0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #960 -: Ноември 22, 2016, 19:46:57 pm »
Здравейте и от мен! Последните дни нямах много възможност да пиша, макар че ви следях редовно. Радвам се, че всички сте добре!

Първо искам да поздравя Тути за страхотната новина: две туптящи сърчица!!! Пожелавам ти безпроблемна бременността и две прекрасни и здрави бебета за лятото!

Добре дошла на Н.Д и лека бременност! За съжаление, не мога да ти помогна, подкрепям останалите момичета: говори с лекаря ти.

bebeshok,не мисля, че това са контракции. При мен коремът става много твърд за кратко време и после отпуска. Много е неприятно, но.... При всички положения, напрегнатите и стресови ситуации трябва да се избягват. И на мен ни действаха много зле. При мен много ми помага правилното дишане, на което ни учат на курсовете за бременни. Ако не го бях изпробвала лично, нямаше да повярвам, че може да е толкова положително въздействието върху човек.

Мира, това, което казваш за бързото засищане, мога да споделя, че аз така се чувствам от самото начало. Хапвам две хапки, изпивам две глъдки и вече не мога да дишам. Тежест в стомаха високо горе, уригвания като за свтовно и т.н. Чак последните две/ три седмици нещата се подобриха. Предполагам заради това, че бебко застана в изходно положение много ниско долу и вече не ме притиска толкова високо горе в ребрата. Но продължавам да нямам никакъв апетит.... Качила съм 8/9 килограма. Само корем.Влизам си в роклите отпреди (не във всички, но я някои с по /широка кройка. Признавам си, че си купих някоя друга дреха за бремени, но защото на работа трябва да съм облечена по/делово и нямаше начин. Нали работих до миналата седмица. А и намирам доста хубави дрехи при нас. Има дънки, дънкови поли, красиви ризи и т.н. Това, което много ми харесва за дрехите за бременни тук в Испания е, че платът, който покрива корема е много мек, еластичен и много голям, а не само една тясна банда. По този начин покрива целия корем и не притиска никъде, т. е. много е удобно. Дори си купих някои неща по интернет от китайски гигантски интернет страници за онлайн пазаруване. Изпращат ги безплатно и са на много добро качество. Но трябва да се има предвид, че пристигат за около месец. Но ако си малко по предвидлив, няма проблеми.

Вече мога да се похваля, че съм в болнични от миналата сряда. Контролирам нещата от къщи с мобилния и лаптопа, но все повече предавам щафетата на моята помощничка, защото искам да се дистанцирам колкото е възможно повече. До седмица/две възнамерявам да изпера всичко, което съм приготвила за бебко и да го изгладя. Искам всичко да е приготвено, че Божа работа.... Днес правих последните изследвания на кръв и урина за третия триместър, в понеделник ще ми вземат вагинален секрет, за да видим дали пътят на бебко е чист, във вторник съм при анестесиста за епидоралната и така... вече всичко е подготвено.

Пожелавам ви лека вечер на всички!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #961 -: Ноември 24, 2016, 10:53:52 am »
Здравейте, момичета!

Аз понагласих чантата за родилното - имам си 3 рокли(нощници), започнах малко по малко прането на бебешките дрешки, след това и гладенето. Взехме кошарка, капарирахме количка, един вид - вече може да идва чудото :)
Вчера с голям зор си махнах сватбените пръстени, вече ръцете ми явно са се понадули.

