0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Честита Коледа мили момичета,нека в тези празнични дни бъдем изпълнени с любов и вяра.До година във всяко семейство да се чува детски смях :P
*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Здравейте, момичета! Утре, 1 януари 2015,  трябва да поставя блок. инжекция "Лукрин депо". Чудя се по кое време на деня или няма значение?
 Д-р Перси ми каза на 20 ден от цикъла, т. е. утре, да сложа лукрина и 14-15 дни след това да запиша час за започване на стим-я. Ще бъда по дълъг протокол. Надявам се, че правилно съм я разбрала! Моля за коментар!

 Весело посрещане на Новата 2015 година! Нека бъдем здрави и благословени! :bori_023:
Нема начин да нема начин!
*
Sianie1, няма значение по кое време на деня ще сложиш инжекцииятя.
Успех!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Честита нова година!
Здраве и късмет за всички и да е изпълнена с много положителни тестчета!


*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Sianie1, няма значение по кое време на деня ще сложиш инжекцииятя.
Успех!
Avallon,  :thankyousign:
Нема начин да нема начин!
Здравейте, момичета. Честита нова 2015!!! Да бъде изпълнена със здраве, щастие и много бебчета във всеки дом!!! Предстои ми ин витро на естествен цикъл при доктор Стаменов. Това ще бъде първият ми ин витро опит и затова имам куп въпроси. Цикълът ми дойде на 04-ти януари, а прегледът ми е на 11-ти ден - 14.01.2015 г. Аз съм с късна овулация - на 14-ти ден. Как се преценява кога да се направи пункцията на яйцеклетката? Възможно ли е да не се образува яйцеклетка?
Здравейте и от мен!Дано Новата година да е успешна за всички :)
Ние правихме ин витро на ЕЦ при -р Шефкетова месец Ноември 2014г.за съжаление неуспешен.
След около  10 дни имаме записан час, за да коментираме какво следва от тук натакък.

Здравейте и от мен!Дано Новата година да е успешна за всички :)
Ние правихме ин витро на ЕЦ при -р Шефкетова месец Ноември 2014г.за съжаление неуспешен.
След около  10 дни имаме записан час, за да коментираме какво следва от тук натакък.
Но да Ви питам за мнение.Според Вас кое ще е по-добре да направим ин витро с лека стимулация или няколко поредни на ЕЦ и да събираме ембриони и да ги замразяваме и след 2-3 да направим трансфер.
Kак се преценява кога да се направи пункцията на яйцеклетката? Възможно ли е да не се образува яйцеклетка?

Деня на пункция се определя според размера на фоликула и хормони ЛХ и Естрадиол. Аз съм с ранна овулация, отивам на 9-ти ден, ако фоликула е достигнал 15-16 мм, док ме праща да пусна хормоните. Като излязат резултатите, от манипулационната ги показват на док и по тях той определя кога да се бие Прегнила, обикновено е същата вечер или на следващата. Деня след прегнила няма нищо, на следващия е пункцията. Пункцията е до 36 часа след прегнила. Дано да го обясних добре.
За яйцеклетката, принципно е възможно да не се образува доминантен фоликул, да има задържан от преден месец и т.н., възможно е и да има фоликул, но на пункцията да не извадят яйцеклетка, да е празен или пък яйцеклетката да е презряла, хиляди варианти има. Но аз при три опита и трите пъти сме вадили яйцеклетки, сега съм бременна след опит на спонтанен цикъл. Много успех ти желая и пиши как е минало.  :wink:
Благодаря много, момичета.
slanceto2, вече ми стана ясно как се действа при ин витро на спонтанен цикъл, благодарение на твоя отговор. Ще ви държа в течение как преминава процедурата при мен. На преглед съм на 14-ти този месец. Стискайте ми палци всичко да бъде наред, защото след три инсеминации, последната със стимулация и три отрицателни теста съм малко обезнадеждена.
slanceto2, при теб всеки месец ли правихте трансфер? Пожелавам ти лека бременност!!! :P
Здравейте на всички!
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нека в старата останат всички притеснения и несгоди, нека новата донесе на вас и семействата ви ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО! Нека дните ви са изпълнени с доброта и топлина! Наслаждавайте се на всеки момент и му се радвайте! Подарявайте безброй усмивки!
 Записвам се и аз в темата!  :D Това ще е първо инвитро в България за мен. Живи и здрави със следващия цикъл започваме. Първата ми среща е на 16 януари, тогава и цветна снимка. Мисля, че ще съм по къс протокол, което също е ново за мен. До сега винаги съм била по дълъг.
Успех на всички!!!
Здравейте на всички, за много години!
Предстои ми първи опит по фонда.Миналия месец д-р Шефкетова ми каза да си запиша час през януари за 9,10 или 11 ден от цикъла.Тя ми каза, че на самия преглед ще ми обясни какво следва оттук нататък, но на мен ми е любопитно. :Ще ви бъда благодарна ако ме осветлите малко по въпроса.
 :ask:
veli36, здравей и успех. За мен също ще е първа процедура в България и в тази клиника... но съм минала през доста. Имам три опита със стимулация и три замразени. Но в общи линии на първата среща докторката ще те запознае с предстоящите процедури. Ако нямате ти и половинката - кръвни изследвания...нива на хормони, сифилис,спин...абе всичко се проверява. След това следва хормонални нива - първи или втори ден от цикъла- това е за база. Когато започне стимулация и т.н. се водят от тази база. Вече за самите и инжекции и т.н. ще мислиш за по - нататък. Дано да съм била полезна, въпреки, че не твърдя, че е вярно за там. Просто от опит говоря.
УСПЕХ!!!
П.С. и аз съм Вели(Велислава) - но съм 37 ххаха
slanceto2, при теб всеки месец ли правихте трансфер?

