0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #60 -: Юни 21, 2007, 10:58:42 am »
Roby, съвсем не, моят вече е готов (в работен вид) и имам няколко запитвания от близки и роднини. Всеки иска да ни вземе нещо и е дълбоко обезпокоен да не се дублират нещата, така че ще го играя координатор. Смятам, че е едно огромно облекчение и за семейството и за роднините, особено за по-близките, които също чакат с нетърпение. Нашите баби ги сърбят ръцете вече... :lol: Макар че са суеверни и ще купуват след раждането, но поне и аз и те ще знаем, кой какво колко.
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #61 -: Юни 21, 2007, 11:48:13 am »
Момичета, едно лично мнение да дам за продуктите на Мадър Кеър.

Дрешките си загубиха леко формата при първото пране. Наляво-надясно, виснаха тук-там. Иначе хубав, сравнително тънък памук и прекрасни картинки.

Одеалцата с двоен слой-отгоре плЮшено, отдолу-памук, виснаха на първото пране и сега има луфт между двата слоя.

Сутиените за бременни и кърмачки-номерацията е различна от тази на Триумф, нашите български марки и т.н. Какви цици имат англичанките, акълът не ми стига...Задължително премерете и преценете. Лично аз намерих по-добри сутиени и на по-добра цена при Триумф и C&A (тези не ги знам дали вече са пристигнали в България).

Чаршафчетата като ги изпрах-един с един ръб не си пасват. Разкривиха се.

Всичко съм прала на 30 или 40 градуса.

В общи линии съм леко разочарована, но това да ми е проблемът. Иначе красоти големи, спор няма. И каталогът хваща око и едни тлъсти обяснения колко е качествено, премислено грижовно при изработването, по стандарти и т.н. Имайте предвид, че в България и Чехия изглежда като луксозен магазин, но в Англия си е средна класа, достъпно за всички. Така че хубаво огледайте и българските ни стоки, може да се окажат много по-качествени и стабилни!

Мислете и преценявайте!
Alexandra
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #62 -: Юни 21, 2007, 11:59:21 am »
Права е Мари :)
Най-важното е да са живи и здрави. Как ли сме оцелели ние и нашите родители без Авент, Чико, Макси Коси........
Не ми се обиждаите момичета, не ме плюйте сега :D, ама ми се вижда малко префърцунена цялата тая работа с марките, с цялото това умуване, каква пък да е точно,.... не знам, може и аз да не съм права.... мисля, че има много по важни неща от това каква марка да е количката, какъв цвят и т. н. Ние поне никога не сме робували на такива несхта и сега при покупките за бебето - също/
Поздрави

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #63 -: Юни 21, 2007, 12:04:45 pm »
Marie, още като им видях сутиените, имах едно на ум :lol:! Все пак там съм познавач и определно на Триумф са по-качествени. Разчитам преди всичко на усета си и на техническите характеристики, така да се каже, не робувам на марки. Ето количката си я избрах най-вече заради теглото и това, че ми изглежда по-качествена от подобни на тази цена...
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #64 -: Юни 21, 2007, 12:08:33 pm »
аз се изцеждах с помпата от самото начало и никога не съм имала проблеми. напротив, когато акушерките стискаха на ръка, за да тръгне кърмата - болката беше ужасна. аз така и не можах да си я причиня сама и не се научих да изцеждам на ръка.
помпата е само Авент, друго няма смисъл.
И аз така :)
<br />[link=http:
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #65 -: Юни 21, 2007, 12:19:28 pm »
По отншение на кошницата -вземете я от самота начало, за да пренасяте бебето спокойно. Освен това моята дъщеря умираше от кеф да си седи в тази кошница - тама спеше, там играеше, наблюдаваше какво става около нея докато не почна да се движи по-активно.
За бебефоните - нашият улавя различни звуци, а не само плачът, примерно ако отвориш вратата се чува едно пук и т.н. Добра идея е да кажете на близки и приятели какво да ви подарят -много е удобна. Аз получих така като подарък ваничката и бебефона и разни други неща. Бях си ги избрала предварително и казах какво точно да ми вземат.
Електрическите помпи предполагам са огромно удобство, особено ако се наложи да си прекараш живота с помпата, както при нас :wink:, но поне миналата година тази на авент беше с някаква космическа цена.
<br />[link=http:
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #66 -: Юни 21, 2007, 13:28:09 pm »
Електрическите помпи предполагам са огромно удобство, особено ако се наложи да си прекараш живота с помпата, както при нас :wink:,

Разсмя ме сега, ама лани хич не ми беше до смях с това нон-стоп цедене :) Но и мен ме спря цената на електрическата, затова имам ръчна Авент. Супер е, цедих от вечерта след секциото докато станем на 7 месеца, страшна машинка!

