0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Преди месец лекувах бактериална вагиноза след прием на антибиотици. Направих контролен преглед след това, но не изчаках резултата и заминах на почивка. След като се върнах се оказа че изобщо не съм се излекувала и се налага повторно лечение. Само дето най-вероятно съм бременна и сега не знам какво да правя:(
Споделих с АГ-то за вероятното си състояние и тя ми даде 2 рецепти - ако съм бременна лечението е с Макмирор, вагинални глобули. На листовката им не пише, че са противопоказни при бременност.
Драмата ми е, че съм в 5 г.с и се чудя кое е по-опасно - заболяването и риска за плода:(
Дайте съвет, моля
*
Re: Бактериална вагиноза и ранна бременност
« Отговор #1 -: Юни 28, 2011, 11:11:15 am »
nadin_ka, бактериалната вагиноза е често срещана - дължи се на нарушение на естествената флора. Оказва се е също така срещано явление при бременност. Не е опасна за плода. Има различни причини за проявата и. Много бременни минават по този път. Но е опасна в последните седмици преди термин - тоест трябва да се излекува.
Ако си в толкова ранна бременност, можеш и веднага да се опиташ да я лекуваш, можеш да изчакаш до 12 гс, а може и да се опиташ по друг начин освен антибиотици да я излекуваш (например увеличаване на приема на кисело мляко с добри бактерии, и намаляне приема на сладки неща).
Аз минах по този път - в 6 седмица ми се появи, предписаха ми глобули, но ме хвана шубе да вкарвам чужди тела в тялото си на този ранен етап от бременността, и просто наблегнах на киселото мляко. Наистина помогна и сега почти нямам такова течение.
Основното е да не се притесняваш - не е опасно за плода, както писах по-горе.
Чувстваш ли някакво дразнене, или нещо подобно? По принцип не би трябвало да имаш допълнителни раздразнения, освен самото течение.


Re: Бактериална вагиноза и ранна бременност
« Отговор #2 -: Юни 28, 2011, 11:57:10 am »
Освен течението, имам и сърбеж. Неприятно е, но се търпи.
Четох, че по принцип не е опасно, но при бременност може да доведе до усложнения.
Доколкото и аз знам по възможност трябва да се избягват всякакви лечения до 12 г.с и именно за това се чудя. Ползвам Лактажин глобули, като си мисля че може да помогнат, все пак са живи лактобацили.
Иначе днес си направих първия тест и отчете втора бледа линийка. След 2 дни ще повторя, за да съм сигурна дали съм или не съм бременна, защото ако не съм, няма какво да се чудя
*
Re: Бактериална вагиноза и ранна бременност
« Отговор #3 -: Юни 28, 2011, 22:24:04 pm »
В такъв случай на твое място аз бих се консултирала с лекаря (след потвърждение на бремеността), конкретно по въпроса дали лечението може да се отложи до след 12 гс. При моята последна консулация отново попитах дали има риск за плода, отговориха ми не, но потвърди го и с твоя лекар, за да си спокойна. И си приемай повечко храни на лактобацилна основа, избягвай изкуствени и тесни материи, силно ароматизирани сапуни и душ-гелове :) Успех и тихичко честито :)
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 22:27:24 pm от vaci »