0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #580 -: Септември 24, 2015, 19:06:12 pm »
Да ви кажа честно, избягвах нарочно до днес, да зачеквам подробно тук "бежанската" тема. По една главна причина избягвах... Повечето хора са склонни да я коментират емоционално ( в двата плюса на "емоцията"), а лично аз я коментирам и предпочитам да водя рационални разговори по същата. Положението сега стана "дебело" и тепърва ще става още "по-дебело". И личното ми мнение е, че трябва всички ние, гражданите на ЕС - да спрем да си завираме главите в г**а, да плещим клишета за "толерантност, свободи, хуманност" и пр. и да покажем на правителствата си (всеки в държавата си), че "чашката взе да прелива". Силно и бързо при това.  :? ТОВА сега - не е сън да се размине и няма да се размине. Западните общества - заспали в охолството и безгрижието си от Втората Световна насам...ми някак не им се вярва и не осъзнават какво реално ги връхлита сега. А това е само "тест-драйв" в момента. Голямата "веселбЪ" все още предстои.

Какви бежанци, к'ви 5 лв.?! Европа в момента е като една разградена кошара!!! Реално - нямаме граници и те не изпълняват функциите си. Всеки там "байно" отнякъде си - влиза и вика "бягам от война", "длъжни сте да ме пуснете, устроите, правата ми..." И Европа к'во прави? Казва: "Ами добре, заповядайте".  8O 8O 8O Ей тоя симпатяга - стана световно известен даже. http://dnes.dir.bg/news/isljamist-bezhanskiat-natisk-osama-abdul-mohsen-20106906?nt=10 Стана защото една нехуманна унгарска операторка го спъна с дете на ръце, докато предприемаше щурм към границата. Не, че постъпката на дамата е много ОК, ама благодарение на нея - този беше проучен от службите и оппааа - тероряга се оказа. При това такъв със завидна "трудова биография". Ми "колегите" му дето всеки ден налазват с хиляди и не са "спънати" м? Нямаме и бегла идея колко такива вече напускахме, а то сега започва "преселението на народите". Това е само прелюдията, пикът не е настъпил.
Гражданите на богатите западни държави в Европа - плюят по нас, че сме нетолерантни параноици. Ние от "втория", че и "трети" ешелон на Европа. Смея да кажа в момента обаче, че ние сме просто трезвомислещите. По исторически и битови причини дори. Не живеем толкова охолно и спокойно, така и не заживяхме по този начин, че да ни бъдат притъпени сетивата толкова и да се откъснем от реалността до такава крайна степен. За мое съжаление - източноевропейците ще се окажат правите и разумните в тази ситуация, но трябва да проявят и воля и да не клякат на богатия Запад. Иначе - лошо за всички ни вкупом.

Прясно от днес: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5000891 Обичаме да си припомняме османското робство, да си живеем в миналото, да приемаме Турция за мега враг (персонално на нас)обаче... Истината в този момент е, че не сме удавени от "бежанци", благодарение на това, че турските власти все още ги удържат въпросните хора. Поради личен интерес естествено, не от благотворителни подбуди, но за друго ми е думата. Официално вече турските власти казват, че не им е по силите още дълго да удържат "ударната вълна". И съвсем разумно е становището им, че следва да се създадат предпоставки тя да се пресече, а не да се поощрява с "разселване из Европа". Ест., че Турция си има интереси в Сирия, което не значи, че по същество - позицията им не е най-разумната в сегашната ситуация. Значи също така, което дипломатите разбират идеално, че ако не се съобразим с нея - просто ще оставят "бента да се скъса" и ще е жална ни майка в Европа.

Вадя само няколко абзаца от писмото на Давутоглу:
"Масовото преселение на бежанци и мигранти, пред което сме изправени днес е глобална катастрофа, каквато не сме виждали от Втората световна война насам. Сложността на проблема и неговия трансграничен характер изискват международни решения, а за тях се нуждаем от ефективно сътрудничество и истинска солидарност."

"В рамките на колективните усилия срещу кризата първостепенната мярка трябва да бъде установяването на „зона на безопасност”, която може да се създаде в северната част на Сирия. Такава зона би позволила доброволното завръщане на бежанците. Ако не можем да създадем такива зони на сигурност, ще стане неизбежно за повече от 7 милиона души в Сирия да поемат по пътя към Европа, което още повече ще задълбочи сегашната хуманитарна криза и ще причини още по-сериозни политически осезаеми последици."

И още и още, в приложения линк го има всичко. И подчертавам, че тук се спрягат евентуални цифри за БЕЖАНЦИ (истински), а ПРЕСЕЛНИЦИТЕ от региона са в пъти повече от бежанците. И вълната само ще се усилва...


