0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

графиката на beba
« -: Ноември 21, 2007, 11:31:14 am »
Здравейте, аз сравнително от скоро си водя графика - само 2 пълни цикула и сега текущата. Незнам  за този кратак период може ли да се даде някакво мнение за цикъла. Моля да ми погледнете 2- та предходни месеца и да кажете дали ви се виждат нормални нещата с овулацията. Искам да почсня, че цикъла ми ивнаги е бил 28 дни, около година пих "Ясмин" и сега съм ги спряла от края на август / незнам дали това има някакво значение/  Искаме да си правим бебе :sucky: а нещо ми се струва мн къс цикъла или по точно ЛФ, но вие по ги разбирате тези неща така че  :help1:
Re: графиката на beba
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2007, 11:49:02 am »
месец октомври(22 дни МЦ),виждам,че сама си си определила ову-то(това не е сигурен начин..),тъй че според мен си сгрешила в датата!!!аз не мисля че ову ти е било на 17 ден!!!дано се включи denis,тя ще ти каже по-ясно дата кога може да е било според нея :D!!!
но мила 6е6а,не се стряскай предварително..както са ти писали в една друга тема,къса ЛФ се установява след няколко поредни месеца проследяване с фоликулометрия(за да се установи има ли и кога е точно ову-то и тогава се броят дните от ову до лелката..а на теб никой не ти установил с точност кога е била овулацията,за да си мислиш за къса ЛФ)..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: графиката на beba
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2007, 11:55:12 am »
Аз17 ден си го бях определила на базата на предходния месец, но после забравих да го променя. Сега ще ще ида да го коригирам ясно е че не е на 17. Мисля да почна и с тестове да засичам от този месец, но ще изчакадоки-то да се изкаже.
Re: графиката на beba
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2007, 12:02:59 pm »
Оправих я, мисля че е на 12 ден от цикъла но вие по добре ще прецените. БТ я меря вссяка сутрин в 08.00 h, с дигитален термометър, във влагалището. Изчаквам 2 мин. след звуковия сигнал.
Re: графиката на beba
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2007, 12:16:48 pm »
:balk_103:!точно така изчакай да видиш какво ще ти каже лекаря първо..иначе и аз мисля /поне по-графиката ти/,че ову-то е било на 12-я ден,но ми се ще да видя denis като се включи какво ще каже..тя знае много и има много логични обяснения за всичко :D ;с интерес следя всичко което пише :oops:!
за твое успокоение ще ти кажа,че и на мен този месец ми бе по-къса ЛФ,но не се знае каква ще е следващия :wink:,и аз ще ходя на фоликулометрия няколко месеца..  :D
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: графиката на beba
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2007, 11:57:53 am »
Така........, вчера бях на лекар, и ме гледаха с вагинален ехограф. В единия яйчник имам 2 фуликула, които  са мн. големи за да са от новия цикъл, но са твърде малки за да са кисти, та се зачудих ако имам 2 оостанали от миналия цикъл имало ли е един който да се е спукал изобщо :ask: Странното е че, имах двуфазност в графиката. Може ли да има двуфазност а да няма овулация?????? И другото ми чудене е трябва ли тези да се спукат преди да се отдели някой друг фуликул или примерно може др. яйчник да си произведе този месец???????? Питах и лекарката, но тя каза че след като се спукат /ако се спукат де и не станат на кисти  /тези тогава ще узрее нов и ще имам овулация. Така ли е според вас?
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: графиката на beba
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2007, 18:03:51 pm »
Май отговорих и коментирах графиките ти.
Ето откъде идва всичко - най вече късата ЛФ миналият МЦ.
Да, трябва да претърпят обратно развитие задържаните фоликули и тогава ще се образува нов, от който ще се отдели годна яйцеклетка. Преди да стане това няма да има О.
Този МЦ може също да е объркан и без О.
Ако отидеш пак на преглед пиши как е минало

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: графиката на beba
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2007, 13:39:22 pm »
denis благодаря ти за разясненията! Има някой неща обаче, които не са ми много ясни. А  именно: За колко вереме би трябвало да се "разградят" старите фуликули и за колко време ще нарасне друг фуликул? Питам за да се ориентирам кога да очаквам овулация и изобщо да очаквам ли :ask: в момента съм 11 едн от цикъла, преди ден правих тест за ову но беше отрицателен - нямам идея, с каква бързина нарастват фуликулите и съответно с каква бързина се абсорбират ако на се се пукнали. БТ ми е все така ниска и е сравнително постоянна, за сега по нищо не усещам че предстои ову. Дайте някаква идея кога да чакам евентуално.
Re: графиката на beba
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2007, 13:53:45 pm »
Съвсем се обърках :( днес имам скок в БТ. Дали не съм изпуснала точния момент? Възможмо ли е на 13 ден от цикъла старите фуликули да са се разградили, да е узрял нов че и да се е пукнал даже??????
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: графиката на beba
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2007, 14:01:13 pm »
denis ............
Миличка, едва ли някой може да ти каже кога ще претърпят обратно развитие неспукани фоликули /явно са се превърнали в кистички/
Може да е този МЦ, но да съм честна може и чак другият.
Не че е изключено и този МЦ да има О., въпреки  кистите - значе ли човек?!
Единствено ако те следят на Уз може да се разбере какво става.
Нито Бт, нито тестове, нито изследване на хормони в този случай могат да покажат какво става.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: графиката на beba
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2007, 15:30:00 pm »
Много почнах дасе изнервям. И то само след 1 месец опити.И аз не знам вече какво да правя. То с лекарите на глаава не може да излезе човек. Аз и казах да ги следим с УЗ тя не та не! намало смисъл, да не съм се притеснявала, ще ми пусне хормони ама чак при следващия цикъл/който изобщо не се знае кога ще е/ К'во съм се шашкала толкова, хората колко време опитвали преди да се изследват ............................. :BangHead: да не съм го мислела толкова и т.н Ама толкова съм напрегната че чак си мисля, че и това оказва влияние. Кво и пречише да ме викне отново да ме види. Аз бях на 5 ден от цикъла при нея. Хич не им пука за нас. То сякаш живеем в миналия век, ще чакаме пък да видим, остава и на ясновидци да ме прати колко му е.
Re: графиката на beba
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2007, 16:20:39 pm »
Здравей мила, много добре те разбирам защото и аз бях като теб още от един месец чакане  :(, но ето че и шестия ни месец приключи без резултат. Имам една приятелка, която на втория месец забременя, просто искам да ти кажа че бъди спокойна и ще видиш че всичко ще е наред. Един месец според мене не би трябвало да те притеснява, и вярвай че ще стане, желая ти успех мила :bighug:


