0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, Дами!

Полагат ли вашите мъжки половинки грижи за своето репродуктивно здраве, което както знаем има склонност да създава проблеми с напредването на възрастта (не визирам единствено стерилитет). Полагат ли мъжете ви усилия, за да се образоват и направят необходимото, за да бъдат в добра форма, що се отнася до репродуктивната функция и секса? Или вие изнасяте нещата на своите плещи?

Успявате ли да ги убедите в необходимостта от профилактика и промяна в начина на живот (навици на хранене, спорт, стрес в професията, режим на почивка) при урологични проблеми? Предприемат ли мъжете ви изобщо някакви стъпки самостоятелно, за да посигурят своето крепко репродуктивно здраве?

Ползват ли интернет и други източници, за да се информират за причините и методите за лечение? Или се доверяват единствено на своя лекар, ако посещават такъв, и на вашата грижа. Смятате ли, че лекарите дават цялата необходима информация? Моле ви споделете как се случват нещата в действителност и как би трябвало да бъдат.

Моля, не ме нападайте, ако темата вече е обсъждана. Поставям сериозни въпроси и се надявам се да видя сериозни отговори.
« Последна редакция: Юни 02, 2008, 13:50:37 pm от Ferdo »
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Съпруга ми преди всяка процедура, минимум 3 месеца в аванс спира цигарите, за сега трайно.
Сам прояви желание да изпие торбата с добавките, която уролога изписа, въпреки че АГ-то ни каза че така или иначе ще иксираме.
Още преди 10-тина години се отзова с охота за необходимостта от спермограма и твърде неприятния за мъжете преглед при уролог.
Чете при нас в Зачатие.
Спортува умерено, аматьорски футбол два пъти седмично, лов, риболов - според сезона.
Все още носи слипове, но не твърде тесни.
Секса стана "по-интересен" след като разбрахме какви са били реалните ни шансове за спонтанно забременяване.

Ако нещо те интерисува - на драго сърце ще ти отговоря!

п.п. Не пие алкохол по принцип.

Най-важното според мен е двойката да осъзнае че Стерилитета в семейството им е обща борба и че начини за преодоляването му има!
« Последна редакция: Юни 03, 2008, 11:04:22 am от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
С отговорност, бих казала се отнася съпругът ми към тези въпроси. Винаги, когато има възможност е с мен на преглед. При него не е имало някакви изразени проблеми, но когато се е налагало лечение - съгласява се без възражения и спазва всички изисквания. Спря цигарите преди 3 години. Когато предстои процедура спира и употребата на алкохол/и без това рядко пийва/. За спермограми никога не е имало пазарлъци. Сега реших да направим и SDI - съгласи се от раз. Колкото до образоването - каквато информация открия чете с интерес.
 Съпругът ми по отношение на репродуктивното си здраве се отнася много отговорно - вече носи по - широки слипове , пуши по най - много 2 цигари на седмица , намали алкохола до минимум.Проблем със спермограмите имахме само докато се накани първия път , сега дори се опитва да ги сравнява и анализира. Сам се сеща и си прави чайовете , винаги отлага дори и важните си ангажименти , за да дойде с мен до клиниката. За кюретажа през януари заряза всичко и дойде с мен в болницата , като цяла нощ не е спал , а е стоял до леглото ми да ме наблюдава.
 Основния ни проблем беше да приеме , че имаме някакъв проблем и трябва да отидем в специализирана клиника , за да го открием и разрешим. После имаше период на отричане на проблема - мъжки фактор , а когато излезе наяве и моя проблем започна и живо да се интерисува от вариантите за разрешаването му.
Теди, и моя мъж като твоя. Преди 2,5г спря цигарите, алкохол пие много умерено, каквито изследвания са се наложили да прави или лекарства да пие, го прави. Сега, след неуспешното ни ин-витро даже сам предложи да си правим още изследвания. Абе много ми е свестен, благодаря на Бога за него че го имам
*
И аз съм благодарна на Бог за моята половинка. Винаги се отнася с голямо разбиране и отговорност, към всичко което трябва да се направи. Той по принцип не пуши, пие умерено, спортува от време на време, но е много внимателен по отношение на яденето. Прави всичко, което е предписано от лекар, пие каквито хапчета му предпишат, е малко е мързелив по отношение на четенето и събирането на нова информация, обича да консумира наготово, но е отличен изпълнител :-)
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Аз какво да кажа. От операцията изминаха почти 4 години, и като че ли нашето момче се поуспокои... Но когато имаше зор, изпълняваше всичко стриктно. Тогава още нямахме нет вкъщи и разпечатвах разни неща и ги носех да чете. Дори лекарят му се смееше, че съм направила цяла библиотека.
Не пуши, пие /да не казвам колко/, не спортува. Ако за спорт се брои ходенето пеш до работа, което трае около 30 минути сутрин и вечер. :wink:
*
Моя си промрънква, прави всичко, пие всичко, но си мрънка...Той по принцип на лекари и в болници мрази да ходи, но на уролог дойде ( е, трябваше и аз да съм с него, а какво мрънкане му хвърли - не е истина! ) С мен идва , но стои в колата.
Нищо не чете, четенето е оставил на мене....
Той е малко на принципа - ако е писано - ще стане, ако не - каквото и да направим - няма.
Така че аз съм поела всичко в мои ръце, но такъв съм си го избрала - какво да се прави. Е, не се оплаквам - има си други положителни черти;-))))
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Моят мъж смята, че при него по подразбиране всичко е наред и не е нужно да прави нещо повече. Ако спермограмата е добра - "нормално е за толкова пари да я изкарат добра", ако е лоша "така се е случило".
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
В моя случай пълна незаинтересованост по въпроса, смята че това със забременяването са естествени неща, проблемите са ми в главата.
Има жена забременяла в миналото от него (аборт по желание).
След като от есента на 2007г. започнахме да работим сериозно по въпроса, решението беше, начало на изследвания през януари.
Последва лоша зима, боледуване и спермограма през април.Резултата беше голям удар за него, помня му лицето в онзи момент.
В началото четеше доста заедно с мен, намали цигарите много, алкохол не пие изобщо откакто го познавам, носи вече широки боксери,пие лекарствата без да му ги давам аз.
В  общи линии аз трябва да поемам инициативата, така му е по-удобно.
болна тема...
пуши , не спортува ,пийва си - умерено , но...пие витамини или антиоксиданти ако аз ги купя и го подсещам всеки ден, че имат предназначение.
Та на въпроса , грижата за репродуктивното му здраве , не му е приоритет.
И моят така - пуши, пийва си по малко, не спортува, от колата на работа, пак седнал и от работа в колата и в къщи. Ако не го подканям, няма да се сети.

