0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предменструален Синдром
« -: Март 20, 2006, 10:06:20 am »
Здравейте
Тук сме предимно жени и голяма част от нас се оплакват от този отвратителен синдром.При някой е по-тежко,при други е в по-лека форма,но неразположението винаги си го има.При мен например 10 дена преди очакванната дата се наблюдава едно ужасно подуване-корем,лице,пръсти(свалям задължително пръстените по това време)качвам около 1,5-2кг,които след това си спадат.Преди 2 месеца имах ужасна болка в гърдите и мислех ,че имам проблем със сърцето-ама се оказа ,че си е било един от симптомите на ПМС,които никога преди това не съм ги имала.Отделно че по това време ми се отваря и жесток апетит за сладки продукти.А последните 3 дена преди М.правя остър завой на кисело и солено.А характерът ми става "не ми говори"-
все едно че 3 дена поред овулирам и дразнят ме и най-малките нердности и съм ужасно изнервена.И след това като сложа и първите 3 дена на болка и обилна М.и ми става твърде много.Пиех всякакви лекарства,но само едно хърватско ми помога,което за съжаление го свърших.И затова реших да се поразровя из нета ,за да видя има ли някакъв друг лек и намерих ето това за ТУТРАта:
"Аз правя запарка от 2супени лъжици цвят /да, цветовете се късат и се слагат така както са цели/ във 400мл. гореща вода. След това захлупвам отгоре и оставям да престои около час, час и половина. Прецеждам и пия 3пъти на ден,през първите 3 дена от менструацията. Но трябва да се пие редовно минимум 3месеца, за да има ефект и наистина има. Нормализира процеса на кървенето, има благоприятно влияние върху благоразположението ти през дните на цикъла и намалява болката. Ако си постоянна, ще видиш ефекта. Предпазва освен това от миоми и заболявания на яйчниците и матката. Казват също, че смекчавало острите симптоми при климактериума и той протичал много по-спокойно и без сътресения. Майка ми е на 52 в момента и изобщо няма проблеми нито с цикъл, нито с климактериум. Като цветенце е блага."
Аз мисля да го пробвам и ви моля ако има някой ,който използва тази или друга рецепта от народната медицина ,да сподели за ефектите.
Предменструален Синдром
« Отговор #1 -: Март 20, 2006, 11:47:49 am »
Илиана вzеми си тази книга: Natural Sollutions to PMS, Maryline Glenville, препръчвам ти я.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Предменструален Синдром
« Отговор #2 -: Март 20, 2006, 15:18:01 pm »
ИВКЕЪР при дисменорея и предменструален синдром

Клинично наблюдение от доц. Asha Swarup  и проф. Umadev, проведено в болницата M.S. Ramaiah, Бангалор, Индия (със съкращения).

При възрастните, проблемът с дисменореята е често срещан като разпространението му е между 30 и 50 %.
ИКЕЪР е нехормонален билков продукт, разработен за повлияване на неприятните симптоми, свързани с дисменорея (болезнена менструация) и предменструален синдром. Компонентите на ИВКЕЪР съдържат няколко билкови съставки, които имат ясно изразено действие върху женската полова система.

Някои от съставките на ИВКЕЪР са:
•   Saraca indica - ефективна  при дисменорея и притежава естрогено подобна активност, което помага при лечението на възпален ендометриум по време на менструацията. ”Контролира” дисфункционални маточни кръвотечения. Стимулира яйчниковата  функция.

Symplocos racemosa - се използва при лечението на менорагия и маточни нарушения
.
•   Boerhaavia diffusa притежава анти- възпалителни свойства. Ефективна е при анемия, причинена от менструални нарушения.
.
Asparagus racemosus - доставя сапонини с окситоцинно действие върху маточната мускулатура.
Aloe vera - регулира маточните хормони.
Acacia arabica - маточен стимулант.
Cyperus rotundus - ефективна при лечение на анемия и обща слабост.
Hemidesmus indicus - оказва лечебно действие върху матката и подпомага възвръщането й към  нормалната й форма.
Tinospora cordifolia - имуномодулатор.

