0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Vypros na na4inae6ta
« -: Март 14, 2006, 00:05:13 am »
Здравейте. Днес бяхме в клиниката, където прегледаха всичките изследвания  и след като стигнахме до извода че единственото решение е ИКСИ, ме упътиха какво трябва да направя за да започнем похода за включване в Програмата на Здравната каса.
Част от изследванията ги имам. Доктора поръча да взема от личната лекарка талон  и да направя вирусология и Кръвни изследвания, които да ми ги изпише личната лекарка.
И от тук се започнаха проблемите. Отидох при лекарката. Тя ми написа талон и попълнихме рецептурна книжка, която да заверя в Здравната каса - районната, но ми каза че изследванията няма право да ги назначи тя и че именно този талон затова трябва да послужи на лекаря.....
Сега, какво да правя - може би сте наясно кой от двамата трябва да издаде талона за изследванията?
*
Vypros na na4inae6ta
« Отговор #1 -: Март 14, 2006, 09:30:03 am »
Личния лекар може да ти даде направление за всички изследвания - без СПИН и кръвна група, мисля (всъщност ако е особено добронамерен може и за тях). Моят, верно малко мрънка, но за малка част от тях платих.
Хормоните - дава ти направление за АГ и от там ти дават направление за изследването им (при много добро желание може и да прескочи АГ).
За Хепатити В и С - може да даде направление за гастроентериолог и от там да получиш направление за изследването им (при много добро желание може и да прескочи гастроентериолога).
Личните лекари в голямата си част незнаят за какво могат да дадат и за какво не.. това са идеи, които можеш да дадеш на твоето GP.
На едно направление за изследвания можело да посочат само 6 групи - аз доплатих за тези, за които не стигнаха "квадратчетата".
Re: Vypros na na4inae6ta
« Отговор #2 -: Март 14, 2006, 11:09:32 am »
Цитат на: gabi
...Тя ми написа талон и попълнихме рецептурна книжка, която да заверя в Здравната каса - районната, но ми каза че изследванията няма право да ги назначи тя и че именно този талон затова трябва да послужи на лекаря.....[/color]
 
:( И аз се сблъсках със същия проблем - мойто джипи ми каза "дала съм талон оттам насетне гениколога да дава направления за каквито иска допълнителни изследвания" - е да, ама гениколога ми каза (след като бях при него с направлениято в ръка), да отида и джипито да ми пуска изследванията.... :evil: Доста шантава работа, незнам защо в ин витро-центровете не искат да пускат изследвания по здравната каса, след като си отишъл с направлвние за гениколог там... Е, аз се набрах и си платих почти всичко, джипито ми пусна само пълна кр. картина и кр. захар :x . Ако имаш нерви и време може и да се заядеш и да намериш кой прав, кой крив.... Желая ти успех! :goodluck:
*
Vypros na na4inae6ta
« Отговор #3 -: Март 14, 2006, 13:06:12 pm »
То и при мен май така ще стане! Тъй като половинката ми не е здравно осигурена - пак ще плащаме, но исках поне от моите изследвания да спестя - и без това доста разходи ни чакат. Аз незнам при този случай чие задължение е? Тоест кой да виня....не че искам , ама те така го правят.
 При условие че плащам всеки месец на касата, какво толкова ги боли сърцето за талон за изследвания.
Все си мисля че личната е права - давайки талона за гинеколог - той да пусне изследванията, ама знам ли......? Струва ми се че и на нея нещо не и се дават.........ако не бях настояла за талон за гинеколог, нямаше да ми даде....била ми давала преди, като че ли съм и длъжна нещо! :evil:
Vypros na na4inae6ta
« Отговор #4 -: Март 14, 2006, 17:10:19 pm »
Личната лекарка трябва да Ви даде направление за гинеколог и той да Ви назначи хормоналните и кръвни изследвания. Аз така направих и си платих само 2 лева за консумативи,а в клиниката си направихме васирманите и спермограмата.Бъдете по настоятелни. Късмет! :balk_48:
*
Vypros na na4inae6ta
« Отговор #5 -: Март 14, 2006, 17:37:31 pm »
Благодаря много за съветите!
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Vypros na na4inae6ta
« Отговор #6 -: Март 15, 2006, 12:15:37 pm »
Здрасти Габи,
аз също доста се лутах за тези изследвания. Личната ми даде направление за кръвната картина и направление за гинеколог, който трябваше да ми даде направление за хормоналните изследвания.
Много е трудно да намериш гинеколог, който да ти даде такова - аз поне неможах. Хубаво е да опиташ сега в началото на април, защото когато аз опитвах беше края на март - и им бяха свършили лимитите. Тези лимити се отпускат за тримесечие и може би сега ще имат. Опитай!
Аз неуспях да се преборя и накрая си ги платих!
Успех! Дано да се пребориш!
*
НОв въпрос!
« Отговор #7 -: Март 23, 2006, 10:21:01 am »
Здравейте отново. ТА....както най - често се случва - платих си изследванията сама и сега съм с готови документи, които трябва да внеса в Здравната каса за одобрение. Избала съм клиниката. Вчера им занесох документите и оттам ми дадоха Приложение 1 - Декларация и Договор, който да попълниме.
Но тъй като непрекъснато се ровя във форума и чета.....забочнаха да ме обземат страх и съмнения, които искам да споделя с вас. Само вие можете да ми помогнете и да ме подкрепите.
1.Почти никой не успява от първи опит Икси
2. Цената която трябва да заплатиме е доста висока - колкото доходите ми за 1 година! Втори опит няма да мога да си позволя със сигурност.
3. Клиниката която съм избрала е с най - положителни отзиви и немога лесно да се откажа от нея.....
4. Декларацията, която подавам в Здравната каса и в която декларирам че точно в тази клиника ще се извърши процедурата обвързва ли ме в голяма степен с клиниката? Мога ли след като получа одобрение от касата и преди да съм подписала договор с клиниката - да я сменя.
5. Няма да крия че се триумя за 1 АГ Света софия, Клиниката на Владимиров и Клиниката на ЩЕрев. Интересуват ме цените там. За първите две имам горе - долу представа, за клиниката на Щерев - никаква. Ако се притеснявате , пък и незнам дали е етично да се обсъжда това тук - пишете ми на ЛС.
6. МОля, знам че е много трудно но ми препоръчайте най - добрата клиника! с ной - добрия екип. Вече незнам дали съм за тук или за психолог. ЗАпочвам бавно да полудявам!
*
Vypros na na4inae6ta
« Отговор #8 -: Март 23, 2006, 10:57:11 am »
И още един въпрос? КАк си обяснявате огромната разлика в цените за една и съща процедура в различните клиники?