0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #400 -: Февруари 18, 2015, 19:23:04 pm »
Алекс, а коя е количката  :lol:
Иначе коша много напомня на Matrix на Jane, а за него само положителни мнения знам, освен това че е тежък (както и този) и че бързо умалява (защото си е кош и краката в един момент опират - това е +-са на този дето аз съм показала, че не е затворен отдолу :) )
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #401 -: Февруари 18, 2015, 19:29:45 pm »
Количката е тази: http://www.babybecool.es/en/collection/slide/


Re: Количките - 3!
« Отговор #402 -: Февруари 18, 2015, 20:35:52 pm »
Добре де, а от хигиенна гледна точка различните кошове не са ли по-добрия вариант. Аз нямам опит, но от моя Гледана точка си го представям горе-долу така- чакаме бебо май или юни / по-вероятно юни, а дано /. Ползваме коша за новородено цяло лято, повече разходкк, дамаската се цапа, пере се, пак се цапа и така. Така до късна есен / а дано/. После зимата слагаме другия кош, който пак има пълно легнало положение, дебело чувалче и покривало. Обаче вторият кош е чисто нов. На бебо няма ли да му е по-чистичко и приятно? Отделно кошница за кола, аз не съм шофьор и рядко ще се ползва, само като ходим някъде с таткото, но е удобно за пренасяне, когато бебо е бебе. Незнам дали правилно размошлявам, пък и имам повече от месец да набележа, но все си мисля 3 в 1, че е по-добрият вариант. И друго което си мисля- в тази сума, в която се надявам да се вместя ако е един кош той няма ли да се разпадне от сгъване, разгъване. Тези от 2000 лв ще издържат, но тези от по 600-700 лв дали?
Re: Количките - 3!
« Отговор #403 -: Февруари 18, 2015, 20:50:58 pm »
Додо, ти не слагаш бебето директно върху подложката на количката, която е от някаква хлъзгава материя. Аз съм си купила две памучни подложки, от едната страна с хавлия, и ги сменям и ги пера. Също материята на количките е бързо съхнеща. Особено ако е лято съхне за 2-3 часа.

Ако бебето се роди май и почнеш с летния кош, никога няма да сложиш зимния. Бебето вече ще е по-голямо и ще иска да стои под наклон и да гледа, а не да е легнало и да гледа небето. Поне моето беше така.

За мен кошницата за кола не е удобна за пренасяне. Но това е лично мнение. Заедно с бебето вътре е тежка (дори и да е само 2-3 кг) и като се носи се удря в краката ти.

Кош за 600-700 лв. няма как да се разпадне от сгъване и разгъване  :lol:
Моята количка 3 в 1 цялата е за 800 лв. и е супер качествена. Не е мръднала, а всеки ден сгъвам и разгъвам шасито, ако ходим на разходка с нея, а не с раничката.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #404 -: Февруари 18, 2015, 20:53:09 pm »
Додо, кошовете не се цапат така както ги описвш/представяш. Също не се сгъват и разгъват. Зимните/комбинирани колички в почти всички случаи съват шасито, не самия кош, той само се закача и откача.
След една година ползване ако си наредя количката и кошницата до новите в магазина няма никой да разбере, че са ползвани, ако не види гумите. Чак около годинката нещата се променят от към цапане.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #405 -: Февруари 18, 2015, 20:57:42 pm »
Здравейте, на мен нещо не ми е ясно. Можем ли да сложим новородено в летен кош?
Re: Количките - 3!
« Отговор #406 -: Февруари 18, 2015, 21:05:49 pm »
Здравейте, на мен нещо не ми е ясно. Можем ли да сложим новородено в летен кош?
Да, ако кошът има пълно легнало положение. Тогава самият кош по инструкция се води за 0+ месеца.
Има и такива обаче, които са за 6+ месеца. Аз не бих си взела такъв.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #407 -: Февруари 18, 2015, 21:12:49 pm »
Аз сега съвсем се обърках.
Това, което вие наричате зимен кош или кош за новородено, аз смятам да ползвам поне първите 3 месеца. Имам кош с позиции и го водят 0+, обаче няма пълно легнало положение. Има едно положение, което е на една идея от пълно легнало, ама не е съвсем.
Нашето беше ще се роди живи и здрави юни месец, но живеем в Англия и лятото не е такава жега, та ще може ли да се ползва този така наречен зимен кош или не? Защото той ще ми е подарък, а пък аз имам само този който се сгъва, та да знам какво да правя.