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!
Тамара, твоят мъж ми харесва :D

Масовият случай е, че мъжете считат че по принцип здравето им не е тяхна грижа ...
Ах тези свекърви, ах тези свекърви  :D как ли са го постигнали?   :D
Ах тези свекърви, ах тези свекърви  :D как ли са го постигнали?   :D

скръц , скръц със зъбките.. :balk_112:
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Ах тези свекърви, ах тези свекърви  :D как ли са го постигнали?   :D

Ами винаги снахата е виновна, моята като рабра вместо да пита какво се прави в такъв случай,
попитала "ти видя ли си изследванията ?"
Да не би аз да го лъжа!!!
Ах,и моят е същия,нехайство,ама не само за репродуктивното си здраве ,ами вообще за здравето си"като ще се мри -ще се мре какво да ходя по лекари.По бетер от дете,не че неходим заедно по доктори и спермограми,ама голямо мрънкане. :bonk:
  Моят мъж си мисли,че ще бъде вечно млад и здрав.Да ходи на лекар !? Това е събитие.Що се отнася до неговото лично здраве,може да се превива от болки,но според него, нищо му няма.Иначе що се отнася до някакви вагинални инфекции от моя страна си знае урока и сам си ходи на лекар и си пие лекарствата за да изчистим проблема.  :P  Тук грешка няма.
 За да направи спермограма го врънках 2 месеца и той винаги обещаваше ,че ще я направи и все нещо излизаше,че не стигаше до клиниката  :x .Накрая аз поех инициативата и нещата станаха.После като му се обадих да му кажа ,че резултата му е добър,си отдъхна звучно и каза,че много се радва,че не е за изхвърляне и няма да го натиря като мръсен котарак  :lol:  .Явно го е било страх да си направи такова изследване  :wink: .Пуши и то доста!Като кажа нещо за цигарите,се започва едно хленчене,че само мърморя и го тормозя и се оправдава с това че спрмограмата му е много добра  :bonk:  .Поне не пие.Само ако излизаме някъде си пийва малко,ама то не може без хич.Яде само нездравословни храни.Ще си изпие витамина ,само ако му оставя хапчето на кафе машината ,откъдето трябва да напълни вода и няма как да не го види,но с бележка-,,ИЗПИЙ СИ ХАПЧЕТО,, .После му се обаждам да го проверя.Изобщо с 3 деца ще ми е по-лесно да се справя,отколкото с него.Нямам думи и се чудя как може да е толкова безодговорен към себе си.
 
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моят съпруг се отнасяше сериозно към репродуктивното си здраве, когато се разбра, че при него има известен проблем. инициативата за лечение и прегледи беше моя, но просто защото той беше твърде зает. послушно ходеше на прегледи, правеше спермограми без никакви възражения, пиеше си всички витамини, спря почти напълно цигарите (за съжаление, сега отново пропуши, след като вече имаме дете), спря всякакъв алкохол и газирани напитки за повече от 2 години.
изобщо, даде своя активен принос.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Моят също, но в началото ми беше трудно. Година и половина го чаках да събере смелост за спермограма. Според мен се притесняваше от темата. Веднага се съгласи на операция (за секунди) - дори нямаше вътрешна борба - за мъж това е направо подвиг геройски. След като разбра, че трябва да спре да пуши - не запали повече от три години (запали цигара в деня на секциото чак). И алкохол близваше само за наздравици по празници. Пиеше си стриктно лекарствата, билките и витамините. Дори накрая преди третото ИКСИ ми се струва, че аз се бях предала и тогава стана той по-инициативния.
« Последна редакция: Юни 08, 2008, 12:07:28 pm от cygnus »
*

    smile76

  • *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Моят мъж също се отнася почти съвсем отговорно към репродуктивното си здраве. Прави спермограми без никакви възражения от самото начало. Пие си витамините, макар че за известен период ги беше спрял (по време на двете ми бременности). От три години не близва алкохол, започна да спортува активно и резултатите не закъсняха - сега спермограмите му са повече от отлични. Единственият проблем, който си имаме, е, че пропуши. Ама се надявам да удържи на обещанието си - обещал ми е, че това е последната кутия, която е купил и ги спира. След седмица ще се разбере колко е сериозен този път  :ask:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.