0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    tutuo123

след лечение с Достинекс
« -: Ноември 01, 2007, 14:49:27 pm »
Здравейте, току що се регистрирах. Много е хував и полезен този сайт.
Имам притеснение относно продължителността на цикала ми.
Цял живот ми е бил редовен и нормален - към 28 дневен цикал с 5-6 дни кървене . Но понеже имах висок пролактин, ми изписаха Достинекс. Не съм имала никакви странични ефекти освен че след 2 седмици лечение, цикала ми се съкрати с 1 седмица, и стана 20 дни. Така съм вече втори месец, и сега очаквам да се потрети.
Нямах възможност досега да се консултирам с доктора ми-понеже му е ултра натоварен графика-прегледа ми е чак следващия месец.
Някой може ли да ми каже това нормална продължителност ли е?
И дали така ще остане завбъдеще? Благодаря ви.

*
Re: след лечение с Достинекс
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2007, 16:17:10 pm »
Провери отново стойностите на пролактина дали са се нормализирали или пак са извън норми. Може пък да е под долната граница този път!

Не мисля че е нормално да ти се скъси цикълът.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Re: след лечение с Достинекс
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2007, 16:26:16 pm »
Аз да кажа че до колкото знам Достинекса е с най-малко странични ефекти и да си кажа,че не знам да има такъв ефект и да скъсява цикъла, освен ако няма други проблеми и с другите хормони и проблемът да идва от някакъв хормонален дисбаланс, освен това трябва да си следиш нивото на пролактина и да се корегира дозата ако е нужно. Аз пих близо 1 година Парлодел и то доста сериозна доза и не можа да се справи с Пролактина ми , но когато минах на Достинекс още след 1-вия месец вече беше в норми и започна да спада още и докторът ми корегираще дозата след като след 2-3 месеца дори реши, че мога спокойно да го спра.


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Re: след лечение с Достинекс
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2007, 21:45:56 pm »
От почти 4ри години и аз съм на достинекс.
При мен също се наблюдават проблеми при приема му.Преди това съм пила 3 години бромергон и парлодел.Освен гадните странични ефекти ,нямах кой знае каква полза от тях. И така на 3тата година започнах с достинекс.Пролактина ми беше 2 пъти над нормата,а прогестерона умиращ в низините.Шест месеца по-късно и двата хормона си бяха в златната среда.Но година и половина след това ми се появи полип.Гинекологът ми ме накара да си направя кръвни изследвания на тези 2 хормона.И изненада-пролактинът беше спаднал под минимума :balk_150: ,а прогестерона беше 4 пъти над нормата :balk_159:.И така се започна.Намаляхме дозата и на всеки 2-3 месеца си правех изследване на въпросните 2 хормона.Така се стигна до извода ,че в моя случай най-добрата доза е 2 хапчета(вместо стнадартната от 4ри и половина хапчета) в рамките на 1 менструален цикъл.Така че няма да е зле и ти да започнеш да ги изследваш по-редовно но под наблюдението на лекаря.Явно дозата е твърде висока за организма ти и затова се получава скъсяване на цикъла ти.Успех :balk_602: