0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #520 -: Август 25, 2014, 20:35:11 pm »
Лежах в МД за задържане и доброволно не бих си го причинила отново. Мисля, че в София има достатъчно добри държавни болници и достатъчно добри лекари, които да поемат израждането на повече от едно бебета. Почетете, поинтересувайте се и вземете информирано решение.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #521 -: Август 25, 2014, 23:22:46 pm »
Мих, моя приятелка се следеше при д-р Дяволов и той я насочи за ФМ при Марков. Там обаче часовете се записват месеци напред, т.ч. да не се учудиш нещо ;) Иначе всички изброени от момичетата са много добър вариант, едва ли можеш да сбъркаш :)
Споделям мнението за МД - не си е работа битовите условия и отношението. За ВИП стая няма какво да се лъжеш, или поне не и преди да я видиш добре, защото на някои етажи там е по-трагично от в нормалната стая, само дето си сам... Иначе да ти кажа за четвърти път лежа там и всеки път ми става все по-поносимо, явно се свиква :lol: (това в кръга на шегата). Сега при раждането обаче разбрах, че за да си облекчиш престоя там просто не трябва да ти пука, да не обръщаш внимание на акушерки и прочие, да не взимаш на сериозно разни дребнави забележки, да си осигуряваш сам удобствата и най-важното да си имаш ТВОЙ лекуващ лекар. Ти щом ходиш при Дяволов, то значи си решила най-сериозната част :) Тогава ще знаеш, че има кой да се грижи за лечението ти и няма да обръщаш внимание на битовата част. Аз сега при цялото това преждевременно раждане бях най-малко притеснена и кофти от предишните си престои, дето бяха супер несериозни, именно заради докторката си ;) Също да те утеша, че сектора на Дяволов е хубавата част на 5 етаж, а след раждането си плати за 12 ако има места и съвсем няма да се впечатлиш от лошите условия :)
Е пожелавам ти да ходиш директно на 12 етаж, ама имаш още доста време - не бързай ;)
Иначе според мен дори при минимален шанс раждайки другаде да ти транспортират бебетата после тук по-добре да се изтърпи ама да си си там ;)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #522 -: Август 26, 2014, 01:41:12 am »
Благодаря , момичета за мненията и препоръките
Mousyt , имах нужда да чуя това:) :bighug:
Н
Много хубаво име си имате:)как е Матей :) вече гледам е на 16 дена:)
Кога минаха.....:)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #523 -: Август 26, 2014, 11:17:07 am »
Добро утрооо!! Как сте днес, тумбачета?
Моусит, ама чудесно име сте избрали на бързащия юнак  :D Той какво прави?
Гледам за раждане си говорите. Аз май съм се спряла на Токуда. Исках много да раждам в Щерев, ама нали нямат неонатологично отделение и се отказах. Предполагам, че е рано още да ходя в Токуда, а и незнам при кой лекар. Ще попрочета кои мами във форума са раждали там и при кого.
Много хубав и спокоен ден ви пожелавам  :D
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #524 -: Август 26, 2014, 11:36:17 am »
