0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« -: Октомври 03, 2008, 15:27:27 pm »
Здравейте момичета!
Получих си само част от резултатите преди 2 седмици и чакам още резултати и информация от доцентката.

Какво означава ако само ТАТ е повишен?
Стойностите ми са: 87.37 , при референтни: N<75, Low pos. 75-100 Pos.>100.

От АФА, излезе само: Aнти-β2GPI (анти-бета2-гликопротеин І антитела).
Стойностите ми са: 0.67 , при референтни: Cut off 0.496.

Това чакане и неизвестността е много неприятно, така че моля помагнете ми с малко инфо.


Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2008, 15:33:57 pm »
Ами най вероятно ще бъдеш на терапия по време на бременност,ТАТ е антитяло на щитовидната жлеза, а атни бета гликопротеин е антифосфолипиден.Консултирай се с Доц.Конова тя ще ти обясни по подробно, също и с Тодорова.Успех :wink:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2008, 11:30:49 am »
останалите показатели на щитовидната как са ти. направи ехография непременно.
щом имаш поне едно афа положително значи непременно ще си на антикоагулантна терапия
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2008, 11:43:02 am »
Благодаря ви момичета!
Другите ми показатели за щитовидната бяха добре, когато ги тествах преди около 1 година. Ама знае ли човек. Може би трябва да ги повторя. Сега ще прочета какво представлява тази антикоагулантна терапия, че за първи път я срещам.
Благодаря ви отново!
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2008, 13:50:02 pm »
Здравейте пак от мен.
Търсих Конова по телефона вчера, обаче ми казаха да й пратя и-мейл. Аз обясних, че вече съм пратила и-мейл преди около 3 седмици и нямам отговор, всичките ми изследвания са готови вече (явно бяха забравили да ми пратят част от тях, защото след предното ми обаждане, взеха, че ми ги пратиха), та сега имам резултати, но нямам "разчитане" на резултатите и никакво назначено изследване. Еми пак пратете и-мейл на Конова.

В Плевен ходихме на 12.09.2008, всички изследвания са ни готови от около седмица и половина, но отговор нямаме. Адски съм разочарована. Първо част от нещата, които направих в Плевен бяха абсолютно излишни: гледаха ме пак на ехограф, при положение, че обясних, че сума ти лекари са ме гледали и нищо ненормално не са видели там. Пак направихме спермограма въпреки, че мъжа ми беше правил вече спермограма, но другаде. И какво ... с пълното съзнание, че някои от изследванията бяха напълно излишни, пак ги направихме и платихме за тях, само и само да получа професионално мнение за останалите изследвания, за които отидох и какво ... Нищо!

Адски съм разочарована от клиниката в Плевен. Не очаквайте бързи отговори от там, ако вече са ви взели парите.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2008, 16:59:49 pm »
3 пъти съм писала на Конова и 3-те пъти ми е отговаряла на следващия ден! Не знам що за недоразумение се е случило при теб, но ти пожелавам бърза развръзка и успефна терапия!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2008, 17:46:43 pm »
прочетох, че наличието на Aнти-β2GPI (анти-бета2-гликопротеин І антитела) е признак за протичащ автоимунен процес в организма, който процес при мен май ще излезе, че е синдрома на Хашимото (отключен от скоро).

Най-сетне успях да разговарям с доц. Конова (явно наистина е много заета) и като се консултирам с ендокринолог, трябва да правим опити още 6 месеца и тогава да пускаме други изследвания (НК и др.).
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2008, 11:29:34 am »
Аз лично не бих чакала 6 месеца, за другите изследвания... Пълния пакет генетични и имунологични в Плевен май беше към 200 лв., а пък само НК - 30 лв. Помисли си
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2008, 15:39:54 pm »
Благодаря ти Marveda за коментара. Просто до сега съм направила вече толкова много изследвания, че за момента ще се концентрирам върху проблема с ЩЖ и чак след като го реша (защото той все пак си е имунологичен), тогава смятам да се изследвам пак. Сега и 100 изследвания да пускам все тая и без това показателите няма да са добри. Нека да си решавам проблемите един по един.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2008, 08:29:08 am »
Много често, проблемите на ЩЗ (по-специално Хашимото) вървят ръка за ръка и дават отклонения в генетичните (антифосфолипидните антитела)и имунологичните (НК,..) фактори. Ако е такъв проблемът, не можеш да "лекуваш" проблемите един по един - трябва ти комплексна терапия. Само така можеш да имаш успех!
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2008, 11:34:15 am »
Благодаря ти Marveda, честно казано и аз се обърках вече. Хвана ме гадният грип и бях една седмица на един силен и широкоспектърен антибиотик. Като се обадих на ендокриноложката да я питам дали да пускам изследвания (пълни нови изследвания, защото имам само едно скорошно с леко положителен ТАТ), тя ми обясни, че антибиотика все пак влияе (макар и не пряко) на изследванията на ЩЖ и трябва да чакам около месец след приемането на антибиотика и също така да ги правя ако съм абсолютно здрава, за да имам реални резултати.
Иначе от антифосфолипидните, които правих само Aнти-β2GPI (анти-бета2-гликопротеин І антитела)излязоха леко положителни, но те говорят за някакъв автоимунен проблем, който най-вероятно е отключването на Хашимото.

Иначе изчетох една страхотна статия на английски за целия процес на имплантация (май при мен там се къса нещо веригата), но пак за себе си не успях да намеря причината къде точно се къса веригата. За по любознателните, ето я статията:
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1289292#id383507
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2008, 11:48:17 am »
Мисля също така, че да се пробвам с вливане е малко рисковано в моя случай, защото вливането подтиска имунната система, ами ако при мен тя не трябва да се подтиска допълнително, а напротив, да се подпомогне. Не ми се правят експерименти, ако не зная причината, или поне вероятната причина.
Също така в доста чужди научни статии обясняват, че процесът на имплантация при човека е уникален, т.е. не могат да се използват други видове за експериментите, а само човешка тъкан, с една дума все още този процес не е на 100% ясен.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Повишен ТАТ и Aнти-β2GPI ?
« Отговор #12 -: Ноември 04, 2008, 11:16:31 am »
Marveda, след много четене трябва да призная, че си абсолютно права!!! Но човек явно сам трябва да стигне до изводите (поне такъв човек като мен :) ).

При мен има ранен стадий на ревматоиден артрит, който оказва влияние на щитовидната жлеза - все автоимунни болести. След като прочетох и една статия на д-р Alan Beer, все едно че за мен е писана. Аз общо взето попадам в тези 2% от стерилните жени и едно, че явно имам високи стойности на NK cells, ами на всичкото отгоре ми атакуват ставите. А от друга страна аз не бих се повлияла добре от стандартната терапия за борба с тези NK cells (пак според опита на този доктор). От друга страна изследванията ми са все още добри, заради началния стадий и ревматолозите вдигат ръце от мен. За сега се повлиявам много добре от анти-артритни хранителни добавки - поне да си спася ставите, че иначе става лошо. Болите също отминават - за сега спасявам положението.

Но как ще преодолея неадекватната имунна реакция на организма ми в бъдеще е пълна загадка за мен - това са сложни химични процеси, цитокини, генетично предразположение - въобще висшия пилотаж в имунологията и все още дори доктори като Alan Beer (жалко, че е починал човека) се е опитвал да намери отговорите и да помогне на такива жени като мен.

Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)