Може вторият ми въпрос да не е за тази тема, но го видях споменато тук, та затова да питам. Ако бебето се храни на така нареченото повикване и живот и здраве е на кърма, има ли проблем по цял ден да е навън с количката? Тоест нещо в количката ли е пречка при това хранене да сме цял ден навън или е друга причината?
Извинете за тъпите въпроси, ама ми е за първи път.

26.09.2019
Re: Количките - 3!
« Отговор #408 -: Февруари 18, 2015, 21:23:41 pm »
Yanichka, щом ще ти подарят кош за новородено (зимен кош), разбира се, че може да си го ползваш, макар и лятото. Ако нямаше да ти го подарят, спокойно можеше да минеш и без него, а само с другия.

Няма пречка да сте по цял ден навън. Поне, не от гледна точка на количката.

ПП. Аз може би внесах малко объркване с тези наименования зимен и летен кош. Реално първият е наистина кош за новородено, но му казват "зимен", защото е по-закътан и подходящ за студеното. А другият въобще не е само летен. Повечето модели "летен" кош се продават заедно с чувалче за зимата или ако няма се купува отделно.
« Последна редакция: Февруари 18, 2015, 21:27:25 pm от 47 Smiles »
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #409 -: Февруари 18, 2015, 21:29:50 pm »
Yanichka, щом ще ти подарят кош за новородено (зимен кош), разбира се, че може да си го ползваш, макар и лятото. Ако нямаше да ти го подарят, спокойно можеше да минеш и без него, а само с другия.

Няма пречка да сте по цял ден навън. Поне, не от гледна точка на количката.

Да, коша за новородено и коша за кола ще са ми подарък от една приятелка, която е със същата количка като моята, та няма да купувам.

А проблем ли е, това че количката е черна, особено що се отнася до коша за новородено? Нали черното събира слънчевите лъчи и се нагрява повече, а пък и коша е по-затворен... та дали няма да му е много топло в него?

26.09.2019
Re: Количките - 3!
« Отговор #410 -: Февруари 18, 2015, 21:32:53 pm »
А проблем ли е, това че количката е черна, особено що се отнася до коша за новородено? Нали черното събира слънчевите лъчи и се нагрява повече, а пък и коша е по-затворен... та дали няма да му е много топло в него?
За черното не знам честно казано.
Кошът няма ли покривало, което се маха? Аз му махах на моя покривалото и вътре бебето беше покрито само с тензухена пелена или по-дебело нещо според времето.
Re: Количките - 3!
« Отговор #411 -: Февруари 18, 2015, 22:30:06 pm »
И аз си продължавам да питам- значи коша за новородено дефакто не е кпй знае колко удачен за лятото, но може да.се ползва като зимен кош през зимата така ли? А има ли вероятност до зимата да.му стане тясно вътре? И ако няма зкмен кош слагаме на летния покривало?
Re: Количките - 3!
« Отговор #412 -: Февруари 18, 2015, 22:40:24 pm »
Не знам как да го кажа, че да не е объркващо  :lol:
Кошът за новородено си е най-подходящ за новородено бебе независимо от сезона. Т.е. ако бебчето е по-голямо (след 4-6 месеца), вече трябва да се премести в другия кош, в който гръбчето може да се повдигне малко и бебето да гледа и да му е интересно. При теб Додо ще се получи така, че когато дойде зимата, бебето вече няма да иска да е в коша за новородено (поне така си мисля аз). Т.е. ако купиш кош за новородено, ще го ползваш основно първите 2-3-4 месеца, когато си е лято.

