0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #920 -: Октомври 11, 2014, 23:17:20 pm »
Mgstra,хубави новини :)
Рафаила,правилно си разбрала,а не като мен :lol: аспирина до 34 вкл.,а магнерича до 36,а аз и двете ги бях спряла,та сега пия пак магнерич :lol:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #921 -: Октомври 11, 2014, 23:51:56 pm »
Mgstra,хубави новини :)
Рафаила,правилно си разбрала,а не като мен :lol: аспирина до 34 вкл.,а магнерича до 36,а аз и двете ги бях спряла,та сега пия пак магнерич :lol:
Благодаря ти,Алекс:)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #922 -: Октомври 12, 2014, 03:42:49 am »
Виванова, жив и здрав да ви е Никола и да ви донесе много щастливи моменти!  :bighug:
Темата е много свидна и за мен, оставих в нея голяма част от себе си и взех много  :cloud9:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #923 -: Октомври 14, 2014, 11:50:47 am »
Къде сте всички  :wink:
Ние с бебка се прибираме от извънреден преглед, защото снощи ме заболя отляво високо отзад някак и се притесних. Тя риташе много цяла нощ и като ме болеше това място едва дочаках сутринта да видя всичко наред ли е. Записаха и тоновете, нямам контракции, но вероятно нещо е от бъбреците болката. Докторката ме прати на стерилна и обикновена урина. Бебка се е обърнала с главата надолу.
Вие как сте?
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #924 -: Октомври 14, 2014, 12:03:54 pm »
Тук сме :lol:
Catcat,дано не е нещо сериозно,но както го описваш е от бъбреците,пий повече течности или има инфекция или някакви песъчинки изхвърляш,важното е,че бебка е наред и браво вече се е обърнала :)
Аз съм добре,но всички около мен ме притесняват с непрекъснатите си въпроси ама не е ли редно да го извадят по-рано след като е с омотана пъпна връв и т.н. и аз откачам...само малко да не го усетя да мърда и изпадам в паника... :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #925 -: Октомври 14, 2014, 12:25:31 pm »
Здравейте момичета, радвам се че всичко при вас е добре! Искам да попитам, ако знаете им ли риск за мен и детето ако сме в близък контакт с човек правил скенер? На майка ми в понеделник и предстои такова изследване и иска да я придружа, а след това ще остане вкъщи за няколко дни, та сега се притеснявам как да постъпя. Повод за това е ,че преди време и правиха т.нар. Пет скенер и никаква информация за защита на околните нямаше, а на следващия път съвсем случайно тя разбира, че не трябва да е в близост до хора и най-вече до бременни и деца за 24 часа от вкарването на радиоактивното вещество( просто една сестра и се развикала в коридора на болницата да се махне от нея, че е радиоактивна и т.н). Четох из нета, но пак не намерих нищо конкретно, питах и лекар и думите му бяха"проблем МАЙ няма", но мен това не ме устройва като отговор. Сега съм пред дилема-хем да не обидя майка като и кажа че не мога да я придружа, хем много се притеснявам и за детето и за мен :?
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #926 -: Октомври 14, 2014, 13:00:18 pm »
Здравейте,
CatCat, точно така трябва - като нещо не ти е комфортно - да се ходи на лекар, естествено не прекалено, но е добре, че си се успокоила, иначе щеше да го мислиш и да се притесняваш...
Алексче, какво да ти кажа - колкото хора, толкова и мнения  :( Важно е бебокът да си мърда и да си ходиш на прегледите. При мен от ЖК ме вкараха също във филм и ми казаха, че мога да си родя съвсем нормално, въпреки миомката и бях няколко дни много разстроена, защото моята лекарка пък държи на секцио...
Ellis, на майка ми й правиха Пет скенер март-април, когато аз бях съвсем в началото на бременността, и й казаха в никакъв случай да не я придружавам /още повече бременна/, защото наистина тогава е радиоактивна, заради веществото, което вкарват... Но времето, за което споменаха е 24-48ч, после няма проблем. Така, че ако е минало това време, не би трябвало да има риск за теб и бебо :D
« Последна редакция: Октомври 14, 2014, 13:14:15 pm от bonbolini »
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #927 -: Октомври 14, 2014, 13:15:32 pm »
КАТ и ПЕТ (позитрон емисионна томография) скенер - имат разлика в провеждане на изследването. При второто се въвежда радиоактивна глюкоза (захар), която служи като проследявана субстанция и се инжектира в тялото. Няма указания бременни жени да не са в близост до изследвано по този метод лице, а то не се прави при бременни жени (по обясними причини). Провежда се при кърмачки обаче, като изискването е да се преустанови кърменето 24 часа след изследването.
Т.е. няма майка ти да те облъчи с радиация, ако й правят ПЕТ скенер, КАТ пък съвсем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #928 -: Октомври 14, 2014, 13:41:36 pm »
Благодаря ви момичета, за обикновен скенер не зная и затова питам-в понеделник  предстои изследването, но за Пет имам макар и малко информация-"използваните изотопи имат период на полуразпад 110 минути и пациентите би трябвало да избягват тесни контакти - особено с малки деца и бременни - до вечерта в деня на изследването"-това е цитат от
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=352907.  Явно съм станала малко параноична, но майка ми е минала през 5 броя Пет скенера и досега по нейните думи не са я информирали за такива рискове , а при bonbolini са им казали.
« Последна редакция: Октомври 14, 2014, 13:43:23 pm от elis »
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #929 -: Октомври 14, 2014, 14:11:07 pm »
При мен от ЖК ме вкараха също във филм и ми казаха, че мога да си родя съвсем нормално, въпреки миомката и бях няколко дни много разстроена, защото моята лекарка пък държи на секцио...
Твоята лекарка сигурно иска да я махне по време на секциото  :wink:

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #930 -: Октомври 14, 2014, 14:16:06 pm »
Ако допуснем, че майка ти след скенер е радиоактивна някакво време, до степен че изобщо да повлиява на други хора с тази радиоактивност, то нивата на "облъчване" са някакви пренебрежимо малки. Дето се вика - слънчевата радиация е по-опасна от тях и то за всички ни, не само за бременните. Отделно, че и плодът е много добре защитен в майчината утроба все пак. Друго е да се изложиш на директно облъчване ти, или да ти вкарат радиоактивна субстанция в тялото.

