0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #460 -: Май 22, 2011, 10:47:33 am »
Раиса[/b Приеми, че това, че ти не разбираш нечие мислене, не означава че то следва твоята логика.
Боби

 :) Съгласна съм. Колкото и да се опитвам не мога да "вляза" в техните обувки и да ги разбера.
Просто ми се струва наистина много наивно, да си мислиш че да, много лоши неща се случват, но теб точно ще те подминат...
Особено след като има сигнали, че нещата няма да се получат така лесно и красиво, както си ги представяш...
Не е имало сигнали, къде го чететеш това? Те нали след като на записа се появява брадикардия я пращат на доплер и доплера показва, че всичко е наред. Тя не е толкова луда, че да се прибере в къщи след такова нещо и да не отида да го провери. Обаче като го провярява и показва нормално, така че няма причина да се притеснява. Така беше с мен, когато бебето ми имаше тахикардия - показа пулс 180 и ме пратиха за още проверки, оказа се че явно е било нещо моментно и не обърнаха внимание повече. Пъпната връв около врата наиситна е често срещано - аз също съм се родила така. Да не говорим, че почти никога не я виждат докато не се заражда бебето.  А гледам на 4ти май си говорят, че е 9 дни преносване от официалният термин т.е. пак не е кой знае какво. Тя самата казва, че ако не тръгне до края на седмицата няма да чака повече, а ще ходи за стимулиране. До тук поне аз нищо нередно не виждам.
Те си говорят помежду си както и ние тук - да се похвали като роди, да има "гуш" на бебето и така нататък. На никой през ум не му минава, че може да има проблем. Гледам друго момиче от форума е отказвало планирано секцио и лекаря я е зарязал направо ( баси идиота), но като е стигнало до проблем е отишло за стимулиране на раждането и после само го уведомила - не мисля, че са чак толквоа луди там,че каквото и да стане да не ходят на лекар или в болница. Ходят си до последно да следят тонове като гледам. Тук ако знаеш какви ги има - въобще не ходят на лекат и си раждат по домовете , не е е иситна. А и в болницата редовно идват такива, дето зараждали и с контракции, а цяла бременност не са имали и един преглед и направо влиза и ще ражда.
Аз много внимателно съм изчела всичко - никакви индикации няма, че може да им проблем от това, което пише. Всичко си изглежда като при нормалните асистирани раждания. И при положение, че двамата с мъжа и са доктори, това би трябвало да е все едно асистирано раждане. Нямам търпение да излезнат с официално становище, защото аз не съм убедена като вас, че е нещо, което в болница нямало да се случи. Много ми е странно просто в присъствието на двама доктори да се получи това. Те много добре знаят как се прави изкуствено дишане, сърдечен масаж и т.н. което в болницата биха направили.Не знам - ще чакаме да видим какво ще кажат.
« Последна редакция: Май 22, 2011, 12:07:04 pm от Bobbie »


  
*
Раиса[/b Приеми, че това, че ти не разбираш нечие мислене, не означава че то следва твоята логика.
Боби

 :) Съгласна съм. Колкото и да се опитвам не мога да "вляза" в техните обувки и да ги разбера.
Просто ми се струва наистина много наивно, да си мислиш че да, много лоши неща се случват, но теб точно ще те подминат...
Особено след като има сигнали, че нещата няма да се получат така лесно и красиво, както си ги представяш...
+1
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Примерите,Боби , са добри,но не изчерпват всички възможности...Ми ,виж , ти живееш в държава,в която предполагам,че ако съседите те наклеветят в тормоз на детето / децата ти / сигурно ще дойдат социалните и ще разследват случая...нали така...въпреки , че за едни ,  тормоз и посегателство означава един шамар, а за друг да  пребива с тояга... Когато влезнеш в болница и ти се налага някаква операция,задължително ти искат подпис, с който посочваш съгласие,несъгласие с процедурата , смисъла на което е ,че си запознат с рисковете и това определя персоната,която носи отговорността за  последствията...
 Ако аз съм пълен невежа или неграмотна и не знам/не мога да прочета на етикета / че дадена течност е отрова и ти го забъркам в коктейл,дали моето невежество/неграмотност / ще ме оправдае...
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Примерите,Боби , са добри,но не изчерпват всички възможности...
Просто питах закон за всички възможности на безотговорно бездествие ли искаш или само един единствен вид искаш да отделиш и за нея да направиш закон? Като сме тръгнали да спясяваме неродените деца от действията на майките им, защо само от едни, а не от други действия?  Аз лично не виждам логиката да се изибра само един вид такова поведение.
« Последна редакция: Май 22, 2011, 11:54:53 am от Bobbie »


  
*
 Еми Боби,не знам , от колко време не живееш в БГ,но тук си е пълна анархия.Да,искам закон за всички "безхаберия" , да се изразя по детски...Не искам да спамя темата, но тук се случват всякакви абсурди именно поради това,че няма закони.ФАКТ

 А в случая говорим само за този вид "безхаберие" ,защото обсъждаме именно това деяние
« Последна редакция: Май 22, 2011, 13:25:25 pm от didon »
*
Боби, в конкретния случай с тази групичка и този вид раждания - говорим за "проиграна ситуация". Имам предвид, че всички "методи" на които въпросните се уповават, за да протече нормално едно раждане, като започнеш от убеждението им, че "баш на мен няма да ми се случи нещо лошо", "това е естествен процес" и минеш през всички видове учения и философии на които се облягат за целта...ами това човечеството го е правило стотици години, те не откриват топлата вода все пак.
Та, ако нещата на които тези жени разчитат, за да родят неасистирано у дома си бяха наистина работещи - официалната медицина в тази област - щеше да спре да се развива още преди векове ;) Нямаше да има ни АГ болници, ни неонатологии, ни кувьози, ни дявол... Всички щяхме да знаем, че "рейки му е майката" /примерно/ и щяхме да си раждаме естествено у дома си без никакви рискове и всички деца щяха да са гарантирано живи и здрави и т.н.т.

Лично аз - не намирам "мегдан" да се философства, кое било по-добро, по-правилно и по-безопасно, след като в практиката отдавна е доказано кое е и не е. И да, по ред причини не може нормативно да се определи кое поведение е твърде рисково, че същото да се наказва със затвор да кажем.

Но няма никакъв проблем, да се ограничи нормативно пропагандата на идеи и практики, които дадена държава счита за опасни и носещи голям риск за нейните граждани. Както се забранява агресивната реклама на цигари, защото държавата счита, че същата подвежда много от гражданите да пушат и поставя здравето и живота им в риск. Както на кутиите с цигари задължително има т.нар. /в БГ поне/ "некролози" предупреждаващи те, че пушейки може да си докараш инфаркт, инсулт, да умреш по-млад, да си увредиш детето...т.е. постоянно ти се набива колко е рисково да пушиш. Даже у нас щяха да приемат закон /ако вече не е приет/, който забранява в наши филми, сериали и пр. актьорите да пушат - именно с цел да не се пропагандира пушенето. Пък който иска да пуши - пак си пуши както знаеш. Но агитацията да пушиш цигарки е забранена по 1000 начина и на 1000 места - с цел именно да има по-малко пушачи.

Аналогично - пропагандата на точно този начин на раждане НЕАСИСТИРАНО - може да бъде ограничена нормативно. Тези същите, да бъдат задължени когато и където рекламират и агитират да се ражда именно така и изреждат ползите, да изреждат чинно и всички потенциални рискове на метода. Пък ако някоя жена въпреки това се навие да ражда така - нейна воля, да, никой не може да я спре. Но нека Мег и компания - бъдат задължени да показват и "двете страни на монетата", не само лъскавата. Това нито е репресия, нито цензура, нито ограничаване на нечии права.
Още повече, че говорим за нещо, за което повечето жени по принцип трудно могат да направят наистина информиран избор, поради съвсем прозаични причини. Та най-малкото редно е - когато им се рекламира нещо в областта като супер добро, да им бъдат надлежно обяснени и рисковете от същото. Което "естественичките", предполагам си забелязала - не правят. Никъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #466 -: Май 22, 2011, 16:08:07 pm »
Много ми е странно просто в присъствието на двама доктори да се получи това. Те много добре знаят как се прави изкуствено дишане, сърдечен масаж и т.н. което в болницата биха направили.Не знам - ще чакаме да видим какво ще кажат.