И аз на моменти усещам едно туптене ниско долу на корема, но още не съм засякла кога се появява :)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #962 -: Ноември 24, 2016, 14:06:02 pm »
Браво, Цвете! Вече си се подготвила. Аз днес също започнах с прането на някои неща. Малко времето ме забави тези дни, защото е последните дни беше много дъждовно, но днес вече се поотрави и аз започнах. Количката, която използвах за дъщеря ми е в перфектно състояние, освен това е тъмно синя, защото когато я купихме не знаехме пола на детето. На Бебе Комфорт е и има трите части. Много съм доволна от нея, но признавам, че за улиците в България не е най/добрият вариант. Но тук съм я използвала докато детето стана на 3 год. и половина.
Още няма да разпъваме кошарата, защото е доста голяма. Също е от дъщеря ми. От тези кошари, които с времето се превръщат в легло. Много е практична. За първите месеци съм приготвила една малка кошарка, която може да се мести, където ти се поиска. Някъде до 5/6 ти месец ще свърши работа. С дъщеря ми използвах подобна и беше много удобно. Една позната ми я даде тази кошарка и после ще я връщам.
Така че, полека/лека се подготвяме и ние....
Лек ден на всички!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #963 -: Ноември 24, 2016, 15:47:39 pm »
Здравейте, момичета,
усилена подготовка се е оформила в темата. И аз почти съм готова, имам още малко неща за пране и гладене. От днес вече спирам магнезия, надявам се, че ще издържа до средата на декември, когато ми е насрочена датата за планово секцио. Кошарата ми от каката, така и не е разглобявана. От големите е, 70/140 и до тази пролет Ани спеше в нея. Просто трябва да вдигнем нивото и сложим решетките. Лукреция, и моята количка е тъмно синя от каката, Навингтън Кадет, изключителна здрава и удобна ми е :).

Добре дошла на Н.Д.! Лека и безпроблемна бременност! Нека да се напълно тази хубава тема.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #964 -: Ноември 24, 2016, 19:52:40 pm »
Хейй момичета толкова ми е развалнувано  :D Повечето сте почти на финалната права пожелавам ви леко да минават последните дни и едни здрави и пухкави бебенца  :bori_011: Да ви попитам до кой месец продължават болките и предърпванията, че всеки път се панирам като ги усетя  :D
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #965 -: Ноември 24, 2016, 21:36:08 pm »
Н.Д.,

Една част от тези, които пишем по-редовно сме на финалните метри, но има и доста нови попълнения, а и доста момичета, които по-рядко пишат, по-скоро четат. За щастие темата се пълни постоянно с нови и развълнувани мамчета :)

Колкото до придърпванията и болките, има ги в една или друга степен при много от момичетата от началото до края на бременността. Все пак матката и бебчето в нея порастват значително и тялото се адаптира постепенно, разтягат се и сухожилията, които я придържат, по-натам и все по-интензивно се разтяга и кожата.  Коментирай симптомите си с твоя лекар на всеки етап, за да си по-спокойна и най-вече настрой се позитивно! Леко бременеене! :)

Момичета,

Ние също приготвихме част от необходимите неща за посрещане на новия член на семейството :) Още не съм приготвяла чантата за болницата, но все се надявам до януари да имам достатъчно време да приготвя багажа. :)

Хубава вечер на всички и се пазете!



*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #966 -: Ноември 24, 2016, 23:37:27 pm »
А някои си приготвят чантата, чак когато преносят.  8)

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #967 -: Ноември 26, 2016, 17:28:52 pm »
 :lol:

Аз пък да ви кажа, приготвяйте! , че някои отиват без багаж и партньора им търчи като обезумял за багажи и документи и забравя да плати на шофьора на таксито или по-скоро забравя да си вземе портфейла при последния курс до родилното  :lol:

Не искам да ви плаша, просто бъдете подготвени: по-удобно е ;)

Нямам много време да ви чета, но стискам палци на всички ви леко да си бременеете, бебешоците послушно да си растат и да се появят на термин!
 :bighug:


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #968 -: Ноември 28, 2016, 18:35:03 pm »
Привет мили мамчета,

Как сте? Какво ново при вас?

Аз съм ок. Доста се изморявам и задъхвам, пулсът ми също е ускорен често,  но това е нормално към този етап на бременността. С повече почивка, някоя дневна дрямка и щадящ режим ще се справим.

Напоследък много ме гони желание да хапвам шоколад или други сладости. :) В по-ранните месеци нямаше такова нещо. Е, наблягам повече на белтъчини, плодове и зеленчуци, но и шоколадът не ми излиза от ума.