    Метод на изследване:
В това клинично наблюдение са включени 40 жени - от тях 26 с дисменорея и 14 с предменструален синдром. При всички включени пациентки симптомите персистират през последните 3 месеца. При подбирането на пациентките са изключени такива, които имат диагнози като: неоплазми или някакви системни заболявания.
Времетраене на изследването и дозировка:
В продължение на 3 месеца са приемани по 2 чаени лъжички сироп два пъти дневно.

Резултати:
При наблюдението на пациентите, приемащи ИВКЕЪР се отчита намаление на симптомите при дисменорея и предменструален синдром. Пациентките, страдащи от дисменорея съобщават за намаляване на абдоминалните болки и болките в кръста още след първия месец на прием на Ивкеър и изцяло изчезване на тези симптоми  след 2-3 месеца прием. При пациентките с предменструален синдром се наблюдава отслабване на симптоми като: набъбване на гърдите, болки ниско в корема, подуване на лицето и краката. Всички пациентки с дисменорея и 80 % от случаите с предменструален синдром са се повлияли много добре. При клинчното наблюдение няма отчетени странични ефекти от приема на ИВКЕЪР. Можем да заключим, че ИВКЕЪР може да се използва  като ефективен и ценово достъпен продукт при дисменорея и предменструален синдром.

Индикации за приложение на ИВКЕЪР

    1. Пременструален синдром  - ПМС  /PMS/

    2. Дисменорея  /болезнена менструация/

    3. Дисфункционални маточни кръвотечения /DUB/
    Продуктът има анти-възпалително и спазмолитично действие и лечебен ефект върху матката и облекчава болките. ИВКЕЪР има  имуномодулиращо действие и подобрява кръвообразуването, което спомага възстановяването при анемия и генерализирана слабост, асоциирана с маточни смущения.
Действие: Продуктът има  регулиращо влияние  върху менструалния цикъл и добро стимулиращо действие върху матката.  Стимулиращият ефект на ИВКЕЪР върху яйчниковата тъкан подпомага ендогенната хормонална секреция, възстановява  ендометриума и така контролира абнормалните маточни  кръвотечения.
   Нехормонална балансирана билкова форма, регулираща менструални нарушения, без странични ефекти
<br />
*
Re: Предменструален Синдром
« Отговор #3 -: Март 20, 2006, 15:24:01 pm »
Цитат на: iliyanas

....И затова реших да се поразровя из нета ,за да видя има ли някакъв друг лек ...


Илиана, аз нямам опит с ПМС..моя цикъл е толкова мижав и оскъден, че няма вече на къде...(4 мм лигавица на 14ти ден...).. че нямам никакви физически усещания когато се появава М.

Та, погледни на дефекта като на ефект...
Честно казано, аз май предпочитам всеки месец да имам ПМС....ама само и само да знам... че лигавицата ми е добра...
Едно време обаче и аз съм минала през тези гадни моменти....та знам какво е ПМС, като те хванат всички бесове.. :roll:

Сърфирайки из разни аптеки, попадах на едни листовки за лекарство за ПМС - "Agnes". Било на билкова основа и съдържало предимно билката "Витекс"... предполагам и разни други неща, де.
Та, ако ти е интересно, ще изровя да я намеря листовката и да препиша тук нещо повече.

Разбира се, най-добре ако някой го е пил това, да сподели дали е имало ефект.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Предменструален Синдром
« Отговор #4 -: Март 20, 2006, 15:30:30 pm »
Билкови таблети при хормонален дисбаланс на женската полова система
100 табл. х 500 мг
СЪДЪРЖАНИЕ
Сух екстракт от плодовете на ВИТЕКС (Vitex agnus castus)
ДЕЙСТВИЕ ВИТЕКС действа индиректно върху нормализиране нивата на прогестерон и естрогена, без това да представлява хормонален препарат. Фармакологичните изследвания показват, че действието е върху хипоталамуса и хипофизната жлеза, които са отговорни за хормоналната регулация. Действието се изразява със стимулиране производството на лутеинизиращ хормон като резултат от високите


нива на прогесгерон по време на втората фаза на менструалния цикъл (лутеалната фаза). Когато има дефицит на прогестерон, естрогена продължава да доминира в тази фаза и допринася за развитието на различни женски проблеми (тежък предменструален синдром, нарушен цикъл). Клиничните изследвания показват увеличение на