Честно ви казвам, в момента като ми захленчи някоя гъска (обичайно са жени) за хуманност, толерантност, права и "християнски ценности" и ми идва да имам властта да я пратя на дълга "ваканция" в Иран. Даже не при саудитците, щото съм хуманистка и аз.  :? Тия хора наистина се чудя на кой свят живеят, тъпи ли са, надрусани ли са, не регистрират ли какво се случва буквално до тях, че и У тях... 8O 8O 8O

"Още от деня"  - Саудитска арабия. Те там имат претенцията да с топ-мюсюлманите на планетата, най-праведните и пр. Докато "братята и сестрите им" по вяра се давят с гумени лодки, барабар с децата си - ония се занимават с ежегодния "хадж" и естествено - не са приели и един бежанец. Но пък оферираха на германците да им построят там 200 нови джамии нали, че на бежанците да не им залипсва нещо Аллах. 8O Днес бая други праведни мюсюлмани дадоха фира при саудитците, че имаше инцидент при поклонението... Нехуманната ми позиция по казуса е, че за съжаление - жертвите са твърде малко. Щото да ме прощават всичките либерали, дето ми хленчат как Корана учел на добро и съпричастност и не било то до религията дерта... Ми що тия не са съпричастни към другите изповядващи исляма бе?!! Защо чакат на християните сега да спасяват "братята", докато те си правят религиозни мохабети м? Не просто чакат,  ами те тия направо изискват да им решим сега дертовете. На какво основание?

Разбира се, щото сме най-големите исторически каръци като народ - а се присъединим към някакъв съюз/организация - а сме изяли дървото начело с въпросния съюз. Стига вече викам, а?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #581 -: Септември 24, 2015, 22:08:56 pm »
От моите приятели поне, в защита на бежанците са основно хора, които са "мигрирали", защитават ги по много странна за мен причина-асоциират се с тях и ги съжаляват, защото видиш ли "Те от война бягат, ти знаеш ли какво е?!". Силно се съмнявам, че повечето бягат от война. Много нелогично бягат, без деца и жени(аз ли нещо се бъркам или там беше прието да имат по няколко жени) - на тях войната не им пречи и бомбите явно ги избягват?! Отделно, че идват с много пари, не всички естествено, но... все пак, продали си домовете. На кого? Кой купува къщи върху, които падат бомби?!
Германия пък уж ги иска и ги покани, ама сега ние да си ги разделяме на квотен принцип?! И ако не-санкции... Чудя се ако се дръпне чертата, дали не сме на загуба от великия ЕС дето толкова драпахме да влезем в него?!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #582 -: Септември 25, 2015, 00:16:06 am »
Писмото на Давутоглу е разумно, рационално, едно от добрите изказвания на политик по темата от доста време насам ... НО ... някак всички, включително и той, удобно не коментират темата какво да направят великите, че да се спре потока. За всички е ясно, че потоци ще има, докато ситуацията там не се нормализира. Всъщност за Турция конфликта беше добре дошъл, за да си разчистват сметките с кюрдите, които от години надигат глава. Фрау Меркел пък направи може би най-големия гаф в кариерата си: покани любезно бежанците да заповядат и когато те се възползваха от поканата олеле, какво стана. Започнаха да се разпределят квоти, да се строят огради и да се стига до конфликти между съседни държави. На всички следващи избори из Европата ще се пръкнат крайни националистически партии и нетърпимостта ще ескалира. Единствения, който действа се оказва, че е Путин - разширява силите си в сирийските бази и отправя директни послания за подкрепа и нападение. Може би вече е време за силова намеса или поне ООН да влезе, както го направи в много други конфликтни точки и да организира въпросната зона за сигурност. И Европа вместо да се чуди как да се справя и издържа бежанци на собствената си територия, по-добре да подпомогне процеса финансово, военно, хуманитарно - както преценят, че им е удобно, че нали пак интересииии.  :x

По повод бежанците - едва ли някой знае каква е реалната бройка на прогонените от войната и другите, които я ползват като оправдание. С едно натискане в гугъл всеки може да види кадри - потресаващо е. Имахме съседи сирийци, живеещи от години в България - и децата им бяха родени тук. Имаха семейни проблеми и заминаха в началото на кризата за Дамаск. До миналата година се чувахме епизодично по скайп - нищо добро не казваха. Повече от година нямам връзка с тях, дано са живи и са успели да избягат.  :?

Jbrul, не се заяждам, но имаш ли преки впечатления от Иран? Споделям само факти: моя много близка приятелка преди месец ходи в Иран - да изкачва с група вр. Дамаванд и са направили обиколка на Техеран, Исфахан и Шираз. Местните са изключително гостоприемни, радвали са им се, че са отишли да посетят страната им. Запазили са Персеполис, а не да сринат всички древности както се случва в Ирак и Афганистан. В един от градовете гид им е била жена и не е била покрита от главата до петите в чадор, фередже и каквото се сетиш. Напротив - съвсем приемливо облекло от дънки, туника с 3/4 ръкави (дори не до пръстите) и небрежно метната кърпа на главата. И това е масовата картина там. Приятелката ми сподели, че се е чувствала много по-облечена от тях. Никой не й е направил забележка, че кърпата не й е на главата, ако се случи да се свлече. Други мои не толкова близки познати също са споделяли добри впечатления от Иран. Вярно, че те са там от позицията на туристи. Не казвам и че там е най-прекрасното място за живеене, но е вярно и другото, че информацията, която стига до нас е силно изкривена и манипулирана. 
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #583 -: Септември 25, 2015, 00:43:36 am »
Марго, ми те са икономически бежанци твоите и моите приятели "там", т.е. имали са същия мотив да духнат като повечето от тия чаршафосаните дето сега лазят Европа. Разбирам им частично "разбирането", не им разбирам само късогледството. На повечето от тях, за щастие - не на всички им е изпила кукувица акъла де... Но пък в "бяла държава" - наистина бързо ти трийват от харда малкото здрав разум запратил те в нея и ти набиват някакви клишенца за "всеобщия мир и любов" и пр.

