.youtube.com/watch?v=UNsHYhiGtOE
В Щатите наистина е много модерно повиването. Моята етърва също повива по време на сън и казва, че така бебка спи по-дълго и спокойно.
Моят мъж казва, че и на Дани му е помагало, когато му приберем ръцете до тялото, но аз не помня.  :lol: Иначе сме опитвали и шъткането. Имаше частичен успех.

Бонболини, М-и, Беата, мерси за мненията за ограничителя за легло.
Момичета, препоръчайте ми още фотографи, моля  :P На г-жа Черешка само не ми хареса местоположението на офиса  :oops:

*
Ео го клипчето с д-р Карп
https://www.youtube.com/watch?v=UNsHYhiGtOE
В Щатите наистина е много модерно повиването. Моята етърва също повива по време на сън и казва, че така бебка спи по-дълго и спокойно.
Моят мъж казва, че и на Дани му е помагало, когато му приберем ръцете до тялото, но аз не помня.  :lol: Иначе сме опитвали и шъткането. Имаше частичен успех.
И майка ми това твърди за повиването.

Благодаря ви на всички! Само това, което Стоека е изброила не съм опитвала. Иначе опитахме дори Боуен терапия и като че ли даде резултат, защото 3 вечери беше абсолютно тихо, но трябва да повторим. Струва ми се, че не са чак толкова силни и са само вечер(синът ми ревеше денонощно), повече при едната, която пък буди другата. Трета вечер разнасям, тоя път сигурно ни хвана 4часа, накрая реших, че е друг проблема, съблякох я по  боди и я взех да спи върху мен.
Авалон, ядосват се от повиване  :D белият шум не винаги действа, но веднъж вечеряхме заедно.
Блу, сигурно докато намеря лек и ще ги израстат  :lol:
Хубавата част е, че не ми се отразява безсънието за сега, само болки в кръста имам.
*
м-и вземи си раничка, слинг нещо подобно.Много помага с реването и носене на ръце, а и не натоварва кръста и гърба.

Аз пробвах техниката на Карп, но Моника се ядосваше още повече и почваше да реве.Да е имало единични пъти дето да я успокои.

Усмивки виж във фейса дали ще ти харесат снимките на Калина Серафимова, Танита май скоро роди и не знам дали снима, за друг в София не се сещам.