прогестероновите нива по време на терапия с ВИТЕКС. В клиничните опити ВИТЕКС също така намалява нивата на третия хормон, пролактина. При излишък на пролактин се получават проблеми като напрегнатост и болезненост на гърдите, нарушение на менструалния цикъл и дори стерилитет. Нивата на пролактина могат да се увеличат дори в стресова ситуация.
ВИТЕКС нормализира хормоналните нива чрез директно действие върху рецепторите на хипофизната жлеза.
ПОКАЗАНИЯ  
- при нарушен хормонален баланс - регулира нивата на прогестерона и естрогените; тежък или нередовен менструален цикъл;
- при липса на менструация (аменореа);
- при намалена млечна секреция при кърмене; напрегнатост и болезненост на гърдите;
- при невъзможност за забременяване на хормонално ниво;
- облекчава периода на менопаузата.
ДОЗИРОВКА
Препоръчителна дозировка от 3 до 6 табл. дневно след храна.
За оптимален ефект употребявайте продукта мин. 3 месеца.
КОМБИНИРАНЕ Препоръчително е комбиниране с Матрика, Ахилеа, Мамофит, Менофин.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ няма.

Female Active Complex
Women’s Complete Support
Product Available
Специална формула за комплексно поддържане на женското здраве
Обем 237 МЛ  8 Fl. OZ.




Формула за женското здраве. Хранителна и стабилизираща композиция от треви и витамини, спомагаща за смекчаване промените на физиологичното състояние, намаляване на стреса, балансиране на хормоналното равновесие в женския организъм на разни стадии от неговото развитие.

Магарешки бодил е един от традиционните, известни ингредиенти за женската репродуктивна система, балансиращ невро-хормоналното състояние.32

Дивият ямс исторически се приема при дисменорея, гинекологични невралгии и спазми, следродови болки и др. Корен от див ямс съдържа неголеми количества диосгенин, вещество, подобно на прогестерона.

Глухарчето е едно от най-добрите средства за усилване на кръвотворенето и лечението на анемиите. То дава впечатляващи резултати при възпаление на жлъчните пътища, застой в черния дроб и жлъчно-каменна болест.33 Корените на глухарче се приемат при нарушения на жлъчкоотделянето и диурезата, загуба на апетита и диспепсия.34

Карликовата палма традиционно се приема при инфекции на пикочните пътища, фригидност и импотенция.35

Дамиана (Turnera aphrodisiaca) расте в Мексико, Централна Америка и Карибския басейн. Латинското й име показва употребата като афродизиак. Древните маи са я използвали при невро-хормонален дисбаланс. Известна е заради сексуално усилващи качества и позитивен ефект върху репродуктивната система. Също така подобрява настроението и води до усещане за щастие и благополучие. Дамиана е основен компонент на повечето билкови алтернативи на виагра.

ADLiquid™ Female Active Complex има болкоуспокояващи и противовъзпалителни свойства. Регулира водно-солевата обмяна, модулира функциите на нервната система. Има също слабо антидепресантно действие, стимулира остеобластите, контролира кръвната захар, нормализира функциите на щитовидната жлеза, намалява патологичните прояви в менопаузата. Способства за повишаване на жизнената енергия, стимулира естествения процес на изработване и регулиране на хормоните. Има изразено профилактично действие.

На фона на ADLiquid™ Female Active Complex е по-ефективно назначаването на калций и магнезий за лечение на остеопороза, тъй като процесът на усвояване на тези микро- и макроелементи на костната тъкан е многократно по-ефективен.

Целесъобразно е също включването на формулата в лечението на различни заболявания на жената, свързани с нарушения на съдовете, сърцето, нервната, хормоналната и имунната система.

