0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #360 -: Декември 01, 2020, 15:23:58 pm »
Аз ти писах вече.
Дано да се разминеш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #361 -: Декември 01, 2020, 15:26:13 pm »
Яничка, идея нямам. Знам, че не е хубаво ако не си карала някоя шарка (не помня коя) да я караш бременна, но идея нямам.
Режимите също намирам за проблем, но по-скоро си мисля за интимните моменти и пубертета. А още по-натам може и момиче да доведе. Уединението е важно във всеки един момент. Самата аз никога не съм имала стая, делях една с мама. Брат ми и сестра ми са с 15 и 13 години по-големи и брат ми се ожени рано и излезе на квартира. Винаги сме били само жени у дома. Не съм срамежлива, но ще дойде момент, в който Васил ще претърпи промени в тялото си, с които ще срещне трудност да се справи и комапанията на малко момиченце в стаята може и да не му е основния проблем, но изгледът към и от стаята на родителите му може да го притесни сериозно. Вярно, че всеки се простира според чергата си, но аз мисля, че можем да си позволим повече от това да се бутаме в жилището на свекърва ми, за да имаме повече пари за глупости. Вярно, че след години мъжът ми ще наследи 2 апартамента, но аз не мога да лежа на тая кълка и смирено да чакам някой да умре, за да си уредя дома. Не съм тръгнала да купувам за сега, но може и да се наложи ако действително догодина направя ЗЕТ както искам. А ако тръгна да сменям жилище и не влезем в къща, то няма да мога да си позволя голямо жилище, но поне ще гледам стаите да не са преходни, за да се запази свободата. Тук дори нямаше баня допреди 3 години. Стеснихме кухнята, за да разширим тоалетната и да поставим душ.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #362 -: Декември 01, 2020, 18:37:59 pm »
Павла,хич не ме учудваш с третото дете,между другото ще ти ходи да си многодетна майка,в добрия смисъл го казвам
Аз в неделя имах почивен ден,щях да ходя да се подстрижа,вече няма драма от пусната коса,но фризьорката ми с корона Много леко карала,мъжът и детето здрави Но си правих пилинг на краката,на лицето,спа(обикновен душ с миене на коса),и обиколих карето покрай нас сама два пъти
Танче,да се оправя Лазарче бързо
Яничка,дано не ти се метне и на теб!
Зо се обрина от колекторите,оставих я малко да почине от тях и вдруги ден пак ще ги слагам,голяю наплив за нефролог,то са и трима във Варна,едва запазих час за осми декември,и то преди двайсет дни звъннах още На него ще покажа резултатите
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #363 -: Декември 01, 2020, 20:14:48 pm »
Страх ме е от бремеността и да нямам близнаци сега. Сигурно няма да се решим, но ми харесва идеята.

Бобо също се облива от колекторите. Те и двамата са много бели и имат моята чувствителна кожа. Поне им минава бързо.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #364 -: Декември 02, 2020, 01:09:56 am »
Обрива и при нея мина бързо,тя не е като мен така бяла и досега не се е подсичала дупето,ма на ,с тия найлони..
Павла,то голям ли ви е шанса за близнаци?По някога така става,от бездетна и ставаш многодетна майка.Аз още подхвърлям на мъжът ми за второ дете,хич не реагира вече.Не знам защо е решил,че може да обича само едно дете,прекалено е отдаден на Зори на тоя етап.Ще му дам още шест месеца спокойствие и пак ще почна да го ръчкам.Досега все е ставало на моята,ама още едно дете не било "още една купа вода в супата",такива ми ги дрънка.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #365 -: Декември 02, 2020, 10:00:25 am »
Ох, добро утро, мен ме събудиха ударно двете девойки.Набараха един сок в кухнята, разляха го, тихомълком естествено и аз видях чак две шляпащи бебета мокри целите и миришещи и със вкус на ябълка  :lol: Айде чисти, мии, преобличай!

Иначе Яничка, повреме на бременността ми с близначките в групата на Моника имаше скарлатина, разпитах бая доктори, няма страшно за теб и бебето, спокойно!

Лято, вие сте в тези старите апартаменти с преходни стаи.Знам ги, много са трудни за преустройство, и не си заслужава да вложиш много пари в тях, за незадоволителен ефект.Поне аз така мисля де.

Слънчице, аз например много исках още дете не само защото по принцип исках, а защото моя мъж беше прекалено вманиачен в Моника.И да ти кажа обичаш, сърцето се дели, всички по равно обичаш.И е различно и хубаво.А колко съм щастлива като оставя Моника с тях да играе.Абе пълна ни е къщата.Трудно е, но като ги видя трите на земята една върху друга и да се смеят и всичко забравям!

