0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Замръзнаха ти дрехите? И мойте, защото набримчих климатика на 18 градуса, иначе не се дишаше и след 30 минути го изключих и блаженно заспах  :lol: Къде беше ти, че не се сещам?

Лидия, всичко под дрехите ми замръзна.
Ей тук съм поне до края на годината: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3


Лека ви нощ!

*
Раиса,хубав празник днес!
И успех на изпита! :)

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Благодаря !  :D
Ох...гоуеми вълнения  :lol:
*
Раиска, весел празник и успех в понеделник!

Аз от вчера яко съм яхнала метлата на тема бебешки дрешки. Като бременна, отнесох доста неприятни и иронични коментари от познати на тема: "на какви се правите, че хукнахте да пазарувате всичко за бебето от чужбина" и колкото и да обяснявах, че го правим не "от гъзария", а защото нещата са хем по-евтини, хем по-качествени - не ми хващаха вяра. И понеже пазарувах в края на септември, заредих с дрешки 0-3 месеца и от 6м нагоре, защото летните вече бяха прибрани. За настоящия момент, успях да купя само 10-ина бодита, няколко панталончета и така. Дани расте бързо и през две седмици се налага да му подменям почти целия гардероб, купих каквото имаше по-свястно от магазините тук и преди няколко дни си викам "хайде да изберем българското сега". ГРЕШКА!  :x Сдобивам се с две бодита без ръкав и с крачолки аз - много сладки, хубав дизайн, на пипане - хубаво трико, цена - чудесна. Изпрах ги и ги загледах по-подробно. Значи на дъното, където тези дрешки стандартно имат поне по 5 копченца, тези имат 3 - едно по средата и две в двете крайчетата на крачолките. Ефектът предполагам ви е ясен, при обличане - зейнаха две голеееми дупки от които си виси целия памперс. Егати скъпото да сложиш още две копченца, или егати сложното да се сетиш, че са нужни. Махвам с ръка и все пак извеждам детето в този вид. За няколко часа навън, колкото и да се швъка бебето...все пак е на 4м., не е правил челни стойки я. Ами въпросната дрешка като висна, като се усука по ръбовете - все едно от контейнера съм я извадила и облякла. Тръгвам да сменям памперс - две копченца се откопчават относително лесно, третото се запъна и като дръпнах по-силно - остана си закопчано, но пък бието се отпра. Това нещо за второ обличане просто не става, отделно че и за първо обличане беше с бая компромиси като вид.
В същото време, дрехите 0-3 м. на Дани се носят от второ бебе сега. Тях ги съдирах от пране и въртене в сушилнята...е как не им мръдна нещо някъде, как не им се промени цвят, въпреки че не струват повече от въпросните БГ-бодита?!!!

Ами да, хората ще си пазаруват от чужбина и от нета, докато това което се продава тук е с подобно "качество", аз специално - тази грешка няма да я повторя с бебе-шопинга. И това боди ще си го запазя и ще го навра в носа на следващия имал неблагоразумието да ми каже: "Айде ся, на каква се правиш, твоето дете да не е по-специално че не можеш да му купиш от тук?". Мога бе, ама няма какво. В случаите в които има какво - се разделих с 54лв.  8O за лятна бебешка пелена, която от пъпа на Виена не би ми струвала повече от 10 евро, ама да не захващам и тази тема.

Хубав ден и приятни разходки сред зеленината! :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
от 3 години само от интернет пазарувам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Ще ме прощаваш Джейбрул, ама твоето дете е най-специално, защото си е твое и никакви обяснения не дължиш на простаци.
И моите неща, които съм пазарувала от нета държат и не са мръднали.
От бг производството съм доволна единствено от САЛИ и ЗАХИ.
Всички бг производство са ми наследени :)
[/url][/url]
*
Е аз пък гладя всички дрехи, включително и нашите, не изгладена дреха не прибирам в гардероба.

и аз така. така съм свикнала, сама си се чудя откъде намирам време, но и аз неизгладена дреха не прибирам гардероба. не с цел стерилизация, разбира се :)

български дрешки много рядко купувам, защо да го правя, след като обикновено са с грозни дизайн и цветове и задължително след две изпирания се раздърпват.
*
... От бг производството съм доволна единствено от САЛИ ...

Подкрепям. За детската градина взех няколко клинчета на Сали и съм доволна. Иначе и на Александра дрехите са предимно от Джордж, Теско, H&M и от Некст. За качеството и за цените сте казали, но аз ги купувам и заради дизайна. В България дрехите преобладаващо са с пайети, лъскавини и тем подобни турски и китайски "красоти", а аз съм фен на изчистените модели, едноцветните дрехи и класическите кройки.  :)


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева и по-малко студена юнска седмица
« Отговор #188 -: Юни 19, 2011, 13:41:29 pm »
На мен пък ми пратиха от България дрешки за подаръци на Ивана и не знам още какво качество са, но са страхотно сладки и много ми харесват.

За гладенето - дрехи гладя само ако са смачкани и по абослютно никакви други причини. Обаче от както съм тук с тези сущилни се родих, защото дрехите си излизат изгладени, освен ако не е някаква специална материя ( но такива ги избягвам). Ако въобше се налага да изгладя нещо, винаги е преди да го облека, а не преди да го прибера.   Баба ми например си глади и чорапите...

Б.
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 13:47:16 pm от Bobbie »


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Замръзнаха ти дрехите? И мойте, защото набримчих климатика на 18 градуса, иначе не се дишаше и след 30 минути го изключих и блаженно заспах  :lol: Къде беше ти, че не се сещам?

Лидия, всичко под дрехите ми замръзна.
Ей тук съм поне до края на годината: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3


Лека ви нощ!
Снощи съм спала и съм писала, ясно, че дрехите няма да замръзнат... Учудих се, че е толкова студено при вас. Тук настана мор...

Мони нещо се опитва да се разболява. Дано и се размине. На жегата с температура и сополи да си е просто супер изживяване...

Има и хубави дрешки в България, но обикновенно са си сума. Има и страхотни боклуци. И аз мразя цветнотии и китайски украски. Другия типаж дреха си държи цена, затова и аз пазарувам извън България. Потничета, тениски, бикинки, белъо за мен и всичко останало което съм взела от другите държави не е мръднало. Това от БГ не е добре. Не че съм специална или детето ми е специално. Имам белъо от Ларедут за 3-4 лв от разпродажбите, което вече 3 година не е мръднало за мое най-голямо изумление. За взетото от БГ не мога да кажа същото... На Мони дрешките ще изгледат още 2 деца. Сали и аз одобрявам.

Гладя всичко. Гардероба ми изглежда по друг начин, някак си като мине през ютията има по особен аромат и вид. Може и да полудявам, незнам  :lol:
За сушилня и аз съм чувала, че са много доволни и няма нужда от ютия, ще погледна на някоя позната уреда, за да видя дали ще ми хареса и ако изпълнява критериите, може и аз да се сдобия с такава  :)
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 14:21:33 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Да, зимата като суша и аз не гладя всичко, но сега е грехота при това слънце да пускам сушилня, та си гладя чинно всичко :lol:
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
....а аз стерилизирах кутийки за еднократна употреба (в тях слагах кърма в камерата) - резултат пластмаса на топка  :lol: Накрая видях, че вряла вода и веро имат същия ефект.
Аз си признавам, че съм луда - все още гладя всичко. Моя мъж ми се смее като почна чорапите и хавлиите  :lol:

 :lol: И аз влизам в тая група. Докато стерилизирах изгорих 3 стерилизатора за микровълнова :lol: Първият, с биберон термометър :oops: вторият, с четка за шишенцата, а третия....взех, че го оставих без вода. Да не ви казвам, как се купуват спешно шишета и биберони и стерилизатори :oops: Бях се пробвала и със препарати, но не ми допадна. Определено, ако имам второ ще се ОПИТАМ да не се вманиачавам толкова.
lidia,  да имаш сушилня е истинска благодат, но който си е свикнал да глади, трудно се удържа да си спести този ангажимент.
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 15:52:14 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
опера за деца в парка на военна академия:

http://www.operasofia.bg/about.php?page=5&n=375#375
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Добър вечер и от нас  :D, тия дни пак имахме доста задачи покрай рождения ден на Диляна, вече всичко мина, ще се вясвам по-често  :)
Диляна таман се беше загледала в прогнозата за времето, та влязох да почета малко  :lol:
Сега си играе със старата ни мишка, иначе няма да мога да си довърша поста  :lol:

Рождения й ден беше в петък, цял ден скитосвахме тримата, като излязохме към 11 часа, та чак в 18 се прибрахме, празника отбелязахме в сладкарница с приятелки, но рожденичката проспа по-голямата част  :lol: Надвечер, по съвет на Мими  :) направих бебешка торта от каша, с банани и череши, сложих свещичка и така имахме "торта" на празника  :D

Официалната част беше вчера, бяхме в едно заведение, че още не можем да се оправим у нас, а и 15 души пак нямаше къде да се съберем. Изкарахме много хубаво, много съжалявам, че две много обичани от нас от тук присъстващите дами  :D не успяха да дойдат, но следващата седмица, след ДРЗ ще се реваншират  :D

Да си кажа и аз,  :oops:, мислех да спра да стерилизирам доста отдавна, но все още продължавам, уж след годинката щях да  преставам  :oops: и днес се усетих, че просто го правя по навик ...

Дрехите също гладя, но от естетическа гледна точка, просто ме дразнят измачкани дрехи, от нашите дрехи също гладя по-голямата част, само чорапи и хавлии - не  :)

Ставам сега, че малката й докривя, по-късно пак ще вляза, че щях и да питам нещо
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 20:23:34 pm от Eли:) »
*
Ели, радвам се много за вас, а за виждането, ще се съберем скоро  :D
И у нас днес много емоции, малките пропуснаха съня, но сега заспаха на секундата. Голяма радост беше, голяма игра, много гости, но все още чакам някой ден и моите любими две дами с наследниците да дойдат  :D
*
Споко бе, ще ти изядем тортата  :lol: И за още ще питаме  :lol: Шегувам се  :) Ще се съберем, много скоро, нямам търпение  :D

Момичета, ползвате ли летни спални чували? И ако да - от кои сте доволни, като марки, но такива, от БГ магазините. Трябва да купя такъв тия дни, защото Диляна страшно много се върти нощем, обикаля цялата кошара, въобще не търпи чаршафчето и спи отвита .... а аз последно време, явно заради умората покрай преместването, а и си лягам всяка вечер към 12 - 1 часа, заспивам по-дълбоко, и рядко се събуждам, за да я завия ..  :oops: Иначе я обличам с боди с къс ръкав и долничка на пижамка.

И как да разбера какъв размер трябва да взема, защото се сещам, как миналата година приятелка ми подари чувалче, защото именно продавачката я беше объркала с размерите ...
*
Споко бе, ще ти изядем тортата  :lol: И за още ще питаме  :lol: Шегувам се  :) Ще се съберем, много скоро, нямам търпение  :D

Момичета, ползвате ли летни спални чували? И ако да - от кои сте доволни, като марки, но такива, от БГ магазините.

Не се притеснявам, като свърши ще направя друга за вас :)
А чувала не го мисли  :wink:
*
Ели, аз като купувах чувалче взимах 20-30 см  или повече над височината на детето Например ако е 80 см. вземи метър или 1.10см.
Честит рожден ден на красавицата Диляна.
Честито и на малките бандитковци.
Да са живи и здрави всички деца и много да ви радват.
*
Взех лятно чувалче от Штъркел-на него пише Ягода и аз лично от техните неща съм доволна-фирмата мисля, че е Полет. Ползвали сме боди от същото трико, не мръдна при прането. Номерацията е 1, 2 , 3 , 4 обаче продавачката ме посъветва да взема по-големичко, че израстват бързо мъниците.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Обещавам да посетя всички минали рожденници след 26 юни:))))))))
И ви благодаря за разбирането Ели и Мими, че не ми се сърдите:)

Ели, не купувай летен чувал. Имаме един за Диляна, че на Никол и е неудобен защото и стана къс и се събужда и дразни като неможе спокойно да заеме любимата и на майка и поза-по корем с един свит крак:)
Тази вечер научиха къде са им пъпчетата и такова гонене да се натискат с пръстче беше, че Никол като си легна нани, нани  беше сменено с пъъъъъп, пъъъъп. Вече познава и кой е Алекс:) но се казва Ас а Дани е Даааааа.

Пожелавам ви хубава следваща седмица и много се радвам , че ще видя много хора, които ми станаха близки и усещам по един особен начин в живота си.
Благодаря ти Зачатие:)