Здравейте момичета, да споделя и моите питанки и ако има някой да ми помогне със съвет. Бременна съм в 20 г.с., първа бременност. В 13 г.с. пътувахме от В. Търново до София за ранен скрининг, всичко беше наред, но на другия ден получих кървене, от там в болница - оказа се 2 малки отлепвания на плацентата, 2 дни по-късно още по-голямо кървене с още по голямо отлепване, 1 месец в болница на системи и хапчета и нещата се задържаха. Вече съм в период за втората ФМ, но за съжаление в нашият град не правят такова, има 4Д ехограф, но не е ФМ. Няма да мога да пътувам отново до София и ще се надявам всичко да е наред. Дали според вас само една ФМ и то в 13г.с. е достатъчна???
Другото което ме притеснява е нивото на един от хормоните ми ТСХ. Още преди да забременея правих някои изследвания (понеже бебето се бавеше повече от 1.5г.) и тогава ми излезе ТСХ - 0,046, което е много под нормата, пих 1 месец Тирозол и не го изследвах след това. Иначе правих ехография на ЩЖ, ТАТ, МАТ и ФТ3 в норма. Забременях 3 месеца по-късно и около другите неща така и не го проверих тоя хормон. Сега вече съм в 5 месец и го пуснах и излезе 3.18, което е в граници, но пък за бременност е високо. Консултирах се веднага с ендокринолог, вторник отивам за рецепта за Л-Тироксин. Дали досега цели 5 месеца като е било по-високо е възможно нещо да е навредило на бебето, четох ужасни неща ... Дано не съм закъсняла много с регулирането му и всичко е наред с бебчо.
Късмет и много търпение на всички ни и да си гушкаме здрави бебета.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #525 -: Август 26, 2014, 12:33:18 pm »
Здравейте от слънчева Гърция  :D Да си дам мнението за Майчин дом ... Там ми правиха кюртажа преди 2 години и въпреки не луксозните условия, лекарите бяха на ниво, обясняваха всичко, което питах ... Едната ми лекарка работи там, но аз ходя и на частно при нея. Твърдо съм решила, живи и здрави,да раждам в МД при нея.  4 мои колежки родиха там,  в МД и са доволни :) Хич не ми пука толкова за условията, все пак мислите и усилията ще са ми насочени към малкото човече 8)
Анелия 999, важното е да следиш хормона, някои момичета дори не го изследват и си раждат напълно нормални дечица. Късмет :)
Коремчета, бъдете здрави :)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #526 -: Август 26, 2014, 17:10:41 pm »
Catcat на мен ми препоръчаха в Токуда д-р  Данаил Илиев, та май ще съм при него. И аз мислех, че ми е рано, но пък чувам че часове се записвали едва ли не за месеци напред  8O и май не трябва да се мотая.
Аз имам едно питане към мамите на близнаци и бъдещите такива - къде си правихте ранната ФМ? Д-р Белчева ми препоръча три имена: доц.Марков, доц. Виолета Димитрова и д-р Мазнейкова, като едни от най-добрите специалисти по ФМ. Не знам обаче кой да избера. А ми казаха и тук да не се мотая много, че записвали часове за доста напред във времето.
Изчетох много мнения, за всички има както положителни, така и отрицателни отзиви и не знам на кой да се спра  :?
Mousyt прекрасно име за малкото човече  :D
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #527 -: Август 26, 2014, 17:27:53 pm »
Викси,лично аз не бих отишла при Мазнейкова за другите двама съм за :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #528 -: Август 26, 2014, 18:29:19 pm »
Оооо, Бонболини припичате ли се с бебо:) само така :balk_111:
Аз съм бяла бяла кой ще повярвА, че от морето идвам :), но туй да ми е кусура  :lol:

