0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #880 -: Май 28, 2015, 10:24:25 am »
Аз пък и с двете ми бременности имах симптоми 1-2 дни след овулацията. Аз не съм се взирала, защото и двете ми бременности бяха "инцидентни" и неочаквани. Първият път при очаквана ОВУ около 14ти ден (цикъл 29 дни), последният контакт беше 7ми ден (или там някъде). Следователно не съм очаквала да съм бременна, но симптоми си имах, макар че си мислех, че са симптоми на "смяна на климат". От 8-9ти ден насетне имах запек, газове, болезнени гърди, бяло, приличащо на лосион течение, което помислих за гъбички, въпреки че нямаше сърбеж и бучки. На 12ти ден или 5 дни след "оплождането" имах гадене. А сънливост през цялото време до спонтанния аборт. Други симптоми бяха бодежи и придърпвания в яйчниците (които взех за овулация).

Втората бременност пак неочаквана, ползвахме презервативи, без да се пукат. Симптомите пак бяха газове, запек (помислих, че заради преяждане по новогодишните празници). Когато се появи бяло лосион приличащо течение си казах "хм, значи не е задължително само при бременност да се получи такова течение", а аз съм си била бременна.

Така че няма нищо лошо да се взирате. Всеки се взира, нормално е. А, дори и да не се взирате (както аз не се взирах, защото не очаквах), симптоми може да имате още веднага след самото оплождане.

Успех!


Само да вметна - симптоми може да има не след оплождането, а след имплантацияата.... Преди имплантация всички симптоми са просто случайност и не са признак за бременност. Преди имплантация организмът дори не знае, че предстоят промени...Бодежите и газовете и всичко останало - да, може да се появят, но не са симптом на толкова ранен етап. След имплантацията и синтезирането на ЧХГ за почват промените в организма и обиновено най- ранният адекватен симптом е гаденето. И тъй като имплантацията настъпва между 6-10ти ден след О, реално нарастнало ЧХГ има около 10-12 ден най-рано , тоест тогава могат да са първите симптоми(гадене). Всичко останало са просто случайни симптоми. Няма нищо лошо да се вглеждаме в тялото си , за да го познаваме, но е добре и да сме реалисти и да знаем кое е симптом и кое са просто промени в тялото ни :)  yahoo_33
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #881 -: Май 28, 2015, 10:50:16 am »
Lilitu  :good_post:



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #882 -: Май 28, 2015, 10:58:00 am »
ДАЛИНДА Сега прочетох, че и при теб е малка каша с хормоните, но важното е че си спокойна! Всичко ще си дойде и ще стане, сигурна съм  :cloud9:

Shannel Защо наистина не пуснеш кръвен или отиди пак на лекар да видят какво е положението?

Аз сега ще чакам прегледа си в събота и да видим какво е станало... Нещо не съм много позитивна и за този месец  :x


Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #883 -: Май 28, 2015, 11:51:19 am »

Аз сега ще чакам прегледа си в събота и да видим какво е станало... Нещо не съм много позитивна и за този месец  :x

Криси,докато чакаш прегледа,слагайте сърца и бъди позитивна,ще бъдеш много изненадана един ден като видиш двете чертички,както вчера си видяла човечето на гръцкия тест.
Само бъди оптимист и вярвай.Знам,че понякога е трудно да си позитивна предвид фактите,но не се сдухвай,знаеш,че стискам палци.

А мойте хормони си правят каквото искат,мен затова и главата не ме слуша,то си ми е природно май...



Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #884 -: Май 28, 2015, 12:11:18 pm »
Днес съм на лекар в клиниката да видим какво е положението.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #885 -: Май 28, 2015, 12:13:57 pm »
Криси, в месеца, в който забременях се чувствах по същия начин, бях се обезнадеждила. Но чудото стана, тогава когато най-малко очаквах. Нищо не е изгубено все още!  Dum spiro, spero!  :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Май 28, 2015, 12:18:17 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #886 -: Май 28, 2015, 15:01:06 pm »
Ходих момичета.Имам 14 мм фоликул плюс един 13 в десния Я ,  8,5 мм лигавица на 12 ден.Каза изобщо за сега да не пускам нищо освен хормони всичките.За 5 месеца било нормално все още било рано.Повечето бременности били химични в началото,нямало нищо плашещо в това.Д-р Душепеев ме гледа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #887 -: Май 28, 2015, 16:31:55 pm »
Супер Шанел, стискам палци този да ви е успешният и късметлийски месец :):bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #888 -: Май 28, 2015, 17:09:07 pm »
Shannel, явно всичко е наред с фоликулите в този цикъл, възможно е тестът да е уловил остатъчно ЧХГ. Ще ходиш ли пак на УЗ след наколко дни и евентуално изследване на прогестерон в този МЦ? 
Дано всичко е наред и това да е успешният ти цикъл! :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #889 -: Май 28, 2015, 17:59:11 pm »
Да в понеделник отново ще ходя.Интересно е че има два фоликула миналия месец беше само 1.Този месец почнах да пия витамин Е и лигавицата ми е нарастнала а и имам два фоликула .Може и да не е заради него.Иска да види дали и двата ще нарастват или само единия.Ще пускам всички хормони.Прогестерон също и на 2 ден на следващия цикъл останалите.Въпреки че естрадиол и пролактин пусках но те искат наново плюс останалите.Много ме успокои докторът,даже се смееше като му казах че правим опити от 5 месеца а аз искам генетични и имунологични изследвания.Дано всичко е нормално и не се стига до там.
« Последна редакция: Май 28, 2015, 18:12:09 pm от Shannel »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #890 -: Май 28, 2015, 18:16:43 pm »
Да, по-правилно е в един цикъл да се изследват всички хормони (заради съотношението между тях), заедно с проследяване на фоликулите.

