0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #20 -: Юли 14, 2006, 11:21:13 am »
svangemi, :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:нещата при теб бързо да се оправят.
А аз също съм на мнение,че спермограмите в Бургас не са обективни.Нашата тук и в Варна нямаше нищо общо.Сега ще направим и при д-р Мели една разширена спермаграма.
Интересното е че спермограмите на съпрузите от Бургас са почти идентични.Това ми направи впечатление на първата ни сбирка на бургазлийки.
*
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #21 -: Юли 14, 2006, 13:43:26 pm »
Момичета, реших и аз да споделя наблюденията си за достоверността на спермограмите в Б-с. Ако се смята за достоверна лошата спермограма, най-достоверни са спермограмите в Окръжна болница.И още едно първо- спермограма от санаториума в Поморие.На второ място- "Лина", трето-Транспортна болница, четвърто- Тошкина, пето- д-р Нейчев от Военна- за него уж се говори, че прави най-верните спермограми, но не излезе така.Не съм много съгласна, че няма никаква достоверност в бургаските спермограми, слабостите са най-вече в морфологията- там всички са отличници.Иначе проблемът във всяка лаборатория си излиза в по-голяма или по-малка степен.Освен това стойностите варират - например спермограмата ни във Варна при Александров беше много по-лоша от тази при Владимиров , само че пък морфологията беше по-добра, а бяха правени през 15 дни.Така че и при утвърдените има доста голямо разминаване.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #22 -: Юли 14, 2006, 14:25:46 pm »
Цитат
svangemi,   нещата при теб бързо да се оправят.
Благодаря ти Наиема!

Ние все още не сме правили спермограма, защото за сега проблема е при мен. Откриха ми "шоколадова киста" и сега трябва да я лекувам.  :( Пък после ще видим на къде ще тръгнат нещата.  :?
Като стана въпрос за лаборатории да ви попитам нещо. Правили ли сте си тест за хламидия, който представлява касета или писалка? Пробата за него е от шийката на матката. Интересува ме на какъв принцип действа този тест: като тест за овулация ли е или като тест за бременност? Ще се опитам да разясня какво имам предвид. На моя тест има една силно изразена черта и втора много слаба. Та мисълта ми е ако е на принципа на овулац. тестове, където теста е положителен само ако втората черта е толкова наситена колкото контролната или дори повече, е добре. Но ако е като тестовете за бременност, където дори и да се появи бледа втора черта се счита за положителен, то тогава означава, че и теста за хламидия ми е положителен. Дали стана ясно?  :?

Поздрави
*
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #23 -: Юли 14, 2006, 18:47:02 pm »
Цитат на: svangemi
Правили ли сте си тест за хламидия, който представлява касета или писалка? Пробата за него е от шийката на матката. Интересува ме на какъв принцип действа този тест: като тест за овулация ли е или като тест за бременност? На моя тест има една силно изразена черта и втора много слаба.
Svangemi, мисля, че тестът ти е положителен, защото появата на линия в прозорчето за резултат показва наличието на хламидиален антиген. Ако няма антиген, прозорчето остава чисто. Съжалявам.  :(

Информация за този вид тестове има на сайта на Фромвулеви.
Проблемът Chlamydia (виж долу, Clearview Chlamydia MF тест)
*
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #24 -: Юли 17, 2006, 00:11:36 am »
Здравей,Свенджеми
за съжаление гинек във Варна не мога да ти препоръчам ,тъй като самата аз не съм ходила,но съм сигурна ,че тук има момичета,които с удоволствие ще споделят опита си.Що се отнася до др.Александров само ная добри думи.Мисля,че той е човека, на който можете да се доверите за добра с-ма.Пожелавам ви успех и само хубави новини да чуваме!Стискам палци при теб нещата да се оправят.
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #25 -: Юли 18, 2006, 11:15:44 am »
Цитат
Пожелавам ви успех и само хубави новини да чуваме!Стискам палци при теб нещата да се оправят.
Благодаря за пожеланията, Рита! И аз пожелавам здраве и приятни емоции на всички!

Панда, и аз си мисля, че е положителен, само дето док. от лабораторията каза, че е отрицателен! Така, че сега ще правя и кръвен тест.

Успех!
*
Re: Изследвания в Бургас
« Отговор #26 -: Юли 18, 2006, 20:31:14 pm »
Здравей,svangemi.Да най добре според мен си направи кръвен тест,ама още по-добре да е на две места-примерно "Лина" и някое друго.За по-сигурно,защото аз вече хич не им вярвам!Успех и пиши за резултатите