0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Аз мисля, че проблема е в начина по който се отпускат тези пари, няма индивидуален подход, да се сложи Таван от 5000 лв на нещо което не се знае колко ще излезе е меко казано некоректно спрямо пациентите, много пъти съм го казвала, на едни "ин витро" порцедурата излиза 4000, на друг 5000, на трети 7000 всяка една от нас знае, че това е различно, че зависи от възрастта, от рекацията на организма на жената, много е индивидуално, щом слагат възрастово ограничения от 43 едва ли може да се очаква, че една жена на 43 и една на 30 или дори по - малко ще реагира по един и същ начин....всеки знае отговора!Става въпрос за индивидуален подход и ако искат наистина да помогнат хората трябва да променят регламента и тези 5000 лв. вече няма са проблем!Хората са си прави за това, че роптаят!Няма начин всеки да не благодарен за това което направиха хората за съществуването на  ФАР, но виждате какво се получава и защо след като се вижда много ясно къде е проблема не се промени това!!!Е отговора и на този въпрос го знаем просто няма толкова пари за да отпуснат на всеки колкото му е необходимо, а не колкото се полага по регламента!!!Така, че мили момичета няма смисъл да се ядосваме и да разменяме гневни реплики помежду си защото ние не сме виновни за това положение!
И на всичкото отогре забраниха на клиниките да искат повече пари и да не се доплаща и това ако не ги накара да подходят претупвайки пациентките само и само да мине процедурата, здраве му кажи!!!
в сайта на ФАР вече пише че до края на август ще се обадят на номра до 9700
в момента ако не греша са до номер 9570
Само 130 номера...
Със сигурност за нашето номерче ще чакаме над година...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Очевидно тука сте настроени пораженчески и сте готови да чакате до безкрайност тези от които зависи да ускорят нещата, да си разиграват коня и да ви правят на маймуни...Е, като е така на себе си се сърдете ,че все не ви излиза номерчето....И приятно чакане ...вече не с месеци ,а с години!...
*

    Tincheto

  • **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
Само искам да отбележа,че тези дами,които работят във фонда,са ужасно не нелюбезни и явно видимо отегчени от работата си там.Възмутена съм!!!!
[URL = http://lilypie.com] [/url]


begemot_73  ти кой номер си? Защо не ми отговори?
*
И на всичкото отогре забраниха на клиниките да искат повече пари и да не се доплаща и това ако не ги накара да подходят претупвайки пациентките само и само да мине процедурата, здраве му кажи!!!
С това съм на 100% съгласна!!!
Няма ли вариант пациентите да подписват декларация дали са съгласни или не на доплащане? В моя случай 5000 лева са недостатъчни. За първия опит доплатих към 1500лева, защото дозите ми бяха доста високи. Още тогава ми казаха за втория да се готвя за още по-високи - следователно и повече доплащане. В крайна сметка за втория опит АЗ не доплатих и стотинка, но ДЪРЖАВАТА ще си плати 5000лв за нещо, което нямаше смисъл. Виждате ли в цялата ситуация някой да е спечелил нещо, аз не. ДЪРЖАВАТА ще ми отпусне следващите 5000лв, а АЗ междувременно ще си самофинансирам опит и вместо да доплатя 2000лв, ще платя 7000лв.
Колкото до бавенето на заповедите - не съм съгласна с изказванията на begemot_73 и напълно подкрепям Рачо! В клиниките и сега е пълно и се чака с часове, а какво ще стане, ако се излеят още хиляди пациенти. Сега ми се случи да чакам от 8 сутринта до 14 следобед, за да мина на преглед.
Пожелавам на всички успех и трябва да търсим начини да се самофинансираме.
ей хора, дайте да не се караме, а да се обединим и ако можем нещо да направим. дайте конкретни предложения, реални, какво можем ние да направим? подписки, протести, писма?  :?   :( дела, съгласна съм с теб по принцип, но как да мисля за самофинансиране, когато съпругът ми 2 години е безработен, а до нова година и аз ще отхвърча? е това е "розовото" положение, в момента мога да разчитам само на дъжавата! ако остана и без работа, и без помощ от фонда ще си вдигна шапката извън бг и един ден децата ми няма да са българи.

