0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Zoq

  • **
  • 73
  • Ако имаш мечта,позволи й да се сбъдне...!
Ендокринолог или...какво и как?
« -: Януари 04, 2006, 10:17:10 am »
Мили момичета четох някои неща из различни теми,но не открих нещо по-конкретно..за това и си позволих да пусна нова тема относно напълняването...
След неуспешна бременност преди около 3,5год.,качих от порядъка на 30 кг. Свалянето на тези килограми се оказа най трудната ми задача...Имам висок пролактин,LH i FSH са в норма ,обаче нямам овулация и чрез стимулиране вече не мога да забременея.Казват ми лекарите,че докато не отслабна и вляза в норма,няма да мога да забременея и ме пращат при ендокринолог...
Миналата год. отидох и ми изписаха метфогама850 .Пих около 6 месеца и го спрях,но ефект за мое голямо съжаление нямаше(казаха ми,че трябва да ми се появи ову,и да понамаля килограмите,също че действал добре при ПКЯ)
Може би много кратко време съм приемала метфогамата?!
Моля ви момичета, които сте имали този проблем и сте го преудолели ,споделете как сте го направили...
Искрено ви благодаря предварително за отговорите,и ви прегръщам силно.. :balk_21:  :bighug:
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #1 -: Януари 04, 2006, 10:24:43 am »
А изследвала ли си хормоните на щитовидната жлеза, както и ТАТ и МАТ.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #2 -: Януари 04, 2006, 10:39:55 am »
Ами не знам, ама за пролактина не ти ли изписаха бромокриптин,парлодел или достинекс.Аз също бях с високи нива на пролактина и след известно време приемане на парлодел по схема вече ми е в норма.Но трябва да ти го изпише естествено ендокринолог.
*

    Zoq

  • **
  • 73
  • Ако имаш мечта,позволи й да се сбъдне...!
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #3 -: Януари 04, 2006, 10:42:50 am »
Пуснаха ми като изследване TSH-в норма,Тhr ,глюкоза и др. са на кръвта.Тези са при ендокр.
Сега скоро правих естрадиол-854,0(но по кое време на цикъла беше...,точно за този хормон не мога да кажа.Знам само че го пуснах когато трябва..)
Би ли ми разяснила за ТАТ и МАТ
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #4 -: Януари 04, 2006, 10:47:36 am »
Значи освен TSH има и T4, T3
TAT и МАТ са антитела. Незнам какво да ти разяснявам, по-добре е ендокринолог да ти обясни. Аз тепърва ще хода при ендокринолог за тях защото моите са завишени.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Zoq

  • **
  • 73
  • Ако имаш мечта,позволи й да се сбъдне...!
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #5 -: Януари 04, 2006, 10:58:12 am »
Здравей Peta,
относно пролактина виж от спонтанния аборт нататък:
1.Lh-7.31
2.FSH-9.16
3.PROL.-546(ot max.-511)
Prez towa wreme piq bromokriptin...
1.LH-4.98
2.FSH-7.12
3.PROL.754(OT MAX.-619
пак пия бромокриптин...
1.LH-4.48
2.FSH-6.78
3.PROL.-1096.1
след тези изследвания правих снимка на хипофиза,и от тогава не пия нищо,но искам тази година отново да продължа напред,защото искам да си имам бебенце,а времето си върви... :balk_144:
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #6 -: Януари 04, 2006, 11:01:06 am »
Единственото което мога да кажа е че преди първия приен на лекарството е било по-добре да се повтори изследването на пролактина пи спазени изисквания, но не съм лекар така че това са само мои лични предположения.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #7 -: Януари 04, 2006, 11:31:07 am »
Zoq, не ти ли увеличиха дозата на бромокриптина, като виждат че не спада пролактина 8O ?Или пък да не би рязко да са ти го спирали, защото знам че ако не се спре по схема а изведнъж, нивата на пролактина се увеличават.Ама все пак лекарят трябва да го знае това :roll:
*
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #8 -: Януари 04, 2006, 11:41:33 am »
Аз се учудвам, защо не са сменили Бромкриптина с друг препарат като са видели, че стойностите се увеличават  8O (стига да са спазени изискванията за пролактин). Явно за теб дозата и препарата трябва да са други
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #9 -: Януари 04, 2006, 11:53:02 am »
докато не се вкара пролактина в границите на нормата, овулация няма да се появи!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Zoq

  • **
  • 73
  • Ако имаш мечта,позволи й да се сбъдне...!
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #10 -: Януари 04, 2006, 12:07:53 pm »
За това мили момичета си мисля че трябва да отида на ендокринолог,защото този бромокриптин го пих по предписание на гинеколог.По скоро да отида на ендокр.на частно че ме разтакаваха като ....из ендокринология и никой не иска да ми обърне внимание-викат ме все в частните си кабинети.Но като ходя на частно поне ще си избера лекар.Трябваше да ме приемат в болница за да ми направят история на заболяването,и въпросната снимка на хипофизата,за да ми изпишат достинекс ,обаче ми казаха че няма места ,да си направя ако мога снимката на частно...
Е направих я обаче ми казаха че няма смисъл от достинекс ами от бромокриптин(ами нямам вече история на заболяването за да ми го изпишат през З.К,достинекса) и така...
А между другото много лошо понасях бромокриптина,но ми казаха че ще свикна щом искам да стана майка :? Мисля че достинекса беше с по-малко странични действия, обаче.... :dontknow:
Вълнува ме  и отслабването,защото ако вляза в норма ми казаха че и хормоните ми ще влязат в норма... :wink:
Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #11 -: Януари 04, 2006, 14:16:21 pm »
Зоя, и аз съм с висок пролактин. Пия бромокриптин. В началото и аз се чувствах много зле, защото гинеколог ми го беше изписал по неправилна схема - направо 2 * 2. После се консултирах с ендокринолог и започнах първо по 1/2 вечер и в момента пия по 1/2 два пъти на ден. Вече 3 месеца пролактина е в норма и се чувствам добре, не ми е лошо и не ми се гади от бромокриптина.
Отиди при добър ендокринолог, защото лекарството се почва и свършва по определена схема.Чувала съм, че парлодела и достинекса не оказват толкова странични въздействия и се понасят по-добре. Успех!

Ендокринолог или...какво и как?
« Отговор #12 -: Януари 04, 2006, 23:16:02 pm »
Според мен също Достинекса ще ти подейства най-добре, защото е най-пречистен и най-силен. Аз с 4 хапчета свалих Пролактина от 3500 до нормални граници. Така че, най-добре при свестен лекар да отидеш.
Между другото, не че след като го вкарах в граници и продължавам на Парлодел, за да го задържам в норма се е появила овулация, ама продължавам с опитите, пък да видим до кога така....

УСПЕХ от мен!