Добре е, че ще проследите и този цикъл, да се провери дали и двата са доминантни.
Късмет, Шанел  :)
« Последна редакция: Май 28, 2015, 23:05:27 pm от marsi »

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #891 -: Май 28, 2015, 23:02:25 pm »
Шанел, губи ми се назад какво си писала ,но аз си твърдя ,че ако не си изследвала ТСХ - за щитовидната жлеза,трябва.

Момичета,това е толкова често срещан проблем,без да знаем или късно открием симптомите , а едно профилактично изследване никога не вреди.
Би трябвало да е заложено профилактично при преглед при Л лекар,но това е друга тема за Здравната каса ...
Успех!


Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #892 -: Май 28, 2015, 23:22:10 pm »
Включен е в изследванията въпреки че д-р Георги Николов специалист по инвитро в клиниката на болницата предният път ми каза че ,за да е проблема в щитовидната жлеза трябвало да е наистина сериозен проблем за да е пречка за износване.Щяла съм да имам и други симптоми.Каза ,също че рядко се среща проблем със щитовидна жлеза на 24 год.Но въпреки всичко ще пуснем изследванията.Моля се само да ми помогнат и повече да не изживявам тези разочарования.Тук в сайта има много силни жени ,но не мисля че аз мога да понеса още подобна болка.Явно не съм достатъчно силна психически.
« Последна редакция: Май 28, 2015, 23:35:31 pm от Shannel »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #893 -: Май 29, 2015, 10:45:44 am »
ДАЛИНДА а дано, утре съм на лекар и ще видим какво е положението  :? Дано този месец ти е последен и станат нещата с клостла  :wink:
Синеочка мерси много за подкрепата  :bighug: аз всеки месец така си казвам, ама то като нямам О, незнам какво чакам да ме изненада  :lol:
Shannel Успокой се, всичко ще се нареди! Млада си, опитвате от скоро време, явно си при лекари на които вярваш. Намери си някое хоби да те разтоварва и да те разсейва малко да не мисли за бебета по цял ден ;)


Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #894 -: Май 29, 2015, 14:05:12 pm »
Здравейте кокичета,
днес за мен и ММ е много важен ден,сутринта правихме инсеминация,аз бях развълнувана,а той леко притеснен.
Първа такава процедура ни е.
Да не ви обременявам с факти ще кажа,че на УЗ имаше два доминантни фоликула,точни размери не каза,но каза,че са готови и  действаме.Естрадиола е 616.83 на 13-ти ден.
Бих казала,че беше приятна процедурата,мина добре и лекарката ме посъветва днес и утре коремни упражнения,фитнес и секс.
След малко тръгвам за фитнеса,а довечера....само да се прибере мъжа ми :balk_185:
Стискам си палци и си пожелавам успех. :goodluck:



*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #895 -: Май 29, 2015, 14:18:28 pm »
Марси, съгласна съм за ЧГХ, че нараства след имплантацията. НО, промените в хормоните започват още след оплождането на яйцеклетката. Просто медицината НЕ измерва промяната на тези хормони, защото те не са от кой знае какво значение.

Първото нещо след оплождането е сигнал към мозъка, че оплождането е станало и оплодената яйцеклетка се "затваря" и не позволява на други сперматозоиди да проникнат. Другият главен сигнал е оплодената яйцеклетка да почне да се дели. Ако не съществуваше хормонално общуване между оплодената яйцеклетка и мозъка, тя нямаше да се дели и имплантира. А също и температурата да се задържи висока. Всички тези сигнали и общуването между тялото и мозъка се извършват с помощта на хормони. Хормонът е преносителят на информацията и взаимодействие между оплодената яйцеклетка и тялото има още от самото начало.