Тече си тука една необявена война видиш ли ти. Някакви хора превземат на талази Европа в момента, Европа за да не каже "бе във война сме" - мисли няк'ви дивотии за хуманитарни кризи и пр. И поне половината население на континента с промити мозъци - тоже плаче за "горките хора", без грам мисъл какви са следствията от това чудо сега. И пак казвам, то "чудото" още не е дошло, това е само "разядката". Зяпнал тоя народ "лидерите си" и си мисли, че те са някакви извънземни ли, какво? Ми и те нямат хабер как да го решат батака, които имат хабер - не смеят да кажат и да посмеят - не могат да се наложат. Заради политиката на ЕС-лицемерие, която просто им е вече в костния мозък натикана. Над 500 милиона тъпанари сме в момента, които биват превземани без една пушка да гръмне. Евала на тая военна стратегия, ама тя е възможна само заради собствената ни "европейска" глупост. Иначе - тцъ.

И да ти кажа, проблемът ни дали се прецакахме с ЕС-членството е в много минало време към днешна дата. По простата причина, че България - не е остров в океана, не е нещо подвижно, да си я вземем и да местим другаде, ако околният пейзаж стане супер зле. Тя си стои на този континент и ще бъде тук, докато има континент (по принцип, предполага се). И да не сме в ЕС, ако ВСИЧКО край нас стане тип "добре дошли в ИД" - к'во праИм? Ми нищо не можем да направим реалн -  ще носим бурки , ако сме живи и те така. От мноУ "толерантност", "интеграция" и "мноУ акъл". Щото десетки години не схванаха някои хора, че никого реално не могат да интегрират, дори едните цигани дето сега ни се виждат "с мед да ги намажем". Ся ей тия, дето си опасват децата с експлозиви в името на Аллах и ги пращат да станат на парченца - вече ще ги интегрираме. Одма.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #584 -: Септември 25, 2015, 00:44:23 am »
Кажете нещо за САЩ, ЕС е ясен.....

П.С. Не е съвсем по темата, но пак има връзка - наскоро ми попадна един материал за пророчицата Слава, която била втората Ванга. Жената е починала вече отдавна де, но статията беше от човек, който е работил с нея и т.н. Не бях чувала за тази жена и по принцип тази материя ми е по-скоро интересна и любопитна, отколкото би могло да се каже, че вярвам в тези неща на 100%, но понеже имам личен опит с такъв човек, да кажем, че съм склонна да вярвам, че съществуват хора с такива способности. Та на въпроса - жената е предрекла много неща, всички от които до момента са станали. Другите предстоят и хич не са розови, както се вижда. Казала е, че света ще се промени драстично и много от държавите вече няма да съществуват, поне не и в сегашната си конфигурация. България, обаче, щяла да оцелее. Приблизителното време на тази промяна била около 2030 година.... Предсказала е също, че част от България ще бъде откъсната по мирен път и присъединена към познайте кого? Турцияяяя.... Става дума за Югоизточна България.....
Докато четях се сещах за Ванга и нейните предсказания за трета световна война започнала от близкия изток.....  Май се случва.....
Не искам да звуча налудничаво, това са просто неща, които съм прочела някъде си, но не мога да не обърна внимание на очевидните и доста притеснителни съвпадения някак.... Утре ще потърся материала и ще ви дам линк, наистина е интересен.
Колкото и на някои хора да не им се вярва,света вече навлиза в третата си световна война, Европа е във война, нищо че го наричпа с благовидни названия като "хуманитарна криза". Нациите може и да не съзнават, но убедена съм, лидерите прекрасно знаят какво става и са меко казано насрани от страх......
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 00:59:24 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #585 -: Септември 25, 2015, 00:49:43 am »
Кажете нещо за САЩ, ЕС е ясен.....

Заповядай свате, сигурна съм, че ще оцениш по достойнство. И не е някой казва за САЩ, ами САЩ - за САЩ. В прав текст, официално събитие, говорителят е не кой да е.  http://bultimes.com/zadalzhitelno-za-gledane-video-ne-go-komentirajte/
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #586 -: Септември 25, 2015, 00:56:54 am »
Мдаа, и случайно американци подгониха точно сега Фолксваген, в който някъде по веригата има и държавно участие.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #587 -: Септември 25, 2015, 01:01:23 am »
Додич, впечатленията ми и за Иран и за други ислямски режими не са лични, но освен от четене и гледане, имам и едни доста по-достоверни източници по тези теми. "Източници" непребивавали там като туристи. Не за кратко, в доста сериозни времеви диапазони, много добре запознати с реалното положение на нещата в тези държави. Съжалявам - публично не мога да изпадам в детайли по темата, ако искаш на лични ще поговорим какво и откъде знам по тези въпроси, ако се съмняваш в достоверност на инфото.