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #366 -: Декември 02, 2020, 15:37:07 pm »
Маги, за апртамента е така и затова ми се ще да си вземе нещо удобно и функционално. Не смятам да взимам тристаен, но поне да не е преходен. Блокът е много стар, строен е преди петдесетте години когато не е имало топла вода и хората са ходели само на обществена баня в неделя. Затова и тук нямаше такава, а само тоалетна допреди 3 години. Като стана ясно, че ще живеем тук пне това исках, за да къпя детето нормално. И за децата е така, обичаш и се радваш на всяка дивотия. Живи и здрави да са. Бих си народила и трите ембриончета, но чак с толкова няма да се справя. Но поне за още 1 съм повече от готова.
Тия дни Криси беше малко ревлива. Оказа се, че не ѝ стига храната и е готова за още 30 мл, но не всеки път. Вчера хапна едни такива допълнителни и на следващото хранене не се справи отново с всичко. Тая сутрин дадох 150 и после още 2 пъти по 120 досега и е спокойна. Мисля последното хранене пак да е 150, а до седмица да мине изцяло на толкоз. Като се наяде и се унася, а на сън се усмихва много сладко.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #367 -: Декември 02, 2020, 17:42:56 pm »
Изпуснала съм някои събития тук, на патерици, Круела, бъди честита!
Слънчицето, кога станаха 6 месеца, да е здрава Зори и все така радост за мама и тати!
Мише, проходила е Дари за рождения си ден, честито!
Павла, прекрасно, че искаш трето дете и аз скоро искам второ, колко време е добре да мине след раждането, аз и цикъл нямам още, да се кърми по време на бременност възможно ли е?
Маги, голяма веселба у вас, няма скука. 😄😄😄
За крусти по главичката прави ли се нещо, нормално ли е да капе косата на бебка?
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #368 -: Декември 02, 2020, 17:46:48 pm »
Кукапетал, нормално е. Бебешката коса окапва и се появява нова. За крустите, аз лично нищо не съм правила. С времето падат сами, а тя хем имаше страшно много. Инапе знам, че може да се сресва с много мека бебешка четка, след баня, за да паднат по - бързо.
« Последна редакция: Декември 02, 2020, 17:48:39 pm от Mihaela Viyacheva »
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #369 -: Декември 02, 2020, 18:10:46 pm »
Кукаоетъл,мерси!С крусти никой не е останал,при нас се появиха изведнъж преди два месеца и бяха много и кафеви,мазах с обикновено олио да постои час,после къпя и с четката за крусти още в коритото сресвах е обратна посока.Падаха доста,ма сега не мажа и падат както каза Мишето с парчета коса.
Лято,Зори още хапва по 150,пряко сили 180 ,браво на Криси,добре се храни .Нашата е качила цели 600 гр за два месеца,ма колкото толкоз,опитва се да сяда и се киндилка наляво надясно сега.
Маги,вманиачен е точната дума и за моят мъж.Направо е страшна работа,детето че детето,само той има дете.По всички теми има мнение,и я къта като рохко яйце.
Кога и как въведохте глутен и жълтък,а и месо.Личната ми каза да давам месо през ден ,с от другия месец да почна с попара ,но и млечни кога да въведа не питах.Глутена с каша или със сухар.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #370 -: Декември 02, 2020, 18:42:24 pm »
Глутенът не изисква специално внимание. Аз първо хляб дадох.
Аз давам цяло яйце. Тук, а и май никъде в Европа не делят.
Месо дадох след като вече имаше поне 5-6 зеленчука. Млечни също бързичко. Даже и кремче с прясн мляко давах.

Има една пяна на Мускул а за крусти. Много я хвалят.
Борис имаше от температурата. Само с къпане и следване паднаха.

Мъжът ми също беше обсебен от Сими. Имаше- ама как, ама 2, ама как ще ги обичам и тн. Не му оставих избор. Ей го на, сега си подават топка с Бобо.
Не им оставяйте много избор, ако искате второ дете. По- млади няма да станем.

Слънце, с възрастна се увеличава шанса за близнаци. Аз с моето ниско АМХ, като нищо яйчниците ми ще откачат с по 2 Я. А и първата бременост беше с 2.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #371 -: Декември 02, 2020, 19:34:07 pm »
Аз за крустите в началото мажех с зехтин и след час къпя и махам внимателно с гребенче. След това се разрових и видях, че до определена възраст (вече не помня колко беше) и да ги махаш, пак излизат. И си беше баш така, та затова спрях. После сами си изчезнаха.

Относно второто дете - знаете, че моят мъж не иска. И продължава да не иска, ама елате да го видите сега. Мисли имена, чисти, готви, мие чинии, детето гледа... аз нищо не пипвам. Иначене бил искал.
Много ме е яд, че толкова дълго време го оставих да се накани за второ, защото може би 2016-2017 нямаше да съм както сега и щеше да е по-лесно.

