0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #40 -: Юни 15, 2008, 11:06:16 am »
оф,момичета ,аз вече малко се протеснявам.Май ще трябва да ходя на доктор.
Преди няколко месеца имах малко червено петънце в долната част на корема.Така си стоеше и аз го чаках да мине.Обаче после се появи едно и на гърдата отстрани.Реших да ги мажа с крем...Уж минаха и изведнъж хоп ,една голяма пришка на врата и много мънички ,чревенички,като пъпчици по-скоро,но без връх по цялото тяло отпред,без краката.Взех си Низорал за къпане/по спомени /.Обаче ме е страх да пия каквото и да е .Нали вече съм в процедура...
   Какво да правя?
   Вече леко се протеснявам дали пък да не е нещо друго и да компрометира процедурата.УФФФФ
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #41 -: Юни 15, 2008, 13:33:35 pm »
При лишеи се използва Dactacort cr.Могат да се появяват на различни или по често на едно и също място.Хубаво е паралелно да се приема имуностимулатор
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #42 -: Юни 15, 2008, 15:07:49 pm »
  Дидон,отиди на лекар.Може би е този прочут розов лишей,поне както го описваш и не е опасно,но по-добре отиди на лекар за да си сигурна.
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #43 -: Юни 15, 2008, 16:21:54 pm »
моя мъж вече ме бузика дали не съм хванала шарка...
Ама аз съм ги карала май всичките...
Утре ще отида на док и после ще пиша...Пък довечера за всеки случай пак ще го изкъпя с Низорала...
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #44 -: Август 18, 2008, 00:11:16 am »

Здравейте,
можете ли да ми кажете какви са тези петна - появяват се понякога повече понякога почти изчезват.С какво се лекуват - nяколко дерматолози просто ми казаха - щом се мажеш с йод продължавай така или пък други ми изписват някакви обикновени кремчета които изобщо не помагат. мисля да пия низорал ама незнам дали ще помогне дайте ми съвет - ходила съм на дерматолози и нищо а вече ми писва защото изглежда ужасно това.
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #45 -: Август 18, 2008, 10:52:44 am »
Това са гъбички. Но като гледам при теб са доста много, така че без въптрешен прием на лекарства едва ли ще минат. Намери си добър дерматолог и не отлагай лечението.
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #46 -: Август 18, 2008, 13:32:06 pm »
с тази екстра се сдобих от плажа май. лошото е, че са на гърба и немога да ги третирам така лесно. когато нямам тен когато се появяват са леко червеникави и с предимно кръгла форма, а иначе след третиране и завяхване остава кожа като останалата , но този път станаха безумно много. Нали ви казвам - ходила съм на дерматолог - последния път беше в клиника Европа - взеха ми 30 лв преглед и ми казаха еее нищо ти няма. Незнам вече къде да ходя? какво да мажа и какво да пия ..а и съм виждала много хора със същия проблем по кожата и си мисля, че вече би трябвало да има инфо по въпроса
« Последна редакция: Август 18, 2008, 13:35:24 pm от perfectstorm »
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #47 -: Август 18, 2008, 13:53:56 pm »
Да,това е прословутия розов лишей,който е страшно упорит.Аз се борих години наред и накрая изчезна от самосебеси.Има един крем Лаколид Липокрем който помага до известна степен.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #48 -: Август 18, 2008, 14:40:50 pm »
в началото като ми се появиха бяха в зоната над гърдите - там беше лесно да ги мажа и не ми създааха проблем, но си спомням, че преди да изчезнат бяха се намножили така много. Изчезнаха на гърдите и не се появяват, но изведнъж се появиха на гърба ми. Ще се пробвам с този крем който казваш и ще си взема и низорал да пия и отделно някакви спиртове за мазане. А иначе ако има някой опит с подобни лишеи да казва, че съм се решила да се сборя с тях и да ги унищожа:)
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #49 -: Август 18, 2008, 15:05:20 pm »
Това котегорично не е розов лишей, а гъби!Низорала приет вътрешно е добра алтернатива + крем антимикотичен за мазане и до месец си се отървала.
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #50 -: Август 18, 2008, 19:02:37 pm »
Така, днес се заредих от аптеката с амуниции :)))
Смятам да процедиам така:
преди всяко третиране къпане със сейфгард сапун и никакви тривки
после мазане с йод
първо ще започна със споменатият по - горе крем - той е в по - голяма разфасофка и би трябвало да стигне на първо време. Смятам да започна с този крем, тъй като на листовката пише, че не лекува а подтиска проблема. Като го свърша ще премиа с низорал крем, който е значително по малко количество и за през този период съм си взела и хапчета низорал за 30 дни. Понеже сега съм малко настинала не ми се пият тези хапчета и затова ще изчакам да ми мине и да приключа с първото кремче.
Надявам се наистина да има ефект, че вече ми писна от това състояние  :D
« Последна редакция: Август 18, 2008, 19:06:23 pm от perfectstorm »
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #51 -: Август 29, 2008, 21:07:27 pm »
на мен ми  препоръчаха д-р Друмева ,като  специалист.
интереува ме телефона и , за да мога да се свържа с нея
и дали работи със здравната каса
*

    обикновен тип

Re: Лишеи по тялото
« Отговор #52 -: Септември 12, 2008, 22:35:22 pm »
Здравейте,

До perfectstorm  и всички със същия проблем:

Цял живот го имам това, сега съм на 29 г. Имам същите розови петна пролет, след лятото-слънце стават бели и си седят цяла година. Мисля, че не се махат, ами само избледняват с кожата, след това стават пак червени и т.н.
Родителите ми имат такива, и като бях 3 клас, доктор в училище ми каза да ги лекувам, и тук става страшно, за да не станат хронични.
1. Ходил съм на лекари в Бургас, изписваха Анти Мико Ацид, никакъв по траен ефект.
2. Във Варна, много хубава кожна лекарка - Сияна Щильонова ми изписа Орунгал за пиене и Низорал за къпане, тази комбинация ги изтрепва за около 40 дни и трае към 2 години, после пак се появават.
3. В Бургас кожен лекар ми изписа някакъв мехлем, но той каза, че това всичко идва от кожата на главата.
Всеки доктор даде парче от пъзела и сега след като чета вашия и други форуми, стигам до заключението, че това заболяване се дължи на - генетично слаба имунна система, липса на витамини.  Лечението с Орунгал и Низорал е перфектно, но краткотрайно. Дълготрайно излекуване се постига с превенция - много витамини, спокоен здравословен живот, щастие.
Живея в САЩ, високопланински район, сух въздух. Никакви петна за 3 години. Отидох до БГ, спал съм с някои стари тениски, имаше влага, и сега пак съм целия в петна.

Ще взема мерки пак включително и да изгоря всичките си дрехи, може би, и да видим.
*

    обикновен тип

Re: Лишеи по тялото
« Отговор #53 -: Септември 18, 2008, 08:24:41 am »
RE:
Не беше Низорал, а беше Selsun Blue.
И не помня дали пих Orungal 10 или 40 дни.
Отидете на доктор да изпише лекарствата, да не се повредите!
*

    обикновен тип

Re: Лишеи по тялото
« Отговор #54 -: Септември 18, 2008, 08:33:38 am »
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #55 -: Септември 18, 2008, 10:02:53 am »
Пробвай с Dermatop.На мен ми помогна много.
*

    perfectstorm_

Re: Лишеи по тялото
« Отговор #56 -: Септември 29, 2008, 18:21:00 pm »
Така, преминах през "процедурката", която си назначих. Ефект има - а тия кръгчета вече ги няма. Дори изчаках да мине известно време дали няма да се появят пак ама не. До сега такова "затишие" никога не е имало само да не е пред буря.
Спортувах и се поизпотих прилично ..дори и тогава не се пявиха ..иначе при едно запотяване ми бяха новите бройки в кърпа вързани. Остава обаче едно издайническо сърбежче, което се чудя дали не е повече от внушение тъй като всеки ден съм на тръни да не се пръкнат отново...ще видим. ще ви кажа след време дали има или няма
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #57 -: Декември 03, 2008, 09:41:49 am »
Zdraveite! Pro4etoh vsi4kite vi komentari i mislq da dobavq i svoq. Predi godini da6terq mi ima6e rozov li6ei  zapo4na se ot gardite  razmnoji se polu4iha se golemi kragovi o4ertaniq s rozov cvqt i drebni pap4ici v tqh . Hvijdam na garditeodihme vav voenna bolnica i detskata lekarka ni dade strahotno napatstvie za le4enie:Tam kadeto kojata e rozova se maze s LORINDEN C prestoqva 1 4as i se maje 3 pati na den s :sutrin krem NIZORAL na obqd krem NIZORAL ve4er krem MIKODERMIN. Tova se pravi dokato kojata stane gladka bez pap4ici togava tezi mesta se po4istvat s ANTIMIKOBETA . Kogato izbledneqt petnata se dezinfekcirat ot vreme na vreme s ANTIMIKOBETAi osobeno sled banq  . Mnogo vajno be6e da ne se kape  za6toto gabi4kite se razmnojavat ot vlagata. Tova le4enie dade barz rezultat pri da6terq mi ,a sega vidqh na gardite mi tamno i relefno petno kato bemka i mnojestvo bledi po dekolteto mi misleiki 4e e ot slanceto a to se okaza na4alen stadii na ROZOV LI6EI 6te zapo4na tova le4enie za6toto znam 4e 6te mi pomogne nadqvam se i na vas.
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #58 -: Декември 03, 2008, 09:53:57 am »
Пишете на кирилица.
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #59 -: Април 01, 2013, 12:14:14 pm »
dobar den razbrah 4e ste imali rozov li6ei a iskam da  pomolq mi kajete koq receptata kadet ss uod glicerin s silicil kva e smesta mi kajete 4e i az imam sa6tia problem rozov li6ei i acki sarbi prez lqtoto ako moje mi pomognete mnogo 6te vi blagodqrq  ot mn vreme nemoje se opra s tea rozovi petna s kvo li nesam se mazal neminava