0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #760 -: Април 18, 2019, 11:25:02 am »
Мише, благодаря, поне е напредък. HELIANTHUS е все пак съм си още бременна, тъй че !!! Тъпото е че сметнах 25.12 термин и викам "ехеее, коледен подарък' искам тук да пиша, но ми тръгват сълзи а днес имам толкова много работа. влизам в срещи, момичета. Само се чудя как да интерпретирам думите на Персенска, в събота ми е официалния ден за тест ,който тя каза. АКо чхг е над 25 се водя бременна? Значи си продължавам дуфастона. Дали да не натисна за час по-скоро не знам. Няма какво да ви лъжа... рухнах гушкам ви всички, ели, тери , маги, HELIANTHUS , мише...
« Последна редакция: Април 18, 2019, 11:26:33 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #761 -: Април 18, 2019, 11:45:34 am »
Aбпт, Лина, съжалявам. Аз също съм минала и през това. Щом с едно таймиране стана, ще стане много лесно пак!
Има бозайници, като пандите и белите мечки, който могат да забавят или направо стопират развитието на ембриона, веднъж имплантирал се, за да изчака по- добри условия. Има случаи и при хората, но не до 6 месеца като при пандите де, но все пак с по седмица. За жалост при мен това бебе панда не оцеля, но знае ли човек :)
За първи път ли ти е?

Слънце, ти при кой ендокринолог ходи? Само не ми казвай Христозов!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #762 -: Април 18, 2019, 11:50:20 am »
Lina88 лина съжалявам миличка ! Гушкам те много силно и другия път ще е до финал ! 🤞🤞🍀🍀🍀
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #763 -: Април 18, 2019, 11:53:29 am »
Така е Лина, още си бременна, дано пък потръгне! Уф, и аз съм същата, положителен тест и хоп веднага сметки кога е термин, планове... Затова е и много разочароващо! Знам, че е ужасно, но ти си силна и ще се справиш! Веднъж станало, пак ще стане! Прегръдки!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #764 -: Април 18, 2019, 12:13:04 pm »
Pavla , благодаря. Не го знаех това за пандите, доста интересно. За първи път ми е да. Само се заревавам , в офиса. Хубавото е че имам 15 мин до следващата среща и няма да го мисля. Добрите новини са, и ще го кажа тук , защото съм анонимна и не нарушавам нещо... Моя пациентка, с панически атаки( с доста обострена физиологична реакция, превентираща присъствие на публични места, спрямо социалните норми), си постигна мечтата и ще замине за много далечна дестинация, което беше свързано с изпити, банки и тн. А за нея това беше непосилно. Не го казвам за да се хваля. Но за нея това беше НЕВЪЗМОЖНО. Но , ето стаа. И при нас ще стане. Помагаме , една на друга, което е повече от достойно, както и много взимаме една от друга. Преживяваме разочаровнията си, неуспеха, кофти късмета.... Круела, еми не се знае, надеждата умира последна. Събота ще се боцна пак :/HELIANTHUS, дам същата работа. Ем знам, да не го правя, ноооо
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #765 -: Април 18, 2019, 12:16:21 pm »
Лина, много гуш и от мен. Все още имаш някакъв шанс, дори и минимален. А шансът да стане пак е огромен. Значи не ти трябва ин витро.

За практиките в Надежда - такива са още от преди 10 години. Добре че преди да стигна до тях, бях стигнала до д-р Даскалов. И на Персенска ѝ се явих с пълна чанта изследвания, които тя дали и кога щеше да ми предпише ... кой знае. Та тя беше изненадана, че ѝ връчих вирусологиите и на двама ни, като почнахме процедурата. Чак се замисли къде да ги остави. Май това си беше за мое спокойствие.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #766 -: Април 18, 2019, 12:39:18 pm »
Pesheck,гуш мила.   Държи ме единствено че има съвсем малко нагоре, но пък не се удвоява, сигурно събота ще е паднало вече..
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #767 -: Април 18, 2019, 12:41:26 pm »
Лина  :bighug: :bighug: :bighug:
Всичко са ти казали момичетата! Ти си силна! Каквото и да стане, продължаваш напред и това е :)

Пеше, и аз така преди 9 години - пълен пакет изследвания от д-р Даскалови и хоп при Перси :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #768 -: Април 18, 2019, 12:41:47 pm »
 :bighug:
Ех, Лина, не се отказвай поне до следващото ЧХГ. Дано да тръгне нагоре

Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #769 -: Април 18, 2019, 12:44:19 pm »
WideD,petqst,  четох досега (закъснява ми срещата) че няма конкретна причина...пък да видим..
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #770 -: Април 18, 2019, 12:50:00 pm »
Биохимичната е често срещана.Казват, че това е бил ембрион който е с някакви аномалии и организма сам спира развитието му.При мен доктора каза, че най-вероятно е от възрастта.Трудно се преживява, но плюса при теб е голям.След таймиран секс успя да забременееш, въпрос на време е да е за 9 месеца и да родиш здраво бебе!