Иначе - разбира се , че медийната информация достигаща до нас за тези държави е много тенденциозна, натъртваща на някакви неща, които нас ни шокират - пропаганда си е, мноУ ясно. Истината е обаче, че тези неща ги има реално. А има и куп други, за които ние дори не знаем, които са по-съществените да ти кажа честно. Там е малко като при нас в соц-а ;) "Витрината" колко е найс всичко, пък зад нея - знаеш и помниш. Това е тоталитаризъм, но облечен в религия като идеологическа поддръжка на режим Х. Нищо нормално и приятно няма, уверявам те. Те и стюардесите на "Балкан" навремето ходеха с къси поли, пиеха коняк и правеха секс с чужденци, ама...другото го знаеш. Пък чужденците, че си мислели, че стюардесите са "масовата българка" за онова време  - си е техен "проблем", но няма връзка с тогавашната реалност у нас. За Иран и подобните държави - същото е положението. Виждаш каквото ти покажат, както ти го покажат, докъдето... Иначе картинката е доста брутална и нелицеприятна.

Мдаа, и случайно американци подгониха точно сега Фолксваген, в който някъде по веригата има и държавно участие.

Не е случайно разбира се :) Това е механизъм за извиване на ръцете на Меркел, то вади очи... Апропо, Германия, ако не знаете по всички международни договори след Втората Световна - все още е със статут на окупирана държава и той не е отменен и до ден днешен. И ако е само на книга - не е дерт, ама направете справка за военните бази на нейна територия, които имат САЩ. Супер наивно е някой да счита, че Меркел сега решава каквото и да било, без "презокеанска телефонна връзка". Може и да не й е на сърце да взима тези решения, които взима, ама няма особен избор... Като си си продал г**а - така става. Ама не пари само на твоя сега за жалост...
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 01:20:19 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #588 -: Септември 25, 2015, 01:03:46 am »
Свате, благодаря! Не ми се отваря клипа на таблета, ще пробвам утре на другия комп. Редактирах си предния пост, може да хвърлите едно око.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #589 -: Септември 25, 2015, 01:41:05 am »
Свате, благодаря! Не ми се отваря клипа на таблета, ще пробвам утре на другия комп. Редактирах си предния пост, може да хвърлите едно око.
Непременно го виж, ти специално. Щях да ти го мятам на скайп него. :)

Аз четох след редакцията, ама дай линк към материала да видим кой и какво е казал. Ей така от любопитство. Говорили сме си с теб много за способността на някои хора да бъдат "антени" и по-сетивни от масата народ, по някакъв начин да предусещат едно и друго... Реално - животните го могат това все пак, та хич не ми е странно на мен. Виждала съм домашната ни котка ТРИ часа преди не особено силно земетресение да вие буквално и да се джаска по вратата на терасата, настоявайки да излезе. И излизаше и после - друсссс. Та ми е абсолютно допустима идеята, че дори единици хора, имат такава и по-висока сетивност + интелект като бонус, че двете в комбинация да водят до достоверно предусещане на някакви катаклизми. Ако и да не ми е ясен механизмът точно - не е да ми е странно, или да го считам за абсурд.
ОбачИ Златинке знаеш ли какво...В този момент, по този "казус" баш - не ти трябват никакви спешъл възможности, за да виждаш и "предвиждаш" какво следва. За жалост. То става бързо, брутално, очеизвадно и смея да кажа - логично и очаквано. Ако има някой изненадан наистина от случващото се - наистина ще съм изненадана. Лидерите - знаят какво става, ами не смеят да го кажат на глас, а ако не го кажат - няма как да предприемат адекватни действия (щото тия сега не са такива). Ама и лидерите като диванните "правозащитнци" - наистина си вярваха, че нещата са под контрол  :lol: :lol: :lol: Първата категория изтрезня насила и набързо де и сега се чуди какви да ги засуче... Втората обаче е по-тъпа и упорита и реално е проблем за първата в момента. Щото "лидерите" дето усърдно промиваха мозъци, освен яйцата дето им се пържат на г**е, сега не знаят как да кажат на подопечните си - как ги баламосваха с тая "интеграция" м'найсе десетилетия. Пък така ги баламосаха, че чак до зомбиране е при доста от гражданите им. И това също е огромен проблем в момента в ЕС. Те ония горе знаят, че бива да се обърне палачинката, ама чалъм не намират пък сега...