Ама те са ветеринари и я са виждали раждащо животно, я не. Да не говорим, че става дума за човек тук - при това тяхното дете. Колко са били адекватни да проявят някакви медицински познания - кой знае.

Това, което аз си представям, е подобно на първото й раждане. Притисната/увита пъпна връв по време на раждането - следва липса на кислород. Ама бебето излиза трудно и не е навън, та да компенсира с дишане. Няма кой да й "скача по корема" или да направи епиозотомия, та да излезе бързичко детето - и то се задушава.

Едро бебе, недостатъчна родова дейност, проточило се раждане - на фона на разказа за първото й раждане - съм си изградила тая представа.

И това в болниците си се случва често - само че те имат набор от възможни реакции.

Доколкото знам, аутопсията е направена още на 09.05. - така че и родителите, и лекарите, и Родилница знаят вероятно резултата.
« Последна редакция: Май 22, 2011, 16:11:40 pm от jp »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аналогично - пропагандата на точно този начин на раждане НЕАСИСТИРАНО - може да бъде ограничена нормативно. Тези същите, да бъдат задължени когато и където рекламират и агитират да се ражда именно така и изреждат ползите, да изреждат чинно и всички потенциални рискове на метода. Пък ако някоя жена въпреки това се навие да ражда така - нейна воля, да, никой не може да я спре. Но нека Мег и компания - бъдат задължени да показват и "двете страни на монетата", не само лъскавата.
100% съм съгласна с това. Смятам,че всеки такъв сайт трябва да дава и двете положения. Колкото до тази Мег -това е частен разговор, който няма как законно да се контролира, защото хората помежду си могат да си казват каквото си искат.  Можеш да го направиш за някоя компания примерно,можеш да го изискаш от самия уеб сайто, но не можеш да контролираш частните разговори.


jp, не знаех,че е направена. Странно ми е защо не изнасят резултатите. Това което описваш може и така да е станало, но нали казаха, че детето е имало сърдечни тонове като се е родило. Абе много объркана история. За мен лично все още не е ясно кое е причинило проблемите.



  
*
jp, не знаех,че е направена. Странно ми е защо не изнасят резултатите. Това което описваш може и така да е станало, но нали казаха, че детето е имало сърдечни тонове като се е родило. Абе много объркана история. За мен лично все още не е ясно кое е причинило проблемите.

За аутопсията - на мен ми се струва, че ако имаше данни, че детето не е можело да бъде спасено дори в болница (примерно било е мъртво преди раждането) или че проблемът е бил при проследяването на бременността (примерно малформации) - щяха вече да са размахани от страна на Родилница.

Иначе лекарите не знам колко имат право да обявяват резултати от аутопсии, ако родителите не са съгласни - предполагам, не много.

То и аз не мога да съм абсолютно сигурна, просто екстраполирам. Иначе някакви сърдечни тонове сигурно има и удушен човек преди съвсем да умре - това не значи, че периодът на липса на кислород вече не е бил твърде дълъг и с необратими последици.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Е в България стана практика да се изпълняват исканията на група сополанковци, нищо, че цяла България е против и страда поеденично или групово от това...
Ето в Христо Ботев всеки ден хиляди прескачат бобунките, заради тумба лиглъовци, които не желаят да се научат да пресичат нормално и да си пазят децата. Ми и аз искам 9 бобунки на улицата ми, моето дете има същите права както и децата на тези 100 човека например...
Защо да не узаконим исканията да раждат в къщи и на тези лигли. Е тва, че ще има жертви, не е важно. Важно е да уважим исканията на тези сополанки.
И не на последно място, аз и още 20 жени сме решени да родим в президенството и искам
Бойко Борисов да е при нас за кураж. Ако не се изпълнят исканията ни, ще заведем дело за дискриминация и незачитане на правата ни....И разбира се понеже трябва да се узакони, за да ми е чиста съвестта ако нещо стане, трябва да ми заточат със закон лекар и линейка, независимо от мнението им, че и да са там, това няма да ми помогне особено, без нужната им апаратура. Но така, ще мога да си изтрия ръцете и да оправдая болния си мозък, като прехвърля вината за случилото се на този, дето изобщо не иска и да чуе да присъства. Та така. Ако законово разрешат, аз ще съм следващата в медиите, която ще си държа на искането. Като ще е абсурд да е пълен!

