0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #760 -: Май 22, 2011, 22:59:48 pm »
   Моята майка също преди време ме попита колко съм качила и аз и отговарям,"мииии 16,17" а "тя много бе" и на мен толкова смешно ми стана.Тя с брат ми е качила 30кг  :lol: :lol: :lol:
   
   Еленка, ще ни държиш в течение ,разбира се,ама и ние ще се досетим...като ни изчезнеш изведнъж  :)
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #761 -: Май 23, 2011, 00:33:07 am »
За съжаление днес собствената ми майка ми изтърси да съм внимавала с килограмите! И това при положение, че аз свалих поне 4 кг. от гаденето и все още съм по-малко килограми отклокото стартирах.

Опитах се да споделя, че се притеснявам постоянно за нещо - основно за бебето, далеч по-малко за себе си. Обяви ми, че това били глупости. В прав текст, просто така.

Останах адски огорчена, че след 3 години ходене по мъките, намира притесненията ми за детето за глупости, а килограмите ми за далеч по-важни.

Съжалявам за негативния пост, но адски неприятно ми стана.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #762 -: Май 23, 2011, 00:49:31 am »
На мен ей тази поза и възглавничка по ми вдъхват доверие за сега:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=6118
Как ви се струва?

Имам го и това чудо, още не мога да го ползвам, въпреки че бебто е на три месеца. В действителност детенце - не лежи на нея така както бебето на картинката, гарантирам ти.  :lol: Като родиш - тогава купувай подобни неща, ще имаш много по-точна представа какво ще ти върши работа. И няма да се чудиш къде да ги скалдираш де...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #763 -: Май 23, 2011, 08:11:22 am »
Заи, те не са имали проблеми и не могат да го разберат. Моята майка ми късаше нервите, като правеше коментари колко често са ме гледали на УЗ и колко подробно. Понеже видиш ли когато аз съм се раждала никой не ме е гледал, пък съм се била родила здрава - баси тъпата логика. А колко са се родили излишно с увреждания, това не прави сметка.  Освен това тя е била на 18 и не е имала като мен 3 миседа преди това, един доказано с Даун. Беше ме изкарала извън кожата ми от нерви, ама тя просто не може да разбере. Освен това се беше затюхкала, че преди да забремения не съм свалила килца, защото бях качила доста и сега съм с наднормено тегло. Аз 7 години се опитвам да имам бебе,тя се затормозила защо баш сега станало... не е истина.  
« Последна редакция: Май 23, 2011, 08:13:41 am от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #764 -: Май 23, 2011, 08:21:55 am »
Хахха явно това с майките е често срещано, моята същото го каза това за килограмите едно дискретно " и сега да внимаваш с яденето". Цял живот се опитвам да изтръгна този комплекс, подложих се на диети и убийствени тренировки и самата аз се страхувам, че може да изпусна положението, защото нито ми се гади, нито повръщам, но каквото е това е. Мисля да запиша йога за бременни, видях обява в едно реномирано студио.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #765 -: Май 23, 2011, 12:25:28 pm »
Къди, къде е това студио? Аз за йога все се натъквам на обяви с Росица не знам коя си, от сдружение "Естествено"...
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #766 -: Май 23, 2011, 13:38:54 pm »
за йогата за бременни, аз и друг път съм писала - в нета е пълно с упражнения, а аз си взех едно двд - pilates for pregnancy - ebay, ili amazon не помня и ми беше удобно, щото си ги правиш в къщи и не се занимаваш. но пък да ходите някъде вероятно е по-дисциплиниращо. това специално ще го познаете по подкрепата, която е получило от асоциация на акушерките или нещо подобно.

днес се сетих още нещо за спането, което ми се струва важно - тук казват задължително краката на детето да опират в долната табла на леглото, като идеята е да не може да се смъкне надолу под одеалцето, чувала или с каквото там спи. не е трудно да се направи и звучи логично.

за майките и килограмите, какво да ви кажа, аз като им скръцнах със зъби на мойте (две баби, майка ми почина отдавна, ама тя беше пич и мисля, че нямаше да имам такива проблеми с нея) сега почнаха те да се обаждат и да питат как съм. но им казах, че това са си техни тревоги да си се оправят сами с тях аз си имам достатъчно. твърдо вярвам, че колкото повече си траем за такива работи и не показваме колко ни нараняват подобни приказки, толкова повече ги "каним" да ни ги трупат на главата. така, че покажете им какво ви причиняват, пък те да си решат дали си струва и дали искат да го повторят. аз затова си казвам веднага, лошото е, че изглежда когато се опитам да съм възпитана и да обясня човешки не хваща дикиш, трябва да се развикам/разплача, за да се светнат, че думите си имат последствия. не зная, извинете, ако прозвуча като съвет, не е това идеята.

заи, ако тука не можеш да се оплачеш, къде? давай си на воля. на мен пък ми казаха преди време много да внимавам и "да се пазя", защото тя гледала българската коледа и колко много деца с увреждания имало, да не стане някоя беля.... така че лудости всякакви.

още съм 2в1, както е ясно. но от вчера си имам контракции и снощи ми беше доста гадно - като стомашно неразположение, гади ти се и от време на време едни топли вълни ме обливаха, ще кажеш, че ме фаща мено-паузата, така че сигурно ще ви се загубя тези дни, стискайте палци.
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #767 -: Май 23, 2011, 13:57:19 pm »
Здравейте, ние също сме все още тук, но може би не за дълго. Утре ме викат вече в болницата, да видим какво ще ме правят. Имам леки болки от време на време и само това, не съм забелязала да ми пада тапата, а и не знам, дали е задължително.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #768 -: Май 23, 2011, 14:16:39 pm »
Къди, къде е това студио? Аз за йога все се натъквам на обяви с Росица не знам коя си, от сдружение "Естествено"...

Това е едно йога студио на ул. Пирин пряка на бул. България, бих пуснала линк, но ще бъде реклама така че пускам го на лична. Освен йога има и други гимнастики, терапии и беседи с Мадлен Алгафари.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #769 -: Май 23, 2011, 14:46:51 pm »
Здравейте, ние също сме все още тук, но може би не за дълго. Утре ме викат вече в болницата, да видим какво ще ме правят. Имам леки болки от време на време и само това, не съм забелязала да ми пада тапата, а и не знам, дали е задължително.

Цвете, успех! Елена, май наближава Големият ден  :D!

Ама вас наистина майки и свекърви ви питат готини неща. Когато забременях за първи път  и отидохме да съобщим новината, свекито се разплака и през сълзи попита "Не знаете ли как да се пазите...". Е, това бебе го загубихме, но лафът си остана. Та вие за едни кила се сърдите  :lol:. Аз имам може би най - нетактичния човек в семейството, мога да напиша дебела книга с бисери по темата  :lol:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #770 -: Май 23, 2011, 14:52:26 pm »
Лееелеее Elle22, ужас!!!  :D


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #771 -: Май 23, 2011, 15:10:41 pm »
Когато забременях за първи път и отидохме да съобщим новината, свекито се разплака и през сълзи попита "Не знаете ли как да се пазите...".

 8O За миг си помислих, че се е разплакала от радост, но втората част направо ме разби  :?

Елена, Цветеyahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
............................Тайната на нашата вечеря............................
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #772 -: Май 23, 2011, 15:34:52 pm »
Здравейте мили момичета, от дълго време си мечтая да се запиша тук и ето днес след 2 инсеминации и 4 опита ин витро съм щастлива, че чух туптящото сърчице на моето бебче. Размерите му отговарят на седмиците, но док. спомена,че сакчето било леко приплеснато, което означавало,че матката контрахира.Каза ми да си почивам повече и да си гълтам хаповете и всичко ще е наред, ама честно казано леко съм притеснена. На някой случвало ли се е ?
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #773 -: Май 23, 2011, 15:38:58 pm »
Криси, как така приплеснато сакче?! 8O
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #774 -: Май 23, 2011, 15:44:49 pm »
Криси, как така приплеснато сакче?! 8O
Идея си нямам, обяснявам си го,че го е стопирала на монитора, когато матката е направила контракция и сакчето не е с иделно кръгла форма. Предните 2 седмици като се гледахме, не е коментирала такова нещо.
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #775 -: Май 23, 2011, 15:58:25 pm »
Момичета, благодаря ви за коментарите. Много по-леко ми стана като видях, че не само при мен има такива приказки. Много наивно си мислех, че "народната мъдрост" се е изчерпала с глупостите покрай инвитрото, но явно съм била в дълбоко заблуждение. Майка ми дълго време отказваше да повярва, че можем да имаме някакъв проблем при забременяването. След първия ни преглед в инвитро клиника започна разговора с "Нищо ви няма, нали?". Отказваше, и все още отказва, да повярва, че имам крива шийка, защото на нея нищо й ниямало, как така на мен ще ми има. :D Та тепърва очаквам още паралели. :D Ще гледам да не се впрягам много след като прочетох и при вас как е.

Елена, Цвете, леко раждане!

krisi1812, лягай, почивай и пий хапчетата. Може да е хванал моментно състояние.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #776 -: Май 23, 2011, 16:02:46 pm »
KRISI, моето сакче в началото никога не е имало идеална кръгла форма. Тогава ходех на преглед в репродуктивна клиника, лекарката ми не е отчела това като проблем. На първата снимка сакчето изглеждаше елипсовидно, а на втората беше по-скоро четвъртито.
Мисля, че излишно се притесняваш. Разбира се, пази се и ако усетиш по-силни контракции, веднага се обади на лекар да ти изпише подходящи медикаменти.
« Последна редакция: Май 23, 2011, 16:04:25 pm от marsi »

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #777 -: Май 23, 2011, 17:13:24 pm »
Krisi, добре дошла мила. :bighug:
Кога си пак на преглед? Ще стискам палци всичко да е наред. Но щом сте чули вече сърчицето мисля си че това е много добър признак, че всичко върви добре. :)

Цвете, Елена чакаме ви. :D :goodluck:

Аз отивам след малко да си нагледам бебчовците, че цели 20 дни не съм ги виждала, рекорд направо. :lol: 8)

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #778 -: Май 23, 2011, 17:50:08 pm »
Благодаря ви много, док. не изглеждаше притеснена и това ме успокоява и мен. На преглед съм другата седмица, дано тогава всичко е наред.
Транка, чакаме те да разкажеш как са бебоците
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #779 -: Май 23, 2011, 18:28:44 pm »
Благодаря ви за пожеланията момичета! Дано да мине всичко леко и бързо, че вчера като бях на запис една ромка така викаше, че направо се стресирах.  8O