Аз имах паник атаки, май се бяха отключили от Хашимотото и голям стрес.Успях с много воля да ги преодолея сама, и с много добавки де.Та браво за съвместната работа!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #771 -: Април 18, 2019, 12:53:45 pm »
Аз имам 6 инсеминации и 3 ЦС без МБ. Това и в България, и тук. Единствената МБ в България ми я пуснаха, но ей така. Не беше свързана с опит или ЦС.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #772 -: Април 18, 2019, 13:11:06 pm »
Лина аз си мисля че все още има надежда. И мнооого ще стискам палци да навакса ЧХГ.
Ако не пък ти пожелавам съвсем скоро пак да се зарадваш и то за 9 месеца  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #773 -: Април 18, 2019, 13:20:20 pm »
Слънцемое, дано , миличка.magi_st, моля се в момента, за най-доброто което може да се случи и това е. Аз мисля, вече какви имунологични ако пак се повтори. Но ще говорим съботата. От Спешния ми казаха, събота пак да пусна, и от 12ч да им звънна да видим какво правим с дуфастона.
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #774 -: Април 18, 2019, 13:24:45 pm »
Лина, ще се моля за теб да навакса ЧХГ, не пускам палците до последно, бременна си! Много те прегръщам и забравих да ти благодаря за рецептата за синузита. 💖💖💖
Мише, какви са усещанията, гадене има ли?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #775 -: Април 18, 2019, 13:36:22 pm »
Lina, рано ти е за такива неща като имунологии да мислиш!!! Правиш си бебетата вкъщи. Случва се наистина. Няма как да не преживяваш тежко това, но си една крачка по-близо. Даже според мен цял скок по-близо до крайната цел.

Аз писах в темата за имунология в бг-мама да питам как се процедира с този доц. Русев. И получих същото мнение: едно момиче каза, че преди това са го обсъждали, че на всички пускал Интралипид, независимо имаш ли проблем с щитовидната или не. Под ножа всички. И при него НК клетките били все завишени.
Посъветваха ме за имунологията в Надежда. Чудя се сега... Това е някакво супер важно решение за мен, защото отговор на моя проблем няма. И трябва да реша: да послушам  препоръката на докторката или да послушам недоволни пациенти....
« Последна редакция: Април 18, 2019, 13:40:17 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #776 -: Април 18, 2019, 13:44:52 pm »
Тери, ако мога да си позволя да ти дам съвет, послушай себе си, след като събереш достатъчно информация.
Дори преди малко попаднах на един пост на пациентка на доцента, която е с 4/5 по ПАИ и е с терапия с Аспирин до 12 г.с. и НМХ през ден, а след това с Натаспин. В 9г.с да се направят имунулогични и при нужда вливки.
При бременност организмът се активизира и в 9г.с. ще има НК клетки момичето извън норма.
Събери инфо, но не само от пациенти и такива хейтъри като мен. Чети научни статии. Сигурна съм, че  Мели ще ти предостави материали, ако я помолиш.
Хубаво се беше насочила към имунолог в Пловдив. Отиди при някой преди Русев, някой от тези, които Мели посочи. Така ще имаш едно мнение предварително и ще можеш да отсееш от доцента "плявата", която пробутва на всички.
Аз така бих направила. Хем ще знам за себе си, хем и няма да изпадам в противоречия с докторката си, защото ще съм отишла където тя ми е казала. НО ти имаш право да участваш в лечението си и изцяло патриархалния и подчинен модел на здравеопазване е останал само в социалистически и силно социални страни като Франция.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #777 -: Април 18, 2019, 13:49:16 pm »
Така мислех да направя. Но за д-р Конова часове няма. За имуноложката в Селена чух от позната абсолютно същите неща. Без да има нужда за всеки случай вливки. Чудя се дали поне не мога да си пусна в КИРМ Пловдив изследвания някакви. Поне за НК клетки и тези ембриотоксини. Да имам още едни резултати и да сравня какво ще получа като стойности от клиника Малинов и какво от тази лаборатория. Защото, ако ги пусна по едно и също време на едно място завишени НК клетки, а на другото не, не е ОК работата. На парите майната им. Ще ги дам, ще ги изработя.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #778 -: Април 18, 2019, 13:58:14 pm »
Тази НК клетки за какво са ти? Аз като се чудех какво да си направя като изследване след 3тата науспешна бременност бях прочела една статия за ембиотоксините. Проучването се беше провело в Китай. Ако го намеря ще ти изпратя. По спомен имаше само 15% от неуспешни имплантации, които се дължаха на тях и 25% неуспешни бременности. Аз затова не ги и пуснах, а направих биопсия. Ти и ги пусни, а още повече, че докторката ти те съветва.
Защо се съсредоточаваш в имена? От тези 3ма лекари нито един ли не си хареса, за да отидеш при него, да си напълно честна и да кажеш, че искаш предмнение и изследвания. После ще ги коментираш с лекаря, който си избрала.
НК клетките в периферията не ти пречат за имплантацията. Разбутани имунологични показатели в периферията не ти пречат за имплантацията.
Въпросът не е в парите, а да не се оплетеш, като пате в калчища, в материя, която няма да ти е много полезна и да попаднеш в един омагьосан кръг на имунологични неудачи, които не се отнасят до твоя  проблем- нещо е разбутано- правите вливки, кортикостероиди или каквото та, но пак няма резултат и така до кога? Отиди на консултация и 100 въпроса, ако трябва, предварително подготвени.
И като съвет от форум- стига слуша хората от форумите! :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 21
« Отговор #779 -: Април 18, 2019, 14:08:00 pm »
Аптб,много прегръдки,не се хвърляй в дълбокото,малшанс е
А и нищо не е изгубено още.
Павла,първо ходих при Райков,ама нещо не ме очарова.Отделно ,има часове за месец напред,а като ми пусне едно изследване да му го нося следващия час кога е,а след 20 дена.Ходих при Тасевска,именно тя ме оттърва от полипите,били от ИР,подробно ме разпитва ,ехография ,всичко.За консултация и по телефона съм й звъняла,казвам си ЕГН,отваря ми досието и това е.Тя дори ме пита,първо дете ли съм,колко съм родена,брат ми колко е бил.Та от нея съм доволна.Тя и VeniVeni,ходи при нея после.