0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бтв-Такъв е живота - Боряна Гидикова
« -: Декември 07, 2011, 10:21:15 am »
Мили момичета,
пиша ви с молба от името на Боряна Гидикова, предполагам сте гледали филмите които тя направи за нас, изключително позитивни и съдържателни филми. Темата продължава и сега молбата й е, да снима една двойка, която вече е на финала, минали през АРТ и очакват своята рожба да се роди януари месец. Ще има снимки сега, по време на раждането и след това. Филма ще се излъчи в предаването "Такъв е живота".
Моля, който има желание да участва, нека се свърже с мен.
Боряна ще се регистрира също и ще пише в темата с повече разяснения :)

Благодаря!
Re: Бтв-Такъв е живота - Боряна Гидикова
« Отговор #1 -: Декември 07, 2011, 11:33:05 am »
Здравейте мили момичета,

много се радвам, че отново имам възможност да разкажа една от вашите истории и с това да популяризирам идеята за подкрепата на двойките с репродуктивни проблеми. Този път едно от най-любимите на всички предавания - "Такъв е животът" по бТВ е посветено на темата за родителството и се осъществява под егидата на УНИЦЕФ. В продължение на няколко месеца ще се опитаме да покажем всички радости, болки, проблеми и трепети на раждането на един родител и израстването му заедно с неговото дете. Знаете, че една майка се ражда, когато на бял свят се появи нейното бебе. Макар, че родителството е най-трудното нещо, което ми се е случвало, аз самата знам, че ще се уча до края на дните си и ще раста заедно със сина си.
С огромна радост ще разкажа за това как повечето родители с репродуктивни проблеми полагат в пъти повече усилия, за да станат такива и като че ли най-пълно и отговорно се отнасят към този акт. Бихме искали да се запознаем със семейство, което вече е преминало успешно през процедурите и всеки момент очаква раждането на първото си дете - така ще имаме възможност да разкажем за пътя на една такава двойка до родителството и да покажем радостта от самото раждане на детето. Според нас, така ще отправим едно много силно и ясно послание до милионите зрители на предаването, че нашата кауза си струва и нагласите и практиките в България в тази посока трябва  да продължат да се променят само в подкрепа на семействата с репродуктивни проблеми и изобщо в подкрепа на родителите и децата. Бихме могли да снимаме двойка независимо от това от кой град или село са, като за периода на снимките ще ни трябва раждането на бебето да се случи през декември, януари или февруари. Ще се радвам да ми пишете ако имате повече въпроси. Ще отговоря на всички. Поздрави и успех
Re: Бтв-Такъв е живота - Боряна Гидикова
« Отговор #2 -: Декември 07, 2011, 12:47:02 pm »
Освен да взема да кандидатствам аз, но трябва да побързаме, че бебето ще дойде скоро.

П.С. пропуснах и другото, да попитам вторият участник в нашата история :D
*
Re: Бтв-Такъв е живота - Боряна Гидикова
« Отговор #3 -: Януари 05, 2012, 19:16:43 pm »
"Такъв е живота" е прекрасен а темите които засяга вълнуват почти всички ни.Защо обаче следващите серий не са насочени директно към АРТ процедурите?-през какво минава всяка една двойка за да достигне така желаното  родителство .Има много хора за които процедурата ин витро е напълно непонятна ,почти всяка една от нас е чувала изказвания от сорта-"ами нищо де,какво като е изкуствено,то пак ще си е ваше" или любимото на всички ни "успокойте се и ще стане"...и  ред подобни безумици ,мисля че засмемайки всеки един отделен етап на процедурата и това което преживява двойката не е лоша идея-стига да има желаещи участници за заснемане :)
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Re: Бтв-Такъв е живота - Боряна Гидикова
« Отговор #4 -: Януари 31, 2012, 10:20:18 am »
Не разбирам , защо никой не говори и не снима нищо за донорите?Постоянно се говори ,че има липса и т.н, а в същото време нищо?