Апропо, ефектът на зомбиране е видим при сравнение на гражданските позиции на източноевропейци и западноевропейци по темата. Нямаше време и чалъм нас да ни зомбират толкова и въпреки, че няма липса на съпричастност и при нас към БЕЖАНЦИТЕ, към просто ПРЕСЕЛНИЦИТЕ държавите и хората от бившия "източен блок" са доста настръхнали. И го приемат това тяхното като инвазия каквото си е де...В другите части на Европа обаче, все още голяма част от населението си мисли съвсем други неща - факт. Патова ситуация, а няма време за нея.
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 02:01:01 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #590 -: Септември 25, 2015, 10:34:12 am »
Точно този клип и аз смятах да препоръчам, защото дава много отговори (има една карта около 11-та минута), както за събитията в Украйна от последната година и повече ..... така за случващото се в последните месеци, примерно защо точно към Германия биват насочвани мигрантите ...
Плашещо е като се замисли човек до каква степен световните събития могат да бъдат моделирани и управлявани, но фактите го доказват, за съжаление. 

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #591 -: Септември 25, 2015, 12:42:33 pm »
Марси, то не че нещо ново научаваме от въпросното видео... Т.е. на кого какви са му интересите, защо, че си ги гони и как - е ясно за всеки, който малко от малко следи какво се случва по света. Обаче доскоро тези неща от видеото - не се коментираха нито публично, нито толкова в прав текст, камо ли самите САЩ да го направят. Знаеш, че се дърдореше политкоректно за "нашето партньорство с Европа" и как "всички играем в един отбор" и "ценностите на свободния свят"...на което едва ли някой е вързвал, ама от кумова срама дето се вика - поне го разправяха. Във видеото обаче, ако цитирам Черната Златка  :lol: нещата са "так - так". "Ние нямаме отношения с Европа. Няма такова нещо като Европа, ние си имаме други външнополитически интереси и те са...". Без никакво хънта-мънта по тези теми. Относно това как могат (и биват) дирижирани разни процеси по света - достатъчно е да се види датата на записа ;) На тия врачки и предсказания - не са им нужни, понеже те самите са "врачката".

За мое (и наше общо съжаление), съвсем директно човекът казва това, което и аз и много други си мислят и са констатирали неведнъж, а именно, че такова нещо като "обединена Европа" - няма. Т.е. няма такъв правно-политически субект реално, независимо в колко тона бумаги чинно е записано, че го има, пък бюрокрация, пък куп институции налични, за да се създава впечатлението, че реално такова нещо съществува, ама...уви не. В настоящия момент това се вижда толкова ясно и категорично, че и слепец ще го забележи. САЩ естествено го знаят това отдавна и си го обърнаха в своя полза, ама направо виртуозно. Мога само да им се поклоня по този повод. А гламавите европейци, навирили нос и считащи се за "върха на сладоледа" (и цивилизацията) - ведро и рамо до рамо със САЩ - ходиха да ръчкат кошера с осите. И сега осите налитат на нас, пък САЩ си свиркат и потриват доволно ръце.
И какво няма де... То по-голямо и уродливо недоразумение от политическата конструкция на ЕС, -  вЕрно не се е случвало през последните 100-ина години. Пък колко точно е голямо недоразумението - виждаме всеки ден по новините. Очевидно "форматът" не само не бачка, ами вместо до обединение - води до разединение и вътрешни конфликти на Стария континент, което казано на прост език - всички нас ни прави слаби и ни поставя в "стойка партер" на международната политическа сцена. Което разбира се не се случи вчера - онзи ден, това е процес все пак, на който европейските "лидери" с години реагираха...ми никак. Оттук насетне - вече ще са принудени да реагират, да поизоставят лицемерното дърдорене и да си извадят главите от еди къде си, ама "след дъжд качулка и след сватба булка" е тя...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #592 -: Септември 25, 2015, 13:37:04 pm »
Гледах..... Ами..... висна ми ченето верно, не защото тези неща не са ми били известни до този момент, нееее, пределно ми е ясно още от училищна възраст /гимназия/, кой какви ги играе на политическата сцена :wink: Висна ми мандибулката от безочливата наглост и самодоволност на тия изроди.
Не се учим от историята си ние човеците и това си е. Не им стигна на европейците провала и разпада на ОН, направиха си ЕС. Още, когато се заговори за влизане на БГ в ЕС, бях адски, зверски, гига, мега против тая набутка. Изучавала съм ЕС като една от основните дисциплини в университета, поради специалността, която учих. Още тогава ми беше ясна картинката на тая измислица, ама нейсе, не зависят от мен и такива като мен тия работи. Километри мога да пиша по любовния садо-мазо триъгълник САЩ-ЕС-Русия, ама нямам толкова дар слово и време. Пък и няма смисъл.

Ще поровя сега за материала, който споменах снощи, дано го намеря.
Свате, то ясно, че сега не ни требе врачка вече за тия работи, ама жената доколкото помня ги е предрекла нЕкъде 70-те години на миналия век тия събития, та.....

П.С. След голямо ровене го намерих - http://www.news359.bg/2014/02/24/slava-sevryukova-shte-ima-vazmezdie-za-prodazhnite-polititsi-i-to-shte-e-strashno/

Има много неща за нея в нета, казва се Слава Севрюкова и явно наистина е била голям феномен. Има доста интересни неща.