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #470 -: Май 22, 2011, 23:38:42 pm »
И разбира се понеже трябва да се узакони, за да ми е чиста съвестта ако нещо стане, трябва да ми заточат със закон лекар и линейка, независимо от мнението им, че и да са там, това няма да ми помогне особено, без нужната им апаратура.
Ако това наиситна им е мнението, то значи пак си говорим за практикуване на медицина не базирано на изследвания, а на нечие мнение „за всеки случай“. Изледванията показват, че асистираното раждне в дома НЕ носи по-високи рискове от болничното и не ти трябва лекар ( акушерка е достатъчна)нито линейка да те чака  и тем подобни глупости дето се изписаха по медиите. Това са ФАКТИТЕ, а другото е изобретение на нечий мозък.
« Последна редакция: Май 22, 2011, 23:43:58 pm от Bobbie »


  
*
Лиде баш! :lol: Пиши ме и мен в групата от раждащи в президентството... Ама аз искам и операционна да ми сглобят все пак, че не мога "натюр" да раждам и ако откажат - значи ме дискриминират двойно мен лично. Бат'ти Бойко за кураж - трудно ще е, че той се плаши от такива гледки човека, ама за да не ни погазва правата все пак... де ще иде а?!  :D

Малко off
Днес между другото, случайно понаучих нещо за това "рейки" и за "хората-индиго". Бях на козметик, лягам на кушетката и виждам един плакат странен, на който е написано кога ще има семинар за "рейки" и "индиго" съответно, та небрежно подпитах козметичката си това какво е.
Доста са дълги и оплетени всички разяснения, които получих за час и половина по въпроса и е трудно да ги преразкажа, а и няма особен смисъл.
Как работи схемата обаче? Записваш се на йога и там става зарибявката. За няколко посещения твоят йога-инструктур си прави сметка кълвеш ли или не и те лепва с оферти за срещи и "семинарчета" с разни "учители". Първото семинарче - безплатно. После започваш да "взимаш нива", където вече идва и плащането. От 110 лв. до 300лв. на ниво е ръсило това девойче, всяко следващо е по-скъпо естествено, тя до момента е минала 7 "нива" и още имала да взема...бе чудо бе  8O Радостно ми обясни, че "ееее ама разбира се, че се плаща, това е огромно познание, даже това са символични суми дето ги даваме срещу това, което получаваме..." Попитах на какво ги учи "учителят". Та учел ги човека, че трябва да обичаш себе си, да живееш тук и сега, а не да преживяваш миналото постоянно и да мислиш бъдещето 20 години напред... Питах я нещо друго учи ли ги, понеже тези неща всеки средно интелигентен човек ги знае и се опитва да ги прилага, а лично аз - си живея по тези принципи съвсем успешно и без семинарчета /платени, или безплатни/. Е, мацката вместо да се засегне нещо, взе че се зарадва, защото според нея аз съм била "душа-индиго" - демек "взела съм няколко нива" по рождение. :lol: И наистина й беше странно как не съм чела по тези въпроси пък така адекватно съм се изказвала по тях, браУс на мен.
Светна ме, че щом аз съм "индиго", вероятно и бебето било /далаверааааа/. Питам я аз да каже, по какво да разпозная дали бебето е "душа-индиго" и скивайте сега "опознавателните знаци". "Децата-индиго" били много чувствителни и своенравни, тях никога не можеш да ги накараш да направят нещо което не искат, по тези неща най-лесно се разпознавали, че са такива. Значи, лично аз имам огромния късмет да познавам само "деца-индиго", от "обикновените" - не съм срещала досега, за вас не знам.
С "рейки" като задобрееш си ползваш собствената енергия, нсочваш я, канализираш я и чрез този си контрол - напрактика можело да си решиш всички проблеми и да се самоизлекуваш от всичко, а ако си на "високо ниво" - можеш и другите да лекуваш и да им решаваш проблемите. Хубуууу, обаче твоята енергия лична, може да ти я отключи /иницация се наричало/ само "учителят", на някой от платените семинари естествено и то не на първите от тях ;)
"Рейкистите" се подиграват на "креонците" и обратното, а "индигаджиите" не разбрах къде се падат в системата, но "рейкистите" ги уважават, пък "креонците" - били съвсем друг филм... Много заплетена работа ви казвам, не само че аз зле го обяснявам, ами си е трудно за схващане така набързо особено.