Да, след всяка пункция връщахме, всъщност първия път нямах трансфер, защото не се оплоди, при втория опит -ЕТ на 3-ти ден (+тест, но не чухме сърчице), при 3-тия опит ЕТ на 5- ти ден, засега всичко е ОК, надявам се другата седмица да чуя сърчице. Много успех и късмет ти желая, в добри ръце си :-), най - добрите според мен.

Вили, Венера, успех и на вас, момичета. Стискам палци!
slanceto2 КОЛКО ВЪЛНУВАЩО!!!! Знам как се чувстваш и ти пожелавам другата седмица да чуеш най-прекрасния тон- сърчицето на бебенцето ви! С цялата си душа ти го желая и стискам палци!
Благодаря, Венера. Пожелавам ти и ти скоро да видиш двете чертички :-)

Аз сега се чудя, всички около мен са болни, хрема и отпадналост. Много ме е страх да не се заразя, защото съм още в самото начало. Някоя от вас знае ли какво е мнението на док. Персенска по въпроса, какво може да се пие превантивно в толкова ранна бременност. Не ми е удобно да й звъня, да я притеснявам. Интересува ме, какво се пие в ранна бременност, аз съм 6-та седмица, за след 12-та седмица знам, че вирусите са по-безобидни за плода и има повече възможности за лекарства.
Днес бях при имунолозите, казаха ми само чай, мед и Витамин С. Питах за Биозин Мама, казаха, че в ранна бременност - НЕ, по късно можело. Аз още съм на медрол, сега даже искат да ми вливат имуновенин, изключено било да се опитвам да си вдигам имунитета. Но ми е интересно какво казват др. Персенска и др.Стаменов, примерно за хомеопатични, осцилококцинум?
И момичета, чета някакви страхотии в нета, че в случай на вирус или грип (не настинка), в такава ранна бременност, някои гинеколози препоръчвали аборт по медицински причини, защото сега се оформяли органите и вирусите увреждали плода. Направо се опулих, като го прочетох. Найстина ли е толкова страшно, ако жената се зарази в 5-12 седмица?
Извинявам се много за дългия и объркан пост.
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 21:48:20 pm от slanceto2 »
Slanceto2, аз в 8-10-та г.с. се разболях ат някакъв ужасен вирус - сополи и кашлица, която не минаваше с никакви илачи. Е, в крайна сметка гинеколожката ми изписа антибиотик. Притеснявах се много да го пия /даже вместо 5 дни, аз го пих 3/. Друго не ми даде да пия - тя не е фен на добавките по време на бременност /до края на бременността не пих дори витамини/. Пази се и наблягай на горещ чай, мед, много плодове, фрешове.  Успех, пази се и където има много хора, си слагай маска  :D
*
И аз се заразих от сина ми няколко дена след трансфера. Оказа се, че съм бременна. Единствено не трябва да се поддържа висока температура доколкото знам. После се наложи три пъти да пия антибиотик, като кърмачка също съм пила. По-лошо е, ако не се лекува и както много лекари не искаха да ми дават аб, въпреки че наистина бях страшно зле. Има аб и за бебета.
Спокойно! Нищо не може да се направи. Не контактувай с болни! Ако толкова те е страх, си вземи болничен и си стой вкъщи. Няма смисъл да пиеш каквото и да било (според мен), ако не си болна.

Лека бременност!
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 23:45:58 pm от blue_sky »

*
Права е Блу! най-добре се пази! Вземи отпуск и стой вкъщи,ограничи контактите!! сега е рисково време ,но мяна да е вечно.Просто една добра превенция не е излишна,а другото е стандартно- плодове,сокове,ако искаш е витамин Ц... Пази се!!! :D
/www.mamaibebe.com][/url]