Неприятно е, че ще застудява тези дни и почва да вали сняг. Това съвсем ще ограничи излизането ми навън.

Как я карате вие?

Приятна и уютна вечер на всички!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #969 -: Ноември 29, 2016, 08:24:28 am »
Здравейте мили мами,
И аз отдавна не бях влизала във форума ,но не се чувствах изобщо добре, нещо повечко ми идва и гаденето и неразположението и гледам повече да си лежа, а и за капак което не знам дали е нормално вече ,лесно се изморявам докато оправя леглата пусна прахосмукачка и прах и съм изплезила вече яко езика и лягам да полежа ,че ме скъсва кръста.Надявам се всички мами да сте подредили раниците и да сте готови за появата на новите членове:):):):):):)
И аз вчера бях отново на преглед, че преди 10 дни доктора каза че е възможно втория близнак да го хване "синдрома на изчезналия близнак" и да не се види на следващ преглед... но за наша радост вчера се видяха и двата двете сърчица макар да са с 1 седмица разлика в развитието ,което доктора каза ,че е напълно нормално.Най щастлив от цялата ситуация е сина ми, освен мен и родителите ми, а таткото още не му се вярва:):)А за свекърва ми да не говорим която въобще не е очарована от факта, че ще има още внуци, понеже сме в нейния апартамент ,който всъщност е наследствен-понеже свекър ми е починал. още преди да се запознаем с мъжа ми.Зълва ми живее в Люлин при мъжа си - нещата не вървят и ако се върне и тя ставаме дядовата ръкавичка леле мале каква олелия ще е ...
И нямало делене на деца и внуци .... Но живи и здрави да сме всеки получава това което е заслужил някой ден
Сега съм в болнични и може би така ще продължа , трябва и повечко лекаря каза да се пазя, пък на Майчинските разликата от10 % (нали болничните са 80% от брутната заплата, а нои при бременност плаща 90% от брутната заплата) не е кой знае колко фрапираща.Не знам може и да не съм правя но за сега така(така и така зимата нямаме много работа да се мъча само да си губя времето в транспорт според мен не си заслужава а и шефовете който за разлика от свеки искрено се зарадваха също казаха"в къщи да се пазиш ".....)
Още веднъж искрено се извинявам за дългия пост но със сутрешното леко кафе с мляко реших да почета .
Хубав спокоен снежен ден на всички и са пазете много , нали знаете по Коледа стават чудеса:)



« Последна редакция: Ноември 29, 2016, 08:33:47 am от tuti20 »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #970 -: Ноември 29, 2016, 09:27:30 am »
Добро утро!

Аз редовно чета, но не съм писала, защото всъщност няма какво. Днес ще ходя да се записвам на ЖК (но на частно), защото досега се следих в клиниката. Та ще видя бебето :) В четвъртък пък имам час за ФМ, та пак ще се видим :)

Тути, радвам се, че близнаците се развиват и двамата :) Успех и до края все така.

Гледам, багаж за болницата стягат вече някои :) Аз моя с дъщеря ми го събрах на предната вечер (бях с планово секцио). Ако беше тръгнало бебето преди датата, щях без багаж да отида :)

Аз на снега много му се радвам, но сигурно не е никак комфортно с напреднала бременност да се разхождаш по заснежени и заледени улици. Аз и с предната бременност бях в начални месеци през зимата и не ми е пречило, но на вас сигурно ви е дискомфортно.