Препоръчаха ми книжки за четене, поканиха ме на йога /добре щяло да ми се отрази след раждането/, на семинарче ме поканиха. Получих уверение, че като си "оправя вибрациите" - сенките под очите ми ще си изчезнат ей така - щрак и ги няма. Може...ако Дани изчезне и сенките ще изчезнат, та твърдо предпочитам сенките плюс токсичния коректор за същите и да "вибрирам неправилно".  :lol: Мога да ви зарадвам поне, ако имате опасения за 2012 година - нЕма страшно. Просто на 4000 години планетата си сменя вибрациите и ще си ги сменя пак през 2012. И понеже хората са се нагодили към досегашните й вибрации, като си ги смени ще ни е некомфортно и за това сами ще се насочим към тези и подобни учения, за да се научим пак да вибрираме хармонично и да ни е ОК. Това е. Няма да се свършва света буквално, спете спокойно по този въпрос.

Започвам да се отнасям доста подозрително към няколко приятели, които от година ходят на йога  :? Намирисва ми, че странното им поведение от едно известно време насам, има връзка я с рейки, я с креонци, я с нещо друго от вида.


П.П. В интерес на истината, като споделих с момичето случая който коментираме тук и намесата на въпросните учения в ситуацията, тя каза че това е безумие за нея и тези методи са вид "профилактика", не заместват медицината. Ако трябва да я цитирам, използва израза: "тотално избръмчали".


Боби, изследванията показват, че АСИСТИРАНОТО домашно раждане..., а тук говорим за НЕАСИСТИРАНО, ако не си забравила. А всички сме наясно, че и най-здравата и права жена, с най-идеалното бебе и никакви проблеми през бремеността, като заражда...може да се окаже в онзи кофти, макар и малък процент на нуждаещите се от адекватна лекарска намеса в БОЛНИЦА. Така че, медицината "за всеки случай" може и да е попресилена за много неща, но при самото раждане - "за всеки случай" си е баш на място. Хайде да поспрем с "естествените идиотии" - всяко нещо с мярка е ОК, но като му изгубиш мярката става кофти. Както се видя.
« Последна редакция: Май 23, 2011, 00:33:30 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Bobi  :lol:къде бе човек ги вадиш тези статистики...Покажи ми ги да ги видя.
Смъртността преди е била в пъти по висока, за каква акушерка в домашни условия говорим изобщо. Дъщеря ми 10 дена беше в кувиоз, а всичко си беше ок, само дето не можеше да диша сама. Ако чаках тепърва линейки и мъкнене до болници, щях да се простя с нея.
Мнението е на доктор Янков, можеш да го чуеш отново и аз твърдо седя зад него. И частица риск да има, не бих я поела. Да се застраховам напълно и да дам на двете ни по-голям шанс е основното в случая. Добре казваме акушерка достатъчна да родиш, ами детето? И за него ли е достатъчна. Един човек или екип с апаратура. Стига вече  :lol:
Акушерка на мен ми трябва само да родя, но какво ше му потрябва на детето, никъде не споменаваш...или акушерката с голи ръце ще се справи и с това... Видяхме ветеринарите се справиха с раждането, ама с проблем при детето не стана номера.

Jbrul имах друго мнение за йогата. Страшно се разочаровах...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Лиде, за йогата и аз имах друго мнение съвсем доскоро. Да си призная, ако имах дете-тийнейджър и то беше поискало да ходи на йога - нямаше да възразя, понеже не подозирах, че йогийските курсове се ползват като плацдарм за други неща /като споменатите в предния пост/.

Мисля си всъщност, че не е проблемът в йогата, ако е в оригинал - ОК. Ама явно разни самозвани йоги си правят масово курсове с други цели  :? Има и йога за бременни, доста популярно е напоследък и никак не ми е чудно къде зарибяват бременните жени с гореспоменатите дивотии.