Ето един сериозен източник - http://www.standartnews.com/lyubopitno-misterii/slava_koyato_razchupi_atoma-300619.html
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 14:13:55 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #593 -: Септември 25, 2015, 14:31:13 pm »
Свате, то и аз кЪт тебе "великия" ЕС го поопознах доста преди да се бухнем там. И аз "на хартия" и в университета де. Та даже ми бяха натресли изпит по "европейско право" (общичко го учихме разбира се), ама и от това "общичкото" ми призля още тогава. Пък най-много ме беше яд, като се наложи да пиша курсова работа по предмета в стил: "светлите переспективи на България като член на ЕС". Хич не ми се видяха "светли" тогава, само на база какво четох, а то нали разбираш ( и знаеш всъщност), че написанкото е оптимално напудрено и "найс" и пак вадят очи бъговете му, пък като е ясно, че реалността е в пъти по-кофти от т'ва на хартия... Та бая смукане на пръсти падна за тая курсова работа точно и напън да звучи "жизнерадостно".
Да ти кажа, преди все пак да се присъединим към ЕС, усърдно се самоубеждавах, че не съм особен спец по въпроса, че на 20-ина години какво съм чела и как ми се е сторило - може просто да е "заблуда на растежа", да съм си направила кардинално погрешни изводи, ха дано са погрешни... Повтарях си, че ей на ся - барем без визи ще може да се пътува (щото 91-а с виза ходих дори в Гърция). Даже някакви бегли надежди ме полазваха, че сега като част от ЕС - тия нашите тука "политици" и сродна крадлива паплач - принудително ще се подисциплинират. Щото колкото и да са криви ЕС-правилата за какво ли не - все някакви правила са и ще има натиск някакъв и ние да сме по тях.. Уви и това не се случи. "Насладихме" се на крадене на еврофондове и далаверки с тях и не особено изненадващо за мен - оказа се, че това може да се случи, просто щото тромавата и зациклила бюрокрация на ЕС - не моЙ да ни следи изкъсо и да ни пляска през ръцете както трябва. Не, че не ще, ама няма капацитет и за това дори. Като няма капацитет за това - идеята, че ще поизравним материалния си стандарт с този на по-старите страни- членки - логично не сработи. Останахме си ей такива скъсани, редовно щавени от местните дерибеи и за разкош - редовно овиквани от всякакви ЕС-шефчета колко сме зле и колко не се справяме (което е факт). ЕС да ни помогне да дръпнем "напред и нагоре" - не успя, ама да ни дозакопава редовно с куп безумни директиви за к'во ли не, щото били общоевропейски - никакъв дерт. В превод - на цялата ни мизерия и гърч - още ядове и изисквания, непосилни за покриване, а ползи за обществото като цяло - почти никакви. Е, за да не бъда необективна - поне по някакви инфраструктурни проекти успяхме да се класираме и да изпълним читаво, което си е полза разбира се и то немалка. Обаче не промени общия пейзаж у нас.

В същото това време, вече пред очите ни и като формална част от целия този недомислен мастодонт - всички виждахме как "европейският проект" затъва във "вътрешнозаводски" проблеми все повече, които "логично" опитваше да разреши с дораздуване на и без това огромната си бюрократична машина, изливане на кофи лицемерие и отричане на наличните и вадещи очи проблеми. Ми не, нямало проблеми. Брех, не думайте!  :lol: Вместо тъпите бюрократи да дадат "заден" и да се върнат към икономическия корен на тази организация, виждайки, че раздорите в нея произтичат а) от икономически проблеми и неравенства между страните-членки б) заради наивното неотчитане, че сглобяваш изкуствен пакт от множество НАЦИОНАЛНИ държави, чието население няма склонност да се откаже до такива безумни мащаби от суверенитета си (в общ смисъл), хеле пък срещу едно "мерси"... "ЕС-лидерите" затегнаха хватката с още бюрокрация, регулации и натискане да седим всички тихУ и мирно. Особено ние бедните. Демек - те плащали, те ще поръчват музиката, а ние ще мятаме гИбека и ще се кланяме...иначе - няма фондове, има санкции и всякакъв друг вид административен тормоз (в което определено са спецове). Включително не спряха да спъват разрешаването на куп проблеми в държава Х, като някой опита да ги реши (макар и рядко) - с бързи, неадекватни на ситуацията бюрократични намеси. Та съвсем дозабатачваха нещата в отделните държави-членки, дори някоя да прояви разум и воля, в опит нещо да пооправи в "своя двор". Тцъ - не можело то така, не бил хубаво, не бил европейско и пр.
Е, ся на всички ще ни стане "мега европейско" и то от раз. С драгите "европейци" от Пакистан, Еритрея, Гана, Бангладеш и пр. + Аллах де :?