26.09.2019
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #372 -: Декември 02, 2020, 20:58:06 pm »
Ние и двамата искаме второ дете. Никога не сме и споменавали да е само едно.
Разбра се от какво е температурата. Днес му изби шарката. Има си розеола и прилича на далматинче. Поне не го сърби и съм по спокойна вече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #373 -: Декември 02, 2020, 21:00:39 pm »
шведска горчилка за пъпките и ментолов спирт, Танче.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #374 -: Декември 03, 2020, 06:45:24 am »
Тука много хубави коледни желания се изписаха. Пожелавам на всички Ви скоро пак да се вълнувате в очакване :)
Кукапетъл, познавам 2 дами, които забременяха докато кърмят. И двете разбраха след 3 месец, че са бременни. Едната с второ, а другата с четвърто дете.
Слънчицето, Зори явно държи на спортна физика :) Криси ще я видим с тия 150, снощи не ги изяде. Другата седмица е на ДК, но по това което измервах у нас ще е качила около кило.
Аз съм готова с коледните подаръци, тази година съм доволна, че ще зарадвам всички близки деца. Още не съм сложила елха, че се чудя къде да я настаня и нея. Хванала съм се да чистя кухнята основно, но всъщност откак ме заболя кръст, а и цикъл дойде, нищо не пипам и сега сме на вили и могили тука. Но ако не успея тази, то другата събота и неделя ще трябва да приключа с чистенето и да отворя място за елха.

*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #375 -: Декември 03, 2020, 09:26:15 am »
Павла е права, не им давайте да мислят много.Просто ги натиснете и оставете пред свършен факт.Повярвайте, страхотно е.

Близначките имаха крусти, нищо по-специално правих, миех главата и после решех с мека четка и те падаха.В един момент се изчистиха сами всичките.

Танче, банята облекчава.Не слушай бабите да не го къпите, напротив, от банята се облекчават децата.Ама тя тая рубеола ще изчезне за ден!

Мише, как ще празнувате първия РД на Дари?

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #376 -: Декември 03, 2020, 09:50:23 am »
Маги, то нямаме друг избор, освен в къщи  :D Поръчала съм голяма украса с балони и мисля че това ще вземе цялото внимание на Дари  :D Записах я и аз на кухня. Е, няма такова удобство. Носят ми я до нас и на нея много и харесва. Само че е за деца с алергия и няма глутен, яйца, риба и телешко, а тя си ги яде тези неща и гледам да и ги давам понякога допълнително.

Маги, а вие как ще празнувате? То и на близначките наближава РД.

Танче, да минава бързо тази рубеола. Добре че не го сърби мъничето.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #377 -: Декември 03, 2020, 10:25:02 am »
 Розеола, хора. Не е рубеола.
Това е често реакция на организма при вирусна инфекция и температура. Никакви спиртове и  подобни. Тези пъпки нито сърцат, нито е шарка реално. За няколко дена се изчиства само.
*
Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #378 -: Декември 03, 2020, 10:37:14 am »
Васил май изкара една розеола на 1 годинка. Почна с висока температура, около 40 градуса и нищо не я сваляше. Спешно го заведох до 2 градска и го приеха, лекуваха бронхиолит с инхалации. Слагаха само физ. разтвор, но на епикризата пишеше вентолин и лекарката изписа за у дома. У нас той се обрина целия в малки червени пъпчици и лекарката реши, че е направил алергия. Докато докажем какво се случва те минаха сами за 2-3 дни и всичко приключи. Няколко месеца по-късно правих тестове за алергия в токуда специално заради вентолина (инхалираха го и мереха показатели преди, след и час след приема) и се оказа, че няма алергия. Така или иначе розеолата си мина сама, защото всички лекуваха нещо дето го няма. Къпан е през това време, особено като съм се опитвала да сваля температурата чрез охлаждане и лекарства и това действително го успокояваше.
В тая връзка кога най-рано мога да тествам Криси за алергии? Знам, че е хубаво да се прави след 2 или след 3 годиники май, но аз искам преди или в началото на захранването да е и се чудя дали ще даде приблизителен резултат поне. Голямо шубе ме тресе от алергии и захранване с това АБКМ. Искам да захранвам по-смело като му дойде времето. На млечните може ли да започна с козе мляко щом проблема е с кравето? Дано не ми отменят часа за лекар януари, че тогава съвсем ще се шашна ако няма кой да ми обясни професионално. А протоколи за млякото ще трябват де.

Re: Нашите бебета и малки деца 2
« Отговор #379 -: Декември 03, 2020, 11:08:56 am »
Моя грешка, не съм обърнала внимание.