Не съм компетентна по тези въпроси, но каквото знам и съм чела за йогите в оригинален вид на учението - няма общо с креонци и рейки... Явно поредната извратения, маскирана като нещо благовидно. А на тези "курсове" - плячката са предимно хора "в криза" си мисля, бързо ги разпознават и вербуват явно.
Козметичката ми се беше разделила с гаджето си точно по времето когато тръгнала на йога. Като върна лентата, приятелите ми които ходят на йога - също започнаха в моменти, в които имаха някакви лични проблеми. Аз ги поощрих, на принципа: прави нещо ново, разсейвай се, виждай се с хора...по принцип правилна тактика, ама ей на. Може да те заведе на кофти място явно.  :?


Една бременна жена, преживяла едно тежко и неприятно болнично раждане, или дори нераждала, но с кофти болнични спомени е лесна жертва на тия хора като се запише на "йога за бременни" си мисля аз.

Вероятно си има и норамлни курсове по йога, без тези "екстри", но едва ли са големия процент като се позарових и замислих.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #474 -: Май 23, 2011, 07:25:37 am »
Изледванията показват, че асистираното раждне в дома НЕ носи по-високи рискове от болничното и не ти трябва лекар ( акушерка е достатъчна)нито линейка да те чака  и тем подобни глупости дето се изписаха по медиите. Това са ФАКТИТЕ, а другото е изобретение на нечий мозък.

Не съвсем. Тъй като доста го дъвкахме в бг-мама, да си кажа. Първо, има изследвания, че в Холандия наистина няма особена разлика в смъртността. Има изследвания, показващи и обратното и те не са малко.

Второ, разглеждах индикаторите, които определят дали е подходящо да родиш само с акушерка. Не всички са подходящи за това.

Линейката, за която се говореше тук, е заради опасенията, че нашата инфраструктура и ресурси (екипи и линейки например) не са точно като холандските.

Jbrul, много се смях на разказа ти за фризьорката.  :D
« Последна редакция: Май 23, 2011, 07:30:43 am от jp »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #475 -: Май 23, 2011, 07:51:39 am »
Bobi  :lol:къде бе човек ги вадиш тези статистики...Покажи ми ги да ги видя.
Смъртността преди е била в пъти по висока, за каква акушерка в домашни условия говорим изобщо. Дъщеря ми 10 дена беше в кувиоз, а всичко си беше ок, само дето не можеше да диша сама. Ако чаках тепърва линейки и мъкнене до болници, щях да се простя с нея.
Когато се прави асистирано домашно раждане се прави оценка предварително дали има рискови фактори и дали е възможно да се ражда в къщи или не. Освен това ако се налага, се трансферира в болница. Тук повечето хора не съзнават, че машина не ти трябва, за да "дишаш за някого". Може да се прави и ръчно и то в продължение на часове, докато се стъгне до болница. Дори и закъсняла линейка не може да попречи на това, ако има човек, който знае как да го прави. 
Сега, първо да ти кажа, че аз не говоя на изуст, по "логика", или от прочетено в нечий блог. Та е добре да провериш за какво иде реч преди да се смееш. Това е анализ на над половин милион раждания http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19624439 .

жбрул, знам че е за асистираното. Защо  ме поправяш като точно това съм написала? Тя за узаконено говореше как мнението на лекарите било един какво си. За неасистираното виж по-долу.А тези с индигото - абе те са напълно откачени. Аз не познавам лично такива, но четох във един форум. Да се говори с тях, да им се обяснява каквто и да е е безсмислено - просто теизи хора са безвъзвратно загубени за  обществото. Такива твърдения съм чувала, че  не мисля, че за такъв човек е възможно някой ден да има връщане назад към нормалното.

jp, изследванията показващи друго не са контрoлирали само за планирани раждания, а са включили всикчи, включително и тези неасиситираните.При тях тройно е увеличена смъртността при бебетата ( май нямаше увеличение при майката), но като видиш цифрата какво изначава тройно, пак беше към 0.3% повече ( по памет цитирам, ако кажеш ще го търся) т.е. реално говорим за някакъв много малък процент. При всяко положени аз не защитавам това решение и никога не бих тръгнала да раждам у дома. Аз говоря само за законите забраняващи подобно нещо и как аз съм против и защо.