Ако бебето е лятно (както в твоя случай) може да се мине и без кош за новородено принципно :) Даже някои и през зимата ползват само другия кош като увиват бебето в дебел чувал, защото той е по-открит.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #413 -: Февруари 18, 2015, 22:43:03 pm »
Синът ми е роден през лятото и пак си беше първите четири месеца в кош за новородено, докато му отесня и окъся.

Яничка, и да не е на кърма, пак можете цял ден да сте навън. Има шишета, има контейнерчета за АМ, има и термоси с вода на подходяща температура. :-) Дано да сте на кърма! Тогава всичко по-горе описано отпада.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #414 -: Февруари 18, 2015, 22:43:52 pm »
Додо, напротив :)
Кошът за новородено е един вид  като креватче - да може бебето да си лежи на равничко и на широко, без да е вързано, защото е малко и е трудно... Лятото в него ще му е прохладно пак и широко и ще си спинка. По принцип от моето проучване една количка или има пълно легнало (демек е комбинирана и става за новородено и после се изправя за седнало) или е 3 в 1 - демек има кош за новородено към нея.  Вие си преценявате като видите количката на живо дали напълно легналото положение ви устройва и ако е така няма нужда от кош за новородено. Аз лично комбинираните по-не ги харесвам, а и често идва доста ниско бебето, докато на моята например си е високо тамън да не се навеждам за да го обслужвам :)  "Лятната" ми седалка не става за новороден - има напълно легнало, но е една такава плоска и високо, че и сега имам чувството, че ще се изхлузи от нея въпреки че е с колани :lol: Но има много колички, в които няма никакъв проблем в напълно легналото да се вози новородено. По мои наблюдения дори и най-големите кошове за новородено на около 7кг/65см умаляват. Отделно и нашия младеж вече взе да се нервира, че не вижда наоколо и затова вече сме в голямата седалка, която за щастие има напълно легнало и полулегнало - без чупка в дупето, само леко под наклон и той се радва :)
Re: Количките - 3!
« Отговор #415 -: Февруари 18, 2015, 23:10:35 pm »
Дa се включa и aз :) нaшaтa количкa е Jane Muum Matrix. Този кош от линкa по-горе мaй е същия. Много голямо удобство ми беше кошa зa новородено. Фaкт е, че в срaвнение с кошовете нa моите приятелки отесня по-бързо, но пък удобството дa имaш сaмо един кош зa колaтa и зa количкaтa е огромно. Отделно, че в този кош бебето може дa се вози и легнaло в колaтa, a не сaмо в полуседнaло положение. Товa стaвa по средaтa нa зaднaтa седaлкa нa колaтa и се връзвa с двa колaнa, вместо с един. Удобството е, че може дa кaрaте по-дълго времето без дa спирaте зa почивки, които сa препоръчителни нa всеки чaс aко бебето е в обикновено кошче в полуседнaло положение, зaщото се нaтовaрвaт дробчетaтa му. Отделно кaто стaне нa 3-4 месецa стaвa много любопитно и докaто сте нa рaзходкa може дa го повдигaте леко кaто се сгъне едно ниво кошa aко е неспокойно. При нaс действaше зa спирaне нa ревaнето. Смених го със следвaщия кош, когaто беше нa пет месецa. Той е с нaпълно легнaло положение и не беше проблем. В колaтa продължихме дa го ползвaме до десетия месец, но сaмо в седнaло положение. Aaa, зaбрaвих дa споменa, че също е удобно и ненaдейното прибирaне с колa. Нaпример ми се е случвaло дa сме в Южния пaрк, оттaм до нaс пешa е един чaс. Изведнъж зaпочвa дa вaли стрaшен дъжд, ММ е нa рaботa и се обaждaм нa мaйкa ми дa ни прибере. Тя идвa с нейнaтa колa, в която естествено нямa столче зa колa. Но нaшето си е с нaс, зaщото кошa се трaнсформирa :) без столче зa колa не кaчвaм детето в ничия колa!
Дa допълня, че в нaчaлото се появи проблем със шaсито. От еднaтa стрaнa прескaчaше нещо и увисвaше. Количкaтa е с гaрaнция две години. От мaгaзинa, от който я купихме я взехa зa ремонт и ни дaдохa тягно оборотно шaси. След кaто не можaхa дa я опрaвят ни дaдохa чисто ново шaси. След товa не сме имaли проблеми!