Топъл ден ви пожелавам, а аз ще се хвана да посвърша малко работа, преди да изляза за прегледа.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #971 -: Ноември 29, 2016, 09:37:48 am »
Добро утро и от мен,
Първа сутрин шофиране на снежна настилка без жертви :D.Ако и довечера се прибера без жертви ще е добре :D.Бях забравила как се кара на сняг,малко ме беше страх,но ще свикна пак.
Аз чакам с нетъпения да дойде четвъртък за среща с бебчо(имам чувстовото ,че е минала цяла вечност,а то са мо 2 седмици).
Иначе при мен започнаха болежките с кръста,което ми е малко странно,мисля че е доста рано,но каквото такова.Миналата седмица успях да възпаля нерв на кръста,как го направих и аз не разбрах при положение,че не правя рязки движения и натоварвания.Резултата беше ,че ми изтръпваше левия крак когато стоя на стол или шофирам.Добре ,че размина за 2 дни.Мазах се с крем Арника,той е билков,никъде не прочетох да е противопоказен за бременни.Сметнах ,че е по-добре от Фастум гел и подобни,без да съм питала доки.Вие с какво се мажете за облекчаване?
Тути и аз се чувствах така на моменти,всички казват ,че е нормално.При мен отминава вече и влизам във форма.Относно Болничните да ,майчинството е 90 %,но тези болнични ,който взимаш сега те са 80%.
Мира ,ох ,разбирам те напълно,аз съм така обаче със сладоледа и с тестените неща.А преди да забременея да не ги видя.Е изкушавам се и хапвам :D.Ти приключи с работата ?Относно разходките може да ги замениш с йога или упражнения за бременни(в нета има добри клипчета).
Ех момичета,чета ви предишните дни купувате някакви дрешки за бебчовците,приготвяте чанти....завиждам ви благородно,нищо и нашия ред ще дойде :D
Усмихнат снежен ден
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #972 -: Ноември 29, 2016, 10:20:48 am »
Честит първи сняг, мамчета. Внимавайте с шофирането, защото през бременността емоциите взимат връх в много ситуации. 10 дена преди да родя ме удариха с колата(не по моя вина) и много се уплаших. От тогава не съм шофирала. Ако тогава не бях бременна, нямаше да го приема толкова навътре. Лека бременност на новозабременелите и леко раждане на тези, при които наближава!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #973 -: Ноември 29, 2016, 12:23:20 pm »
Здравейте и от мен!

Тути, много се радвам, че и двете бебчета са добре. Все така докрая на бременността. Всичко останало ще се нареди полека лека. Ти наистина трябва да си почиваш колкото е възможно. Все пак си бременна с близнаци и това още повече влияе.
DreamOn и bebeshok, пожелавам ви една чудесна среща с бебковците ви и само положителни новини!

Мира, чувала съм че е нормално да ти се похапват разни неща и да се променя желанието по време на бременноста ту към едни храни, ту към други. За съжаление, не мога да го подтвърдя, защото на мен все нищо не ми се яде....Ти кога имаш трета ФМ? Хайде, че сме нетърпеливи да знаем дали ще вързваш наделки или нещо друго... :P

rosss, направо ме разсмя с глас... Нямам какво да добавя! :D

За мен какво ново да ви разкажа: вчера ходих при акущерката, за да ми даде резултатите от третия триместър и за да ми вземе проба за изследването на вагинален секрет за стрептококи. С кръвните изследвания всичко е добре, но в урината има наличие на протеини.... Така че днес пак трябваше да ги повторя, та да видим. Надявам се всичко да е наред. Ще се видя с бебко чак на 9/ти декември, когато имам преглед. Нямам търпение!

Толкова от мен засега! Пазете се много, аз изчезвам, че имам час при анестесист, за епидуралната... Тук при нас е нормалния протокол. Дебеланките да не излизат много/много по тези снежни улици, че е много опасно, а равновесието не е една от силните страни на бременелките след шестия месец....



Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #974 -: Ноември 30, 2016, 08:52:17 am »
Добро утро!

Бебешок, мисля, че арниката е безвредна. Чувала съм, че много бременни започват да я ползват преди раждане, защото помагала да се случат по-лесно нещата, без разкъсвания и т.н., а при секцио подпомагала заздравяването. Аз лично не съм ползвала.