И въпросните ЕС-чворове, дето "поръчват музиката" - глЕам ведро си продължават, както си я караха досега. Корабът потъва, вода има за всички, даже оркестър и фойерверки доставиха във вид: "аууу колко е хубаво това, че сега в Европа се влива свежа кръв и ще има кой да бачка нискоквалифицирани неща при германците. Супер!"  8O 8O 8O Пък на нас нали, дето сме "новите и бедните" в съюза - пак ни се карат и пак ще ни налагат санкции, щото не сме били солидарни с идиотщината на ЕС-върхушката и лошоооо. ШЕ дърпат уши. Който не е идиот - наказан. Което е еманация на цялата политика на тоя съюз де.

Най-тъпото е, че това недоразумение (в сегашния му вид) - ще се разпадне така, или иначе по съвсем естествен път, а ние ще си седим в него до последно, ще търпим негативи, ще чакаме ползи (които няма да се случат) и за пореден път исторически - ще гризнем дръвцето. Поне имаме стаж по темата...пу пу.

П.П. Колко точно е недоразумение ЕС, да ви илюстрирам със съвсем прост пример. Хайде сега без да чукнете в Гугъл се сетете как се казва президента на ЕС. Даже не какъв е, какъв му е бекграунда, само имената. Успели да има? Пък някой пак без справка да може да се сети, що изобщо имаме президент на ЕС и какъв беше замисъла. А реализираните за общността ползи от този замисъл някой да може да посочи? Не можете? Спокооо. Не можете щото просто няма, не че сте тъпи и неинформирани ;) Ха ся си представете в очите на големите играчи на световната политическа сцена - колко "тежко и сериозно" седи тази карикатура, за която и ние самите, дето сме страни-членки - осъзнаваме, че е карикатура. "Колс на глинени крака", бълващ някакви мантри за "европейски ценности" и..."това е всичко приятели". И после - как няма да ни подмятат и таковат по всички флангове? Ми ще. И е логично да ни.

Мерси свате за линковете :)
« Последна редакция: Септември 25, 2015, 14:40:14 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #594 -: Септември 25, 2015, 14:41:06 pm »
Свате, нямам какво да добавя просто! Едно към едно ми повтаряш мислите и изводите по темата.
Само един риторичен въпрос ще задам - Швейцария що не ще да чуе за тая "манна небесна" ЕС, а, а,? Втори риторичен въпрос - Великобритания що аджеба е мааааалко по-различен член на ЕС, със собствени правила, валута и т.н., а, а? Само на тия въпроси като си отговорим и нема нужда повече да разсъждаваме на тема ЕС :wink:
Бай дъ уей, ако не се разпадне скоро по естествен път ЕС, бива да го подпомогнем, биля :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #595 -: Септември 25, 2015, 15:10:01 pm »
Свате, нямам какво да добавя просто! Едно към едно ми повтаряш мислите и изводите по темата.
Само един риторичен въпрос ще задам - Швейцария що не ще да чуе за тая "манна небесна" ЕС, а, а,? Втори риторичен въпрос - Великобритания що аджеба е мааааалко по-различен член на ЕС, със собствени правила, валута и т.н., а, а? Само на тия въпроси като си отговорим и нема нужда повече да разсъждаваме на тема ЕС :wink:
Бай дъ уей, ако не се разпадне скоро по естествен път ЕС, бива да го подпомогнем, биля :lol:
Бай дъ уей свате - какво да го подпомогнем повече от това, че се присъединихме към него все пак ;) Никой не е прокопсал от тези, към които сме се лепвали някога...  :lol: :lol: :lol:

Пък относно горните ти "въпроси" - еми така е, щото тия са достатъчно богати и недостатъчно луди, затова. На ЕС малоумията, в пълния им мащаб - ги търпят само окъсаните му членове, както си забелязала със сигурност. Виж, че и страните от бившия "източен блок", които все пак позахлебиха след 90-а (за разлика от нас) - също редовно им показват среден пръст на ЕС-бюрократите. Понеже могат да си го позволят, поне от време на време и поне за наистина важни за тях неща. Нищо ново няма под слънцето все пак, та ся да откриваме "топлата вода", че прави каквото иска онзи, който моЕ си плати подобен масраф само - излишно е. Аз се чудя само, кога англичаните ще наводнят "без да искат" тунела под Ламанша, без майтап.  :lol:

Относно предсказанията на тази жена - логични са за случване. Най-малкото - съвсем наскоро се случи нещо такова при съседите (Косово визирам) и както помниш "международната общност" тогава се нареди да хрупа пуканки на първия ред и даже изръкопляска, че си било ОК това. Като ни дойде и на нас реда, същата тази "международна общност", с ЕС-тиквениците воглаве, ще ни "обясни", че понеже в регион Х, над 90% от хората нямат българско самосъзнание - си е тяхно изконно човешко право да се самоопределят и да си имат "своя държава". Която ще се явява разбира се провинция на една друга съседна нам държава, но формално и на книга ще пише, че е "независима". Те в ЕС знаеш са майстори на тия "с формално, на книга и колко е прекрасно всичко".