*
.......дела, съгласна съм с теб по принцип, но как да мисля за самофинансиране, когато съпругът ми 2 години е безработен, а до нова година и аз ще отхвърча? е това е "розовото" положение, в момента мога да разчитам само на дъжавата! ако остана и без работа, и без помощ от фонда ще си вдигна шапката извън бг и един ден децата ми няма да са българи.
mecinka, много добре те разбирам и не мога да не бъда на същото мнение. Исках да кажа, че в моя случай тези 5000 лева бяха предварително обречени и вместо да се възползваме от грешките на първия опит, ние направихме един безсмислен втори. Предпочитам да си доплатя още 1000-2000-3000 и да знам, че правим най-доброто, отколкото сега да търся пари сама да финансирам всичко. За мен това беше меча услуга.
Лошото е, че доста жени вече се оплакват от това. Не виждам да е ненормално да не може да се доплаща. Ако се страхуват от злоупотреби - нека в хилядите декларации, които пишем и подписваме, да има една за такова съгласие. Не е нормално да ти кажат по средата на стимулацията "Ами повече няма да пускаме хормони, щото парите свършиха".
*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Дела ужас, това сериозно ли е наистина ли ти казаха така и ако не е тайна в коя клиника беше и поради каква причина не успя опита ти, питам защото на мен ми предстой опит по фонада и изпадам в ужас , че всичко ще е просто про форма!!!???Ако искаш можеша да ми пишеш и на лични!Благодаря!
begemot_73 ,ти само , за да плюеш по Фонда ли се регистрира!?!Изобщо , имаш ли номер?Или предлагаш да вдигнем въстание!?! :lol:
Момичета , просто се подгответе за чакане. Аз съм съгласна да чакам и по една година. 5000лв,са си 5000лв. Уви , така създалата се ситуация е трудна за момичетата , които по различни причини , нямат много време да чакат. България е бедна страна! Дано измислят начин да величат бюджета на Фонда , поне с 5000000лв.
Успех на всички чакащи!
 Още веднъж искам да изкажа благодарността си към всички , които спомогнаха за създаването на този Фонд , които помага на толкова много двойки!
*
Хора, които гледат себе си и активно разрешават проблемите си, го правят чрез финансиране от Фонда, заеми и/или процедури в клиники у нас и в чужбина.

Хора, които гледат благото на други хора с репродуктивни проблеми, създават пациентска организация като Зачатие, инициират кампании за създаване на Фонда, лобират пред правителства за поддържането на Фонда, поддържат форум за обмен на  полезна информация, организират кръгли маси и създават програми за финансиране на общинско ниво, и непрестанно образоват обществото по въпросите на стерилитета.

Хора, които са специалисти в областта на репродуктивната медицина и имат предприемчив дух, създават клиники и лекуват многото пациенти с репродуктивни проблеми.

Хора като бегемота, които гледат да правят сеир и да провокират, без уважение и зачитане на труда и усилията на гореспоменатите, само хулят и никому с нищо не помагат.
Момичета, става въпрос за различни неща. Фондът сам по себе си като идея, като органзация е много добър,това че парите не стигат е ясно...но кой контролира фонда?
Нали се сещате че там има толкова служители, коита са на държавен пост и...както писа едно момиче са толкова отегчени от работата си...не очаквайте разбиране и съчувтвие от тях. Както писах по рано за тях сме само номера и статистика.
А може в момента да раздават заповеди на жени над 40 затова да не се обаждат...ама пък кои сме ние че да ни дават очет...просто нямаме избор...ще чакаме
Рових се, но нищо не откривам - говори се за сериозни промени в работата на Фонда от септември.

 Да ме насочите , ако знаете, да прочета.

Притеснена съм от възрастта си, като пациентка на клиника Малинов загубих и възможността за предимство, та се чудя какви са тия страшни промени , за които говорели служителките на фонда.


пп. тук има намек -  http://mamita-bg.com/2011/07/10/%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%82/

"Голяма част от българките са привлечени и от добрите резултати в турските клиники. Лекарите обещават успеваемост от 60% при жени до 33 години, 40% при тези между 33 и 38 години и близо 25% за по-възрастните. У нас процентите са по-ниски.

Успеваемостта е едва около 30%. В тази връзка през 2012 г. здравното ведомство ще промени критериите към ин витро клиниките, финансирани от държавата.

С фонд „Асистирана репродукция“ ще работят само тези, чиято успеваемост при ражданията е 15%."


Последното изречение пък обяснява молбата до Фонда на д-р Стаменов...и за нея си блъсках главата...
« Последна редакция: Август 06, 2011, 01:27:41 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Само искам да отбележа,че тези дами,които работят във фонда,са ужасно не нелюбезни и явно видимо отегчени от работата си там.Възмутена съм!!!!

Така, бях решила въобще да не коментирам, ама не се търпи!
На мен ми се обадиха в четвъртък (04.08), че трябва да си получа заповедта на 01.09 ако ми е удобно! Номера ми е 9574/24.09.2010г. Служителката която ми се обади, с най-искрен и любезен глас ми каза "ето, че стигнахме до вас, честито! Дано всичко е наред и успеете! и т.н." Разплакаме с думите си и доброто си отношение.