При мен чернодробните показатели са завишени и ме пратиха на гастроентеролог.
Не мога да спра да се чеша и бе това не спим сега съвсем.
Луда работа да полудеел малко е
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #529 -: Август 26, 2014, 18:59:31 pm »
Викси,
Да се изкажа като една бъдеща мама на близнаци: аз понеже БХС правих, та ходих при д-р Стратиева в МЦ "Света Петка". Останах с добро впечатление от лекарката, обясняваше много подробно и отговори търпеливо на всичките ми въпроси.  Записах час 2-3 седмици предварително, но за този център май няма такъв наплив и може и за по-скоро да си запишеш час.

Mih,
Много ти се събра на теб напоследък ... Дано по-бързо да отмине всичко. Казват, че след раждането всички болежки минавали, ама аз не вярвам докато не видя. Изпращам ти положителна енергия за спиране на контракции и сърбежи ... и повечко сън, че като дойдат бебоците няма да има много време за това последното  :wink:. И моите хлапета ме тормозят напоследък, та не спя съвсем пълноценно, ама като те чета и настръхвам.

Успех на всички момичета до където и да са стигнали. Всичко да е наред до края!
 
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #530 -: Август 26, 2014, 20:27:50 pm »
Благодаря ти, Maury:)

Наистина понякога имам чувството , че ще полудея, но стискам зъби .
Чак на мъжа ми се отраЗи, взе да подскача стреснат , а иначе е супер силен и той ми е най- голямата подкрепа :)

Maury, коя седмица стана ти:)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #531 -: Август 26, 2014, 20:48:32 pm »
Мих,не се ли мажеш? Мажи по-често явно си със суха кожа и заради разпъването още повече и да пишеш след консултацията с гастроентеролога...аз пък не съм си пускала,чак такива подробни изследвания,тя само ПКК,глюкоза,СУЕ и урина ми беше казала,а аз на своя глава пуснах белтък и албумин,че имам отоци понякога,ама чернодробни не съм пускала...
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #532 -: Август 26, 2014, 21:12:23 pm »
Алекс, аз сама си пуснах и то само асат алат основните. Сърбежите са ми по- различни и като прочетох та аз иман точни всички симптоми на холестаЗа- сърбеж по стъпалата и дланите после и навсякъде, ни як сърбеж у без обриви,по- тъмна урина и светли изхождания.
Пуснах си ги излязоха завишени единия най вече, а после от жк като ги видя и казах оплакванията ми назначи общ и директен били рубин ( от тях най се разбира) мислих у тях да пускам, но не исках да се правя на доктор . Но усещах , че не е просто сърбеж.
Но и и Дяволов и жк казаха че нищи не може да се направи и да са завишени.

Ти си пускаш всички изследвания то са си достатъчни .
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #533 -: Август 26, 2014, 21:16:56 pm »
Не ги мисли хич . При мен очевидно имаше проблем и е много рядко срещано това състояние:(
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #534 -: Август 26, 2014, 21:18:31 pm »
Но и и Дяволов и жк казаха че нищи не може да се направи и да са завишени.

Не мога да се съглася с това. Потърси гастроентеролог. Ако се затрудняваш, ще ти препоръчам.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #535 -: Август 26, 2014, 21:42:53 pm »
Да търсим гастроентеролог наблизо около нас в овчакупел сме.
Искахме наблизо да не се друсам, че трябва да Полежавам , но то около нас пък бая павета та и по далече да е ако няма павета даже ще е по- добре.
Мели, щом казваш задължително ще отида иначе не съм спокойна хич. Няма да откажа ако ми препоръчаш гастроентеролог
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #536 -: Август 26, 2014, 22:13:55 pm »
А Михче,в болницата която работя онкологията в Дървеница далеч е от Овча купел но пък гастроентеролога е добър д-р Цаков се казва само не знам дали не е в отпуск ако искаш ще ти дам телефон да се обадиш  :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #537 -: Август 26, 2014, 23:12:34 pm »
Здравейте коремчета :)
Радвам се, че ви е харесало името на бебето - голяма дилема беше :lol: Той засега е доста добре, няма някакви усложнения или нещо - чакаме го само да качва кг и да си го прибираме. Днес беше 1500гр, а утре ми е ден за свиждане и нямам търпение да видя дали пак ще е буден и ще ритка като миналата седмица и дали тези 100гр отгоре ще му личат :oops: 8)

И на мен ми беше странно, като ми казваха че всичко минава с магическа пръчица - е така е, повярвайте ми :lol: По време на бременността имах куп оплаквания и не можех да си представя как така няма да си ги спомням. Еми на сутринта след раждането вече бях забравила и болките от контракциите и всички оплаквания от бременността 8O Та мен това не ми действаше успокояващо докато лежах, ама ако вие можете да ми повярвате и това да ви даде сили да стискате зъби - направете го 8) Та по темата един виц да се позабавлявате:
"Спорели мъжът и жената кое боли повече - раждането или да те ритнат в топките. След дълго спорене и мислене станал един мъж и заключил: "Да те ритнат в топките боли повече от раждането!" Всички учудени попитали защо и как може да е сигурен, а той им отговорил: "Ами ако ритнеш един мъж, той винаги ще се пази да не повториш.... а една жена ражда и след няколко месеца като я попиташ иска пак :lol:"
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #538 -: Август 27, 2014, 00:56:37 am »
От както разбрах за името на малкия Матей и сз все се каня да пиша колко ми харесва!
А колкото до вица- истина е,азусещам че бих искала отново да съм бременна и да родя.Ако децата ни не бяха вече три,бих пробвала отново в най-скоро време.Така или иначе си бях определила горна граница за ин витро опити до 43 години,а още не съм ги навършила
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #539 -: Август 27, 2014, 10:48:37 am »
Mousyt ,развесели ме с тоя виц  :lol:
А ще ви кажа като родя дали пак ще искам :wink:

Hope-love, пожелавам ти какво решиш да ти се сбъдне:)
Ти къде роди близнаците