И за да не излезе, че казвам сега, че видиш ли ЕС на нас ни е крив за собствената ни простотия и волско търпение - неее. НИЕ сме си криви главно, те ЕС само ни подават въженцето, пък лоста и столчето сами си ги спретваме, както обикновено. Щото сме от тия народи за жалост, дето в кризисна ситуация - тръгват в посоката на "най-малкото съпротивление". Не сме от тези народи, които ежедневно, методично, малко по малко се борят и преборват за нещо и така си "нареждат къщичката" устойчиво. Като антипод на нас, се сещам за холандците в момента - е тия буквално от водата си отвоюват всяка педя земя, правят го отдавна и старателно и просперират хората, да. А ние - седим, траем, затъваме, чакаме някакво "чудо" (което никога не идва естествено) и вече като опре ножа до кокала - вземем та избухнем. Да - обикновено брутално и ефективно, ама кел файда както се казва. Движим от една национална катастрофа до друга, докато си докараме сами следваща и т'ва ни е почти цялата т.нар. "нова история". Щото...ама да нямало насилие, погроми, зорове, дори за кратко да са - ние ще си кютаме тука, та дано бурята ни подмине. Някаква такава идиотска местна логика имаме. Което води до това, че всъщност - никога не си чистим кочинката истински и ефективно, когато се отвори такава възможност. Застиламе едни чергички върху го***а, сядаме от горе и се чудим що смърди и гние под нас... Не се чудим искрено де, ама не щем да си признаем дори фаловете. Наричаме ги с умиление "безкръвен преход", "най-успешният етнически модел на Балканите" и от вида. И докато наистина някой и някак не ни забие 2 здрави юмрука в муцуните, така, че зъби да хвърчат - ние пак ще кютаме. На попляскване сме си свикнали отдавна, та дори ни харесва вече. Национален БДСМ някакъв го играем.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #596 -: Септември 25, 2015, 15:17:21 pm »
Пак нямам какво да добавя. Това е живата и неподправена истина.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #597 -: Септември 25, 2015, 19:03:02 pm »
Нямам достатъчно време в момента да ви изчета всичко, ама видях - бежанците обсъждате.
Живея близо до ДАБ (държ.агенция за бежанците). Имам преки наблюдения как точно се "интегрират" у нас въпросните. Приятелите ми във ФБ са виждали мои снимки от контейнерите пред агенцията, пълни с изхвърлена храна, която "държавата" (т.е. ние) им подсигурява, както и такива каква свинщина оставят след себе си.
Всичко това, което в момента всички, знайни и незнайни журналисти обсъждат като проблеми, свързани с тях - ние (със съседите) го говорим от две години. Имаше и откъслечни репортажи по тв, нееднократни срещи с представители на ведомството. Ама досега - никой не искаше да ни чуе, или по-скоро да приеме на сериозно  обсъжданото.
Сега, след като Европа беше залята от това цунами се надпреварват да коментират.
И ако някой смята, че у нас НЕ идват нелегални мигранти - ето една скорошна снимка. Действието се развива рано сутрин, в почивен ден. Изсипаха се за секунди от буса, на бегом към скритата навътре в поляната изоставена сграда на МО. Сега, като станем "гореща точка", и всички влизат легално, ще "съсипем" бизнеса на маса народ...



*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #598 -: Септември 25, 2015, 19:35:01 pm »
Неда, ай пак я закъсахме икономически. Искам да кажа още повече я закъсахме. Още един бранш с тия "горещи точки" ще иде в "Бюрото по труда"... С черния хумор - дотук де. Снимката не е хич весела и е много илюстративна. Въпросният процес от нелегален и "цъцрещ" - сега вече си стана легален и тип цунами. Да ни е честито както се казва и на нас и на "колегите европейци".

За да не прескочим поредния местен абсурд относно ситуацията - де що има политици мълчат като бити г***е, или който посмее да отвори уста - клинчи, усуква, дори т.нар. крайно...някакви си. И на тоя фон, баш БЦП, която обичайно за всичко мълчи и не помним, че я има изобщо - изпляска доста остро, официално изявление по темата "бежанци". По смисъл гласи: " бла-бла, ние разбира се сме добри и човечни християни, с каквото можем - погрижихме се дотук, но стига толкова!". В превод е: "Никакви квоти, "европейска солидарност" и пр. не щем ние точно". Не е лошо, ама за жалост - куха от съдържание институция, която десетки години мълча и я нямаше никаква за нищо - сега не е авторитет. За когото и да било, вкл за "миряните си". Само илюстрират за пореден път, как живеем баш в Абсурдистан.

Баварците пък в момента, са мега ядосани на Меркел и "поканите й", щото така се получи, че моЕ драгите "бежанци" да им прецакат бирения празник пък сега. Толерантни, толерантни, колко да са толерантни... :lol: :lol: :lol:

Цирк, цирк, ама тотален цирк, само дето сметката за него ще я плащаме и ние с вас. Скоро...

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #599 -: Септември 25, 2015, 23:05:54 pm »
Е, какво са се зажалвали? Нали на поляната за Октоберфест не са направили палатков лагер?!   :lol: Това, баварците, се мислят за нещо повече от другите германци.