Показания за приложение в комплексното лечение и профилактика на

климакс и предклимакс

ендометриоза, овариална поликистоза

предменструален синдром

нарушения в менструалния цикъл

профилактика на онкологични заболявания

преждевременно стареене

укрепване на общото състояние

стрес и астенични състояния

остеохондропатии, остеопороза

емоционална лабилност, депресивни състояния
Начин на употреба
5 мл 1–3 пъти дневно, непосредствено преди или по време на хранене.
<br />
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Предменструален Синдром
« Отговор #5 -: Март 20, 2006, 15:34:13 pm »
а някой да е пил това:

 M2-TON.
Нехормонален продукт за жени при гинекологични проблеми от първата менструация до менопаузата.
При нарушен хормонален баланс и нередовен месечен цикъл.Показания за приложение:

   закъсняващ пубертет
   нерегулиран менструален цикъл
   оскъден мензис
   липса на овулация
   дисфункционални маточни кръвотечения
   функционално безплодие
   менопаузални смущения.
  Действие:
   тонизиращо матката
   кръвоспиращо
   антисептично
   тонизиращо нервите
   адстрингентно /стягащо, свиващо/.
Препоръчва се за подкрепа регулацията при жени с нарушен хормонален баланс и нередовен месечен цикъл. М2 ТОН е комбинация от взаимно подсилващи се билкови съставки и е предназначен да отговори на постоянно променящите се нужди на жената, които възникват в процеса на съзряването й от пубертета до менопаузата. Продуктът съдържа фитоестрогени, които спомагат за нормалното развитие и функциониране на яйчниците.  Подпомага баланса между жлезите с вътрешна секреция и обмяната в организма. Съдейства за  регулирането на менструалния цикъл и допринася за осигуряване на навременна овулация и създаване на фертилна среда като по този начен подобрява шансовете за забременяване при необяснимо безплодие. Облекчава неприятните усещания в климакса.  

Всяка таблетка съдържа:
Екстракти от:
Witania somnifera, Cuminum cyminum, Piper cubela, Cariophyllus aromaticus,  Mesua ferrea, Boerhaavia diffusa, Bombax malabaricum, Zingiber officinale, Cedrus deodara, Hibiscus rosa-sinensis, Asparagus racemosus, Hygrophila spinosa, Adhatoda vasica, Ficus bengalensis         всички по 10 мг
Nelumbium spesiosum         20 мг
Andropogon muricatus         20 мг
Terminalia chebula            20 мг
Bryonia laciniosa            20 мг  
 Emblica officinalis            40 мг
Symplocos racemosa            50 мг
Saraca indica               400 мг

Това прави М2 ТОН ефективен при
гинекологични проблеми от първата
менструация до края на менопаузата.
М2 ТОН възстановява хормоналния
баланс чрез оптимално стимулиране на
хипоталамо-хипофизо-яйчниковата ос ,а при менопузата облекчава
симптомите на менопаузалния синдром.
.
М2 ТОН съдържа фитоестрогени, които спомагат за нормалното развитие
и функциониране на яйчниците. Благоприятното му действие се определя от пълната комбинация на активните вещества.

Продуктът е подходящ при паценти с
контраиндикации за хормонално-
заместителна терапия (около 15-20% от
жените в менопауза):
   тромбоза на вените
   белодробен емболизъм
   рак на млечната жлеза
   активно чернодробно заболяване
   скоро прекарана хирургична операция.
Клиничните наблюдения след шест
месечна употреба на М2 ТОН
показват положителен ефект при:
   80% от пациентки с дисменорея
   60% от пациентки със закъснял пубертет
   60% от пациентки с менопаузални симптоми
   96% от пациентки с различни вагинални течения.
Странични ефекти: няма.
 
Противопоказания: не са установени.
                                                                       
Дозировка:

   два или три пъти по две таблетки дневно за период от 3 до 6 месеца.
няма взаимодействие с лекарствени средства
<br />
Предменструален Синдром
« Отговор #6 -: Март 30, 2006, 13:41:15 pm »
Тъй като има 2 вида турта,ето ви снимките ,заедно с форума:
http://forum.all.bg/showthreaded.php?Cat=0&Board=women&Number=1134047&Searchpage=1&Main=1122098&Words=%D2%F3%F0%F2%E0&topic=&Search=true#Post1134047
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Предменструален Синдром
« Отговор #7 -: Март 30, 2006, 13:59:32 pm »
Зори, аз съм пила и Ивкеър и М2-тон, преди да започна познатата билкова смес. смятам, че са много хубави индийски продукти. конкретен резултат тогава нямах, но се чувствах добре, а и заека при мен изскочи от друго място.

http://www.himalayahealthcare.com/healthhelp/infertility.htm
сайта с Ивкеър

http://www.charak.com/DiseaseCategory.asp?type=w
сайта с М2-тон

имат и други хубави продукти.