Но, ако все пак имаш страхове и съмнения - просто не ходиш с нея и толкова. Тя е майка, както и ти ще бъдеш скоро - няма да се обиди, ще разбере страховете ти, ако ще да са чиста параноя.  :wink: Пожелавам добри резултати на скенера, пък другото - не е особен проблем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #931 -: Октомври 14, 2014, 14:23:37 pm »
При мен от ЖК ме вкараха също във филм и ми казаха, че мога да си родя съвсем нормално, въпреки миомката и бях няколко дни много разстроена, защото моята лекарка пък държи на секцио...
Твоята лекарка сигурно иска да я махне по време на секциото  :wink:
И аз мисля така. Аз имах, и док каза че като ме отвори за секциото ще разгледа и ще я махне евентуално. Обаче родих нормално и още си имам киста. Ще я следим.

Алекс, обсъди страховете си с лекаря и нека той ти даде обяснение защо смята, че няма риск за беб. Аз също мисля че няма за какво да се притесняваш, а и беб може да се развие по всяко време ако не греша.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #932 -: Октомври 14, 2014, 15:09:01 pm »
Честно казано се успокоявам,че ако има някакъв риск надали ще ме оставят просто така и ще ме чакат ама пусто мъжете нали са си паники,моят също е с медицинско образование и не ми стига той,а и близките ми колеги хирурзи,ей тези тримцата ежедневно ме побъркват с въпроса как си,усещаш ли го и т.н. :lol: ще го обсъдя пак в петък с док. :)
Elis,както ти е казала Jbrul никаква опасност няма за теб то ако бе опасно аз ще светя доста ярко :lol: почти всеки ден някой от пациентите ми прави скенер и съм в контакт след това с тях..
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #933 -: Октомври 14, 2014, 15:28:19 pm »
Здравейте маминки, не съм писала от доста време. Но като начало чакаме момиче, 457гр е, дълга от дупе до глава 18см, с малко чипо носле :) Аз съм малко настинала и се лекувам. Изписаха ми биозин мама и магнерот, другия месец ще ми пускат изследвания :) Тъй като не получавам често подготвителни контракции ще го пия 3 по 1, дано не се засилят. Сега ще ви изчета каквото съм изпуснала. Целувки от нас  :D


*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #934 -: Октомври 14, 2014, 16:19:09 pm »
Благодаря Ви момичета, доста се успокоих! :bighug:
Алекс77, дано бебето се размотае и да не се притеснявате излишно.
Bojinova88, добре дошла, и аз с предишната си бременност пиех магнезий(Магнерич)заради контракции и то 3х2 , бях с много контракции още от 4 месец и според мен доста ми помогна да стигна поне до 37г.с., въпреки че се появиха други усложнения , но поне контракциите ги овладяхме. Много лекари отричат магнезия, но без него аз бях с непрекъснато стегнат корем.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #935 -: Октомври 14, 2014, 17:01:20 pm »
Здравейте  :hello: :hello: :hello:
bojinova88 май ще си имате пухкава бебка,нашият момък от вчерашният преглед е 368гр.
Аз утре съм на ендокринолог по препоръка на д-р Даскалов,заради ИР преди забременяването.А в петък съм на УНГ че след кашлицата съм със заглъхнали уши,а и сами слабо място от дете.Вече ми писна от ходене по лекари  :( .
Алекс при теб наистина не остана,ще стискаме палци всичко да е безпроблемно.
Catcat бързо да отшуми болката и ще чака ме да кажеш как са резултатите от изследванията.
   П.П. на останалите коремчета много ритничета и хубави емоции

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #936 -: Октомври 15, 2014, 13:04:16 pm »
Браво, момичета, какви големи бебчета си имате :) И още по-големи да станат, но пък да не ви притискат и да не ви тежат прекалено :)

Алекс, притесненията явно нямат край... Всичко ще е наред. Племенникът ми беше с доста увита пъпна връв, роди се 5 дни преди термин с планово секцио, жив и здрав. На теб пожелавам също живо и здраво бебче близо до термин :)



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #937 -: Октомври 15, 2014, 14:26:20 pm »
Алекс, и моята дъщеря беше с увита пъпна връв. Роди се два дни преди плановото секцио със секцио по спешност, но не заради увитата пъпна връв, а заради тръгнало нормално раждане. Роди се жива и здрава, не се притеснявай. Нали ходиш на тонове?
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #938 -: Октомври 15, 2014, 16:16:48 pm »
Здравейте, връщам се от преглед. Тоновете са добри, но при прегледа и при мен се установи, че момъкът е с увита около вратлето пъпна връв  :x Даже двойно увита. Докторката пусна кръвопоток и каза, че е ОК и, че по принцип това било доста често срещано при бебета... И така - другата и по-другата седмица на тонове и на 7.11. /живи и здрави/ - секцио :)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #939 -: Октомври 15, 2014, 18:22:28 pm »
Руми,Grace благодаря  ви момичета за успокоителните думи,да ходя на тонове...т.е. в петък ще ходя  :lol:
Бонболини,моя младеж е с тройно увита около вратлето  :lol: ти ще си преди мен моето секцио е за 14.11. :lol: