0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #140 -: Ноември 02, 2020, 17:26:29 pm »
Кукапетал, виждам че имаш час, но да препоръчам Мишо Филипов - в Красно Село, работи с направление и четвъртък му е ден за бебета- бяхме сами в коридора- добре си е направил графика. И той имаше още направления ( каквото и да значи) и не ни взе и 25те лева за ехограф.
Павла, нефролог ли е задължителен на първия месец, че май не разбрах? Как са ви ушетата?
При нас пък какво стана- нямаше свободни педиатри , та за ЛЛ на Даниел записах общопрактикуваща, която има и бая бебета при нея. Но си ни праща и на педиатърка, с която работи.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #141 -: Ноември 02, 2020, 17:59:03 pm »
На 6м е нефрологът.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #142 -: Ноември 03, 2020, 09:15:30 am »
Да, нефрологът е на 6 месеца, също е хубаво да се мине.На моя позната на детето тогава видяха, че е с един бъбрек роден и подлежи на контрола всяка година и наблюдение.На нашия преглед видяха, че едното легенче на Ади не е напълно развито, но казаха, че се случва много често и се израства до 1 година, та сме на контрола и там.

Колкото до ортопеда.Знаете, че Габи беше със стремена, Тук личните не са научени как да диагностицират има ли такъв проблем и ще се развие ли.За това з амен е важно.Павла може да каже как една тазобедрена дисплазия може да повлияе на живота на един човек и как се коригира.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #143 -: Ноември 03, 2020, 09:34:27 am »
Да, добре е да се минат тези прегледи. Нашият педиатър ме информира за всичко, което се полага и даже държи да си ги спазваме профилактичните прегледи. Минахме и кардиолога и за щастие, при Дари не се налага операция и не би трябвало да създава проблеми тази артерия.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #144 -: Ноември 03, 2020, 09:55:17 am »
Връщам се но водата - не знам защо преварена, може би за да не попадне във влагалището... Каза 2 чаши преварена вода, една за очите да чистя и една за гениталиите.
Микробиологията на Криси е чиста, тъй че отивам да вадя протоколи днес.
Мише, браво на Дари за добрите новини.
Гнездо и да не ставам, но Криси е на ам така или иначе и трябва да ставам. Тя яде само веднъж нощем, сама си го избира часа. Доста по-лесно е с нея. И аз имам опит и съм по-търпелива, но и тя е по-кротка и спокойна от батко си.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #145 -: Ноември 03, 2020, 11:37:58 am »
Така е, Маги. Просто не трябва да се сърдят момичетата на лл, защото те не са длъжни да дадат направление.

Браво на Дари!

Лина, добре са. Бобо се изправя, ходи по мебелите, пълзи, сърди се... вече не е съвсем бебе. Дори се заиграват със Сими за малко.
Сими е добре. Четвъртък ще го заведа на забавачница, че очаквам съвсем да затворят всичко около празниците. Не искам да отвиква. Септември ще е на училище. Трябва да научи езика и да свикне с рутината. Като проходи и Борис отива, че там е много студен подът и искам да ходи. Около март май ще го пусна, че той преди 3г ще трябва да тръгне на училище.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #146 -: Ноември 04, 2020, 11:08:21 am »
Как сте дами?Аз вчера излизах пред блока с двете госпожици.Разходих ги, и те се поизмориха, но през нощта беше ужас.Мрънкаха, плакаха, не спахме и трите, сега съм като пребита.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #147 -: Ноември 04, 2020, 11:26:06 am »
Супер новини за Дари, Мише. Леле, сега се сетих за онзи ден, дето изкара в прегледи във Щерев. Е с този преглед ви се затварят притесненията и остава само да й се радвате <3 хубаво е Сими да социализира и да не се ‘прилепва’ към мама, добре ще направиш да го пуснеш. За децата е добре да социализират. Да, живот и здраве, около годинката трябва да прохожда Борис. Леле, как минава времето. По повод прохождането, нали бях на ортопед, той каза абсолютно забранено проходилка със стол( което сигурно знаеш). Аз питах какви други проходилки имало, той каза, че на 6тия месец, когато се видим ще ми каже.
Лято, браво за МБ на Криси.
Маги, много кофти, че не са спали, легни днес с тях. Майната й на къщата и на всичко. Легнат ли те- лягаш и ти. Моника е на училище нали? Аз, когато изларвах Лори за повече време все се надявах да спи повече ама не винаги се получаваше:(
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #148 -: Ноември 04, 2020, 12:39:15 pm »
Проходилка със стол? Паяк?
Walker има, но още не се усеща какво да прави с него. Той се изправя и ходи сам по мебелите. Имам и паяк и го слагам за кратко откакто започна сам да се изправя, да да съм спокойна, че няма да се пребие и да мога да свърша нещо набързо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #149 -: Ноември 04, 2020, 14:19:04 pm »
Аз пък днес ще изкарвам Криси най-накрая. Пак по задаи де, но все пак ще излезе детето. Ако не ѝ броим двата прегледа при лекар не е излизала поне от 10 дена, а на лекар бяхме с кола. Днес ще ходим да ѝ изпише лекар млякото вече в книжката и после ще търсим откъде да го поръчаме. После ще вземем батко от училище и се прибираме, а по-кънсо той ще ходи с баща си на тренировка. Лефакса подейства, от 2 дни колики не се усещат. Има си газове, но не е болезнено и е спокойна. Май трета вечер си кара на 6-7 часов сън без събуждане за храна нощем и всички сме щастливи.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #150 -: Ноември 04, 2020, 17:03:50 pm »
Моника е в къщи с хрема, близначките са нервозни, излизах малко сама без деца, оставих ги на свекърва ми.Ще оцелея и днес.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #151 -: Ноември 05, 2020, 12:37:48 pm »
Мише, страхотни новини, отдъхнете си вече, радвам се за вас! ❤️❤️❤️
Маги, бързо възстановяване на Моника, не знам как се оправяш с три, ти си Мама Нинджа! ❤️❤️❤️
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #152 -: Ноември 05, 2020, 12:42:27 pm »
Ох, вече са три със сополи, Моника е с леко червено гърло, Габи е с много червено гърло, Ади не мгоа да я видя.Ще се гръмна ви казвам.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #153 -: Ноември 05, 2020, 12:58:01 pm »
Маги, и това ще мине. Съчувствам ти, но нямам как да помогна.
Аз имам драма с ръководството на училището днес и цял ден си пишем писма със зам.-директора. Искат нов профил да създам на Васил в гугъл, в който да пише и номера на училището. Ако искат и адреса да си впиша и да го поверя на седемгодишния? Това дете още не знае как да си включи компютъра и няма никаква интернет хигиена. В училище нямат часове, в които да ги научат как да се пазят, но искат да имат 2 профила. Само защото в началото на учебната година не се сетиха да унифицират първия. Грешката е тяхна, не моя, и съответно ще работят с наличното. Аз 1 профил следя активно, но 2 профила ще ми дойдат много. Все пак поддържам и 2 служебни, 1 личен... А тук говорим за седемгодишно, не за тийн. А и аз миналата година получих мейл, в който пишеше, че шефът ми (по име го назоваваха) е починал и ми е завещал пари. Доста са ми несигурни точно гугъл. Кой ще поеме отговорност ако детето се окаже в риск заради това? Грижата да го ограмотя пак е моя.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #154 -: Ноември 05, 2020, 13:56:19 pm »
Маги,кофти работа?Моника вкъщи ли си е?Да оздравяват бързо ,с какво ги лекуваш?
Днес бяхме на ДК,разбрахме се декември да не ходим,няма ваксини и за единия кантар,няма смисъл Това мойто расте надължина ви казвам,качва по 500 гр макс в месеца,сега и по-малко даже,но по 7 см на дължина,7 кг е и 75 см дългун.Почнах да я захранвам вече.
На точно 6 м е нефролога нали,не 5 и малко,защото взех направление то важи един месец мисля,и за кръв и урина ,ще се пробвам с ония найлонки за урината и ще се моля да няма хора в лабораторията.
Мише,браво на Дари!
Проходилка паяк имаме от друго дете,не мисля да я ползваме,евентуално и аз като Павла за минути само.Тя е много активна Зо,пълзи по корем,мести се,утре ще сваляме нивото на кошарата,с крака се набира,на ръце се надига,голямо щихо.
Лято,изкарвай Криската,да се калява детето,аз не пропускам ден ,хем аз си почивам,хем тя да спи навън.Обличам я леко още,проверявам дали е топла и си обикаляме три,четири часа.
И днес получих майчинство за три месеца,разгеле.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #155 -: Ноември 05, 2020, 14:24:57 pm »
Ох, Маги. Тежка работа. Дано да се оправят бързо и да се разминат само със сополи и гърло.

Аз паяка го намерих за почти без пари, затова го взех. Не съм голям фен. Сими го ползва точно 1м за по малко. Борис е по-активен и рано се изправи, така че 2-3 месеца по малко ще е.

Браво на Зори. Вие да не сте малки, Слънце, нормално да е високо момичето.
Как приема храната?

Бобо ми направи реакция от сирене. От нищо друго млечно не е.

Тук е пълна тъпотия. Нито дрехи, нито подаръци мога да купя. Само по интернет. Едни чорапи да си купя, трябва да ги поръчам.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #156 -: Ноември 05, 2020, 15:29:52 pm »
Маги, сигурно е лудница при теб. Бързо да оздравяват всички!

Слънчице и Дари е така. Хвърчи яко на височина. Килограмите си ги качва в норма. На 6 навършени е нефролога и кръв и урина. Аз урина тогава не успях да взема с тези пликчета. Обаче после се сетих, но беше вече късно, че мога от гърнето да взема. Ако не успееш и тя седи до тогава, можеш да пробваш. Дари винаги пишкаше в гърнето, като я сложа.

Павла, каква беше реакцията?Аз се чудя кога да започна да опитвам да вкарвам млечните по малко 🤔 Какво стана с изследванията на Борис?

Лина, да, беше кошмарен този ден. Но наистина вече си отдъхнах 😁❤️

И Дари вече прави по 2-3 крачки. Пуска се от дивана до мен и после се радва и се смее  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #157 -: Ноември 05, 2020, 15:51:48 pm »
Бузките му станаха червени, като плака, а после останаха пъпки. Кожата стана грапава. Даже все още е, а минаха доста дни.
Аз съм му давала почти всичко вече- кисело мляко, сирене, сметана, прясно мляко, белтък и тн. Мед, шоколод и ядки само не съм май и само към сиренето направи.
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #158 -: Ноември 05, 2020, 17:03:45 pm »
Маги бързо да минава настинката!
Слънчицето браво на дългокраката мадама!
И ние бяхме днес на консултация и ваксини. Мони е вече 6860кг и 61см,до тук качва по 1кг на месец.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #159 -: Ноември 05, 2020, 17:13:39 pm »
Круела,тя Зори е 120 грама по-тежка  :D,браво на момчето,добре си хапва!
Павла,в такъв случай сирене ще даваш ли пак?Това не е алергия,нали?
Ще пробвам и с контейнерчетата и с гърне,макар че едва ли ще сяда стабилно,сега се мъчи и общо взето седи като динена кора.
Мише,почва голямото търчане скоро.
Зори определено добре приема храна,зяпа,хапва,почти не се плеска,само веднъж кихна и ме омаза .Досега е яла пащърнак,тиква и броколи,като сгреших и тиквата я давах само два дни,трябвало пет,ма нещо не съм догледала .