Лилиту, няма нищо случайно в човешкият организъм. Всеки стимул или промяна предизвиква реакция в мозъка, който пък праща вълни от информация към сложната система, която всъщност е нашето тяло. Всяка промяна на хормоните, независимо дали е вследствие на бременност или ниска/висока кръна захар, стрес, проблем със жлезите с вътрешна секреция или моментен дисбаланс предизвиква реакция и симптоми. Симптомите може да си приличат --> примерно човекът имал сънливост и отпадналост заради проблем с един хормон, а го отдал на евентуална бременност...

Това че в първите няколко дни след оплождането не се търсят доказателства за него масово при всички не означава, че промени не настъпват :) има хора, които дори не знаят, че са бременни, а раждат. Други пък всеки месец страдат от "мнима бременност"...

Не е случайно и отношението тук към всеки задал въпросът "дали съм бременна" и споделил симптоми, а именно, никаква нотка на подкрепа и окуражаване, освен ако симптомът не е положителен тест. А по време на моите АРТ процедури в София и Пловдив, помня Мели (която ми беше голяма емоционална упора тогава) казваше: докато нямаш цикъл си бременна. Демек не спирай лекарствата, почивай, не св стресирай и се НАДЯВАЙ и вярвай.

Тук обаче момичетата ги потупваме по рамо с думите: тва не са симптоми, толкоз рано не се забременява, трябва закъснение и положителен тест... Много подкрепящо...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #896 -: Май 29, 2015, 14:21:52 pm »
Далинда, успех! Аз бих казала не прави упражнения и фитнес, по скоро ти трябва оргазъм. Той променя pH там долу и помага на овулацията не "физически силово" както коремни преси и фитнес, а хормонално :) стискам палци!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #897 -: Май 29, 2015, 14:46:41 pm »
Здравейте кокичета,
днес за мен и ММ е много важен ден,сутринта правихме инсеминация,аз бях развълнувана,а той леко притеснен.
Първа такава процедура ни е.
Да не ви обременявам с факти ще кажа,че на УЗ имаше два доминантни фоликула,точни размери не каза,но каза,че са готови и  действаме.Естрадиола е 616.83 на 13-ти ден.
Бих казала,че беше приятна процедурата,мина добре и лекарката ме посъветва днес и утре коремни упражнения,фитнес и секс.
След малко тръгвам за фитнеса,а довечера....само да се прибере мъжа ми :balk_185:
Стискам си палци и си пожелавам успех. :goodluck:
Нещо не разбирам, не ти ли биха прегнил 48 часа преди инсето? Какви са тия работи с фитнеса и коремните преси?! Извинявай, но ми звучи несериозно. Най- добри шансове има инсето при таймиране на овуто с прегнил, или друг аналогичен препарат. Успех все пак!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #898 -: Май 29, 2015, 14:57:54 pm »
Makiyaki, какво разбираш под емоционална подкрепа, мила? Аз например не бих си позволила да дам напразни надежди на някого, след като знам после колко може да го боли, ако не се окаже истина. Трябва да бъдем реалисти и да приемем, че и двата варианта са възможни. За мен, по-голяма подкрепа от истината няма! А истината е, че може и да си , може и да не си. Вярваш и стискаш палци, но как да кажеш на жена, която мечтае да види  :bfp: "Бременна си", а тя после се окаже в М. От високо най-боли да паднеш, затова и Лили, и Марси и много други момичета не смеят да вдъхват надежди, защото ние не сме врачки, за да знаем бременно ли е момичето 2 дни след О или не е.
Права си за човешкия организъм, но може ли всеки път да се вглеждаме в него -това ще ни побърка. Не е ли по-добре да сме спокойни, за да мине времето до ТБ по-бързо?!
И за финал ще ти кажа, че в месеците преди да забременея ,момичетата от тази тема точно са ми били най-голямата емоционална упора. Без дори да подозират за мен. Съветите, които си дават една на друга и положителната енергия са достатъчни. Другото Божа работа!
Пожелавам на всички бебеправещи щастлив финал, всяка една от вас, мили момичета, го заслужава. Благодаря ви, че ви има и сте това, което сте! :youwoman:

P.S. Марси, извинявай за офтопика. Ако сметнеш за нужно изтрий коментара ми или го премести :)
« Последна редакция: Май 29, 2015, 15:08:42 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #899 -: Май 29, 2015, 15:08:19 pm »
Ей ДАЛИНДА браво на вас, успех, дано всичко да е наред  :crossfingers: :crossfingers: :cloud9:

И аз май днес чакам О или е била тази нощ, незнам, за това по едно ще очакваме новости  :bori_012: :bori_014: Ако е имало 2 поредни дни положителен тест за О, на третия отрицателен, днес ли се очаква или може и да е минала вече?  :balk_160:

Айде успех на всички!
« Последна редакция: Май 29, 2015, 15:11:54 pm от Krisi08 »