"Кошниците" не рядко ги има в комплект с количка и биха могли да се монтират и върху рамката на количката. За малко бебе може да е удобно, за мамите е по-леко. Нашият мушморок си се возеше в нормална количка навън, но у нас отказваше да спи другаде, освен в кошницата си, докато не навърши 2.5 месеца. Имам си един скъп спомен как съм разтегнала дивана в хола, помпя кърма с едната ръка, с другата прелиствам д-р Спок, а с крака люлея кошницата :wink: Иначе за возене в кола е абсолютно необходимо и отговорно бебето да е в кошница, която винаги се монтира по посока обратна на движението - при рязко спиране така се избягва "камшичен удар" на неукрепналото вратле. Кошница и столче не трябва да се слагат на предна седалка, ако има airbag.

Marie & Lady_11, стискаме палци всичко да мине по вода и при двете ви!
« Последна редакция: Юни 21, 2007, 13:31:25 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #67 -: Юни 21, 2007, 14:22:14 pm »
Аз със сигурност не премирам по определени марки заради самите марки. Още повече, че в България наистина често пъти съвсем обикновени на запад марки тук се представят като нещо супер! Същото сигурно е с Mother care, особено при положение, че на етикетите стоят европейските им цени, примерно рокля от EUR 40, българска цена от 150 лв.!!!! Специално количките им изглеждат много качествени и много неща, които иначе си купуваш отделно (примерно кошницата) там ти е част от комплекта. Иначе съм съгласна, сутиените на Триумф са много по-добри!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #68 -: Юни 21, 2007, 14:34:43 pm »
За първите дрешки няма смисъл да са скъпи, а качествени. Както мармотче ви е писала има прекрасни български дрешки на супер цени - вис виталис, захитех, стеда и мн. други. Прекрасно качество. Деси износи на Дани и Марти точно такива дрешки, които могат да отгледам поне още 2 бебета без да им личи :D Вече като поотраснат за ваше удоволствие може да купувате по-скъпи и ефектни одежди, те ще се носят и по-дълго, защото бебетата не растът с такива темпове като в началото.
За количка аз продължавам да си дудна, но чико е марката, не са непосилно скъпи, а са супер качествени. Сега в големите жеги оценям отново правилния си избор, защото детето ми не се е изпотило нито веднъж, спи, седи в нея с часове. Едната мама, с която се разхождаме заедно е с кангароо, ами детето й на 20 мин. е с мокро гръбче :( А количката струва около 350 лв.
Още повече, че модела на чико Ct 0.2  е с кошница за кола и струва 550 лв., което за мен е супер добра цена за хубава количка и кошница :)
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #69 -: Юни 21, 2007, 14:44:47 pm »
Подкрепям Мари по отношение стоките на Мадър Кеър - аз не съм купувала заради солените цени, но разни приятели, които живеят в чужбина ми донесоха сумати неща - всичко се разпусна, въпреки внимателното изпиране.
Абсолютно безмислено е да купувате скъпи дрешки в началото. Ние също изкарахме първите три месеца само с дрешки на Вис Виталис, Захитекс и др български, като нищо не беше ново, а износвахме на племениците ми, но въпреки това дрешките не са мръднали.
Доволна съм и от българските сутиени за кърмачки, които си купих от ДАНЕТ.
За помпата на АВЕНТ вече ви продънихме ушите сигурно :lol: Ползвам я от болницата, гърдите ми не се разраниха.
На Мари и Лейди желая успех!
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #70 -: Юни 21, 2007, 15:24:44 pm »
Васи, а тези еднократни гащи от къде ги взе? Аз толкоз търсих - навсякъде ме гледаха като извънземно. От любопитство питам...

От магазин Штъркел, на Кампол и мисля са най-евтини, а за Пловдивчани и във Вис Виталис.

С две ръце за дрешките на Захитех, наистина много качествени дрешки и много приятни материи.