Боби
« Последна редакция: Май 23, 2011, 09:29:16 am от Bobbie »


  
*

    polisia

  • ***
  • 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
Снощи гледах "Плажът" и установих, че тези "естественички" все едно са героини от филма. Мечтаят да живеят в своето райско място без проблеми сред слънце и радостни емоции. И забравят, че животът не е само вечно веселие. Може би това е проблемът при тях - безкрайният оптимизъм.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Bobi, смея се, защото упорито ни убеждаваш в нещо, което ти самата никога не би предприела. Същото е като да ми кажеш, че е безопасно да скоча от ръба на планина вързана за краката с детето и, че смъртността при скочили и слезли по пътеките е една и съща..Обаче ме убеждаваш, ама слизаш по пътеката. Ама ей това девойче например, ще те прочете и ще си каже, брей аз пък ще скоча с въжето и ще си изтърве детенцето. Това вече не е добре и именно затова си правя труда изобщо да пиша в темата. Има много хора без мнение и ще е жалко да станат жертви на нещо подобно. И понеже за мен всеки един живот е ценен, включително и на паяка, който изнасям а не убивам (незнам защо, може би съм малко луда, не обичам паяци, но обичам живота в каквато и да е форма)се чувствам длъжна да се обясни ако трябва за милионен път, че риск има и той е в пъти по голям. И колкото и да ми обясняваш, че риска на скочилите от инфаркт не е голям, щото са им правили пълни изследвания, умрялите също, за мен отново даваш разрешение и воля за нещо, което смяташ за небезопасно и не би искала да предприемеш. Да ти кажа ли възможните неща които могат да се объркат и да има нужда от бърза намеса, машината не трябва ли? Помисли пак.....Стига с тоя абсурдизъм, в Холандия се друсат легално, предлагаха ми веселите им кексчета и тревичката, не благодарски. И червените фенери видях с проститутката която си избираш от витрината. Верно амсердам е страхотен град. Зоопарка е разкошен, музея на восъчните фигури и изобщо града като цяло ми хареса, това че с костюма яхнах колело също, но за останалото ще ме извиняваш. Не бих искала детето ми да отиде там, да се друса, да си избира проститутка от витрината или да се пъне да ражда с котката в къщи! Не бих искала да се разреши и в България, защото за децата разрешеното дава свобода, а те се възползват и грешат.
Хората с мен не биха и помислили тук да ползват наркотици, но за проба там не знаеха къде се намират. Категорично и твърдо съм против да се легализира нещо подобно, наркотиците и проституцията също. Холандия е много красива страна и е много пред България, но баш с дрогата, проститутките и домашните раждания не ми я хвалете. Няма да обяснявам какво точно се случи с мен, но съм убедена на 100 %, че без лекар нито щях да забременея, нито да родя, нито детето ми да оцелее, а по предварителни изследвания нямах данни за никакъв проблем. Обаче малката беше 10 дни в кувиоз с тръбите в устата и носа.  Спирам коментара до тук и се моля да има по-малко скочили и изпуснали детето си или тях самите...ако мен бяха убедили да родя в къщи, сега нямаше да имам най-ценното ми. Не искам това да се случи с който и да било.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
И аз като Боби съм на мнение, че ако асистираното домашно раждане бъде позволено, това ще намали рисковете и за майки и за бебета. Все пак (по пример от други държави) в този случай връзката пациент-лекар ще бъде много по-силна, бременностите ще се проследяват в "мир и хармония" :) и домашните раждания ще бъдат позволени само, ако няма индикации за евентуални усложнения... Ако това се случи, тогава положителните статистики при домашно раждане ще са съвсем закономерни и у нас...

Това е личното ми виждане, въпреки че на този етап не съм нито бременна, нито раждала... Далече съм от идеите на "естественичките", не разбирам желанието да се ражда у дома,... твърде страхлива съм и най-малкото по тази причина не биха ми повлияли никакви философии и секти ;)... И все пак си давам сметка, че не всички са като мене и не виждам нищо лошо в това, да се даде право на жените с такова желание, при липса на риск да раждат в домашни условия...

"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Chandra  няма такова нещо като липса на риск. И аз не бях под риск и нямах никакви индикации за проблем, а то какво стана.
Как като се позволи ще се намалят рисковете? Само с хармония между лекар и пациент ли? Обясни ми  :) Дреме и на лекарката Пена от Шейново как ще родиш, това си е твой проблем. Хармонията според мен ще си е съшата...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0