Така, че хайде да престанем да мрънкаме колко чакаме. Аз чакам близо година, наближавам 40години и честно казано, Фонда е единствената ми надежда, защото не мога да се самофинансирам. Вместо да багодарим на хората, ние постоянно се оплакваме, ако вървят бързо номерата, после ще ни е криво, че чакаме в клиниката!
В крайна сметка, какво има да се случи се случва, независимо колко мърморим и се оплакваме.


Кураж момичета, на всяка една от вас ще дойде реда, дали този месец или следващия, какво значение има? Важното е да постигнем целта си и най-чакания подарък, после да спи до нас в леглото!
stoeka71 - Подкрепям те за служителките на ФАР. Чудесни, мили, отзивчиви, съпричастни на болката, готови да помогнат със съвети винаги! Аз съм им много благодарна и не пропускам да им го повторя и потретя!

Да , не са важни месеците, ако не си на 42г, не си пациент на клиника Малинов и да ти се налага да чакаш на общо основание. Защото чакайки около година ще станеш на 43 и чао финансиране... Много неприятен момент, вярвай ми.

Поляха ме с леден душ на 19-ти юли, но не се оплаквам. Търся начин да си помогна. Слушайки съвета на служителките на ФАР предприех прозвъняване по другите клиники и се опитвам да им стана пациент. Не е лесно, но не е и безнадеждно все още.


Само искам да отбележа,че тези дами,които работят във фонда,са ужасно не нелюбезни и явно видимо отегчени от работата си там.Възмутена съм!!!!

Какво искаш да кажеш всъщност? Някакво отрицание на отрицанието...няма смисъл така написано... И дай да те затворим теб в тази стаичка за 8ч всеки ден и да видим дали след седмица няма да си "видимо отегчена" от навалицата хора най -малко. Ти винаги ли си свежа и не отегчена на работа, що за изказване? "Отегчени" но изчерпателни в информацията, която ти е нужна и винаги с добро пожелание на уста!
« Последна редакция: Август 06, 2011, 11:45:01 am от New Love »
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Да споделя и моето мнение  :oops:
Отнсно служителките с мен лично винаги са били любезни, както и аз съм се старала да съм любезна с тях  :D
Относно фонда, за мен той си разботи както трябва проблема е в държавата. Парите са толкова колкото ни отпуснат и според мене обаче от тазгодишната сума се покриват и стари разходи, но това ще се разбере скоро все пак преполовихме годината  :oops: Аз лично си мисля че може да се сложи опеределен срок на чакане за финансиране -  половин или една година или колкото се прецени че е разумно. В момента вече има подадени достатъчно молби за да се предвиди колко пари ще трябват за следващата половин година например т.е.сумата да е плаваща а срока на чакане да е фиксиран, така това напрежение кога ще ми се обадят ще изчезне, всеки който е подал документите ще знае кога ще бъде одобрен и ще може да си планира нещата. Аз лично се съмнявам да има големи разлики в броя на подадени молби така че сумите за одобрение би трябвало да са равномерни. Това е само предложение, за мен лично винаги проблем е била липсата на точна информация не чакането, сега след създаването на сайта на ФАР се надявам да са по-ясни нещата.
Мен лично много ме притеснява новия правилник за доплащането, нищо не е уточнено в него. Ако например за моята процедура е важно да имам МАКС или хетчинг или кокултивиране не мога да ги включат защото съм по фонда ли?  :? или ако например имаме останали ембриони за замразяване - няма да ги замразим защото нямаме право да доплащаме ли?  :? И аз много се притеснявам да не ми претупат процедурата точно заради тези финансови ограничения, предния път доплатихме доста за лекарства, хормони и УЗИ сега очаквам да ми изследват хормоните по-малко да имам по-малко УЗИ и да ме стимулират с нещо което ще покрие ФАР, а не с лекарство, което е подходящо за мене, дано тези две условия да съвпаднат ама да разчитаме на щастливата случайност за това  :?
Аз лично не разбирам този нов правилник, ако толкова се притеснява държавата че клиниките източват фонда ами да намерят начин да се подсигурят без да ощетяват пациентките, все пак ние сме между чука и наковалнята и сме единствените ощетени в ситуацията  :?
На 30.06 си подписах протокола от протеклата стимулация. Доплатих си за замразяването, 2 хормона без проблем, така че за мен просто се създава излишна паника.
*
Аничка няма как да знам какво ще се случи, нямах и възможност да го коментирам с док  :? . А и аз доплатих 1500лв миналата година, и сега след постовете на Дела доста се притесних  :?
*
Здравейте :D Имам един въпрос,на който от известно време търся отговор...
Какво става със заповед,която е отказана поради вече настъпила бременност?
Възможно ли е със съгласието на лицето притежател на заповедта и директора на фонда да стане замяна с друг изчакващ заповед номер?
Ако някой знае нещо по въпроса ще се радвам да сподели....
Надявам се питането ми сега да не предизвика отново полемика от рода....че всички чакаме и т.н.....
Предварително благодаря  :D