За помпата, моето мнение е да не бързате. Може и да не ви потрябва, а пък особено за електрическата, която е към 200 лева, ако не се лъжа.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #71 -: Юни 21, 2007, 16:39:48 pm »
Мече, благодаря ти. Аз си харесах една сива от тази марка. Разбрах че в МОЛ-а имало магазин. И като гледам ще излезе към 500 лв, дали е истина, не знам. Ако не, може би ще спрем на Пер Перего, а в краен случай на Бертони. В никакъв случай не робувам на марките за каквото и да е било.
Благодаря на всички мамчета за съветите, много сте ни полезни. Относно електрическата помпа май е с 40лв. по-скъпа от ръчната, та може би да се сдобия с такава, ако само толкова е разликата, но пък ако ми върши работа, супер. В такъв случай след раждането ли да се купи или преди, как мислите? Все пак е скъпа инвестиция.
Исках и друго да ви питам. Кога да започна да си мажа зърната на гърдите? Сега съм в петия месец. Мажа корема с Виши. Иначе на два пъти ми сълзи дясната гърда, нормално ли е? Относно подаръците отсега имам заявки, но ще видим.
Поздрави! Касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #72 -: Юни 21, 2007, 16:51:19 pm »
Kassi, грешиш:
http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=16
Електрическата за една гърда е - 285лв, ръчната е - 82лв.
За изтичането от гърдата е нормално. Ако нямаш контракции - кремче за зърната в 8-мия месец.
« Последна редакция: Юни 21, 2007, 16:55:39 pm от Lan »
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #73 -: Юни 21, 2007, 16:52:43 pm »
Толкова скъпи ли са! Ужас!  8O Мислех, че са към 120лв., кофти заблуда, ясно. Лан, благодаря ти.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #74 -: Юни 21, 2007, 16:59:17 pm »
 :(И аз си бях харесала електрическата на Аvent за две гърди, ама само на картинка си я гледах, четох и предимствата и т.н. После като и видях цената - 790лв и ми призля! Удобно, удобно, но все пак тези пари могат да отидат за нещо друго за бебо.
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #75 -: Юни 21, 2007, 17:00:35 pm »
  Момичета,  в магазин Малечко на К.Величков има електрически помпи за кърма, на нова марка швейцарска забравих как се казва, но единична струва 120 лева, такаче сравнена с ръчна на Авент 90 лева, си струва парите електрическата, пък е по-евтина с тази на ААвент 285 лв
*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #76 -: Юни 21, 2007, 17:20:49 pm »
Иначе на два пъти ми сълзи дясната гърда, нормално ли е?

В някоя от книгите, които четох пишеше, че откъм 19-20 с. е възможно да се получи, така, че явно е нормално  :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #77 -: Юни 21, 2007, 17:52:43 pm »
Цитат
Огледайте си бЮджета най-напред, зимата как ще я карате, как сте с парите, огледайте си къщите, стаите, какви възможности дават те, помислете колко роднини потенциално се очакват да накупят подаръци, мислете за това, че пари трябват винаги и е хубаво да има по нещо заделено. Това ми е съветът към всички!
Абсолютно съм съгласна с Мари. На нас също много ни се иска да накупим повечко дрешки и др., но 1во- всичко ни е умножено по две, 2ро- не очакваме никакви подаръци, трябва да разчитаме само на това което ние можем да осигурим на бебоците. Но това не ни притеснява, да сме живи и здрави, бебчовците ни също. То нали знаете всеки се простира според чергата си.
Единственото, което много, ама много ме възмущава, е, че както виждам и в Бг е същото- близнашките мами са много ощетени откъм избор на количка. Аха, да вземе да ни хареса някоя, тя струва мама си и баща си!!!

*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #78 -: Юни 21, 2007, 18:08:22 pm »
Мarie,Много ти благодаря за инфото отностно дрешките на Mothercare. Мислехме от тях да вземем за началото имат много сладки и на добри цени комплектчета, ама май няма да са от там.
Момичета, аз също не робувам на марки, на където сме ние има точно 2 бебешки магазина, и единят е Mothercare. Ходихме да големите градове, но изборът за количка за близнаци е равен на 0!!! Сега почва да ме хваща яд, че не си отидих да Бг да напазарувам. Там си имаме много по-голям избор, на много добри цени и качествени стоки.
Приятен ден!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #79 -: Юни 21, 2007, 18:42:45 pm »
Цитат
Kassi, грешиш:
http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=16
Електрическата за една гърда е - 285лв, ръчната е - 82лв.

А има и електронна ... ех мечти, ех Ариана ... ма няма да ме огрее.