На мен пък нищо сладко и нищо тестено не ми се яде. Но пък ми се яде сирене. А аз по принцип не обичам много. Обичам кашкавал и сирена като ементал, гауда, чедър и т.н., но не и бяло саламурерно сирене. А сега ми се яде, та две не виждам, че даже и козе и овче, които иначе хептен не харесвам, защото все ми миришат на кози и овце. Та се поддавам на изкушението и си хапвам сиренца :)

Мира, наистина, кога ще ходиш пак на преглед?

А да си кажа след прегледа вчера - всичко изглежда наред, бебето отговаря точно на 12 г.с., ръкомаха, кракомаха, весели се :) Взеха ми секрет за микробиология и засега това. Утре съм на ФМ и по-подробно ще се гледа.

Стойте на топло :)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #975 -: Ноември 30, 2016, 10:03:13 am »
Привет мили мамчета,

Лукреция и DreamOn, благодаря ви, че се вълнувате заедно с мен! Бяхме и ние на преглед, бебчо е добре, развива се по план, нооо здраво стиска крачетата и не иска да се покаже на докторката дали е момиче или момче  :) Както каза мм то от сега още си прави майтапи с нас и ни върти на пръста си, представи си като се роди как ще е  :D

Излизането навън стана доста неприятно с този сняг и поледица, но няма как, все пак зима си е. Затова разходките навън са ми само по задачи и на преглед.

Бебешок,

Тези болежки са от ишиасния нерв. За съжаление проблемите с него са чест спътник на бремеността. При мен се появяваха и изчезваха спонтанно. Няколко пъти се мазах с магнезиев гел, когато много ме болеше, но повечето пъти чаках да мине от самосебе си.

Силви, Цвете,

Къде зачезнахте? Надявам се, че сте добре!

Хубав и усмихнат ден на всички!
« Последна редакция: Ноември 30, 2016, 10:15:51 am от Mirracles »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #976 -: Ноември 30, 2016, 11:48:36 am »
Mirracles ех ,че срамежливче си имате.Има си виждания за нещата от сега  :D.Живо и здраво да е само

DreamOn в един ден сме с теб за ФМ  :D.Относно Арниката ,съм я ползвала много преди да забременея за синини,акне и прясни белези,а баща ми пък има проблеми с кръста от години и той я използва и го облекчава.Та така и аз знам,че е безврена
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #977 -: Декември 01, 2016, 10:12:04 am »
...На мен пък нищо сладко и нищо тестено не ми се яде. Но пък ми се яде сирене. А аз по принцип не обичам много...
Аз бях така - първите месеци  , въпреки че обичам и похапвам сладкиши ,   за сладки неща не исках и да  помисля . Даже Калоян беше на  много  детски рождени дни , а аз само да видех торта и ми  прилошаваше . Ядеше ми с е кисело , солено . Едни приятели бяха на гости   ме помолиха на следващия ден да не слагам оцет в салатата  :lol:
Но от месец  насам  много ми се яде шоколад   .

 Mirracles ,   направо ме изуми вашето бебче -досега да не се разкрие   , сигурно нямаш търпение вече .


« Последна редакция: Декември 01, 2016, 10:21:10 am от nimika »


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #978 -: Декември 01, 2016, 12:03:21 pm »
Нимика,

Аз до към 6-7 месец почти не се сещах за сладко. Ядеше ми се основно киисело и солено. Що маслини, солен айрян и кисели краставички съм изконсумирала, не е истина. Но от 7 м нататък като по часовник почнах да отбягвам солено и кисело и се пренасочих към сладко :)

Вълнувам се да ни се роди живо и здраво детенце, а това,че е един път казват момиче, друг път момче вече не ми прави впечатление 😄Колко истории съм чувала за лекари, които са били категорични за пола, а после се оказва, че са сбъркали. По-добре да са откровени, когато не са сигурни, поне да си имаме едно наум  :)

Усмихнат ден на всички!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #979 -: Декември 01, 2016, 12:15:52 pm »
Mirracles имам таква история с позната.Всичко беше в розово стая,количка,дрехи.Докато тя беше в родилното мъжът и правеше ремонт и обикаляше магазините  :)
Определено е по-добре докторите да са откровенни