Re: Количките - 3!
« Отговор #416 -: Февруари 18, 2015, 23:15:22 pm »
Много дълго стaнa, зaтовa реших в отделен пост дa отговоря и нa другите въпроси - с количкaтa може дa сте нaвън по цял ден лятото. Дaли се кърмите или сте нa AМ не е проблем. A aко бебето нямa рефлукс и не повръщa кошa зa новородено нямa от кaкво дa се изцaпa. Моят го прaхме зa първи път, когaто реших дa го сменям със следвaщия и то не зaщото беше мръсен, a просто зaщото не можех дa го приберa тaкa. Мислех си, че трябвa дa е чист зa слесвaщото бебе :) е дa, aмa си прaвим сметки без кръчмaря - сегa ще ни трябвa близнaшкa количкa :) и ще трябвa дa се рaзделим с нaшaтa. Ще се рaдвaм aко мaмите с близнaци споделят и техния опит :)



*
Re: Количките - 3!
« Отговор #417 -: Февруари 18, 2015, 23:19:08 pm »
Много дълго стaнa, зaтовa реших в отделен пост дa отговоря и нa другите въпроси - с количкaтa може дa сте нaвън по цял ден лятото. Дaли се кърмите или сте нa AМ не е проблем. A aко бебето нямa рефлукс и не повръщa кошa зa новородено нямa от кaкво дa се изцaпa. Моят го прaхме зa първи път, когaто реших дa го сменям със следвaщия и то не зaщото беше мръсен, a просто зaщото не можех дa го приберa тaкa.

Моето бебе е с рефлукс и коша също бе изпран за първи път вчера :lol: Аз бях сложила подложка непромокаема между чаршафчето и матрака и сменях често най-горния слой, другото не се е цапало :)
Re: Количките - 3!
« Отговор #418 -: Февруари 18, 2015, 23:47:57 pm »
Много дълго стaнa, зaтовa реших в отделен пост дa отговоря и нa другите въпроси - с количкaтa може дa сте нaвън по цял ден лятото. Дaли се кърмите или сте нa AМ не е проблем. A aко бебето нямa рефлукс и не повръщa кошa зa новородено нямa от кaкво дa се изцaпa. Моят го прaхме зa първи път, когaто реших дa го сменям със следвaщия и то не зaщото беше мръсен, a просто зaщото не можех дa го приберa тaкa.

Моето бебе е с рефлукс и коша също бе изпран за първи път вчера :lol: Аз бях сложила подложка непромокаема между чаршафчето и матрака и сменях често най-горния слой, другото не се е цапало :)
Ето, че и тогaвa имa вaриaнт дa се зaпaзи чисто.



*
Re: Количките - 3!
« Отговор #419 -: Февруари 19, 2015, 10:34:57 am »
Хайде и аз да си дам мнението-нашата количка е ето такава -http://babycity.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%20%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8?product_id=5333 тя е с два коша летен и зимен,това на снимката е летния.Тъй като ние за първи път излизахме миналата година точно по това време си ползвахме зимния кош и така някъде до края на Май месец,после сложихме летния както се вижда той е добре завит и има легнало положение и ни беше много удобно.Много е маневрена,лека,сгъва се лесно само се маха коша и сгъваш шасито.
Във вашия случай Додо--new може й да не ви трябва зимен кош ако намерите такава количка с летен който да е добре завит и да има пълно легнало положение както са споменали момичетата,така мисля аз,но и в зимен кош не пречи да си прекарате първото 3 месечие. :wink:
Относно прането нашата много лесно се сваляше и съхнеше супер бързо,вечер я изпирах и на сутринта вече е готова,а и също не сме я цапали особено зимния кош него го изпрах на 5-тия месец,виж летния повече го цапахмее.