*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: графиката на beba
« Отговор #12 -: Декември 01, 2007, 09:48:46 am »
Много почнах дасе изнервям.......
Аз също те разбирам, но не ми се коментира, че каквото и да кажа ще е само лошо.
Докато не си платиш няма как да ти обърнат внимание.
Нямаш ли възможност за частен преглед?
Един УЗ на 10 ден от МЦ е добре като вариянт, ще се види дали има доминантен фоликул, ще се засече с тестове О, и после по БТ ще се види дали има О.
Когато лекарите не искат да помагат на 100%, ние ще помагаме и пак ще се оправим, нали?! :D

ЗА хормоните следващият МЦ - добре е да се направят на 3 ден от МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: графиката на beba
« Отговор #13 -: Декември 03, 2007, 09:56:41 am »
Момичета бихте ли коментирали графиката ми. Вчера ОВУ теста показа 2 чертички, втрората стана по ярка от контролната и на 3 минута се виждаше доста ясно. Сега до кога да правим секс???? и всеки ден ли или през ден????? Да правя ли днес отново тест??? И да очаквам  ли скок в БТ. И изобщо как си се струват нещата.

denis благодаря за разбирането :bighug: Аз се убедих, че повече инфо и подкрепа мога да получа от теб и от другите момичета. А в някой неща сте доста  по компетентни от лекарите. Благодаря на всички че ви има!!!!!!!
Re: графиката на beba
« Отговор #14 -: Декември 03, 2007, 10:22:09 am »
доколкото разбрах(днес в моята графика :oops:) трябва да правиш тестовете за ову и след "+" резултат,докато покаже"-" пак,за да се улови по-точно пика на ЛХ!ама като гледам и ти като мен след "+" тест на другия ден не си направила още един за да видиш дали е"-".. :(!нищо де..просто ще се постараем малко повече дни :wink:..
а за дали трябва да е всеки ден бебеправенето-на кутийките за О.тестове мисля,че пишеше,че след положителен резултат при отчитането,се прави всеки ден(по веднъж)...НО тук във форума в много теми прочетох,че 24 часа не са достатъчни за да узреят сперматозоидите и затова...се прави през ден!!!
аз избрах за нас среден вариант...през ден повечето дни а дните с "+" резултат на тест през около 30-32 часа :wink:,така хем е всеки ден тогава,хем са повече от 24 часа...само се надявам 30 часа да са им достатъчни на малките човечета да узреят :lol:!! :goodluck: :crossfingers:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: графиката на beba
« Отговор #15 -: Декември 03, 2007, 11:22:38 am »
katia13, на мен вчера ми беше положителен теста към 14.30 го правих. Днес след работа пак ще направя, така че, ще ми се падат 2 поредни дни да засичам, и доколкото разбирам трябва да продължа докато не стане пак отрицателен. Секса снощи беше към 23.00 часа , значи по логиката за 24 часа, не е добре да е тази вечер отново, а утре сутринта така ли да тълкувам нещата??? Аз предпочитах вечер, за да мога да си лежа цялата нощ, а сутрин дори да полежа 30 мин. преди работа незнам дали ще са достатъчни :ask:
*
Re: графиката на beba
« Отговор #16 -: Декември 03, 2007, 11:57:27 am »
Беба с тази настинка, малко трудно по графиката да си засечеш овулацията, ама поне тестовете показват че такава предстои.
За секса през ден - това е добре да се прави, когато при мъжът има някакви проблеми със спермограмата, в противен случай действайте всеки ден, че да не изпускате шанса. Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Re: графиката на beba
« Отговор #17 -: Декември 03, 2007, 12:05:02 pm »
...За секса през ден - това е добре да се прави, когато при мъжът има някакви проблеми със спермограмата, в противен случай действайте всеки ден, че да не изпускате шанса..

аааааааааа,а аз бях разбрала,че независимо има ли проблем при мъжа или не,не узрявали за 24 часа 8O 8O 8O!сега зеленоочке съвсем се обърках!!!при нас няма мъжки фактор,значи ли това че 24 часа са достатъчни да узреят плувците?
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Re: графиката на beba
« Отговор #18 -: Декември 03, 2007, 12:13:01 pm »
katia13... Аз предпочитах вечер, за да мога да си лежа цялата нощ, а сутрин дори да полежа 30 мин. преди работа незнам дали ще са достатъчни :ask:
6е6а,и аз предпочитам да е вечер бебеправенето..щом зеленоочка ти казва че може на 24 часа,действай си довечера..
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Re: графиката на beba
« Отговор #19 -: Декември 03, 2007, 12:36:36 pm »
Действайте щом няма проблем и на 24 часа ;)

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън